Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z Hipplitem...

I nie moja wina ze ma problem z moimi finansami...:D

Gdy ja ich nie mam.

Chore troche, ale tak ma...

smieje sie z twojej pompy i twojego zuzycia - 13000kWh - TB zabije cie smiechem...

mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zwykle...

Edytowane przez Hippek

18,03 - 13kwh

19,03 - 12kwh

20,03 - 3kwh

21,03 - 4kwh bez uzycia "farelek" a w domu w okolicach 24*C

Chyba nie do konca zalapales powiazanie przyczynowo-skutkowe. :)

raczej czytam niż się odzywam ale powiedz mi jak Ty możesz wytrzymać w 24 *C - dla mnie to już jest zdecydowanie za ciepło

raczej czytam niż się odzywam ale powiedz mi jak Ty możesz wytrzymać w 24 *C - dla mnie to już jest zdecydowanie za ciepło

Nie moge. :) Jak slonce przyswieci, to niestety tak temperatura rosnie. Nie wiem jak sobie z tym radza ludzie mieszkajacy w "akwariach". Jak tylko pojawiam sie w domu, to usilnie staram sie ja zbic do akceptowalnych prze moj organizm 22*C.

Ciebie tez powyzywac ... Czy tez cos sciska i jest ci przykro?

Jakis post odnosil sie do ciebie? Czy znowu ot tak fajnie cos doje....

Nie bierz tego tak dosłownie... ale jesteś tutaj tyle ze chyba czas najwyższy nauczyć się odpowiadac multicytatem... czy za trudno?

Mi nic nie sciska :) wręcz przeciwnie :D

18,03 - 13kwh

19,03 - 12kwh

20,03 - 3kwh

21,03 - 4kwh bez uzycia "farelek" a w domu w okolicach 24*C

Chyba nie do konca zalapales powiazanie przyczynowo-skutkowe. :)

zacznijmy może od tego że twoja chałupa nie stoi obok mojej i jakiekolwiek bajdurzenie o pogodzie mija się z celem...

sam widzisz że u Liwko ogrzewanie nie chodzi bo jest ciepło a miłoszenko skrobie szyby z rana ...;)

zacznijmy może od tego że twoja chałupa nie stoi obok mojej i jakiekolwiek bajdurzenie o pogodzie mija się z celem...

sam widzisz że u Liwko ogrzewanie nie chodzi bo jest ciepło a miłoszenko skrobie szyby z rana ...;)

Pokazalem Ci tylko, ze taki sam efekt moze byc zupelnie niezalezny od "farelki". Musisz miec reprezentatywna probke, zeby wogole sie moc odezwac w temacie wnioskow. Inaczej to wlasnie jest "bajdurzenie" jak to ladnie ujales.

najlepsze jest to że jeszcze wiosna na dobre nie przyszła a u pompiarzy w słoneczny dzień 24 a nawet ponad 25* to standard ale w środku lata po dłuższych upałach wszyscy twierdzą że im się chałupy nie przegrzewają i mają 23-24*...:lol2:

teraz "kolorowanie" w jedną stronę a w lecie w drugą ...:p

najlepsze jest to że jeszcze wiosna na dobre nie przyszła a u pompiarzy w słoneczny dzień 24 a nawet ponad 25* to standard ale w środku lata po dłuższych upałach wszyscy twierdzą że im się chałupy nie przegrzewają i mają 23-24*...:lol2:

Teraz na tym samym termometrze w salonie, po kilku godzinach, mam 23,4. Jakieś wnioski jasiu?

Musisz miec reprezentatywna probke, zeby wogole sie moc odezwac w temacie wnioskow.

a co to jest ta reprezentatywna próbka ...?

"pyksiu" ja nie mieszkam w ty domu od wczoraj, wiem jak wygląda każdy początek i koniec sezonu grzewczego...

na przestrzeni lat już nie raz kombinowałem jak oszukać ogrzewanie, nie raz zdarzało się że wyłączałem ogrzewanie bo wydawało się że za dużo bierze ale jak po następnej nocy miałem 19* w chałupie to szybciutko przepraszałem się ze sterownikami ...;)

w moich stronach sezon grzewczy jeszcze trwa, to ze dzisiaj była piękna pogoda nie oznacza że już można zakończyć grzanie ...

a co to jest ta reprezentatywna próbka ...?

"pyksiu" ja nie mieszkam w ty domu od wczoraj, wiem jak wygląda każdy początek i koniec sezonu grzewczego...

na przestrzeni lat już nie raz kombinowałem jak oszukać ogrzewanie, nie raz zdarzało się że wyłączałem ogrzewanie bo wydawało się że za dużo bierze ale jak po następnej nocy miałem 19* w chałupie to szybciutko przepraszałem się ze sterownikami ...;)

w moich stronach sezon grzewczy jeszcze trwa, to ze dzisiaj była piękna pogoda nie oznacza że już można zakończyć grzanie ...

Reprezentatywna = przynajmniej polowa sezonu grzewczego a najlepiej pelen sezon.

Reszta posta nie za bardzo wiem czego dotyczy. Moze to nie do mnie. ;)

Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie.

Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz.

Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. :)

Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie.

Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz.

Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. :)

tylko nie wyskakuj mi z tekstami typu że jak nie wiem jak działa sterowanie pogodowe czy co to jest akumulacja, zyski słoneczne itd, itp....;)

ale z tobą dyskutować to jak "kopać się z koniem" wiec żegnam ...:bye:

tylko nie wyskakuj mi z tekstami typu że jak nie wiem jak działa sterowanie pogodowe czy co to jest akumulacja, zyski słoneczne itd, itp....;)

ale z tobą dyskutować to jak "kopać się z koniem" wiec żegnam ...:bye:

Odpowiedzialem tylko na Twoj sarkastyczny post w temacie "a pompiarze....".

Jak cos "nie po nosie", to glowa w piasek - czyli Twoj standard przy probie chociazby szczatkowo merytorycznej dyskusji. :bye: