Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Arturo72
Zależy ;) Ale to nie miejsce na takie dywagacje ...

Nikt tutaj nie jest nadwrażliwy także jak najbardziej możesz ;)

To jest wątek inwestorów i dla inwestorów i każdy co ma dobrego czy złego rzuca na tapetę :)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

he he ...

wystarczyło kilka linijek napisać i już cała pompiarska "elyta" tego forum się gotuje ...;)

ciekawe czy na jakichś forach samochodowych pompiarze też tak argumentami z rękawa ...

wiadomo ..., pompiarz ma zawsze rację ...:cool:

ciekawe czy na jakichś erotycznych też rozpisujecie się nad tym kto ma dł...( wiadomo...;) )

Przy wodnej podłogówce z Eltermem TEŻ BEDZIESZ GRZAŁA PRĄDEM IDENTYCZNIE JAK KABLAMI !

Gdzie jest sens tutaj łączenia kabli z rurkami ?

Poza tym inne rozwiązanie i również lepsze niż kable to bufor z grzałkami i tu także BĘDZIESZ GRZAŁA PRĄDEM !

Niestety,kable to porażka i nie mają żadnej zalety w stosunku do innych źródeł ciepła jeśli chodzi o grzanie prądem.

jak zwykle ...

najwięcej do powiedzenia maja "praktycy"....;)

Najlepszym rozwiązaniem jest pocoito stosowane przez m.in. Pyxisa....nie ważne ze nierentowne....

Za prąd którego zużyłem na dla domku 110mkw i temp w nim 22-23 stC. CO 4400kWh zapłaciłem w "Duonowej promocji" 968zł - w "dotychczasowej Enerdze było by 352zł drożej.... PO CO CI TO? ;-)

Pompa jest fajna i ekonomiczna tylko

jest za droga - (na razie trzeba golić baranów)

jej koszty inwestycyjne nie mają uzasadnienia w budownictwie energooszczędnym ;-)

... i co ja mam dodać? wszystko zostało już wielokrotnie powiedziane...

he he ...

wystarczyło kilka linijek napisać i już cała pompiarska "elyta" tego forum się gotuje ...;)

Ratowanie chopaka przed wdepnieciem w goowno przy "usmiechnietej" aprobacie tych wycierajacych juz sobie butki patyczkiem, to nie jest "gotowanie sie", a raczej studium nad "fantazja" co niektorych inwestorow. Teraz budujemy i pchamy kable bo taniutko, a o rachunki martwimy sie pozniej. Tylko, ze przy kablach nie ma alternatywy, a powinien ja miec przy zapedach do uzywania G11, ignorowaniu CWU i wcale niemalutkim domu. :D

JASIU piszesz że wszyscy pompowcy palą tak jaki wy w kominku przyczepę

bredzisz , choć już wiele razy ci mówiłem że są pompowowcy którzy nie mają komina.

WY...?

to znaczy kto ...?

ja nie pale w kominku i jakoś nie przepadłem ...:no:

nie bardzo kumam dlaczego cały czas wypominacie palenie w kominku, jak ktoś ma na to ochotę to może sobie i całą zimę palić ...

ja nie pale w kominku i jakoś nie przepadłem ...:no:

nie bardzo kumam dlaczego cały czas wypominacie palenie w kominku, jak ktoś ma na to ochotę to może sobie i całą zimę palić ...

Ale jak zwykle nie dodjesz, ze "sikasz do wanny" oraz snujesz plany nad wykorztsaniem kanalow DGP do kanalowej instalacji wymiennika dla pompy ciepla. Ot tak, bo jestes zadowolony z kosztow :)

Nikt nie "wypomina" palenia w kominku, ale jesli to znaczacy wklad, to wypadalo by go uwzglednic w bilansie CO.

Ratowanie chopaka przed wdepnieciem w goowno przy "usmiechnietej" aprobacie tych wycierajacych juz sobie butki patyczkiem, to nie jest "gotowanie sie", a raczej studium nad "fantazja" co niektorych inwestorow. Teraz budujemy i pchamy kable bo taniutko, a o rachunki martwimy sie pozniej. Tylko, ze przy kablach nie ma alternatywy, a powinien ja miec przy zapedach do uzywania G11, ignorowaniu CWU i wcale niemalutkim domu. :D

to może jeszcze od razu uświadomcie jaki dom ma sobie delikwent wybudować...

żonę/ męża też wybierzecie...

to tak jak w tym sloganie reklamowym FORD-a model T...

"klient może sobie wybrać każdy dowolny kolor pod warunkiem że będzie to CZARNY...":cool:

Ale jak zwykle nie dodjesz, ze "sikasz do wanny" oraz snujesz plany nad wykorztsaniem kanalow DGP do kanalowej instalacji wymiennika dla pompy ciepla. Ot tak, bo jestes zadowolony z kosztow :)

Nikt nie "wypomina" palenia w kominku, ale jesli to znaczacy wklad, to wypadalo by go uwzglednic w bilansie CO.

ja żadnych planów sobie nie robię..., to był odzew na niby brak alternatywy ...;)

a ile to jest ten znaczący wkład ...??

to może jeszcze od razu uświadomcie jaki dom ma sobie delikwent wybudować...

żonę/ męża też wybierzecie...

to tak jak w tym sloganie reklamowym FORD-a model T...

"klient może sobie wybrać każdy dowolny kolor pod warunkiem że będzie to CZARNY...":cool:

Pyta, to dostaje rady. Jedna taka, inna siaka. Jak by wiedzial czego chce i byl pewien swoich decyzji, to by nie pytal na forum. Mnie w sumie w cy..ki szczypie (kropkuje, bo mi purytanian RK znowu zolta kartke da za obrazliwe slownictwo - ciekawe co na to kobiety ;)) co on w koncu sobie zafunduje w swoim domu. On bedzie za to placil. :)

ja żadnych planów sobie nie robię..., to był odzew na niby brak alternatywy ...;)

a ile to jest ten znaczący wkład ...??

Rownie dobrze mogles brac pod uwage "walizkowy rektor zimnej fuzji" jako alternatywe. Ty nie masz jako kablarz alternatywy. Nic procz kominka. Czas sie z tym pogodzic :yes:

Mysle, ze powyzej 10% wkladu w bilans CO, nalezy juz to bezwzglednie podac.

a dlaczego od razu do kabli...?

wystarczy że ma ktoś system DGP z kominka i może sobie dołączyć do tego praktycznie każde źródło ciepła, wystarczy tylko nagrzewnica kanałowa wodna ...

Bo sie poplacze ze smiechu jasko. :D

Moze od razu silnik odrzutowy w ten kanal DGP sobie zamontuj.

BTW: Przy takich tekstach dodawaj emotke na koncu, bo ktos to powaznie jeszcze potraktuje. Np taka ::rotfl: