Hippek 17.03.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) hipciu mi wystarczy odczyt z licznika i podlicznika. nie będę bredził o copie 2 18kkWh pod licznikiem nie leżałam - nie ma takiej potrzeby Edytowane 17 Marca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 chcesz mi coś sprzedać? Garami nie handluje, wiec chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 17.03.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 bo na tej marce kabli najwięcej przytulą dla siebie a na innej mniej by..."przytulili"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.03.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) a na innej mniej by..."przytulili"??? tyle samo, tylko drożej by było dla Ciebie podjedz sama i sama je kup; ładnie się uśmiechniesz, to dostaniesz rabat na haslo: NIE CHCĘ POMPY CIEPŁA dodatkowe 10% zniżki w sumie w elektrze 30% od cen katalogowych masz w zasięgu ręki reszta na priv Edytowane 17 Marca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.03.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 HIPCIA OK na podstawie własnych doświadczeń i uwzględniając że u ciebie nie będzie copu2 1 wrzesień-1maja zmieścisz w 2800 kwh [co] i cwu 1400kwh to Twoje prognozowane zużyci za sezon ? grzejesz w G11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.03.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Dziękuję wczystkim za wypowiedzi. Zaryzykuję i stawiam jednak na kable:) Nasi elektrycy proponują nam przewody firmy LUXBUD. Użytkuje może ktoś takie i może się wypowiedzieć w temacie? Pozdrawiam. zuch dziewczyna ... a kto dobiera wam kable ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziadekw 17.03.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Mając bufor mozemy wykorzystac II taryfe w 100% pod warunkiem posiadania ogrzewania podłogowego lub konwekcyjnego lub mieszanego wodnego. Koszt bufora z grzałkami i automatyką niewiele wiekszy od Kospela a tylko potrzebne miejsce na bufor. Gdy dołozymy wezownice przepływowa cwu to mamy jeszcze w komplecie cwu w 100% II taryfy. Takie 2 w 1 No i znów wyszło na jaw jaki jestem ciemny. Ja rozumiałem to tak, ze stawiam Kospel PLUS duzy, dobrze izolowany zbiornik jako bufor. A z tego co napisałeś ma chyba wynikać, ze jak bufor to juz nie Kospel ? Czyli, ze bufor to taki zbiornik z grzałkami i sterowaniem ? Bo troszkę zgłupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.03.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 No i znów wyszło na jaw jaki jestem ciemny. Ja rozumiałem to tak, ze stawiam Kospel PLUS duzy, dobrze izolowany zbiornik jako bufor. A z tego co napisałeś ma chyba wynikać, ze jak bufor to juz nie Kospel ? Czyli, ze bufor to taki zbiornik z grzałkami i sterowaniem ? Bo troszkę zgłupiałem. w tym przypadku bufor jest także kotłem ... kawałek rury z grzałką w środku także ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 zuch dziewczyna ... Zawsze to lezej na duszy, jak ktos jeszcze wdepnal w to samo gowienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.03.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Czemu tak piszesz???? Hippek/Hipka, czyli dwa w jednym, już Ci odpowiedział/a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.03.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Zawsze to lezej na duszy, jak ktos jeszcze wdepnal w to samo gowienko. każdy ma tak jak uważa ... nic tobie do moich czy innych kabli tak samo jak mi do twojej pompki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.03.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Bo troszkę zgłupiałem. Daj spokój. Bufor, kospel rurki, rozdzielacze i co jeszcze ? Masz 50 m do ogrzania i nawet nie zimą ! Chcesz kupować browar żeby napić się piwa ? Piec akumulacyjny, ładny zgrabny na taryfę nocną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.03.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Zawsze to lezej na duszy, jak ktos jeszcze wdepnal w to samo gowienko. Piotrek ,Piotrek weź przestań bo do nieba nie pójdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Piotrek ,Piotrek weź przestań bo do nieba nie pójdziesz... Powiadam wam: Wieksza bedzie radosc z jednego kablarza ktory sie opamieta, niz z 99 pompiarzy, ktorzy opamietania nie potrzebuja. Parafrazujac. Edytowane 17 Marca 2014 przez Pyxis Literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziadekw 17.03.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Daj spokój. Bufor, kospel rurki, rozdzielacze i co jeszcze ? Masz 50 m do ogrzania i nawet nie zimą ! Chcesz kupować browar żeby napić się piwa ? Piec akumulacyjny, ładny zgrabny na taryfę nocną. Oj drogi kompozytorze. Przeginasz. Postawię ten JEDEN piec gdzie ? To nie jest 50m stodółka. Oczywiście, ze to nie pałac, ale są jednak małe, lecz oddzielne pomieszczenia. Zmieściłem dwie malutkie sypialenki, pokój dzienny i nawet łazieneczke z prysznicem. To które pomieszczenie mam grzać tym piecem ?. Widzisz, jesli sensownie to rozwiązę, to i zimą na łykend wpadnę pośmigać po lesie z pieskami. Ja na biegówkach, one, niestety, na piechotę. A potem kawusia w ciepłym domku... Miło pomarzyć na stare lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 każdy ma tak jak uważa ... nic tobie do moich czy innych kabli tak samo jak mi do twojej pompki ... Czyz bys nagle przestal uwazac, ze pompa ciepla to najwiekszy blad zyciowy jaki sie moze przytrafic? Coz to za nagle "zwiodczenie" stanowiska? Grypa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.03.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Czyz bys nagle przestal uwazac, ze pompa ciepla to najwiekszy blad zyciowy jaki sie moze przytrafic? Coz to za nagle "zwiodczenie" stanowiska? Grypa? wszystko zależy do czego ta pompa ... przypomnij mi gdzie ja stanowczo doradzałem kable ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 wszystko zależy do czego ta pompa ... przypomnij mi gdzie ja stanowczo doradzałem kable ...? To znaczy, ze nie jestes oredownikiem kabelkow? K...a, Swiat sie zeczywiscie przewraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.03.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Powiadam wam: Wieksza bedzie radosc z jednego kablarza ktory sie opamieta, niz z 99 pompiarzy, ktorzy opamietania nie potrzebuja. Parafrazujac. "Daj z siebie wszystko. Ziomek cel jest tak blisko. Reprezentuj zawsze swe nazwisko. Choć za rogiem wciąż czeka Mefisto Zostaw mu pobojowisko. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablos80 17.03.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Oj drogi kompozytorze. Przeginasz. Postawię ten JEDEN piec gdzie ? To nie jest 50m stodółka. Oczywiście, ze to nie pałac, ale są jednak małe, lecz oddzielne pomieszczenia. Zmieściłem dwie malutkie sypialenki, pokój dzienny i nawet łazieneczke z prysznicem. To które pomieszczenie mam grzać tym piecem ?. Widzisz, jesli sensownie to rozwiązę, to i zimą na łykend wpadnę pośmigać po lesie z pieskami. Ja na biegówkach, one, niestety, na piechotę. A potem kawusia w ciepłym domku... Miło pomarzyć na stare lata. Stawiasz 3 piece (sypialnie, pokój dzienny) i po problemie i ewentualnie do łazienki jakiś wentylator przed prysznicem chwilę włączysz. Z zimą żaden problem ja całą zimę grzeję tymi piecami i u mnie temperatura jest 22-23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts