Wivaldi 17.03.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Powiadam wam: Wieksza bedzie radosc z jednego kablarza ktory sie opamieta, niz z 99 pompiarzy, ktorzy opamietania nie potrzebuja. Parafrazujac. Nie chodziło mi o cytat z Biblii. Mi chodziło o to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziadekw 17.03.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Stawiasz 3 piece (sypialnie, pokój dzienny) i po problemie i ewentualnie do łazienki jakiś wentylator przed prysznicem chwilę włączysz. Z zimą żaden problem ja całą zimę grzeję tymi piecami i u mnie temperatura jest 22-23. Myślę, ze jak mam stawiać 3 , 4 piece to zadna oszczędność. Miewaliśmy tam juz w kwietniu, maju czy październiku niezłe przymrozki, a wyjście w nocy do lodowatej łazienki (tak to ze starymi ludźmi jest) z nagrzanej wentylatorkiem sypialenki przez lodowaty przedpokoik jakoś przestało nas bawić. Jeszcze 10 lat temu myślałem tak, jak Ty, dlatego teraz muszę to zrobić cudzymi rękami za pieniązki. Chyba przekonano mnie do centralnego z buforem. Nagrzewam tanim pradem i nie tak znów drogo mam superkomfort. Wszystko miniaturowe , dobrze zaizolowane, więc mam nadzieję, ze nie będzie zbyt prądozercze. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, którzy zechcieli zabrać głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 "Daj z siebie wszystko. Ziomek cel jest tak blisko. Reprezentuj zawsze swe nazwisko. Choć za rogiem wciąż czeka Mefisto Zostaw mu pobojowisko. " "Choojta, choojtaaaaa wypi....lil soltys wojtaaaa.. Upsa, saaaa..." Ta sama liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.03.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 ja Ci tylko pokazałem co i jak piszesz .... to po jakiego ch..... mieszkasz budownictwo/ogrzewaniem i religią ??? ta sama liga ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 to po jakiego ch..... mieszkasz budownictwo/ogrzewaniem i religią ??? Pamietaj, ze poczucie humoru jest pierwsza pochodna inteligencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.03.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 "Choojta, choojtaaaaa wypi....lil soltys wojtaaaa.. Upsa, saaaa..." Ta sama liga. czy mi sie wydaje, czy dystrybutor PC dorzucil Ci plyte ze strzegomskimi przyśpiewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 czy mi sie wydaje, czy dystrybutor PC dorzucil Ci plyte ze strzegomskimi przyśpiewkami? Przy kablu byly dolaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław_ 17.03.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Nie wiem gdzie znajduję się ten domek i jak często tam bywasz ale zwróciłbym uwagę jeszcze na możliwość kradzieży. O ile mało będzie chętnych do demontażu 1000L baniaka czy kabli to na piec gazowy czy pompę mogą znaleźć się chętni. Bufor jest ok. Moim zdaniem ma dwie wady zajmuje sporo miejsca i ma straty. Myślę, ze jak mam stawiać 3 , 4 piece to zadna oszczędność. Miewaliśmy tam juz w kwietniu, maju czy październiku niezłe przymrozki, a wyjście w nocy do lodowatej łazienki (tak to ze starymi ludźmi jest) z nagrzanej wentylatorkiem sypialenki przez lodowaty przedpokoik jakoś przestało nas bawić. Jeszcze 10 lat temu myślałem tak, jak Ty, dlatego teraz muszę to zrobić cudzymi rękami za pieniązki. Chyba przekonano mnie do centralnego z buforem. Nagrzewam tanim pradem i nie tak znów drogo mam superkomfort. Wszystko miniaturowe , dobrze zaizolowane, więc mam nadzieję, ze nie będzie zbyt prądozercze. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, którzy zechcieli zabrać głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 17.03.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 ostatnia szansa na pompę więc? luxbud? nie rób z siebie dziada i wez chociaż elektrę Dlatego pytam o opinie na temat Luxbuda. Elektrycy, którzy być może będą to u nas robić, proponują właśnie luxbuda, poniewaz na takowych właśnie pracują. Aż takiego DZIADA chyba z siebie nie robię skoro porywam się na...kable )))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 17.03.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 tyle samo, tylko drożej by było dla Ciebie podjedz sama i sama je kup; ładnie się uśmiechniesz, to dostaniesz rabat na haslo: NIE CHCĘ POMPY CIEPŁA dodatkowe 10% zniżki w sumie w elektrze 30% od cen katalogowych masz w zasięgu ręki reszta na priv Nie widzę nic na privie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 17.03.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 zuch dziewczyna ... a kto dobiera wam kable ...? Mówisz? Kto dobiera nam kable, no właśnie... Mamy elektryków, którzy wcześniej robili nam elektrykę i -przygotowali tez co potrzebą pod EWENTUALNĄ podłogówkę wodną i ewentualne piece akumulacyjne. Nie mają zbyt wielkiego doświadczenia z podłogówkami w domach jednorodzinnych /jakies chodniki, podjazdy czy wielkie obiekty -tak/ Czekamy w tej chwili na szczegółową ofertę od nich. Ponawiam moje wcześniejsze pytanie odnośnie godnej zaufania ekipy z mazowieckiego, bądz ościennych. Może ktoś z Was poleci dobrego elekryka z doświadczeniem w podłogówkach w domach jednorodzinnych? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.03.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Nie widzę nic na privie.... bo nic nie wyslalem - wszystko masz powyżej; hurtownie elektry masz w ursusie - z radomia sobie wycieczkę zrobisz i przy okazji odwiedzisz factory Ponawiam moje wcześniejsze pytanie odnośnie godnej zaufania ekipy z mazowieckiego, bądz ościennych. Może ktoś z Was poleci dobrego elekryka z doświadczeniem w podłogówkach w domach jednorodzinnych? Pozdr. spytaj męża, czy potrafi trytytkami przyczepić przewód do siatki 10 x 10cm... do tego Ci potrzebny elektryk? więcej wiary w siebie! kable dobierze Ci jasiek71 czy lobo_M OZC policzy asolt ale na wszelki wypadek zawyż je o 20% chyyyba, że masz to policzone w projekcie, to wtedy dwie stówki w kieszeni ja - nie umniejszając innym - gadałabym jednak z jaskiem - poda Ci nawet ustawienia termostatów, aby to zadziałało; ...ale dziwne, że pompiarze Cię tak odpuścili bez walki... do malux: miloszenko zrobił desant ale miejsce długo nie stało puste głupio Ci - coooo? Edytowane 17 Marca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 17.03.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 bo nic nie wyslalem - wszystko masz powyżej; hurtownie elektry masz w ursusie - z radomia sobie wycieczkę zrobisz i przy okazji odwiedzisz factory spytaj męża, czy potrafi trytytkami przyczepić przewód do siatki 10 x 10cm... do tego Ci potrzebny elektryk? więcej wiary w siebie! kable dobierze Ci jasiek71 czy lobo_M OZC policzy asolt ale na wszelki wypadek zawyż je o 20% chyyyba, że masz to policzone w projekcie, to wtedy dwie stówki w kieszeni Spytam:)... jak go będę mieć Myślę, że z OZC sama sobie poradzę, tutaj akurat wierzę w siebie:) Dzięki za wskazówki!!! Od innych Forumowiczów równiez mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.03.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Spytam:)... jak go będę mieć Myślę, że z OZC sama sobie poradzę, tutaj akurat wierzę w siebie:) Dzięki za wskazówki!!! Od innych Forumowiczów równiez mile widziane to moze lepiej w sprawie męża uwierz w siebie OZC nie dotykaj, bo to ma zbyt dalekoidące konsekwencje wiecej u asolta (świat stanął na głowie - kogo ja polecam... ) a tak w ogole to dla mnie jesteś facetem - ale o tym cśśśśś Edytowane 17 Marca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 ...ale dziwne, że pompiarze Cię tak odpuścili bez walki... Pierszy post Schatje po sezonie grzewczym z kablami + CWU --- bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.03.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Pierszy post Schatje po sezonie grzewczym z kablami + CWU --- bezcenne. nie bedziesz miał czasu przeczytać - będziesz wymieniał swojego grata w kotłowni... łapy uwalone po pachy i niecenzuralne slowa żony pod Twoim adresem na długo zapadną Ci w pamięć on(a) [Schatje] na starcie ma za free 10 sezonów grzewczych po 4000pln każdy czytaj, pixio, bo to wydłuży Twój okres zwrotu tego dziadostwa z Twojej kotłowni Edytowane 17 Marca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.03.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pierszy post Schatje po sezonie grzewczym z kablami + CWU --- bezcenne. a co...? że zapłaci w skali całego roku o kilka setek więcej od przeciętnego pompiarza mając system grzewczy za kilka klocków zamiast za kilkadziesiąt a jedyną częścią ruchomą i wydającym jakikolwiek dźwięk w całym systemie są przekaźniki w sterownikach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 na starcie ma za free 10 sezonów grzewczych po 4000pln każdy Niech przy kazdym rachunku na 4000 PLN po sezonie to sobie powtarza. Moze zachowa rownowage psychiczna jakims cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.03.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 jedyną częścią ruchomą i wydającym jakikolwiek dźwięk w całym systemie są przekaźniki w sterownikach...? Moja pompa moze nawet miedzynarodowke w kotlowni wygrywac. Poki zadnych dzwiekow w domu nie slysze, to co mi to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.03.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Niech przy kazdym rachunku na 4000 PLN po sezonie to sobie powtarza. Moze zachowa rownowage psychiczna jakims cudem. niżej masz wytłuszczony link... poczytaj - pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts