Tomasz Brzęczkowski 08.05.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Prosty eksperymencik zrob. Zamknij pokoj w domu i go niewietrz przez 2 dni. Nie wzrosnie ani RH ani CO2, a powietrze zdecydowanie bedzie nadawalo sie do wymiany. Od ćwierć wieku nie wietrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.05.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 No właśnie,w domu w którym daleko do hiperzaizolowanego o jakim pisał miloszenko. Moj na pewno nie jest termosem i mam koszt CO w tym sezonie w okolicach 1000 zl. Przy pompie ciela sezonowy koszt CO ponizej 1000 zl nie jest zadnym szczegolnym "osiagnieciem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.05.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Od ćwierć wieku nie wietrzę. De gustibus non est disputandum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.05.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Może woli wentylować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wskazówka 08.05.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Moj na pewno nie jest termosem i mam koszt CO w tym sezonie w okolicach 1000 zl. Przy pompie ciela sezonowy koszt CO ponizej 1000 zl nie jest zadnym szczegolnym "osiagnieciem". No i trzeba wspomnieć też o cwu,którego zużycie w domu z niskimi stratami ciepła będzie dużym procentem jeśli chodzi o całościowe zużycie prądu w domu. Tego klima nie zredukuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.05.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Tego klima nie zredukuje... Wole miec klime i boiler eletryczny do CWU niż PC do CO i CWU i brak klimy a 2 PC- bez jaj .... tylko dla hard userów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.05.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Może woli wentylować. Moze. Ale ja nadal nie bede o gustach dyskutowal. Wole merytorycznie. Wole miec klime i boiler eletryczny do CWU niż PC do CO i CWU i brak klimy a 2 PC- bez jaj .... tylko dla hard userów A kto powiedzial, ze pompa ciepla do CO i CWU wyklucza klimatyzator? Niektorzy maja kilka pomp ciepla w domu (lodowka, suszarka do szmat). Edytowane 8 Maja 2014 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.05.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Wole miec klime i boiler eletryczny do CWU niż PC do CO i CWU i brak klimy a 2 PC- bez jaj .... tylko dla hard userów A takie cuś pod odwierty? http://allegro.pl/klimakonwektor-kasetonowy-dwururowy-chigo-3-5-kw-i4198044205.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.05.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 a za jaka kase nie wyklucza? bo rozumiem ze rozmawiamy o jakiś sensownych kwotach (ekonomicznie uzasadnionych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 08.05.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Wole miec klime i boiler eletryczny do CWU niż PC do CO i CWU i brak klimy a 2 PC- bez jaj .... tylko dla hard userów Jedno nie wyklucza drugiego:no: Ja mam PCi do CO i CWU, a na całym poddaszu klimę dzięki klimakonwektorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.05.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 a za jaka kase nie wyklucza? bo rozumiem ze rozmawiamy o jakiś sensownych kwotach (ekonomicznie uzasadnionych) Zalezy na ile wycenisz komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 08.05.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 To moze mieszkanie 52m2 zamiast domu... Ekonomiczniej bedzie... Miałem właśnie takie:yes: Ekonomiczniej było faktycznie, ale teraz chyba bym klaustrofobii dostał A już na pewno nie zmieściłbym tam nagromadzonego "dobytku";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 08.05.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 no ja kominka miał nie będę więc moje zużycie będzie tylko wynikało z wykorzystania kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 08.05.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Choina - kryptoreklama niskich lotòw Panowie, ale się czepiacie Każdy ma prawo do własnego zdania, poglądów i kupowania/uzywania czego tylko chce. Wszyscy tutaj opisujemy swoje pozytywne i negatywne doświadczenia z różnego rodzaju sprzętem, firmami, sklepami itd Po to by inni mogli na tym skorzystać. Albo kupić coś dobrego, alebo ustrzec się przed czymś złym. Szkoda, ze tak negatywnie odbieracie moje zdanie na temat dogrzewania podczerwienią. Każdy może ogrzewać czym chce i za jakie pieniądze chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.05.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Każdy może ogrzewać czym chce i za jakie pieniądze chce... A pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.05.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Szkoda, ze tak negatywnie odbieracie moje zdanie na temat dogrzewania podczerwienią. A jest jakiś inny sposób? Coś bez podczerwieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 08.05.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 no ja kominka miał nie będę więc moje zużycie będzie tylko wynikało z wykorzystania kabli u mnie tylko z grzałki . właśnie teraz trwa ocieplanie domu, jak coś nie wyjdzie to mi się zacznie pompa ciepła opłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1234 08.05.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Miałem właśnie takie:yes: Ekonomiczniej było faktycznie, ale teraz chyba bym klaustrofobii dostał A już na pewno nie zmieściłbym tam nagromadzonego "dobytku";) Faktycznie ekonomiczniej? Dom kosztuje Cię więcej niż mieszkanie? Tak przy okazji może część osób pochwaliłaby się ile kosztuje was utrzymanie domu rocznie (woda, scieki, prąd, ogrzewanie, podatki itp) a ile np. rocznie kosztuje was utrzymanie samochodu. Niektórzy już się pochwalili, że na papierosy wydają przynajmniej 2 razy tyle co na ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.05.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Faktycznie ekonomiczniej? Dom kosztuje Cię więcej niż mieszkanie? Tak przy okazji może część osób pochwaliłaby się ile kosztuje was utrzymanie domu rocznie (woda, scieki, prąd, ogrzewanie, podatki itp) a ile np. rocznie kosztuje was utrzymanie samochodu. Niektórzy już się pochwalili, że na papierosy wydają przynajmniej 2 razy tyle co na ogrzewanie Dom-prąd, woda, ścieki, podatek-13,70gr dziennie Samochód- a chu go tam wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 08.05.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Faktycznie ekonomiczniej? Dom kosztuje Cię więcej niż mieszkanie? Tak przy okazji może część osób pochwaliłaby się ile kosztuje was utrzymanie domu rocznie (woda, scieki, prąd, ogrzewanie, podatki itp) a ile np. rocznie kosztuje was utrzymanie samochodu. Niektórzy już się pochwalili, że na papierosy wydają przynajmniej 2 razy tyle co na ogrzewanie Niestety dużo ekonomiczniej:yes: Czynsz był niski (ok 200zł), ogrzewanie gazowe (każdy miał swój piecyk 2-funkcyjny w kuchni) - mnie wychodziło to za grosze, bo miałem mieszkanie środkowe (otulone ze wszystkich stron przez sąsiadów - tylko 2 niewielkie ściany zewnętrzne). Miałem też dużo niższe zużycie wody, bo był tylko prysznic, oraz 3x mniejsze zużycie prądu bytowego. Za to samochód wtedy miałem wypasiony:) i jego utrzymanie kosztowało sporo. Teraz mam 1 rzęcha, 1 małą dojazdówkę i służbowy żony, których utrzymanie to groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts