miloszenko 21.03.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie. Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz. Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. To ile tych podlgowek zainstalowales juz: 100, 1000 ? Takim jestes guru od instalacji a wlasnego domu powierzchni uzytkowej nie umiesz przez lata policzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 21.03.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. widzisz, baranku… mialbys kable jak Hippek i przy takim dniu, jak dzisiaj, nic by sie nie przegrzewalo… wiesz, ile pracowalo dzis ogrzewanie w kuchni, bo stad wlasnie pisze? 12min… do reszty nie chce mi sie podchodzic… tak krotko, ze zanim ten Twoj pompowy rurarz by wystartowal, to by trzeba by go dlawic… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 21.03.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Nie wiem Pyxis jaki masz sterownik na scianie, ale typowy FW... ma swoj histereze i jak jednego dnia nie grzeje, a drugiego dnia juz zacznie to sobie odbije zeby wyskoczyc po za gorna granice. Ze wszystkich zalet podlogowki typowe sterowanie do niej dostarczone jest nijak nie dopasowane do domow w miare energooszczednych. Musialbym mieszacz dolozyc, obnizyc zasilanie i dac dodatkowa logige, zeby to pracowalo optymalnie, tylko to jest drozsze niz moja PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.03.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 tylko to jest drozsze niz moja PC Świat do góry nogami się poprzestawiał,kablarz chwali PC No jakbyś jeszcze używał cwu jak ludzie to daje głowę,że kable byłyby be a tak to jedynie protezę możesz wychwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 21.03.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Alez drogi Olimpie ja nie mam kabli w wylewce Ty grzejesz ogromny akumulator i byc moze placilbys za ogrzewanie mniej majac moja "proteze" niz swoja za 20k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 21.03.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 to ile trzeba Arturze wylać wody żeby uzasadnić sens pompy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 To ile tych podlgowek zainstalowales juz: 100, 1000 ? Takim jestes guru od instalacji a wlasnego domu powierzchni uzytkowej nie umiesz przez lata policzyc Nie jestem idota niepotraficym wyciagnac wnioskow z ogolnych praw przyrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 widzisz, baranku… mialbys kable jak Hippek I bulil za 9k kWh na CO w domku 140m2? Dziekuje, postoje. Wytrzymam te pare dni w roku. Okno otworze i te 10zl odzaluje rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Świat do góry nogami się poprzestawiał,kablarz chwali PC Jego klimatyzator ma sie tak do PC, jak szczanie w piwnicy do picia w Szczawnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 21.03.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie. Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz. Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. Teraz jest moment , gdzie rolety zew. ukazuja jeden z plusow i gwarantuje ze niema potrzeby calkowicie zaciemniac domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Teraz jest moment , gdzie rolety zew. ukazuja jeden z plusow i gwarantuje ze niema potrzeby calkowicie zaciemniac domu Juz Ci pisalem: co kto lubi. Ja teraz nie bardzo nawet chce te wewnetrzne zaslaniac, bo taki wiosenne sloneczko jakos tak pozytywniej nastraja. W lecie jak juz obrzydnie, to sie zaslania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 21.03.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Juz Ci pisalem: co kto lubi. Ja teraz nie bardzo nawet chce te wewnetrzne zaslaniac, bo taki wiosenne sloneczko jakos tak pozytywniej nastraja. W lecie jak juz obrzydnie, to sie zaslania. Wewnetrzne to tylko na wscibskiego sasiada, bo dla oslony termicznej to cieniutko z nimi gdybys tylko zamontowal roletki na zew. wiedzialbys o czym ja pisze... Na pogody takie jak dzis lub wysysajace ciepelko wiatry -rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.03.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Alez drogi Olimpie ja nie mam kabli w wylewce Ty grzejesz ogromny akumulator i byc moze placilbys za ogrzewanie mniej majac moja "proteze" niz swoja za 20k Mnie nie interesowały protezy,ja nie mam domu na kilka lat jak Ty,u mnie musiało być jedno,sprawdzone rozwiązanie na długie lata,do śmierci. Nie stać mnie na zmianę domu co kilka lat lub gruntownego remontu i straty pieniędzy na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.03.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 to ile trzeba Arturze wylać wody żeby uzasadnić sens pompy ? Na pewno nie 15l na dobę na osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.03.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Mnie nie interesowały protezy,ja nie mam domu na kilka lat jak Ty,u mnie musiało być jedno,sprawdzone rozwiązanie na długie lata,do śmierci. Nie stać mnie na zmianę domu co kilka lat lub gruntownego remontu i straty pieniędzy na niego. Arturas budował dom dla synowej stały nadzór bedzie pełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 21.03.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Mnie nie interesowały protezy,ja nie mam domu na kilka lat jak Ty,u mnie musiało być jedno,sprawdzone rozwiązanie na długie lata,do śmierci. Nie stać mnie na zmianę domu co kilka lat lub gruntownego remontu i straty pieniędzy na niego. Ciekawe ile razy aż do śmierci wymienisz PC. Bo raczej dłużej jak 7-10 lat nie pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 21.03.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Reprezentatywna = przynajmniej polowa sezonu grzewczego a najlepiej pelen sezon. A ty Pyxsiku grzejesz dopiero 1,5 sezonu, Arturo swój pierwszy sezon. Jakie masz doświadczenie? Bo Jasiek ma i to spore. A ty? Zero, null Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Wewnetrzne to tylko na wscibskiego sasiada, bo dla oslony termicznej to cieniutko z nimi gdybys tylko zamontowal roletki na zew. wiedzialbys o czym ja pisze... Na pogody takie jak dzis lub wysysajace ciepelko wiatry -rewelka. Powtorze kolejny raz: co kto lubi. Ja bym ich nie uzywal lub uzywal naprawde sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 21.03.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Powiem wam ze dziś mialem okazje porownac jak grzeje slonko przez 2 szyby.Czuję intensywnie jak temperatura nawala...U siebie mam 3 okna 150x150 od poludnia i calyczas sie zastanawiam jak inni pisza jak to im slonce pieknie nagrzalo pomieszczenie a u mnie jakoś nie bardzo.Mam 3 szyby Edytowane 21 Marca 2014 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.03.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 A ty Pyxsiku grzejesz dopiero 1,5 sezonu, Arturo swój pierwszy sezon. Jakie masz doświadczenie? Bo Jasiek ma i to spore. A ty? Zero, null Trzeci grzeje w tym drugi zamieszkaly - dla scislosci. Jasiek snuje "wnioski" po 1 dniu (slownie: jednym dniu) grzania farelka. Na pewno duza wage ma fakt, ze mieszka juz 10 lat. Moze doczytaj o co biega w dyskusji, zanim postukasz w klawiature. Jesli doczytales - nie bredz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts