Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Super. Ciesze sie razem z Toba. ;)

Czyli na jakiej glebokosci w posadzce masz te kable ze zbrojeniem? Bog jeden to wie.

A ty masz wszędzie otulinę betonową w każdym słupie, każdej belce, nadprożu i podciągu co do mm tak jak w projekcie? nie sądzę. Wylewkę mam od 4,5-6,5cm i kable są mniej więcej w połowie tej grubości. Przy takiej grubości wylewki tak naprawdę pomijalne znaczenie ma to na jakiej wysokości one będą.

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadza się. Żadna taka akcja nie powinna mieć miejsca. Dlatego u mnie ekipa robiąca wylewki, pierwszy raz miała do czynienia z kablami zasypywanymi wylewką do czego bez ogródek się przyznali. Zapytali jak mają robić; pokazałem, patrzyłem na ręce, zostało wykonane. Kwestia wytłumaczenia i przypilnowania.

samo łażenie po tym wszystkim powoduje że siatka z kablami się nieco podniesie...

ale tylko miejscowo, trzeba ręcznie podnosić,,

Zgadza się. Żadna taka akcja nie powinna mieć miejsca. Dlatego u mnie ekipa robiąca wylewki, pierwszy raz miała do czynienia z kablami zasypywanymi wylewką do czego bez ogródek się przyznali. Zapytali jak mają robić; pokazałem, patrzyłem na ręce, zostało wykonane. Kwestia wytłumaczenia i przypilnowania.

dokładnie tak, u mnie też wyszły mniej więcej w połowie grubości..

to nie on, to malux liczy kablarze vs pompiarze :)

nie twierdzę że kable są do dupy.

każdą rzecz warto przemyśleć i nie dać się oczarować np. niby nowoczesnością

hipcio/a może bardziej w konkretny sposób porozmawiajmy i nie pisz że ci tyłka nie chce się ruszyć żeby sprawdzić licznik

w marcu

co i cwu 19 dób 157 kwh

ostatnie dnii wyrażnie w 8 kwh się zamyka co icwu -fakt że temperatura niższa w domu [22-23] w tym okresie RAZ paliłem w kominku

licznik głowny zamontowany 9 grudnia 2013 do dzisiaj 20.marca 2014 nocna 1421kwh dzienna 240kwh- jak na 70 dnii cały dom uważam że nieżle.

im bliżej końca sezonu grzewczego tym ciszej o copie2

raczej nie a czym/

?

do mnie kilku copowców jedynkowych dzwoniło i wprost mówiło że bliżej im do jasiowych wyników w grzaniu niż do twojego

tzn owszem mogliby zbić zużycie ale te 22-23 stopnie muszą utrzymywać i wyrażnie więcej zużywają na cwu niż liderzy w takiej formie jak ty.

pewnie to kwestia staranności przy budowie wychodzi[jak u bittera było]

dla jasności-dzwonili ludzie którzy się rok/dwa temu się wprowadzali

raczej nie a czym/

?

do mnie kilku copowców jedynkowych dzwoniło i wprost mówiło że bliżej im do jasiowych wyników w grzaniu niż do twojego

tzn owszem mogliby zbić zużycie ale te 22-23 stopnie muszą utrzymywać i wyrażnie więcej zużywają na cwu niż liderzy w takiej formie jak ty.

pewnie to kwestia staranności przy budowie wychodzi[jak u bittera było]

dla jasności-dzwonili ludzie którzy się rok/dwa temu się wprowadzali

No był taki jeden lider na tym forum co się chwalił jak mało na CWU wydaje. Przyciśnięty do muru przyznał, że w większości kąpią się poza domem. I jeszcze jego przydupasy na mnie wsiadły, że wyciągam takie dane :p

Czyli takie pier..lenie o szopenie..

pokażcie w tym wątku albo w gdzieś tutaj na forum, żeby ktoś pisał (oczywiście ktoś kto już je zamontował) że kable to pomyłka i ze drugi raz w życiu by nie zamontował, albo że jednak zdecydował się odpalić rurki awaryjnie zatopione czy coś takiego itp. bo "dzwonili", "mówili" to nic nie znaczy - kim są ci "ONI"..

a na co ty liczysz?

nikt nie lubi publicznie się przyznawać do conajmniej mieszanych odczuć po odczycie licznika

no moze bitter wprost to pisał.

dobrze to było widać po cwu

jednym wystarcza 5kwh doba[liwko wie o kogo chodzi]

a inni prądowcy wprost pisali o 8-10 kwh.

nikt ci się raczej nie pochwali że przy pompie za 50 tyś naprawa go wyniesie z 3-4 tyś-głupio jakoś

.... bo kilku .....

...do mnie kilku....

... był taki jeden ....

Czyli takie pier..lenie o szopenie.... bo "dzwonili", "mówili" to nic nie znaczy - kim są ci "ONI"..

prawda ... swieta prawda Artur ...

a na co ty liczysz?

nikt nie lubi publicznie się przyznawać do conajmniej mieszanych odczuć po odczycie licznika

no moze bitter wprost to pisał.

dobrze to było widać po cwu

jednym wystarcza 5kwh doba[liwko wie o kogo chodzi]

a inni prądowcy wprost pisali o 8-10 kwh.

nikt ci się raczej nie pochwali że przy pompie za 50 tyś naprawa go wyniesie z 3-4 tyś-głupio jakoś

w marcu

co i cwu 19 dób 157 kwh

ostatnie dnii wyrażnie w 8 kwh się zamyka co icwu -fakt że temperatura niższa w domu [22-23] w tym okresie RAZ paliłem w kominku

licznik głowny zamontowany 9 grudnia 2013 do dzisiaj 20.marca 2014 nocna 1421kwh dzienna 240kwh- jak na 70 dnii cały dom uważam że nieżle.

CWU a ostatnie 3 tyg po 7 kWh-24h

CO 348 kWh

im bliżej końca sezonu grzewczego tym ciszej o copie2

348 / 157+ognisko = COP 2

Edytowane przez R&K

a na co ty liczysz?

wiesz ...,publicznie to wszyscy lubią trochę "kolorować"...;)

ja na co dzień mam różne historie jak to co u niektórych w chałupach wszystko zajeb... a jak przychodzi co do czego to wiadomo...