Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie.

Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz.

Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. :)

To ile tych podlgowek zainstalowales juz: 100, 1000 ?

Takim jestes guru od instalacji a wlasnego domu powierzchni uzytkowej nie umiesz przez lata policzyc :p

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. :)

widzisz, baranku… mialbys kable jak Hippek i przy takim dniu, jak dzisiaj, nic by sie nie przegrzewalo… wiesz, ile pracowalo dzis ogrzewanie w kuchni, bo stad wlasnie pisze? 12min… do reszty nie chce mi sie

podchodzic…

tak krotko, ze zanim ten Twoj pompowy rurarz by wystartowal, to by trzeba by go dlawic…

Nie wiem Pyxis jaki masz sterownik na scianie, ale typowy FW... ma swoj histereze i jak jednego dnia nie grzeje, a drugiego dnia juz zacznie to sobie odbije zeby wyskoczyc po za gorna granice.

Ze wszystkich zalet podlogowki typowe sterowanie do niej dostarczone jest nijak nie dopasowane do domow w miare energooszczednych.

Musialbym mieszacz dolozyc, obnizyc zasilanie i dac dodatkowa logige, zeby to pracowalo optymalnie, tylko to jest drozsze niz moja PC :p

Gość Arturo72
tylko to jest drozsze niz moja PC :p

Świat do góry nogami się poprzestawiał,kablarz chwali PC ;)

No jakbyś jeszcze używał cwu jak ludzie to daje głowę,że kable byłyby be a tak to jedynie protezę możesz wychwalać :)

Moze nie rozumiesz jak dzial pogodowka i dlaczego w okresach przejsciowych przy sloneczku dom potrafi sie przegrzac. W nocy pompa nabila w podadzke z 18kWh ciepelka, jak sie okazalo tym razem niepotrzebnie. Teraz np nie uzywam przy wiaterku markizy, ktora w lecie gdy tak nie pizdzi nader skutecznie chroni pomieszczenia przed sloncem. Nie zaslaniam tez rolet, co latem czesto robie.

Wielu rzeczy jak widac nie rozumiesz.

Nigdy tez nie pisalem, ze mialem w lecie 23-24*C. To juz wyssales z palucha. :)

Teraz jest moment , gdzie rolety zew. ukazuja jeden z plusow i gwarantuje ze niema potrzeby calkowicie zaciemniac domu :)

Teraz jest moment , gdzie rolety zew. ukazuja jeden z plusow i gwarantuje ze niema potrzeby calkowicie zaciemniac domu :)

Juz Ci pisalem: co kto lubi. Ja teraz nie bardzo nawet chce te wewnetrzne zaslaniac, bo taki wiosenne sloneczko jakos tak pozytywniej nastraja. W lecie jak juz obrzydnie, to sie zaslania. :)

Juz Ci pisalem: co kto lubi. Ja teraz nie bardzo nawet chce te wewnetrzne zaslaniac, bo taki wiosenne sloneczko jakos tak pozytywniej nastraja. W lecie jak juz obrzydnie, to sie zaslania. :)

Wewnetrzne to tylko na wscibskiego sasiada, bo dla oslony termicznej to cieniutko z nimi ;) gdybys tylko zamontowal roletki na zew. wiedzialbys o czym ja pisze...;) Na pogody takie jak dzis lub wysysajace ciepelko wiatry -rewelka.

Gość Arturo72
Alez drogi Olimpie ja nie mam kabli w wylewce :p

Ty grzejesz ogromny akumulator i byc moze placilbys za ogrzewanie mniej majac moja "proteze" niz swoja za 20k :p

Mnie nie interesowały protezy,ja nie mam domu na kilka lat jak Ty,u mnie musiało być jedno,sprawdzone rozwiązanie na długie lata,do śmierci.

Nie stać mnie na zmianę domu co kilka lat lub gruntownego remontu i straty pieniędzy na niego.

Mnie nie interesowały protezy,ja nie mam domu na kilka lat jak Ty,u mnie musiało być jedno,sprawdzone rozwiązanie na długie lata,do śmierci.

Nie stać mnie na zmianę domu co kilka lat lub gruntownego remontu i straty pieniędzy na niego.

Arturas budował dom dla synowej ;) stały nadzór bedzie pełnić :D

Ciekawe ile razy aż do śmierci wymienisz PC. Bo raczej dłużej jak 7-10 lat nie pociągnie.

Wewnetrzne to tylko na wscibskiego sasiada, bo dla oslony termicznej to cieniutko z nimi ;) gdybys tylko zamontowal roletki na zew. wiedzialbys o czym ja pisze...;) Na pogody takie jak dzis lub wysysajace ciepelko wiatry -rewelka.

Powtorze kolejny raz: co kto lubi. Ja bym ich nie uzywal lub uzywal naprawde sporadycznie.

Powiem wam ze dziś mialem okazje porownac jak grzeje slonko przez 2 szyby.Czuję intensywnie jak temperatura nawala...U siebie mam 3 okna 150x150 od poludnia i calyczas sie zastanawiam jak inni pisza jak to im slonce pieknie nagrzalo pomieszczenie a u mnie jakoś nie bardzo.Mam 3 szyby Edytowane przez pyton79

A ty Pyxsiku grzejesz dopiero 1,5 sezonu, Arturo swój pierwszy sezon.

Jakie masz doświadczenie?

Bo Jasiek ma i to spore.

A ty? Zero, null

Trzeci grzeje w tym drugi zamieszkaly - dla scislosci.

Jasiek snuje "wnioski" po 1 dniu (slownie: jednym dniu) grzania farelka. Na pewno duza wage ma fakt, ze mieszka juz 10 lat. :D

Moze doczytaj o co biega w dyskusji, zanim postukasz w klawiature. Jesli doczytales - nie bredz.