miloszenko 19.03.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 A możesz mi wskazać gdzie tak napisalem ? Masz najwyrażniej problemy z interpretacją moich słów... Co do klimy, ktora ogrzewa kazde pomieszczenie tak samo, a sterownikiem sa drzwi.... Nie, nie bede już sie nad tym pastwił Zlituj sie ja nie musze wszystkiego rozumiec, interesuje mnie tylko rachunek z Tauronu i gazowni, a suma tych rachunkow w tym roku bedzie znacznie nizsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 u mnie niezmiennie i stale 22stC u Ciebie - wiemy, wiemy... rześko Wiecie, Towarzyszu, wiecie - goowno tam wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.03.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zlituj sie ja nie musze wszystkiego rozumiec, interesuje mnie tylko rachunek z Tauronu i gazowni, a suma tych rachunkow w tym roku bedzie znacznie nizsza Z tym nie dyskutuję, klima przy +5 stopni działa z na tyle wysokim cop, ze kWh wyprodukowana przez nią jest tańsza od tej uzyskanej z gazu. Tylko, że teraz forujesz teorię, ze wystarcza Ci wyprodukowanie ich o połowę mniej, bo w silkę "nie ładujesz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 19.03.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Z tym nie dyskutuję, klima przy +5 stopni działa z na tyle wysokim cop, ze kWh wyprodukowana przez nią jest tańsza od tej uzyskanej z gazu. Tylko, że teraz forujesz teorię, ze wystarcza Ci wyprodukowanie ich o połowę mniej, bo w silkę "nie ładujesz". Nie uwazasz, ze cos w tym jest ze obecnie laduje tylko do 3KWh z klimy i mi to wystarcza, podlogowka nie chodzi od bodajze 11 dni, sam COP to za malo zeby to wytlumaczyc ..., pokaz mi ile domow w poprzedni weekend bralo 8-10 KWh/dobe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.03.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Miloszenko policz sobie ile miałeś zakumulowanego ciepła w tych ścianach i podłodze które teraz są o 3 C chłodniejsze ( to jest część tej energii dzięki której mogłeś zjechać z dostarczaną energią do 10 KW/dobę ). Pogadamy za 2-3 tygodnie jak będzie 0-5 C czy dalej wystarczy Ci 10 KW/dobę przy takim samym komforcie . Rezygnacja z komfortowej temp. w całym domu i zejście z 22C do 20C da Ci max. 10-12% oszczędności na zużyciu CO, więc błagam nie pisz o porównywalnym komforcie przy 60% mniejszym zapotrzebowaniu ( z 25KW do 10KW) bo przeczy to prawom fizyki i się ośmieszasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zmieniam operatorahttp://www.telezet.pl/energia-dla-domu-za-50-ceny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Miloszenko policz sobie ile miałeś zakumulowanego ciepła w tych ścianach i podłodze które teraz są o 3 C chłodniejsze ( to jest część tej energii dzięki której mogłeś zjechać z dostarczaną energią do 10 KW/dobę ). Pogadamy za 2-3 tygodnie jak będzie 0-5 C czy dalej wystarczy Ci 10 KW/dobę przy takim samym komforcie . Rezygnacja z komfortowej temp. w całym domu i zejście z 22C do 20C da Ci max. 10-12% oszczędności na zużyciu CO, więc błagam nie pisz o porównywalnym komforcie przy 60% mniejszym zapotrzebowaniu ( z 25KW do 10KW) bo przeczy to prawom fizyki i się ośmieszasz. polać mu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.03.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 odpowiedz jest jeszcze taka .... zyski słoneczne w wybrane dni są na tyle duże że ze zamiast przegrzewac Miłoszowi dom starczają na wieczor, noc - wtedy gdy klima nie działa a ogrzewanie gazowe by pewnie chodzilo na okrągło u mi w zimie 21*C w ostaich dniach 21.5 a NCO na poddaszu i w pomieszczeniach polnocnych nadal pyka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 odpowiedz jest jeszcze taka .... Odpowiedz jest taka, ze 10 dni wiosny to za malo, zeby wniskowac o skutecznosci danego rozwiazania systemu CO. Myslalem, ze to kazdy moze wywnioskowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.03.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Pyxis a co ty na forum o tej godzinie ? roboty nie masz czy jak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.03.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 polać mu! Zimnego i owszem ( ale dopiero wieczorem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 19.03.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zmieniam operatora http://www.telezet.pl/energia-dla-domu-za-50-ceny/ Z kosztów dodatkowych to te 6zł? Opłaty przesyłowe zostają po staremu? Dobrze czytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Pyxis a co ty na forum o tej godzinie ? roboty nie masz czy jak ??? Akurat dzisiaj na chorobowym. Szpital mam w domu i sam tez mam poczatki jakiegos przeziebienia. Dzieciak z przedszkola jakas "zaraze" przywlokl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zimnego i owszem ( ale dopiero wieczorem ) Eeee tam wieczorem. Praca na bani jest teraz "modna" w sluzbie zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.03.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Akurat dzisiaj na chorobowym. Szpital mam w domu i sam tez mam poczatki jakiegos przeziebienia. Dzieciak z przedszkola jakas "zaraze" przywlokl. zaraz dzieciak... podnieś temp w domu i jak reką odjął... te 19stC to lekka przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.03.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie uwazasz, ze cos w tym jest ze obecnie laduje tylko do 3KWh z klimy i mi to wystarcza, podlogowka nie chodzi od bodajze 11 dni, sam COP to za malo zeby to wytlumaczyc ..., pokaz mi ile domow w poprzedni weekend bralo 8-10 KWh/dobe ? Dobrz, kupiłes klimę, zrobiłes sobie pasywniaka Ciesze się razem z Tobą Ciekawe, jak bedzie na jesień, kiedy w ścianach, wylewce nie będzie nic zakumulowane, a temperatura za oknem z każdym dniem będzie spadać, zamiast rosnąc. Wiesz, jest takie powiedzenie o koniu i siodle, ono tu pasuje, jak ulał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.03.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie uwazasz, ze cos w tym jest ze obecnie laduje tylko do 3KWh z klimy i mi to wystarcza, podlogowka nie chodzi od bodajze 11 dni, sam COP to za malo zeby to wytlumaczyc ..., pokaz mi ile domow w poprzedni weekend bralo 8-10 KWh/dobe ? ja obecnie ładuję średnio ok. 40kwh na dobę, jakoś nie chce mi się wierzyć że jak odpalę sobie dwie farelki zamiast kabli to zużycie spadnie mi o połowę... ale co by nie "bić piany" skoro nie widziałem zrobię mały test , wyłączam ogrzewanie i startuję farelkę... nie ważne że z tym samym COP-em co kable, chodzi tylko o potwierdzenie że ogrzewanie poprzez nadmuch ciepłego powietrza jest znacznie bardziej ekonomiczne... ale co tam mam DGP z kominka więc wsadzę tam nagrzewnicę elektryczną i już powinienem mieć wedle twojej teorii kilkadziesiąt procent oszczędności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.03.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Eeee tam wieczorem. Praca na bani jest teraz "modna" w sluzbie zdrowia. Rzuć ten dowcip jak pójdziesz do POZ lub pediatry z dzieciakiem, na pewno zyskasz uznanie i zrozumienie, tudzież adekwatną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ciekawe, jak bedzie na jesień, kiedy w ścianach, wylewce nie będzie nic zakumulowane Co ty wypisujesz? Dlaczego niby nic nie miało być zakumulowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Z kosztów dodatkowych to te 6zł? Opłaty przesyłowe zostają po staremu? Dobrze czytam? Dokładnie. Przeliczyłem moje kWh z ostatnich 12 miesięcy i wyszło taniej o 280zł. Zejdę z całością rachunków poniżej 3000zł za rok. juchu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts