Tomasz Brzęczkowski 14.05.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Nie. Nie pracuje w tej branzy. Dlatego moge sobie pozwolic na otwarte pisanie i wysmiewanie tworcow bzdurnych teorii, bardziej pasujacych do rozwazan metafizycznych. Nie jest dla mnie warygodnym ktos, kto nie ma podstaw w danej dziedzinie. Niektore "wnioski" moga sie przypadkowo zgadzac z rzeczywistoscia, ale to niestety loteria. Dla TB im bardziej kontrowersyjny i kategoryczny sad, tym lepiej. Wyznacznikiem innowacyjnosci jest tutaj "szokowanie" - niestety poki co glownie "szokowanie" brakami w wiadomosciach. Eksperymenty jak widac robi (jesli wogole robi) na "kroliczkach", bo sam mieszka w kamienicy. Takich "fachofcuf" jest masa. Od 1990 roku nie zdarzyło się bym montował ogrzewanie elektryczne bez odzysku ciepła z wentylacji. Może to brak wiedzy, czy średniowiecze, a może jest odwrotnie! Pewien jestem, że Mieszko I nie obawiał się rakiet balistycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.05.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Jak ty to cudaku wyliczyłeś? Pyxis podał na samo CO, ja na całość... Pomijam już wszystkie inne parametry domu i strefę zamieszkania. Pani Iza niech się zastanowi kogo broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.05.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 A wynik: Pierwszy dom mniej zużywa! Wniosek! Ponieważ jedyną przewagą w izolacji pierwszego domu jest 5 cm więcej styro od gruntu to: - albo styropian od gruntu na podstawowe znaczenie albo Szanowny Pyxis mija się z prawdą nie bez udziału świadomości. Wlasnie o takim "wnioskowaniu" pisalem;. Cos tam gdzies dzwoni, ale daleko, za mgla. Ktore wielkosci raczyl Szanowny Pan porownac, ze doszedl do takich "wnioskow"? Jesli oczywiscie laskawy Pan bedzie raczyl odpowiedziec konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.05.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Od 1990 roku nie zdarzyło się bym montował ogrzewanie elektryczne bez odzysku ciepła z wentylacji. Chociaz tyle. I slepej kurze trafi sie ziarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.05.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Ps. Zadowoleni inwestorzy nie zaglądają na fora budowlane - niezadowoleni owszem. A Szanowny asolt ostrzegał na PW jednego inwestora, który przestraszony do Niego napisał. Obiecałem zmniejszyć 3 x rachunki i poprawić komfort! I wyszło ! Tylko Pana zadowoleni klienci nie zaglądaja na fora budowlane, pozostali chociaz nie wszyscy zaglądają i opisują, przykłady mozna by mnozyc. Co do zadowolonego inwestora, to ja jednak znając Pana wiarygodnośc (a raczej jej brak) nie uwierze dopóki nie zobacze dowodów to potwierdzających. Edytowane 14 Maja 2014 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 14.05.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Szanowna Pani Izo... Proszę zobaczyć te dwa domy : Pierwszy - 30% większa powierzchnia 30 % mniej izolacji w ścianach wentylacja grawitacyjna - starta do odzysku z dytony 3000kWh minimum A wynik: Pierwszy dom mniej zużywa! Wniosek! Ponieważ jedyną przewagą w izolacji pierwszego domu jest 5 cm więcej styro od gruntu to: - albo styropian od gruntu na podstawowe znaczenie albo Szanowny Pyxis mija się z prawdą nie bez udziału świadomości. Liwko ma średnią wysokość pomieszczeń 3metry a Pyxis 2.39m (kubaturę podzieliłam przez powierzchnię) Pyxis pisał, ze rach za prąd to 12 miesięcy po 180pln czyli 2160pln cały dom a Liwko 3200 złotych przy mniejszym domu. coś tu nie gra................................................................................................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.05.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Liwko ma średnią wysokość pomieszczeń 3metry a Pyxis 2.39m (kubaturę podzieliłam przez powierzchnię) Pyxis pisał, ze rach za prąd to 12 miesięcy po 180pln czyli 2160pln cały dom a Liwko 3200 złotych przy mniejszym domu. coś tu nie gra................................................................................................................................... No właśnie, a TB już wnioski wyciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.05.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 coś tu nie gra................................................................................................................................... Moze u Liwka podzielilas kubature prze PU a u mnie przez powierzchnie podlog? Nie wystarczy "cos" liczyc. Trzeba wiedziec co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.05.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 On pstrzac na dom z zewnstrz powie czy izolowany czy nie... Sądze ze nawet go nie musi widzieć, wystarczy ze wie o istnieniu tego domu i juz wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 14.05.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Moze u Liwka podzielilas kubature prze PU a u mnie przez powierzchnie podlog? Nie wystarczy "cos" liczyc. Trzeba wiedziec co. a ile masz PU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.05.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 a ile masz PU? Wczytaj sie moze w lekture mojej stopki. Mozna z niej to "wywnioskowac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 14.05.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 strasznie tajemniczy jesteś albo nie wiesz albo i to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.05.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 strasznie tajemniczy jesteś albo nie wiesz albo i to i to Uzytkowa ~175[m2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 14.05.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Uzytkowa ~175[m2] wiekszy dom i mniej ocieplnia i rachunki o 1/3 mniejsze od liwko masz lepszą pompę chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.05.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 wiekszy dom i mniej ocieplnia i rachunki o 1/3 mniejsze od liwko masz lepszą pompę chyba? Podejrzewam, ze Liwko w tym sezonie na CO zuzyl cos miedzy 2,5 a 2,7k kWh. Nie wiem skad bierzesz te wyliczanki a la TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 14.05.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Podejrzewam, ze Liwko w tym sezonie na CO zuzyl cos miedzy 2,5 a 2,7k kWh. Nie wiem skad bierzesz te wyliczanki a la TB. ze stopek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 14.05.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 1020 zł (3265 kWh) czyli 1 kWh 31groszy. gdzie masz prąd Pyxis, bo mnie z przesyłem w nocnej drożej wychodzi nie mówiąc już o dziennej albo cdałodobowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 14.05.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 wiekszy dom i mniej ocieplnia i rachunki o 1/3 mniejsze od liwko masz lepszą pompę chyba? Izka pomogę Ci, bo widzę żeś baba;) Liwko: 3200zł za wszystko, czyli CO + CWU + Prąd bytowy Pyxis: 1000zł CO + (strzelam) ~600zł CWU + 12x180zł= 2160 Prąd bytowy, czyli razem 3760zł Teraz się zgadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.05.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 1020 zł (3265 kWh) czyli 1 kWh 31groszy. gdzie masz prąd Pyxis, bo mnie z przesyłem w nocnej drożej wychodzi nie mówiąc już o dziennej albo cdałodobowej Tauron oddzial Waalbrzych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 14.05.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Izka pomogę Ci, bo widzę żeś baba;) Liwko: 3200zł za wszystko, czyli CO + CWU + Prąd bytowy Pyxis: 1000zł CO + (strzelam) ~600zł CWU + 12x180zł= 2160 Prąd bytowy, czyli razem 3760zł Teraz się zgadza? tak dziękuję! teraz kablarze: ile płacicie za cały prąd na rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts