surgi22 08.06.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A co masz Hippek do babci Pyxisa hę ??? Normalne jest że przy 30C na zewnątrz nie ma poddasza użytkowego z oknami dachowymi na którym byłoby bez klimy poniżej 24C. Znasz takie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jak pisalem wczesniej na moim poddaszu mam okienek dachowych 8 szt. Na gorze mam swoja "pracownie" oraz pokoj goscinny, ktory byc moze zajmie kiedys corka, bo ten na dole to raczej jej nie wystarczy. Jak juz robic, to robic kompleksowo - w tych 2 pomieszczeniach, chociaz poki co w tym drugim klima bedzie pracowala mocno sporadycznie. Czy w dzisiejszych czasach klimatyzacja to az taki luksus, ze co niektorym doopsko sie sciska? Przeciez nie zakladam Fujitsu czy cos podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Wyluzuj można mieć klimę - nikomu nic do tego . Potwierdzasz tylko to co wiadome od dawna - poddasze użytkowe latem bez klimy nie jest miejscem komfortowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja o tym wiedzialem, dlatego mam projekt ze spankiem na dole, pomimo, ze z poddaszem. Zrobilem chlodzenie pasywne glikolem z DZ, ale przy poziomym to malo skuteczne rozwiazanie, bo temperatura glikolu dochodzi latem do 18*C. Przy odwiertach pewnie by sie lepiej sprawdzalo, bo tam jest max 10*C. BTW: W upaly na poddaszu mam tyle, co mialem w bloku w calym mieszkaniu podczas identycznej aury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A nie masz opcji aktywnego chłodzenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A nie masz opcji aktywnego chłodzenia ??? Na tym klimakonwektorze glikolowym nie mam. Uzywam w jednym pomieszczeniu klimatyzatora "przenosnego" 1,9kW chlodniczej, ale to jest nieporozumienie jesli chodzi o poziom halasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 No widzisz a w mojej PC PW jest opcja chłodzenia. Chociaż na razie dom bez PC daje radę ( dziś na dworze 31 C w domu na dole i na piętrze 23C) . Izolacja, akumulacja, reku z GGWC i rolety działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 U mnie zaciemnienie nie wchodzi w gre, a po drugie Ty masz "burzuazyjnego" pelnowymiarowego pietrowca, a nie poddasze jak ja maluczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 09.06.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 U mnie zaciemnienie nie wchodzi w gre, a po drugie Ty masz "burzuazyjnego" pelnowymiarowego pietrowca, a nie poddasze jak ja maluczki. im ciemniej, tym przyjemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 09.06.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Czy w dzisiejszych czasach klimatyzacja to az taki luksus, ze co niektorym doopsko sie sciska? Przeciez nie zakladam Fujitsu czy cos podobnego. jak ja kupiłem tanią klimę to od czci i wiary się odżegnywałeś, że proteza jakaś i w ogóle Po Co ci to i takie tam dyrdymałki... a teraz modnie się lansujesz na FM jak to ty nowocześnie udoskonalasz swój dom co kupiłeś jeśli to nie "tajemnica poddasza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 09.06.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 co kupiłeś jeśli to nie "tajemnica poddasza" ? Wentylator i miskę z kostkami lodu. Włącza wentylator i kieruje na miskę z lodem. I już chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.06.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 jak ja kupiłem tanią klimę to od czci i wiary się odżegnywałeś, że proteza jakaś i w ogóle Po Co ci to i takie tam dyrdymałki... a teraz modnie się lansujesz na FM jak to ty nowocześnie udoskonalasz swój dom co kupiłeś jeśli to nie "tajemnica poddasza" ? Bo jesli chodzi o grzanie chalupy to to jest proteza. Tutaj zdania nie zmienie. Ja instaluje do CHLODZENIA. Pisalem tez juz wczesniej o probie pasywnego chlodzenia, wiec chyba warto, zeby pociagnac temat i uchronic innych przed niepotrzebnymi "inwestycjami". Poza tym o czyms tu trzeba gadac, nie? Wybralem GREE. Mam nadzieje, ze zaraz po gwarancji sie nie spi... zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.06.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Nie pisz tak bo mistrz TB się wzburzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.06.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Nie bede Ci pisal a ktora czesc ciala mnie to wzburzenie szczypie, bo dostane zolta kartke znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 09.06.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Bo jesli chodzi o grzanie chalupy to to jest proteza. Tutaj zdania nie zmienie. Ja instaluje do CHLODZENIA. Pisalem tez juz wczesniej o probie pasywnego chlodzenia, wiec chyba warto, zeby pociagnac temat i uchronic innych przed niepotrzebnymi "inwestycjami". Poza tym o czyms tu trzeba gadac, nie? Wybralem GREE. Mam nadzieje, ze zaraz po gwarancji sie nie spi... zepsuje. Dlaczego gree ? Nie lepiej jakiego lg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.06.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Dlaczego gree ? Nie lepiej jakiego lg ? A co bys proponowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 09.06.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A co bys proponowal? Tylko pytam, co ma ciekawego ten gree ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.06.2014 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre. Poczytalem troszke o klimatyzacjach i chyba nie jest to zly wybor w tej klasie cenowej. Gree ma raczej opinie malo awaryjnego. Jak szacuje beda w uzyciu moze 25-30 dni w roku i to w porywach, wiec chyba szybko ich nie zajade. Przynajmniej taka mam nadzieje. Na pewno nie omieszkam sie "pochwalic" jak sie sprawdzaja. Montaz niby na poczatku przyszlego tygonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 10.06.2014 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Najlepiej od razu Super grzeje z COP powyżej 4 i chłodzi... i nie słychać . Takie mitsubishi za 7000 na 150m2 dom.... Do tego elektryczna podłogówka na 40 cm styro i super komfort cały rok . Tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre. A tanie to głośne . I jeszcze jedno - nie robi się klimy przy wentylacji grawitacyjnej. Nie ma wymiany powietrza, nawet przy uchylonych oknach. Choroba przypałęta się od razu nawet po kilku nocach. Takich instalatorów co zakładają klimę przy wentylacji grawitacyjnej - powinno się na haku wieszać - inwestor może się nie znać, ale instalator nie. Ps. A swoją drogą, to dobrych ma Pan kolegów na forum, że ja muszę Panu zdrówko ratować. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 10.06.2014 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Bo jesli chodzi o grzanie chalupy to to jest proteza. Tutaj zdania nie zmienie. Ja instaluje do CHLODZENIA. . Ale jak klimę zimą ustawisz na 21*C i włączysz, przestępstwa nie popełnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts