Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dokładnie tak - dlatego jasiek słusznie pisze, ze znakomita wiekszosc z nas jedzie na tym samym wózku i zanosi energetyce co roku 5kpln*...

*nie dotyczy pyxisa, bo jemu energetyka dopłaca, ze śmie cokolwiek zużywać

I mnie.

Wszystkie wyliczenia w moich postach są zgodne z cennikiem na mój rejon, ale tak naprawdę płacę mniej (już to kiedyś pisałem), bo mam zniżkę na prąd.

W 2013 roku płaciłem co 2 miesiąc ok. 250zł, na fakturze końcowej coś poknocili i wyszło, że mam taką nadpłatę, że w tym roku nic nie muszę płacić, wyjaśniam to przez infolinię już 3 miesiąc na razie bez efektu.

Ja chcę płacić, a oni nie chcą.

Gość Arturo72
no i o tym pisze TB, ze w domu fajnie zaizolowanym PC jest zwyczajnie nieuzasadniona ekonomicznie...

powiedzcie to temu, jak mu tam, von pumpareiro...

A w przypadku jak dom na ogrzewanie zużywa 3000kWh a na cwu 5000kWh a pompa kosztuje kosztuje 1tys.zł to także będzie nie uzasadniona ekonomicznie ?

Rocznie zaoszczędzi nam ok.4000kWh.

Edytowane przez Arturo72

A w przypadku jak dom na ogrzewanie zużywa 3000kWh a na cwu 5000kWh a pompa kosztuje kosztuje 1tys.zł to także będzie nie uzasadniona ekonomicznie ?

Rocznie zaoszczędzi nam ok.4000kWh.

jak bedzie kosztowac 1kpln, to nawet bezdomni na działkach bedą ją mieć, żeby sie nie myć w rzece...

wiec tym bardziej ja - czyli i ja też zaoszczędzę...

o tym też pisałam, że jak bedzie w cenie takiej, ile jest warta, czyli w cenie dobrej lodówki, to sobię kupię...

to też przekażcie von pumpareiro, bo tego też nie pojął...

O oszczędzaniu już pisałem - reklama w TV,

o zwracaniu, też już było dużo tekstów (coś o sylwestrze, wódce i szampanie).

Naprawdę przestańcie.

Jeżeli się buduję i mam na to np. 0,5mln PLN, to co to jest więcej w stosunku do innych źródeł ciepła takie 20tys. PLN,

no tylko 4%.

To na taką rozrzutność to już chyba możemy sobie pozwolić (patrz Bareja - Brunet wieczorową porą, obsługa klienta w warsztat samochodowy)

Za chwilę znowu zniknę na 0,5roku, robi się coraz cieplej.

Odpalę sprzęty i heja, freedom......, wrócę na jesień.

Gość Arturo72
Aż tyle ci teraz poszło?

A ile zapłaciłeś za ścieki i odpompowywanie szamba? Bo POŚa nie masz, i kanalizy też?

Czyżby poszło na lewo do rowu?

Poszło w grunt do sąsiada bo zrobiłem sobie taką małą przebitkę pod jego dom.