Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moj na pewno nie jest termosem i mam koszt CO w tym sezonie w okolicach 1000 zl.

Przy pompie ciela sezonowy koszt CO ponizej 1000 zl nie jest zadnym szczegolnym "osiagnieciem".

No i trzeba wspomnieć też o cwu,którego zużycie w domu z niskimi stratami ciepła będzie dużym procentem jeśli chodzi o całościowe zużycie prądu w domu.

Tego klima nie zredukuje...

Może woli wentylować.

Moze. Ale ja nadal nie bede o gustach dyskutowal. Wole merytorycznie. :)

Wole miec klime i boiler eletryczny do CWU niż PC do CO i CWU i brak klimy

a 2 PC- bez jaj .... tylko dla hard userów :p

A kto powiedzial, ze pompa ciepla do CO i CWU wyklucza klimatyzator? :D

Niektorzy maja kilka pomp ciepla w domu (lodowka, suszarka do szmat).

Edytowane przez Pyxis

Choina - kryptoreklama niskich lotòw

Panowie, ale się czepiacie :p Każdy ma prawo do własnego zdania, poglądów i kupowania/uzywania czego tylko chce. Wszyscy tutaj opisujemy swoje pozytywne i negatywne doświadczenia z różnego rodzaju sprzętem, firmami, sklepami itd :) Po to by inni mogli na tym skorzystać. Albo kupić coś dobrego, alebo ustrzec się przed czymś złym.

Szkoda, ze tak negatywnie odbieracie moje zdanie na temat dogrzewania podczerwienią. Każdy może ogrzewać czym chce i za jakie pieniądze chce...

Miałem właśnie takie:yes: Ekonomiczniej było faktycznie, ale teraz chyba bym klaustrofobii dostał:( A już na pewno nie zmieściłbym tam nagromadzonego "dobytku";)

Faktycznie ekonomiczniej?

Dom kosztuje Cię więcej niż mieszkanie?

Tak przy okazji może część osób pochwaliłaby się ile kosztuje was utrzymanie domu rocznie (woda, scieki, prąd, ogrzewanie, podatki itp) a ile np. rocznie kosztuje was utrzymanie samochodu.

Niektórzy już się pochwalili, że na papierosy wydają przynajmniej 2 razy tyle co na ogrzewanie :)

Tak przy okazji może część osób pochwaliłaby się ile kosztuje was utrzymanie domu rocznie (woda, scieki, prąd, ogrzewanie, podatki itp) a ile np. rocznie kosztuje was utrzymanie samochodu.

Niektórzy już się pochwalili, że na papierosy wydają przynajmniej 2 razy tyle co na ogrzewanie :)

Dom-prąd, woda, ścieki, podatek-13,70gr dziennie

Samochód- a chu go tam wie :D

Niestety dużo ekonomiczniej:yes:

Czynsz był niski (ok 200zł), ogrzewanie gazowe (każdy miał swój piecyk 2-funkcyjny w kuchni) - mnie wychodziło to za grosze, bo miałem mieszkanie środkowe (otulone ze wszystkich stron przez sąsiadów - tylko 2 niewielkie ściany zewnętrzne). Miałem też dużo niższe zużycie wody, bo był tylko prysznic, oraz 3x mniejsze zużycie prądu bytowego.

Za to samochód wtedy miałem wypasiony:) i jego utrzymanie kosztowało sporo. Teraz mam 1 rzęcha, 1 małą dojazdówkę i służbowy żony, których utrzymanie to groszowe sprawy.