Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stawiasz 3 piece (sypialnie, pokój dzienny) i po problemie i ewentualnie do łazienki jakiś wentylator przed prysznicem chwilę włączysz. Z zimą żaden problem ja całą zimę grzeję tymi piecami i u mnie temperatura jest 22-23.

Myślę, ze jak mam stawiać 3 , 4 piece to zadna oszczędność. Miewaliśmy tam juz w kwietniu, maju czy październiku niezłe przymrozki, a wyjście w nocy do lodowatej łazienki (tak to ze starymi ludźmi jest) z nagrzanej wentylatorkiem sypialenki przez lodowaty przedpokoik jakoś przestało nas bawić. Jeszcze 10 lat temu myślałem tak, jak Ty, dlatego teraz muszę to zrobić cudzymi rękami za pieniązki. Chyba przekonano mnie do centralnego z buforem. Nagrzewam tanim pradem i nie tak znów drogo mam superkomfort. Wszystko miniaturowe , dobrze zaizolowane, więc mam nadzieję, ze nie będzie zbyt prądozercze. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, którzy zechcieli zabrać głos.

Nie wiem gdzie znajduję się ten domek i jak często tam bywasz ale zwróciłbym uwagę jeszcze na możliwość kradzieży. O ile mało będzie chętnych do demontażu 1000L baniaka czy kabli to na piec gazowy czy pompę mogą znaleźć się chętni.

Bufor jest ok. Moim zdaniem ma dwie wady zajmuje sporo miejsca i ma straty.

Myślę, ze jak mam stawiać 3 , 4 piece to zadna oszczędność. Miewaliśmy tam juz w kwietniu, maju czy październiku niezłe przymrozki, a wyjście w nocy do lodowatej łazienki (tak to ze starymi ludźmi jest) z nagrzanej wentylatorkiem sypialenki przez lodowaty przedpokoik jakoś przestało nas bawić. Jeszcze 10 lat temu myślałem tak, jak Ty, dlatego teraz muszę to zrobić cudzymi rękami za pieniązki. Chyba przekonano mnie do centralnego z buforem. Nagrzewam tanim pradem i nie tak znów drogo mam superkomfort. Wszystko miniaturowe , dobrze zaizolowane, więc mam nadzieję, ze nie będzie zbyt prądozercze. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, którzy zechcieli zabrać głos.

ostatnia szansa na pompę :) więc?

luxbud? nie rób z siebie dziada i wez chociaż elektrę

Dlatego pytam o opinie na temat Luxbuda. Elektrycy, którzy być może będą to u nas robić, proponują właśnie luxbuda, poniewaz na takowych właśnie pracują.

Aż takiego DZIADA chyba z siebie nie robię skoro porywam się na...kable :))))))) ;)

tyle samo, tylko drożej by było dla Ciebie :)

podjedz sama i sama je kup; ładnie się uśmiechniesz, to dostaniesz rabat

na haslo: NIE CHCĘ POMPY CIEPŁA dodatkowe 10% zniżki

w sumie w elektrze 30% od cen katalogowych masz w zasięgu ręki

reszta na priv

Nie widzę nic na privie....

zuch dziewczyna ...:cool:

a kto dobiera wam kable ...?

Mówisz? ;)

Kto dobiera nam kable, no właśnie... Mamy elektryków, którzy wcześniej robili nam elektrykę i -przygotowali tez co potrzebą pod EWENTUALNĄ podłogówkę wodną i ewentualne piece akumulacyjne. Nie mają zbyt wielkiego doświadczenia z podłogówkami w domach jednorodzinnych /jakies chodniki, podjazdy czy wielkie obiekty -tak/ Czekamy w tej chwili na szczegółową ofertę od nich.

Ponawiam moje wcześniejsze pytanie odnośnie godnej zaufania ekipy z mazowieckiego, bądz ościennych. Może ktoś z Was poleci dobrego elekryka z doświadczeniem w podłogówkach w domach jednorodzinnych?

Pozdr.

Nie widzę nic na privie....

bo nic nie wyslalem - wszystko masz powyżej;

hurtownie elektry masz w ursusie - z radomia sobie wycieczkę zrobisz i przy okazji odwiedzisz factory :)

Ponawiam moje wcześniejsze pytanie odnośnie godnej zaufania ekipy z mazowieckiego, bądz ościennych. Może ktoś z Was poleci dobrego elekryka z doświadczeniem w podłogówkach w domach jednorodzinnych?

Pozdr.

spytaj męża, czy potrafi trytytkami przyczepić przewód do siatki 10 x 10cm... do tego Ci potrzebny elektryk?

więcej wiary w siebie!

kable dobierze Ci jasiek71 czy lobo_M

OZC policzy asolt ale na wszelki wypadek zawyż je o 20% :)

chyyyba, że masz to policzone w projekcie, to wtedy dwie stówki w kieszeni

ja - nie umniejszając innym - gadałabym jednak z jaskiem - poda Ci nawet ustawienia termostatów, aby to zadziałało;

...ale dziwne, że pompiarze Cię tak odpuścili bez walki...

do malux: miloszenko zrobił desant ale miejsce długo nie stało puste :) głupio Ci - coooo?

Edytowane przez Hippek

bo nic nie wyslalem - wszystko masz powyżej;

hurtownie elektry masz w ursusie - z radomia sobie wycieczkę zrobisz i przy okazji odwiedzisz factory :)

spytaj męża, czy potrafi trytytkami przyczepić przewód do siatki 10 x 10cm... do tego Ci potrzebny elektryk?

więcej wiary w siebie!

kable dobierze Ci jasiek71 czy lobo_M

OZC policzy asolt ale na wszelki wypadek zawyż je o 20% :)

chyyyba, że masz to policzone w projekcie, to wtedy dwie stówki w kieszeni

Spytam:)... jak go będę mieć:)

Myślę, że z OZC sama sobie poradzę, tutaj akurat wierzę w siebie:)

Dzięki za wskazówki!!! Od innych Forumowiczów równiez mile widziane :)

Spytam:)... jak go będę mieć:)

Myślę, że z OZC sama sobie poradzę, tutaj akurat wierzę w siebie:)

Dzięki za wskazówki!!! Od innych Forumowiczów równiez mile widziane :)

to moze lepiej w sprawie męża uwierz w siebie :p

OZC nie dotykaj, bo to ma zbyt dalekoidące konsekwencje :)

wiecej u asolta (świat stanął na głowie - kogo ja polecam... :) )

a tak w ogole to dla mnie jesteś facetem - ale o tym cśśśśś

Edytowane przez Hippek

Pierszy post Schatje po sezonie grzewczym z kablami + CWU --- bezcenne. :)

nie bedziesz miał czasu przeczytać - będziesz wymieniał swojego grata w kotłowni...

łapy uwalone po pachy i niecenzuralne slowa żony pod Twoim adresem na długo zapadną Ci w pamięć :)

on(a) [Schatje] na starcie ma za free 10 sezonów grzewczych po 4000pln każdy :)

czytaj, pixio, bo to wydłuży Twój okres zwrotu tego dziadostwa z Twojej kotłowni

Edytowane przez Hippek

Pierszy post Schatje po sezonie grzewczym z kablami + CWU --- bezcenne. :)

a co...?

że zapłaci w skali całego roku o kilka setek więcej od przeciętnego pompiarza mając system grzewczy za kilka klocków zamiast za kilkadziesiąt a jedyną częścią ruchomą i wydającym jakikolwiek dźwięk w całym systemie są przekaźniki w sterownikach...?