M.A.G. 19.03.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Super. Ciesze sie razem z Toba. Czyli na jakiej glebokosci w posadzce masz te kable ze zbrojeniem? Bog jeden to wie. A ty masz wszędzie otulinę betonową w każdym słupie, każdej belce, nadprożu i podciągu co do mm tak jak w projekcie? nie sądzę. Wylewkę mam od 4,5-6,5cm i kable są mniej więcej w połowie tej grubości. Przy takiej grubości wylewki tak naprawdę pomijalne znaczenie ma to na jakiej wysokości one będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja tylko mowie, ze przy budowie wlasnego domu nie warto robic zadnych akcji wg zalozenia: "jak sie bedzie chcialo chlopakom szarpnac". Jesli Ci to nie przeszkadza, to nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 19.03.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zgadza się. Żadna taka akcja nie powinna mieć miejsca. Dlatego u mnie ekipa robiąca wylewki, pierwszy raz miała do czynienia z kablami zasypywanymi wylewką do czego bez ogródek się przyznali. Zapytali jak mają robić; pokazałem, patrzyłem na ręce, zostało wykonane. Kwestia wytłumaczenia i przypilnowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.03.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Super. Ciesze sie razem z Toba. Czyli na jakiej glebokosci w posadzce masz te kable ze zbrojeniem? Bog jeden to wie. Cieszysz sie z wylewki? czy tego ze sekta topiąca kable sie powieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.03.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 samo łażenie po tym wszystkim powoduje że siatka z kablami się nieco podniesie... ale tylko miejscowo, trzeba ręcznie podnosić,, Zgadza się. Żadna taka akcja nie powinna mieć miejsca. Dlatego u mnie ekipa robiąca wylewki, pierwszy raz miała do czynienia z kablami zasypywanymi wylewką do czego bez ogródek się przyznali. Zapytali jak mają robić; pokazałem, patrzyłem na ręce, zostało wykonane. Kwestia wytłumaczenia i przypilnowania. dokładnie tak, u mnie też wyszły mniej więcej w połowie grubości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.03.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Cieszysz sie z wylewki? czy tego ze sekta topiąca kable sie powieksza to nie on, to malux liczy kablarze vs pompiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.03.2014 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 to nie on, to malux liczy kablarze vs pompiarze sektę kablarzy to ja wymyśliłem Aczkolwiek żal mi ich bo kilku zdziwionych rachunkami już jest a sądzę, że będzie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.03.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Przy takiej grubości wylewki tak naprawdę pomijalne znaczenie ma to na jakiej wysokości one będą. no co ty ... przecież jak zrobisz za płytko to w pięty parzą a jak za głęboko to mogą chałupy nie zagrzać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.03.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Ja bym na ocene ilosciowo-jakosciowa dogrzewaniem klimatyzatorem poczekal jednak na kolejny sezon. Sa tu dwa "pewniki": Na pewno bedzie taniej i na pewno nie o polowe. pożyjemy zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Cieszysz sie z wylewki? czy tego ze sekta topiąca kable sie powieksza http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.03.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 to nie on, to malux liczy kablarze vs pompiarze nie twierdzę że kable są do dupy. każdą rzecz warto przemyśleć i nie dać się oczarować np. niby nowoczesnością hipcio/a może bardziej w konkretny sposób porozmawiajmy i nie pisz że ci tyłka nie chce się ruszyć żeby sprawdzić licznik w marcu co i cwu 19 dób 157 kwh ostatnie dnii wyrażnie w 8 kwh się zamyka co icwu -fakt że temperatura niższa w domu [22-23] w tym okresie RAZ paliłem w kominku licznik głowny zamontowany 9 grudnia 2013 do dzisiaj 20.marca 2014 nocna 1421kwh dzienna 240kwh- jak na 70 dnii cały dom uważam że nieżle. im bliżej końca sezonu grzewczego tym ciszej o copie2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.03.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) bo kilku zdziwionych rachunkami już jest a sądzę, że będzie więcej a jakieś konkretne przykłady? bo na razie to "pompiarze" udowadniają "kablarzom" że ci powinni być niezadowoleni a ci złośliwie nie chcą.. Edytowane 20 Marca 2014 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.03.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 bo na razie to "pompiarze" ..... ...zdziwieni .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.03.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 raczej nie a czym/?do mnie kilku copowców jedynkowych dzwoniło i wprost mówiło że bliżej im do jasiowych wyników w grzaniu niż do twojegotzn owszem mogliby zbić zużycie ale te 22-23 stopnie muszą utrzymywać i wyrażnie więcej zużywają na cwu niż liderzy w takiej formie jak ty.pewnie to kwestia staranności przy budowie wychodzi[jak u bittera było]dla jasności-dzwonili ludzie którzy się rok/dwa temu się wprowadzali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.03.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 raczej nie a czym/ ? do mnie kilku copowców jedynkowych dzwoniło i wprost mówiło że bliżej im do jasiowych wyników w grzaniu niż do twojego tzn owszem mogliby zbić zużycie ale te 22-23 stopnie muszą utrzymywać i wyrażnie więcej zużywają na cwu niż liderzy w takiej formie jak ty. pewnie to kwestia staranności przy budowie wychodzi[jak u bittera było] dla jasności-dzwonili ludzie którzy się rok/dwa temu się wprowadzali No był taki jeden lider na tym forum co się chwalił jak mało na CWU wydaje. Przyciśnięty do muru przyznał, że w większości kąpią się poza domem. I jeszcze jego przydupasy na mnie wsiadły, że wyciągam takie dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.03.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Czyli takie pier..lenie o szopenie..pokażcie w tym wątku albo w gdzieś tutaj na forum, żeby ktoś pisał (oczywiście ktoś kto już je zamontował) że kable to pomyłka i ze drugi raz w życiu by nie zamontował, albo że jednak zdecydował się odpalić rurki awaryjnie zatopione czy coś takiego itp. bo "dzwonili", "mówili" to nic nie znaczy - kim są ci "ONI".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.03.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 a na co ty liczysz?nikt nie lubi publicznie się przyznawać do conajmniej mieszanych odczuć po odczycie licznikano moze bitter wprost to pisał.dobrze to było widać po cwujednym wystarcza 5kwh doba[liwko wie o kogo chodzi]a inni prądowcy wprost pisali o 8-10 kwh.nikt ci się raczej nie pochwali że przy pompie za 50 tyś naprawa go wyniesie z 3-4 tyś-głupio jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.03.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) .... bo kilku ..... ...do mnie kilku.... ... był taki jeden .... Czyli takie pier..lenie o szopenie.... bo "dzwonili", "mówili" to nic nie znaczy - kim są ci "ONI".. prawda ... swieta prawda Artur ... a na co ty liczysz? nikt nie lubi publicznie się przyznawać do conajmniej mieszanych odczuć po odczycie licznika no moze bitter wprost to pisał. dobrze to było widać po cwu jednym wystarcza 5kwh doba[liwko wie o kogo chodzi] a inni prądowcy wprost pisali o 8-10 kwh. nikt ci się raczej nie pochwali że przy pompie za 50 tyś naprawa go wyniesie z 3-4 tyś-głupio jakoś w marcu co i cwu 19 dób 157 kwh ostatnie dnii wyrażnie w 8 kwh się zamyka co icwu -fakt że temperatura niższa w domu [22-23] w tym okresie RAZ paliłem w kominku licznik głowny zamontowany 9 grudnia 2013 do dzisiaj 20.marca 2014 nocna 1421kwh dzienna 240kwh- jak na 70 dnii cały dom uważam że nieżle. CWU a ostatnie 3 tyg po 7 kWh-24h CO 348 kWh im bliżej końca sezonu grzewczego tym ciszej o copie2 348 / 157+ognisko = COP 2 Edytowane 20 Marca 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.03.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 a na co ty liczysz? nikt nie lubi publicznie się przyznawać do conajmniej mieszanych odczuć po odczycie licznika wiesz ...,publicznie to wszyscy lubią trochę "kolorować"... ja na co dzień mam różne historie jak to co u niektórych w chałupach wszystko zajeb... a jak przychodzi co do czego to wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 20.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi. Wiedziałam, że można na Was liczyc:) Obiecuję, że jeszcze nie raz pomęczę /podręczę/ pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts