Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a na innej mniej by..."przytulili"???

tyle samo, tylko drożej by było dla Ciebie :)

podjedz sama i sama je kup; ładnie się uśmiechniesz, to dostaniesz rabat

na haslo: NIE CHCĘ POMPY CIEPŁA dodatkowe 10% zniżki

w sumie w elektrze 30% od cen katalogowych masz w zasięgu ręki

reszta na priv

Edytowane przez Hippek

Mając bufor mozemy wykorzystac II taryfe w 100% pod warunkiem posiadania ogrzewania podłogowego lub konwekcyjnego lub mieszanego wodnego. Koszt bufora z grzałkami i automatyką niewiele wiekszy od Kospela a tylko potrzebne miejsce na bufor. Gdy dołozymy wezownice przepływowa cwu to mamy jeszcze w komplecie cwu w 100% II taryfy. Takie 2 w 1

No i znów wyszło na jaw jaki jestem ciemny. Ja rozumiałem to tak, ze stawiam Kospel PLUS duzy, dobrze izolowany zbiornik jako bufor. A z tego co napisałeś ma chyba wynikać, ze jak bufor to juz nie Kospel ? Czyli, ze bufor to taki zbiornik z grzałkami i sterowaniem ? Bo troszkę zgłupiałem.

No i znów wyszło na jaw jaki jestem ciemny. Ja rozumiałem to tak, ze stawiam Kospel PLUS duzy, dobrze izolowany zbiornik jako bufor. A z tego co napisałeś ma chyba wynikać, ze jak bufor to juz nie Kospel ? Czyli, ze bufor to taki zbiornik z grzałkami i sterowaniem ? Bo troszkę zgłupiałem.

w tym przypadku bufor jest także kotłem ...:yes:

kawałek rury z grzałką w środku także ...:p

Daj spokój. Bufor, kospel rurki, rozdzielacze i co jeszcze ? Masz 50 m do ogrzania i nawet nie zimą ! Chcesz kupować browar żeby napić się piwa ?

Piec akumulacyjny, ładny zgrabny na taryfę nocną.

Oj drogi kompozytorze. Przeginasz. Postawię ten JEDEN piec gdzie ? To nie jest 50m stodółka. Oczywiście, ze to nie pałac, ale są jednak małe, lecz oddzielne pomieszczenia. Zmieściłem dwie malutkie sypialenki, pokój dzienny i nawet łazieneczke z prysznicem. To które pomieszczenie mam grzać tym piecem ?. Widzisz, jesli sensownie to rozwiązę, to i zimą na łykend wpadnę pośmigać po lesie z pieskami. Ja na biegówkach, one, niestety, na piechotę. A potem kawusia w ciepłym domku... Miło pomarzyć na stare lata.

Powiadam wam: Wieksza bedzie radosc z jednego kablarza ktory sie opamieta, niz z 99 pompiarzy, ktorzy opamietania nie potrzebuja.

Parafrazujac. ;)

"Daj z siebie wszystko.

Ziomek cel jest tak blisko.

Reprezentuj zawsze swe nazwisko.

Choć za rogiem wciąż czeka Mefisto

Zostaw mu pobojowisko. "

Oj drogi kompozytorze. Przeginasz. Postawię ten JEDEN piec gdzie ? To nie jest 50m stodółka. Oczywiście, ze to nie pałac, ale są jednak małe, lecz oddzielne pomieszczenia. Zmieściłem dwie malutkie sypialenki, pokój dzienny i nawet łazieneczke z prysznicem. To które pomieszczenie mam grzać tym piecem ?. Widzisz, jesli sensownie to rozwiązę, to i zimą na łykend wpadnę pośmigać po lesie z pieskami. Ja na biegówkach, one, niestety, na piechotę. A potem kawusia w ciepłym domku... Miło pomarzyć na stare lata.

Stawiasz 3 piece (sypialnie, pokój dzienny) i po problemie i ewentualnie do łazienki jakiś wentylator przed prysznicem chwilę włączysz. Z zimą żaden problem ja całą zimę grzeję tymi piecami i u mnie temperatura jest 22-23.