Pyxis 18.03.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 jak zwykle nic nie rozumiesz, więc spieszę wyjaśnić: Jaśko pisał o Tobie. Klopociki z czytaniem ze zrouminiem? Czy ja sobie chcialem klime do grzania montowac "pszczolko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 "Cieszymy"? Siedzisz przy kompie z rodzina? A to zabronione? niemoralne...? He? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A to zabronione? niemoralne...? He? kable rozeznane? termostaty także? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A to zabronione? niemoralne...? He? Jedynie dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Jedynie dziwne. No to uspokoję Kolegę: nie rodzinę miałam na myśli używając wcześniej pierwszej osoby liczby mnogiej Ale swoją drogą "dziwny jest ten świat" ... czasem... " Lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie nigdy dzięki nim. Nie! Nie! Nie! " .... http://www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs Edytowane 18 Marca 2014 przez Schatje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 kable rozeznane? termostaty także? Cały czas rozeznaje:) Mam czas, aż tak mi się nie spieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 18.03.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 przy takich temperaturach trzeba grzać w domu? ten twój kot to ten co ostatni sterroryzował rodziną w amerycę? jak ty wejdziesz do budy? ja doceniam szczerość 18-20 he he Malux czytaj ze zrozumieniem - ja napisałem że dla mnie 18-20 to zimno, w domu mam 22-23C , w łazienkach 24C. Jak bym zrobił 18C to by mnie moje kobiety powiesiły lub pogoniły do budy ( kota - bo psa nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.03.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 No to uspokoję Kolegę: nie rodzinę miałam na myśli używając wcześniej pierwszej osoby liczby mnogiej Ale swoją drogą "dziwny jest ten świat" ... czasem... " Lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie nigdy dzięki nim. Nie! Nie! Nie! " .... http://www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs pyxisa Klasykiem traktujesz? przecież to prosty chłopak jest i do niego trzeba tak: "Choojta, choojtaaaaa wypi....lil soltys wojtaaaa.. Upsa, saaaa..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Jak bym zrobił 18C to by mnie moje kobiety powiesiły lub pogoniły do budy ( kota - bo psa nie mam ) Tak się dać pod pantofel wcisnąć... żarcik oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 No to uspokoję Kolegę: nie rodzinę miałam na myśli używając wcześniej pierwszej osoby liczby mnogiej To kogo? Bo chyba nie przemawiasz "glosem forumowiczow"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) To kogo? Bo chyba nie przemawiasz "glosem forumowiczow"? No Ciebie!!! I nie gniewaj się już, przecież moim zamiarem nie było urazić...kogokolwiek. Absolutnie! Edytowane 18 Marca 2014 przez Schatje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 pyxisa Klasykiem traktujesz? przecież to prosty chłopak jest i do niego trzeba tak: Do Ciebi tylko to trafia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 18.03.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 kable rozeznane? termostaty także? Cały czas rozeznaje:) Mam czas, aż tak mi się nie spieszy... Ale jak już rozeznasz to daj znać co Ci wyszło to mi troszkę czasu zaoszczędzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.03.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 No Ciebie!!! I nie gniewaj się już, przecież moim zamiarem nie było urazić...kogokolwiek. Nie ma takiej opcji. Nie po to tu pisze, zeby sie na kogokolwiek "gniewac". Nawet Hipolita toleruje jak bakterie w jelitach. Byc musi, chociaz g...o robi. To taki swoisty "komensalizm" w celu podtrzymania konwersacji w tym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Ale jak już rozeznasz to daj znać co Ci wyszło to mi troszkę czasu zaoszczędzisz Ok, no chyba że Ty będziesz pierwszy... to też się pochwal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 18.03.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Ok, no chyba że Ty będziesz pierwszy... to też się pochwal:) coś tam już upatrzyłem ale decyzji końcowej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 18.03.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 coś tam już upatrzyłem ale decyzji końcowej nie ma to tak jak i ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 18.03.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 ja współczuję czego innego - przy +10stC na zewnątrz zużył 25kWh, to co sie dzieje przy - 20stC? przy założeniu, ze w domu ma 22stC przy +10stC => 25kWh/dobę przy 0stC => 45kWh/dobę przy -20stC => 88kWh/dobę piękny dom wiadrolitrowy już mi się nie chce dywagować, co nadmucha z tej klimy przy -20stC... wentyl w jednostce zewnetrzenej nawet nie pierdnie... ... a jak nałożyć wykres sprawności na to zuzycie, to wyjdzie jak u von pumpareiro... przy konkretnej zimie COP niewiele wiekszy od 1... No wlasnie to tak nie dziala. Piecyk goni podlogowke bardzo podobnie zarowno przy +7 jak i przy +2, zauwazalne roznice sa jak srednia dobowa schodzi ponizej 0. 88 KWh/dobe przy -20 - bardzo mozliwe, wszak musze utrzymac ok 23 stopni dla 150 m3 betonu/silki..., natomiast ponizej -10 klima raczej nie bedzie chodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 18.03.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Jeśli dla komfortu wymagane było dostarczenie 25kW, to dostarczając 10kW masz zapewnie taniej, ale i mniej komfortowo. Jakos nie wyobrazam sobie, jak miałbym wytłumaczyc dziecku, ze w jego pokoju test "trochę" chłodniej, tylko dlatego, ze dla oszczędnosci grzejemy COPem, a ono ma pecha i pokój na końcu korytarza. Ale Ty już chyba dla oszczędnosci chciałec z ceramiki w łazience rezygnować, wiec mnie nic nie zdziwi Dziecko poki co spi z nami to raz. Dwa, nie widzisz roznicy w ogrzwaniu powietrza vs ladowanie 150 ton betonu/silki do temp wyzszej niz powietrze? Dywagujcie sobie ile chcecie, moj dom stoi otworem, mam zdjecia zuzycia gazu, watomierz pwiety prze klime, zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.03.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Dziecko poki co spi z nami to raz. Dwa, nie widzisz roznicy w ogrzwaniu powietrza vs ladowanie 150 ton betonu/silki do temp wyzszej niz powietrze? Dywagujcie sobie ile chcecie, moj dom stoi otworem, mam zdjecia zuzycia gazu, watomierz pwiety prze klime, zapraszam... Tzn podłogowką wodną ladujesz te tony silki, a nadmuchowym powietrzem nie ? Możesz rozwinąć ? Jesli już mówisz o ładowaniu betonu, to robisz to tylko raz, na początku sezonu grzewczego. Poźniej tylko uzupelniasz straty domu, ktore są niezależne od tego w jaki sposob ta energie dostarczasz. I dla jasnosci - ile masz pomieszczeń, jaka jest w nich temperatura przy podłogowce, jaka przy nadmuchu ? Edytowane 18 Marca 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts