Pyxis 20.03.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 *nie dotyczy pyxisa, bo jemu energetyka dopłaca, ze śmie cokolwiek zużywać Tobie bedzie, jak sie na promocje za 0 zl w nocy zalapiesz. Snisz juz chyba o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.03.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 no i o tym pisze TB, ze w domu fajnie zaizolowanym PC jest zwyczajnie nieuzasadniona ekonomicznie... powiedzcie to temu, jak mu tam, von pumpareiro... Nie do końca. Nawet najlepsza izolacja nie zapewni taniej CWU Wszystko zależy od ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Nie do końca. Nawet najlepsza izolacja nie zapewni taniej CWU Chyba, ze ktoras potarfi "umyc sie" pod prysznicem w 15l CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcyper 20.03.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 dokładnie tak - dlatego jasiek słusznie pisze, ze znakomita wiekszosc z nas jedzie na tym samym wózku i zanosi energetyce co roku 5kpln*... *nie dotyczy pyxisa, bo jemu energetyka dopłaca, ze śmie cokolwiek zużywać I mnie. Wszystkie wyliczenia w moich postach są zgodne z cennikiem na mój rejon, ale tak naprawdę płacę mniej (już to kiedyś pisałem), bo mam zniżkę na prąd. W 2013 roku płaciłem co 2 miesiąc ok. 250zł, na fakturze końcowej coś poknocili i wyszło, że mam taką nadpłatę, że w tym roku nic nie muszę płacić, wyjaśniam to przez infolinię już 3 miesiąc na razie bez efektu. Ja chcę płacić, a oni nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.03.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Tobie bedzie, jak sie na promocje za 0 zl w nocy zalapiesz. Snisz juz chyba o tym. nawet nie patrzę w tamtą stronę... ale Ty zmień, bo jak nie metrażem, to chociaż ceną za kWh nawywijaj, żeby sie zmiescic w tych 1350pln za sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.03.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) no i o tym pisze TB, ze w domu fajnie zaizolowanym PC jest zwyczajnie nieuzasadniona ekonomicznie... powiedzcie to temu, jak mu tam, von pumpareiro... A w przypadku jak dom na ogrzewanie zużywa 3000kWh a na cwu 5000kWh a pompa kosztuje kosztuje 1tys.zł to także będzie nie uzasadniona ekonomicznie ? Rocznie zaoszczędzi nam ok.4000kWh. Edytowane 20 Marca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 nawet nie patrzę w tamtą stronę... ale Ty zmień, bo jak nie metrażem, to chociaż ceną za kWh nawywijaj, żeby sie zmiescic w tych 1350pln za sezon... Wkor...ie Cie. W tym roku bedzie w okolicach tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.03.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Wkor...ie Cie. W tym roku bedzie w okolicach tysiaka. mi to lotto... ale to znaczy, ze wydłuży Ci się czas jej zwrotu... z 15 lat do 18.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.03.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A w przypadku jak dom na ogrzewanie zużywa 3000kWh a na cwu 5000kWh a pompa kosztuje kosztuje 1tys.zł to także będzie nie uzasadniona ekonomicznie ? Rocznie zaoszczędzi nam ok.4000kWh. jak bedzie kosztowac 1kpln, to nawet bezdomni na działkach bedą ją mieć, żeby sie nie myć w rzece... wiec tym bardziej ja - czyli i ja też zaoszczędzę... o tym też pisałam, że jak bedzie w cenie takiej, ile jest warta, czyli w cenie dobrej lodówki, to sobię kupię... to też przekażcie von pumpareiro, bo tego też nie pojął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 mi to lotto... ale to znaczy, ze wydłuży Ci się czas jej zwrotu... z 15 lat do 18.... Z 4,5 do 4,7 roku. "Przeboleje" to jakos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcyper 20.03.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 O oszczędzaniu już pisałem - reklama w TV,o zwracaniu, też już było dużo tekstów (coś o sylwestrze, wódce i szampanie).Naprawdę przestańcie. Jeżeli się buduję i mam na to np. 0,5mln PLN, to co to jest więcej w stosunku do innych źródeł ciepła takie 20tys. PLN,no tylko 4%.To na taką rozrzutność to już chyba możemy sobie pozwolić (patrz Bareja - Brunet wieczorową porą, obsługa klienta w warsztat samochodowy) Za chwilę znowu zniknę na 0,5roku, robi się coraz cieplej.Odpalę sprzęty i heja, freedom......, wrócę na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 o tym też pisałam, że jak bedzie w cenie takiej, ile jest warta, czyli w cenie dobrej lodówki, to sobię kupię... Kupic kupisz i bedziesz sie na nia patrzyla? Bo chyba w kable sobie nie wepniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 To na taką rozrzutność to już chyba możemy sobie pozwolić (patrz Bareja - Brunet wieczorową porą, obsługa klienta w warsztat samochodowy) To chyba akurat z Misia bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcyper 20.03.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 To chyba akurat z Misia bylo. Chyba tak, znowu masz rację. Dobrze że jest forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.03.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Chyba tak, znowu masz rację. Dobrze że jest forum. Akurat nie. "Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz". https://www.youtube.com/watch?v=Omo-JU08hXg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.03.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A w przypadku jak dom na ogrzewanie zużywa 3000kWh a na cwu 5000kWh a pompa kosztuje kosztuje 1tys.zł to także będzie nie uzasadniona ekonomicznie ? Rocznie zaoszczędzi nam ok.4000kWh. Ale ty zużywasz 4-6 kubików/miesięcznie wody ogółem. Ile jest z tego cwu? Na pewno nie 5000 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Ale ty zużywasz 4-6 kubików/miesięcznie wody ogółem. Ile jest z tego cwu? Na pewno nie 5000 kWh Jełopie ponad 12m3 miesięcznie zwu,na 3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.03.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Jełopie ponad 12m3 miesięcznie zwu,na 3 osoby. Aż tyle ci teraz poszło? A ile zapłaciłeś za ścieki i odpompowywanie szamba? Bo POŚa nie masz, i kanalizy też? Czyżby poszło na lewo do rowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 20.03.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 zamiast liczyć CWU prysznic byście zaliczyli - w końcu po 22 Hej Pixio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.03.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Aż tyle ci teraz poszło? A ile zapłaciłeś za ścieki i odpompowywanie szamba? Bo POŚa nie masz, i kanalizy też? Czyżby poszło na lewo do rowu? Poszło w grunt do sąsiada bo zrobiłem sobie taką małą przebitkę pod jego dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts