asolt 07.06.2014 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 też. Cała rodzina nie je. Krewni i znajomi królika też. Zbieramy na kilka pomp, żeby przebić pyxisa a Ty czym grzejesz? Iza tego tobie nie przekazała? dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 07.06.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 ostatnio pisałeś, że jestem gruba. zdecyduj się wreszcie, bo sam sobie przeczysz Moze jadasz w fastfoodach niezdrową zywnosc, jedno drugiemu nie przeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 08.06.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Poki Ty flustracie (co to za slowo?) pisales, to bylo OK ? Szkoda że tak rzadko się udzielają własnie takcy jak Lobo , jasiek71 czy R&K. Naprawdę szkoda - dzięki ich opinią i dziennikom można się wiele dowiedzieć. Nie liczyłem ale pewnie razem nie maja tyle postów co Ty ale merytorycznie biją Ciebie na głowę. Co do ilości litrów pod prysznicem to są tacy co mogą się moczyć z 30 minut ja osobiście przeznaczam na tą czynność około 5 minut i nie widzę tu powodu dla którego miałbym nie wierzyć innym, że to możliwe i z tego powodu posiadać 300 L zbiornik na CWU. PS. Wytykanie innym literówek w postach jest małostkowe, żeby nie powiedzieć śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Szkoda że tak rzadko się udzielają własnie takcy jak Lobo , jasiek71 czy R&K. Naprawdę szkoda - dzięki ich opinią i dziennikom można się wiele dowiedzieć. Nie liczyłem ale pewnie razem nie maja tyle postów co Ty ale merytorycznie biją Ciebie na głowę. Co do ilości litrów pod prysznicem to są tacy co mogą się moczyć z 30 minut ja osobiście przeznaczam na tą czynność około 5 minut i nie widzę tu powodu dla którego miałbym nie wierzyć innym, że to możliwe i z tego powodu posiadać 300 L zbiornik na CWU. PS. Wytykanie innym literówek w postach jest małostkowe, żeby nie powiedzieć śmieszne. Ja tez lubie jak pisza. Zawsze jest smieszniej, zwlaszcza jak jasko lansuje tu swoje pomysly i teorie. Merytoryka? W TYM watku? A daj sobie chlopie siana. Tu merytoryki bardzo dawno nie bylo (o ile wogole byla) i ten watek nalezy traktowac od dluzszego czasu jako "towarzyski" oraz wzajemna pomoc przy leczniu kablowo-rachunkowych frustracji. To nie byla "literowka". Napisal tak jak mowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 08.06.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Pozostaje "problem" ceny, sprawnosci i potrzebnych m2 paneli fotowoltaicznych.... Mysle ze przecietna klima bedzie chciala max 1-1,5kW a sa te co zejda i do 60W ( chyba wczoraj taka ogladalem ) gdy zapotrzebowanie jest minimnalne. Gdy zapotrzebowanie jest minimalne, to i energia z ZE nikogo nie zaboli. Problemem jest to, że panele PV działają jedynie w dzień. Jeśli przez noc temperatura w domu spadnie (a spadnie), to każda klima jaką widziałem, zapodaje w takim momencie ile fabryka dała. I właśnie ten marny 1 kW może być problemem nie do przeskoczenia w zimę. Trzeba mieć sporą ilość paneli (a to duży koszt). Jak to ładnie się mówi, "nie zwróci się" Tylko w tym akurat wypadku to może być prawda. Mi takie ogrzewanie nie przeszkadza i fajnie sie sprawdza na pietrze. Ale nie majac "otwartego" rozplanowania domu na jednym poziomie 1 urzadzenie moze nie wystarczyc i tak. A to już zupełnie inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.06.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Kto z was ma pci do cwu i jak sie sprawuje? Potrzebuje info dla qzyna. Jakie macie pojemnosci jakie firmy nie wiem po co zadajesz takie pytania skoro wiadomo czym to się kończy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.06.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jestem w wlasnie w trakcie ustawiania montazu 2 jednostek o mocy chlodniczej 3,5kW kazda w moich 2 pomieszczeniach mieszkalnych na poddaszu (pracownia i pokoj goscinny). Ale ja je montuje z mysla o CHLODZENIU, bo dotychczasowe 2kW klimatyzatorek za mocno halasuje. taaa... rozumiem że pomieszczenia dotychczas były nie ogrzewane ( a raczej były ogrzewane zyskami bytowymi czy słonecznymi...) ... tak swoją droga w ubiegłym sezonie letnim twierdziłeś że Twoja chałupa się nie przegrzewa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.06.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Kto z was ma pci do cwu i jak sie sprawuje? Potrzebuje info dla qzyna. Jakie macie pojemnosci jakie firmy Tu ktoś pisał, że ma Ariston Nuos 100 litrów i podgrzanie wody trwa 6-9 godzin ? Kosztowała około 4 tysięcy. Nie pamiętam kto o tym pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.06.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja tez lubie jak pisza. Zawsze jest smieszniej, zwlaszcza jak jasko lansuje tu swoje pomysly i teorie. Merytoryka? W TYM watku? A daj sobie chlopie siana. Tu merytoryki bardzo dawno nie bylo (o ile wogole byla) i ten watek nalezy traktowac od dluzszego czasu jako "towarzyski" oraz wzajemna pomoc przy leczniu kablowo-rachunkowych frustracji. To nie byla "literowka". Napisal tak jak mowi. Przyganiał kocioł garnkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.06.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) W specyfikacji poniżej napisali że podgrzanie wody (110 litrów) z 15* C do 55*C przy temperaturze powietrza 20* C trwa 6 godzin 30 minut. Ile trwa przy temperaturze powietrza 5* C ? Pewnie można to obliczyć. http://www.ariston.com/pl/NUOS_EVO_80_110 Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Wivaldi Gorąco kurna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.06.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Troche przydlugo... Przy normalnej PC jest to troszke inaczej.. [ATTACH=CONFIG]264383[/ATTACH] Normalnej w jakim sensie ? Że przeznaczonej do CO i CWU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 08.06.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Do podgrzewania płyty można zastosować klimatyzator z funkcją grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 taaa... rozumiem że pomieszczenia dotychczas były nie ogrzewane ( a raczej były ogrzewane zyskami bytowymi czy słonecznymi...) ... tak swoją droga w ubiegłym sezonie letnim twierdziłeś że Twoja chałupa się nie przegrzewa .... Nie ma poddasza użytkowego które się latem nie przegrzewa ( no chyba że bez okien dachowych ) bez klimy . PS. Pyxis czasami ,,nagina'' rzeczywistość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.06.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 PS. Pyxis czasami ,,nagina'' rzeczywistość . Jak będzie tak robił, to się znajdzie w innej czasoprzestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 taaa... rozumiem że pomieszczenia dotychczas były nie ogrzewane ( a raczej były ogrzewane zyskami bytowymi czy słonecznymi...) ... tak swoją droga w ubiegłym sezonie letnim twierdziłeś że Twoja chałupa się nie przegrzewa .... Jak to nie ogrzewane? Tam jest podlogowka. Co znowu za brednie lansujesz. Moja chalupa to glownie parter. Tam nawet mam sypialnie. O poddaszu nigdy nie pisalem, ze sie nie przegrzewa. Ono kazdemu sie przegrzewa w mniejszym lub wiekszym stopniu. Spac bym tam nie mogl przy 27 czyt 28*C. Na dole i zaszlego lata i teraz poki co jest przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Przyganiał kocioł garnkowi. Jesli nie dajesz rady zrozumiec tekstu bez PL_literek, to znaczy, ze jest pisany nie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 PS. Pyxis czasami ,,nagina'' rzeczywistość . To moze badz laskaw zacytowac mojego posta z tym "naginaniem", albo przepros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.06.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jeśli nie dajesz rady zrozumieć tekstu bez PL_literek, to znaczy, ze jest pisany nie do Ciebie. Daje radę, ale zrozum także Ty, że jak ktoś napisze "jabajbaj" to chodzi o rabarbar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To moze badz laskaw zacytowac mojego posta z tym "naginaniem", albo przepros. Wyluzuj Pyxis po co wracać do dyskusji m2 m3 PS nigdy nie napisałem że kłamiesz, jesteś ortodoks PC GW i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.06.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jak to nie ogrzewane? Tam jest podlogowka. Co znowu za brednie lansujesz. Moja chalupa to glownie parter. Tam nawet mam sypialnie. czyli na górze babcia urzęduje słoneczko przyświeciło i powiedziała: synek, zrób coś, bo nie idzie spać i pixio trach 2 klimy a co! zdrowie babci najważniejsze! (albo renta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts