miloszenko 04.05.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Ognisko tez by spelnialo swoja role. A jaka sytuacja moze czlowieka zmusic, zeby musial podnosic temp z 21 na 23*C i to szybko (za stary jestem i za wgodny, zeby to robic na kanapie w salonie, a jak by cos, to 22*C wystarczy )? Ja mam 22*C jako optimum i tyle jest utrzymywane w zimie CALY CZAS. Np jak zabraknie pradu i go wlacza spowrotem... A, i ja sobie kupie nowa za 3 tys, nie bede za 10 lat tej naprawial, a ile bedzie kosztowac tak dla Twojego domu nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.05.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Mam G11 bo lubię,wystarczy ? Tankuję BP ultimate zamiast zwykłego diesla bo tak lubię ? Palę LM za 14,70zł zamiast jakichś patyków za 11zł bo tak lubię ? Starych drzew się nie przesadza i po tym co napisałeś dyskusja staje się bezsensowana, ponieważ nie siła argumentu, ale argument siły będzie w niej miał znaczenie. Ty poprostu jesteś niereformowalny co potwierdziłeś pisząc powyższe. Ps. Dalej na utrzymaniu Żony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.05.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Np jak zabraknie pradu i go wlacza spowrotem... Przez prawie 2 lata mieszkania mialem jedna przerwe tak kolo 4h w dostawie pradu. Planowe wylaczenie jak trafo wymieniali i to w godzinach drogiego pradu (9-13). Ja mieszkam chyba w stosunkowo cywilizowanej czesci kraju. A, i ja sobie kupie nowa za 3 tys, nie bede za 10 lat tej naprawial, a ile bedzie kosztowac tak dla Twojego domu nowa? Co nowa? Nowa sprezarka do mojej pompy ciepla (czy mi sie obudowa "zepsuje")? Jesli zdechnie akurat ta najdrozsza w pompie rzecz, to pewnie z 3-3,5 tys mnie szarpnie po kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.05.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Ps. Dalej na utrzymaniu Żony? Ales plytki Lobo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.05.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Ales plytki Lobo. Pali LMy, jeździ na ultimie, grzeje w G11 - nic tylko pogratulować, pytanie tylko czy już się chłopak ogarnął i nosi portki w domu, czy może dalej taki rozrzutny, tyle że nie swoje rozrzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 04.05.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Starych drzew się nie przesadza i po tym co napisałeś dyskusja staje się bezsensowana, ponieważ nie siła argumentu, ale argument siły będzie w niej miał znaczenie. Ty poprostu jesteś niereformowalny co potwierdziłeś pisząc powyższe. Ps. Dalej na utrzymaniu Żony? Po ostatnich postach Artka, mozna odniesc wrazenie, ze teraz doradza w sprawach inwestycji oszczednosci oraz kredytow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.05.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 wieczorami gdy chce sie lekko usmiechnąc czytam pewne papierowe wydanie muratora a w nim zadowolone mordki prądowców ubaw niezły generalnie wszyscy zadowoleni ze swych rachunków:rolleyes: a nawet z tego ze przepalają rocznie około średnio 5 m3 drewna fakt że jeden z nich ma male koszty ale zapomniał dodać o 0,5 m drewna w kominku no ale wiadomo pompowcy tylko grzeszni szczerze polecam ten artykółjasiu jednak z copem 2 bredziłeś[ostatnio cisza o tym jak i wspólnych taczkach[ przykład ja zużyje okolo 4200 kwh ty jasiu okolo 10000 kwh wychodzi jednak cop powyżej 2 z tym że u mnie caly dom na wszystko a u ciebie tylko na co te 4200/10000 a przypomnij nam może co porównujesz...? jakoś nie przypominam sobie abyś miał taki dom jak mój i mieszkał na działce obok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.05.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 jakoś nie przypominam sobie abyś miał taki dom jak mój i mieszkał na działce obok ... Jakos do tej pory takie "szczegoly" przy lansowaniu roznych "teorii" nie mialy dla Ciebie znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.05.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 JA te wszystkie wyniki nazwalbym anomalią przynajmniej nie mam oporów napisać tak jak jest a nie bredzić o rekreacyjnym paleniu w kominku itp... z tego co pamiętam to wszyscy pierdololo o niskim zużyciu energii ale jakoś takie wielkie opory napisać jakie jest faktyczne na wszystko w skali roku... tak się jakoś składa że w moich stronach użytkownicy PC nie tryskają takim huraoptymizmem jak tutaj się prezentuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.05.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Jakos do tej pory takie "szczegoly" przy lansowaniu roznych "teorii" nie mialy dla Ciebie znaczenia. a co mam następną zimę popalać w kominku aby ci pasowało ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.05.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 A ile Twoja PC potrzebuje czasu zeby w salonie podniesc temp np z 21 na 23 stopnie? Bo moja z 10 minut ja nie wiem ile bo mam cały czas 22-23* ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.05.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Pali LMy, jeździ na ultimie, grzeje w G11 - nic tylko pogratulować, pytanie tylko czy już się chłopak ogarnął i nosi portki w domu, czy może dalej taki rozrzutny, tyle że nie swoje rozrzuca. rzuciłem fajki dawno temu, jeżdżę na gazie i mam G12, normalnie czuję się jak by to mi płacili za ogrzewanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.05.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) Do tej pory,mieszkając w mieszkaniu 52m2 ,nie narzekając na życie za prąd bytowy+grzanie cwu i gotowanie gazem płaciłem rocznie 2520zł,teraz w domu 118m2 za to samo w taryfie G11 płacę tyle samo czyli ok.4600kWh co daje 2500zł,za ogrzewanie sieciowe w mieszkaniu 52m2 płaciłem 2000zł rocznie,teraz grzejąc w taryfie G11 płacę za ogrzewanie domu 125m2 1900kWh czyli 1000zł a więc suma sumarum jestem 1000zł rocznie do przodu w porównaniu do życia w mieszkaniu jeśli chodzi o prąd bytowy+cwu+c.o.Jeszcze jakieś pytania ?Może jaki numer buta noszę i czemu taki a nie większy ? Edytowane 4 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.05.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 a co mam następną zimę popalać w kominku aby ci pasowało ...??? Najbardziej lubie jak zaczynasz popalac glupa. Swietnie Ci to wychodzi jak widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.05.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) Najbardziej lubie jak zaczynasz popalac glupa. Swietnie Ci to wychodzi jak widac. Ten sam wózek nie wypalił a więc trzeba było znaleść nowy temat,równie "celny" jak poprzedni. Edytowane 4 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 04.05.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Do tej pory,mieszkając w mieszkaniu 52m2 ,nie narzekając na życie za prąd bytowy+grzanie cwu i gotowanie gazem płaciłem rocznie 2520zł,teraz w domu 118m2 za to samo w taryfie G11 płacę tyle samo czyli ok.4600kWh co daje 2500zł,za ogrzewanie sieciowe w mieszkaniu 52m2 płaciłem 2000zł rocznie,teraz grzejąc w taryfie G11 płacę za ogrzewanie domu 125m2 1900kWh czyli 1000zł a więc suma sumarum jestem 1000zł rocznie do przodu w porównaniu do życia w mieszkaniu jeśli chodzi o prąd bytowy+cwu+c.o. Jeszcze jakieś pytania ? Może jaki numer buta noszę i czemu taki a nie większy ? A jeszcze nie tak dawno pisales, ze m2 z nieba nie spadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.05.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) A jeszcze nie tak dawno pisales, ze m2 z nieba nie spadaja Oczywiście,że nie 118m2 pow.użytkowej,125m2 powierzchni grzanej czyli z pralnio-suszarnią. Zerknij na neta co to jest i z czego składa się powierzchnia użytkowa. Edytowane 4 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 04.05.2014 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Oczywiście,że nie 118m2 pow.użytkowej,125m2 powierzchni grzanej czyli z pralnio-suszarnią. Zerknij na neta co to jest i z czego składa się powierzchnia użytkowa. Nastepnym razem, poinformuj o jakim metrazu piszesz - nie kazdy forumowicz zna przeznaczenia m2 w domu Artka i nie kazdy wie, np. ze masz ogromne zapotrzebowanie na CWU, bo masz 'tylko' wanne na 3 osoby... a jak sie okazalo, na zdjeciach - masz prysznic w 'pralnio-suszarni' i nie ma to nic wspolnego,z tym ze grzejesz 300l baniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 05.05.2014 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Do tej pory,mieszkając w mieszkaniu 52m2 ,nie narzekając na życie za prąd bytowy+grzanie cwu i gotowanie gazem płaciłem rocznie 2520zł,teraz w domu 118m2 za to samo w taryfie G11 płacę tyle samo czyli ok.4600kWh co daje 2500zł,za ogrzewanie sieciowe w mieszkaniu 52m2 płaciłem 2000zł rocznie,teraz grzejąc w taryfie G11 płacę za ogrzewanie domu 125m2 1900kWh czyli 1000zł a więc suma sumarum jestem 1000zł rocznie do przodu w porównaniu do życia w mieszkaniu jeśli chodzi o prąd bytowy+cwu+c.o. Jeszcze jakieś pytania ? Może jaki numer buta noszę i czemu taki a nie większy ? Twoim wspaniałym tokiem myślenia oszczędziłem fortunę, bo w starym mieszkaniu w kamienicy, za gaz na co+cwu zimą płaciłem nawet 700-800zł miesiecznie. Dalej nie odpowiedxizales na proste pytania: "To no Arturo skoro tak mało pracuje, to jednak przechodząc na G12 zachowałbys aktualny komfort o ktorym tak mowisz czy nie? bo raz mowisz ze nie przejdziesz bo stracisz komfort, a teraz piszesz ze pompa na tyle malo godzin pracuje ze wynika z tego ze spokojnie bys mial komfort i to grzejac co cwu tylko w taniej. Wyjaśnij mi o co w tym chodzi, jakie jest w koncu twoje zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.05.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 MyDalej nie odpowiedxizales na proste pytania: "To no Arturo skoro tak mało pracuje, to jednak przechodząc na G12 zachowałbys aktualny komfort o ktorym tak mowisz czy nie? bo raz mowisz ze nie przejdziesz bo stracisz komfort, a teraz piszesz ze pompa na tyle malo godzin pracuje ze wynika z tego ze spokojnie bys mial komfort i to grzejac co cwu tylko w taniej. Wyjaśnij mi o co w tym chodzi, jakie jest w koncu twoje zdanie? Myślałem,że już skumales ale widzę,że ciężki przypadek więc jeszcze raz bo mam taki kaprys,bo nie chce mi się nigdzie biegać,bo uwielbiam grzac w godzinach 6-22,bo lubię jak mam ciepła podłogę pod stopami w godzinach 15-22,jeszcze ? A dlaczego Ty masz elewację w jasnym kolorze a nie w czarnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts