Liwko 21.03.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 a dzisiaj w nocy byl mimo wszystko przymrozek... chyba u cie U mnie o 7 rano było +11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.03.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 jak ktoś lubi "rześkie" klimaty ... Jeżeli +22 o 7 rano to dla ciebie rześki klimat, to jak najbardziej Teraz w salonie mam 25,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 21.03.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Z Hipplitem... I nie moja wina ze ma problem z moimi finansami... Gdy ja ich nie mam. Chore troche, ale tak ma... Naucz sie robić multicytat smieciarzu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 21.03.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Z Hipplitem... I nie moja wina ze ma problem z moimi finansami... Gdy ja ich nie mam. Chore troche, ale tak ma... smieje sie z twojej pompy i twojego zuzycia - 13000kWh - TB zabije cie smiechem... mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zwykle... Edytowane 21 Marca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 21.03.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 18,03 - 13kwh 19,03 - 12kwh 20,03 - 3kwh 21,03 - 4kwh bez uzycia "farelek" a w domu w okolicach 24*C Chyba nie do konca zalapales powiazanie przyczynowo-skutkowe. raczej czytam niż się odzywam ale powiedz mi jak Ty możesz wytrzymać w 24 *C - dla mnie to już jest zdecydowanie za ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 raczej czytam niż się odzywam ale powiedz mi jak Ty możesz wytrzymać w 24 *C - dla mnie to już jest zdecydowanie za ciepło Nie moge. Jak slonce przyswieci, to niestety tak temperatura rosnie. Nie wiem jak sobie z tym radza ludzie mieszkajacy w "akwariach". Jak tylko pojawiam sie w domu, to usilnie staram sie ja zbic do akceptowalnych prze moj organizm 22*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 21.03.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ciebie tez powyzywac ... Czy tez cos sciska i jest ci przykro? Jakis post odnosil sie do ciebie? Czy znowu ot tak fajnie cos doje.... Nie bierz tego tak dosłownie... ale jesteś tutaj tyle ze chyba czas najwyższy nauczyć się odpowiadac multicytatem... czy za trudno? Mi nic nie sciska wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 21.03.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 chyba u cie U mnie o 7 rano było +11 No widzisz, ciezk oto porownywac, ja musialem skrobac szron z szyba auta, ktore bylo i tak w sloncu, inni mieli o tej porze jak Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.03.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 mozesz przegladac na klasycznej wersji a nie mobilnej z pelna funkcjonalnoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.03.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 18,03 - 13kwh 19,03 - 12kwh 20,03 - 3kwh 21,03 - 4kwh bez uzycia "farelek" a w domu w okolicach 24*C Chyba nie do konca zalapales powiazanie przyczynowo-skutkowe. zacznijmy może od tego że twoja chałupa nie stoi obok mojej i jakiekolwiek bajdurzenie o pogodzie mija się z celem... sam widzisz że u Liwko ogrzewanie nie chodzi bo jest ciepło a miłoszenko skrobie szyby z rana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 zacznijmy może od tego że twoja chałupa nie stoi obok mojej i jakiekolwiek bajdurzenie o pogodzie mija się z celem... sam widzisz że u Liwko ogrzewanie nie chodzi bo jest ciepło a miłoszenko skrobie szyby z rana ... Pokazalem Ci tylko, ze taki sam efekt moze byc zupelnie niezalezny od "farelki". Musisz miec reprezentatywna probke, zeby wogole sie moc odezwac w temacie wnioskow. Inaczej to wlasnie jest "bajdurzenie" jak to ladnie ujales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.03.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 raczej czytam niż się odzywam ale powiedz mi jak Ty możesz wytrzymać w 24 *C - dla mnie to już jest zdecydowanie za ciepło najlepsze jest to że jeszcze wiosna na dobre nie przyszła a u pompiarzy w słoneczny dzień 24 a nawet ponad 25* to standard ale w środku lata po dłuższych upałach wszyscy twierdzą że im się chałupy nie przegrzewają i mają 23-24*... teraz "kolorowanie" w jedną stronę a w lecie w drugą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.03.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 najlepsze jest to że jeszcze wiosna na dobre nie przyszła a u pompiarzy w słoneczny dzień 24 a nawet ponad 25* to standard ale w środku lata po dłuższych upałach wszyscy twierdzą że im się chałupy nie przegrzewają i mają 23-24*... teraz "kolorowanie" w jedną stronę a w lecie w drugą ... Teraz na tym samym termometrze w salonie, po kilku godzinach, mam 23,4. Jakieś wnioski jasiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.03.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Musisz miec reprezentatywna probke, zeby wogole sie moc odezwac w temacie wnioskow. a co to jest ta reprezentatywna próbka ...? "pyksiu" ja nie mieszkam w ty domu od wczoraj, wiem jak wygląda każdy początek i koniec sezonu grzewczego... na przestrzeni lat już nie raz kombinowałem jak oszukać ogrzewanie, nie raz zdarzało się że wyłączałem ogrzewanie bo wydawało się że za dużo bierze ale jak po następnej nocy miałem 19* w chałupie to szybciutko przepraszałem się ze sterownikami ... w moich stronach sezon grzewczy jeszcze trwa, to ze dzisiaj była piękna pogoda nie oznacza że już można zakończyć grzanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Teraz na tym samym termometrze w salonie, po kilku godzinach, mam 23,4. Jakieś wnioski jasiu? że miałeś tylko rozgrzane powietrze ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 a co to jest ta reprezentatywna próbka ...? "pyksiu" ja nie mieszkam w ty domu od wczoraj, wiem jak wygląda każdy początek i koniec sezonu grzewczego... na przestrzeni lat już nie raz kombinowałem jak oszukać ogrzewanie, nie raz zdarzało się że wyłączałem ogrzewanie bo wydawało się że za dużo bierze ale jak po następnej nocy miałem 19* w chałupie to szybciutko przepraszałem się ze sterownikami ... w moich stronach sezon grzewczy jeszcze trwa, to ze dzisiaj była piękna pogoda nie oznacza że już można zakończyć grzanie ... Reprezentatywna = przynajmniej polowa sezonu grzewczego a najlepiej pelen sezon. Reszta posta nie za bardzo wiem czego dotyczy. Moze to nie do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.03.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Reprezentatywna = przynajmniej polowa sezonu grzewczego a najlepiej pelen sezon. ależ cały czas nad tym pracuję, odniesieniem są zapiski z kilkunastu różnych przyrządów pomiarowych które mam zainstalowane...( takie hobby... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 najlepsze jest to że jeszcze wiosna na dobre nie przyszła a u pompiarzy w słoneczny dzień 24 a nawet ponad 25* to standard ale w środku lata po dłuższych upałach wszyscy twierdzą że im się chałupy nie przegrzewają i mają 23-24*... teraz "kolorowanie" w jedną stronę a w lecie w drugą ... Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie. Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz. Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.03.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie. Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz. Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. tylko nie wyskakuj mi z tekstami typu że jak nie wiem jak działa sterowanie pogodowe czy co to jest akumulacja, zyski słoneczne itd, itp.... ale z tobą dyskutować to jak "kopać się z koniem" wiec żegnam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 tylko nie wyskakuj mi z tekstami typu że jak nie wiem jak działa sterowanie pogodowe czy co to jest akumulacja, zyski słoneczne itd, itp.... ale z tobą dyskutować to jak "kopać się z koniem" wiec żegnam ... Odpowiedzialem tylko na Twoj sarkastyczny post w temacie "a pompiarze....". Jak cos "nie po nosie", to glowa w piasek - czyli Twoj standard przy probie chociazby szczatkowo merytorycznej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts