dziadekw 18.03.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Oj tam, oj tam. Dołoży się agregat prądotwórczy, żeby przypadku braku prądu kable mogły dogrzewać rurki. Agregat podłączy się do najbliższej stacji paliw co by benzyny nie zabrakło. Ze stacją paliw podpisze się umowę na utrzymywanie stałego zapasu paliwa do agregatu. Można jeszcze dywersyfikować zasilanie agregatu benzyną, przerabiając silnik na zasilanie gazem z butli LPG. Co się nie da jak się da. Dobra , chłopaki. Dowiedziałem się od Was duzo, jestem nieco mądrzejszy w temacie. Troszkę się rozpędziłem, więc kończę. Zegnam Was. Teraz juz jestem na etapie dogadywania się z usługodawcą, ale zawsze to lepiej mieć jakieś pojęcie o czym się z takimi panami gada. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.03.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 to Twoje prognozowane zużyci za sezon ? grzejesz w G11? hipa darłe mordę o copie 2 dlatego swoje zużycie pomnożyłem x2 i tak to u niej powinno wyjść u mnie w tym okresie wyjdzie 1700co 700cwu i metr drewna w mocnym zaokrągleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Przy 18-20 C w chałupie może się w 4000 PLN zmieści. Mnie jak bym taki zimny chów zaproponował rodzina by pod most wyrzuciła albo do budy dla kota . Ale każdy mam jak chce. przy takich temperaturach trzeba grzać w domu? ten twój kot to ten co ostatni sterroryzował rodziną w amerycę? jak ty wejdziesz do budy? ja doceniam szczerość 18-20 he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.03.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 kombinowanie miloszenka jest logicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.03.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 hipa darłe mordę o copie 2 dlatego swoje zużycie pomnożyłem x2 i tak to u niej powinno wyjść u mnie w tym okresie wyjdzie 1700co 700cwu i metr drewna w mocnym zaokrągleniu i tak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.03.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 o... Powaznie? A kiedy sie zwroci? jak zrobisz koledze deep throat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Przy 18-20 C w chałupie może się w 4000 PLN zmieści. Mnie jak bym taki zimny chów zaproponował rodzina by pod most wyrzuciła albo do budy dla kota . Ale każdy mam jak chce. Dokładnie!!! Każdy ma jak chce i jak LUBI. Niektórzy wolą troszkę zmarznąć niż się spocic W róznych temperaturach w życiu mieszkałam. Przy 23-25 st non stop jakieś wirusy się mnie czepiały, grypy, anginy itp Od kilku lat mieszkam w niższych temeraturach/pokój dzienny 20st. w sypialni nie powiem Ci ile podczas mrozów, bo byś i tak nie uwierzył, że tak można;), a wiesz jak sie fajnie śpi I ZDROWO jak jest trochę chłodniej? pewnie nie wiesz:)/ -od tamtej pory jakby ręką odjął, żadnych wirusów więcej. I przy 20 st. w pokoju dziennym ABSOLUTNIE nie odczuwam ŻADNEGO DYSKOMFORTU, a wręcz przeciwnie mam ten KOMFORT, żem zdrowa jak ryba:) Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) przy takich temperaturach trzeba grzać w domu? ten twój kot to ten co ostatni sterroryzował rodziną w amerycę? jak ty wejdziesz do budy? ja doceniam szczerość 18-20 he he Jeśli bez grzania tyle by było to tym lepiej:) Dla nastroju kozę czasem odpalę Tym bardziej chyba mi żadna pompa do szczęścia nie potrzebna, a położenie kabli w podłodze to nie majątek. Nie mam nic przeciwko kotom, ale zdecydowanie wolę psy Edytowane 18 Marca 2014 przez Schatje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 18.03.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 dokładnie.. ostatnio na nartach byliśmy w górach i w pokoju było 23-24 stopnie - zgodnie stwierdziliśmy że w takiej temperaturze nie da się mieszkać.. 21 stopni to dla nas taka temperatura że starczy, 22 to już za ciepło troszkę.. a do snu 19 jest ok. (teraz tu gdzie mieszkamy jest czasem 17-18 i to już za chłodno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.03.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Gratuluje wątkowi 1500 strony!!! 1000 ostatnich można by było bez uszczerbku wykasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.03.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Od kilku lat mieszkam w niższych temeraturach/pokój dzienny 20st. w sypialni nie powiem Ci ile podczas mrozów, bo byś i tak nie uwierzył, że tak można;), a wiesz jak sie fajnie śpi I ZDROWO jak jest trochę chłodniej? Jak jest tak cudownie, to po co budujesz coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 jak zrobisz koledze deep throat Ale dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Jak jest tak cudownie, to po co budujesz coś innego ? bo nie zamierzam całe życie wynajmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.03.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Gratuluje wątkowi 1500 strony!!! e tam... jak by nie czyścili to ze 2,5 tysia by było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Tym bardziej chyba mi żadna pompa do szczęścia nie potrzebna, a położenie kabli w podłodze to nie majątek. Rozwaz wodna podlogowke i grzale. Koszty eksploatacyjne takie same jak przy kablozji, a zawsze jest droga otwarta na alternatywe. Kable to nie majatek, ale za to doprowadzenie domu do stanu w ktorym grzanie kablami ma jakis sens, to juz nie jest mala kasa i ogromna solidnosc ekip, co jest juz wielka rzadkoscia. Nie wystarczy do tego tylko "szary" styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 W nowoczesnym domku to wstyd... moze pomalu dociera... Moze i masz racje, bo stopke juz usunela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 18.03.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Bredzisz. Z klimy masz 2,4 kwh*COP czyli okolo 10 kwh (dla COP=4) Natomiast z gazu miałeś 25 kwh. No jak wszystkie Twoje wyliczenia są tak rzetelne to może ten COP też jest "lewy". A ten gaz to w salonie bezpośrednio spalił @miloszenko pamiętasz co miałeś dla mnie sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.03.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Usunol... i to dawno temu 13kkWh dopiszcie u siebie, że tyle mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Rozwaz wodna podlogowke i grzale. Koszty eksploatacyjne takie same jak przy kablozji, a zawsze jest droga otwarta na alternatywe. Kable to nie majatek, ale za to doprowadzenie domu do stanu w ktorym grzanie kablami ma jakis sens, to juz nie jest mala kasa i ogromna solidnosc ekip, co jest juz wielka rzadkoscia. Nie wystarczy do tego tylko "szary" styro. A masz coś przeciwko szaremu styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.03.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 . ale spytaj Miloszenko....jak z wozka zeskoczyl jak na razie to wiemy... że nic nie wiemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts