uAli 06.04.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Proszę mi wybaczyć jeśli już było, ale wątek jest naprawdę spory... Zainteresowało mnie ogrzewanie elektryczne w domku - projekt "dom nad stawem" http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-nad-stawem. Bardzo chciałabym ogrzewanie podłogowe elektryczne z możliwością akumulacji prądu z taryfy nocnej. Bardzo proszę o polecenie konkretnego rozwiązania kompletu takiego ogrzewania. Na poddaszu z racji tego, że nie wiem kiedy go wykończymy chyba dobre były by piece akumulacyjne. Proszę o porady. Jaką firmę z woj. świętokrzyskiego moglibyście polecić? Bądź o poradę aby wykonać to samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 06.04.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 podłogowka czy kaloryfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 06.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Mam pozwolenie na budowę, w projekcie dwa kominy i ogrzewanie ekogroszkiem - a chcę grzać prądem i pozostawić tylko jeden komin, czy potrzeba jakieś zmiany zgłaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 podłogowka czy kaloryfery? Przeczytałem uważnie post i jest napisane wyraźnie "chciałabym ogrzewanie podłogowe elektryczne" Jakie kaloryfery ? Jakie drewniane pięć złotych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam pozwolenie na budowę, w projekcie dwa kominy i ogrzewanie ekogroszkiem - a chcę grzać prądem i pozostawić tylko jeden komin, czy potrzeba jakieś zmiany zgłaszać? A pytałeś architekta adaptującego ? Dlaczego dopiero teraz wpadłeś na genialny pomysł zmiany ogrzewania ? Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Wivaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 06.04.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Jeszcze nie, jutro zapytam. A dlatego teraz, ponieważ poczytałem trochę te mądre forum, policzyłem i doszedłem do wniosku, że jednak prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Jeszcze nie, jutro zapytam. A dlatego teraz, ponieważ poczytałem trochę te mądre forum, policzyłem i doszedłem do wniosku, że jednak prąd. To zapytaj, ale z tego co pamiętam likwidacja komina to nie jest zmiana istotna. Wniosek, do którego doszedłeś, naraża Cię na atak pompiarzy i politowanie. Wiem coś o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.04.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Mam pozwolenie na budowę, w projekcie dwa kominy i ogrzewanie ekogroszkiem - a chcę grzać prądem i pozostawić tylko jeden komin, czy potrzeba jakieś zmiany zgłaszać? zgłaszać lub zapisać w dzienniku budowy chyba tak. a jeśli pozwolenie na budowę z tego roku, to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 06.04.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Mam pozwolenie na budowę, w projekcie dwa kominy i ogrzewanie ekogroszkiem - a chcę grzać prądem i pozostawić tylko jeden komin, czy potrzeba jakieś zmiany zgłaszać? Masz dwa pewnie jeden do kominka, a drugi ekogroszku, ten od kominka łatwo skasować, ten drugi to zmiana typu kotłowni i to jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Masz dwa pewnie jeden do kominka, a drugi ekogroszku, ten od kominka łatwo skasować, ten drugi to zmiana typu kotłowni i to jest problem. eee..., wypieprzyłem ten komin i nikt się nie czepiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 06.04.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Pozwolenie z listopada 2013r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 06.04.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Przeczytałem uważnie post i jest napisane wyraźnie "chciałabym ogrzewanie podłogowe elektryczne" Jakie kaloryfery ? Jakie drewniane pięć złotych ? aa.. po co ślepemu oczy.. no to rozwiazania są dwa.. albo kable albo podłogówka wodna z buforem.. do tego drugiego rozwiązania albo kocioł kospel i akumulacja np. w płycie fund. albo bufor wodny i napędzanie grzalkami, kotłem albo PC.. jak to zrobić na forum jest sporo.. my kable z żoną w parę popołudni rozłożyliśmy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 07.04.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 aa.. po co ślepemu oczy.. no to rozwiazania są dwa.. albo kable albo podłogówka wodna z buforem.. do tego drugiego rozwiązania albo kocioł kospel i akumulacja np. w płycie fund. albo bufor wodny i napędzanie grzalkami, kotłem albo PC.. jak to zrobić na forum jest sporo.. my kable z żoną w parę popołudni rozłożyliśmy.. Przeczytałem dziennik, widziałem, podziwiałem i nie mogę wyjść z zachwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 08.04.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 eee..., wypieprzyłem ten komin i nikt się nie czepiał. Hmm.. to kominiarz jego braku nie zauważył, protokół podpisał, do odbioru na innej kotłowni poszło i PIMB akurat nie skontrolował ->udało się. A znam przypadek, że z inspekcji bankowej, brak wentylacyjnego nieprzebitego fuftu wyłuskali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.04.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Hmm.. to kominiarz jego braku nie zauważył, protokół podpisał, do odbioru na innej kotłowni poszło i PIMB akurat nie skontrolował ->udało się. A znam przypadek, że z inspekcji bankowej, brak wentylacyjnego nieprzebitego fuftu wyłuskali. Był jakiś wpis że grzeję prądem. Komin sprawdzili tylko od kominka, wentylację mechaniczną i wentylację w garażu (pomijam jaka była ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 08.04.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 planuję ogrzewać rzadko używane poddasze elektrycznością... no i pytanie, co z wentylacją takiego strychu? parter ma mieć mechaniczną... a strych? nie mam zdania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.04.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 planuję ogrzewać rzadko używane poddasze elektrycznością... no i pytanie, co z wentylacją takiego strychu? parter ma mieć mechaniczną... a strych? nie mam zdania... Ja bym od mechanicznej doprowadził odgałęzienia z przepustnicami i na czas używania bym je otwierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.04.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Liwko - jak tam Twoja "stopka" i kolejne lata w PLN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.04.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Liwko - jak tam Twoja "stopka" i kolejne lata w PLN ? Chyba zużycie wzrosło. Chyba, bo za cholerę nie mogę znaleźć jednego rachunku (prawdopodobnie będę się niedługo kontaktował z Eneą to spytam się o duplikat) Natomiast wcale bym się nie zdziwił jakby wzrosło. Od dwóch lat namiętnie suszymy jabłka zimą, więc ogrzewamy dom jak "druciarze" z COP 1 Do tego od dwóch lat mamy spora altanę w ogrodzie, gdzie latem wisi projektor, jest lodówka, sprzęt RTV, no i imprezy na porządku dziennym (i nocnym ) Nie zdziwił bym się jakby wzrosło o kilka stówek. Ogólnie chcę zmienić dostawce ale jak kilka tygodni temu wysłałem papiery do "tz" to słuch o nich zaginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 09.04.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 http://www.sklep.e-system.com.pl/go/_info/?user_id=2097&partner_id=&code=ma może ktoś z was taki regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts