pan_dorka 25.03.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Dzięki coulignon cieszy mnie to, bo też tak będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 26.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 potwierdzam Ytong + silka na sciany wewnetrzne, po 6 mies od wytynkowania brak niepokojacych objawow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dołączam do grupy "pogromców mitów", u mnie jak na razie jest tylko jedna rysa od parapetu po ukosie w dół, tyle że tam jest sam gazobeton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.03.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dzięki coulignon cieszy mnie to, bo też tak będę miała hmm... Drugi raz gazobetonu bym nie użył - po dwóch latach a w sumie 3 zimach mam sporo rys ale tylko na gazobetonie (h+h gęstość 600 na pełne spoiny) Teraz postawiłbym wszystko z Siliki i dał 2 cm styro więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ja mam parterówkę, lekki strop, siły rozkładaja się na więcej punktów, więc mam nadzieję że u mnie nie będzie aż tak źle. Ja jednak lubię gazobeton, sam robiłem wiekszość instalacji i zaletu gazobetonu są spore, jak miałem coś montować w silce, albo w niej wykuwać to szlak mnie trafiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 27.03.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Marcin, musze Cie pomeczyc, chociaz pytanie tez do innych.... ile wydajecie pieniazkow na prąd bytowy, tzn bez ogrzewania i CWU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Niestety dużo. Latem około 150zł a zimą nawet 300 za miesiąc. 2 TV, komputer, PlayStation, projektor, indukcja, wieczni goście, na światło za wiele nie idzie bo prawie wszędzie ledy. Muszę coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.03.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Za styczeń-luty (bo od stycznia mam pod licznik na CWU i dokładnie mogę wszystko oddzielić) 13,5kWh/dobę w tym 6,3kWh/7,2kWh I/II. Ja całkowicie nie przykładam uwagi do tego czy pralka, zmywarka chodzi w pierwszej czy drugiej taryfie. U nas syn reguluje zużycie, zależy kiedy pozwoli mamie zrobić pranie - najczęściej jak śpi a nie zawsze pokrywa się to z II taryfą. To samo ze zmywarką, włączam jak jest pełna, a nie w połowie tylko dlatego że jest II taryfa. Liwko podawaj w kWh, łatwiej jest się odnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Tomi78 pytał o pieniążki;)Około 18kWh, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Zmiana nawykół Cię ratuje, mniej TV i PS a więcej Bike+Gym:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Zmiana nawykół Cię ratuje, mniej TV i PS a więcej Bike+Gym:-) Tak właśnie dzisiaj zamierzam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.03.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 150 zł /m lato, ponad 200 w zimie. To jest z grzaniem w lecie o dogrzewaniem w zimie CWU. Z tym że wszytkie energożerne urządzenia chodzą w drugiej taryfie (bojler, pralka, zmywarka). Telewizora nie mamy, radio cały czas, 2 laptopy. Babcia codziennie odkurza po 45 minut. Taka nerwica natręctw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czyli babcia generuje największe straty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 27.03.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 hmm... Drugi raz gazobetonu bym nie użył - po dwóch latach a w sumie 3 zimach mam sporo rys ale tylko na gazobetonie (h+h gęstość 600 na pełne spoiny) Teraz postawiłbym wszystko z Siliki i dał 2 cm styro więcej. Coulignon, a może to kwestia płyty fundamentowej a nie samego gazobetonu, jeśli innym na ławie nie pęka, lub pęka ale mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Coulignon, a może to kwestia płyty fundamentowej a nie samego gazobetonu, jeśli innym na ławie nie pęka, lub pęka ale mniej Nie tyle pęka co sie rysuje. Jest tak jak na ławach czyli pod oknami (mea culpa - nie zazbroiłem) ale też w salonie na scianie gdzie na niewielkie powierzchni zeszło się podkucie na wylot pod rurę oc, osiem gniazdek i podkucie pod kanał na kable do ew telewizora - odcinek 1 m podkuty o ponad połowe grubości ściany. Chodzi o to ze na ścianie z silki wykujesz kanał na wylot i nic sie nie dzieje. W gazobetonie trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.03.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czyli babcia generuje największe straty:D ciiiicho.... Babcia siedzi z wnuczkiem. Jak przemnożyć te godziny razy stawkę opiekunki to Babcia i tak sie bardziej opłaca. Nawet jak zacznie odkurzać przez 12 godzin i złośliwie tylko w dziennej taryfie to i tak będę do przodu. A! jak na swój wiek biega dość żwawo - tak więc w zimie ze 100W/h z Niej się wyciśnie. Też jakiś zysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 No fakt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.03.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Instytucja babci to jest coś pięknego, szczególnie jak chodzi o opiekę nad dzieckiem- bezcenna, a za resztę zapłacisz mastercard:-)Aco powinieneś zazbroić? Bo nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 27.03.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 No panowie chyba czas na podsumowanie sezonu :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.03.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 No panowie chyba czas na podsumowanie sezonu :> Dawaj! Ile Ci wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts