Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ty też dobierasz ilość świeżego powietrza do domu? Brawo, dom potrzebuje bardzo dużo świeżego powietrza żeby nie zdechł.

Naprawde myslisz, ze kubatura budynku (ilosc lazienek i pomieszczen technicznych) oraz kondycja samego budynku nie ma wplywu na minimalna akceptowalna wymiane powietrza? Tylko ilosc domownikow? :D

To samo. Tylko Ty pstryczkiem, a ja klamka od okna.

Jesli komus nie przeszkadza kosz na smieci i brudne skarpetki (o tym co wydzielaja materialy uzyte na meble i wykonczenie wnetrz nie wspomne), to jego sprawa. Od smrodu jeszcze nikt nie umarl, a od swiezego powietrza cale armie ginely.

Edytowane przez Pyxis
Ort.

To samo. Tylko Ty pstryczkiem, a ja klamka od okna.

A po co, przecież dom od ilości gości ci nie puchnie?

Jesli komus nie przeszkadza kosz na smieci i brudne skarpetki

Nie wiem jak u ciebie, my dbamy o higienę. U ciebie w takich przypadkach się uchyla okno? Ciekawe podejście do życia, nie powiem...

A po co, przecież dom od ilości gości ci nie puchnie?

A gdzie ja napisalem, ze ilosc osob NIE MA wplywu na intensywnosc wentylacji? Napisalem tylko, ze to nie jest to jedyny wyznacznik. Parametry domu tez maja znaczenie. Czytaj ze zrozumieniem.

Nie wiem jak u ciebie, my dbamy o higienę. U ciebie w takich przypadkach się uchyla okno? Ciekawe podejście do życia, nie powiem...

Ty czegos takiego jak "zapachy" z kubla na smieci czy inne smrodki wogole nie uwzgledniasz i zyjesz. Jak widac mozna sie przyzwyczaic. :)

Wiesz co mnie najbardziej śmieszy Pyxio, że nabijasz się z kogoś (tu TB), a nie masz w temacie zielonego pojęcia. Piszesz takie durnoty żeby tylko zdobyć poklask prześmiewców TB. Nie jestem jego zwolennikiem, ale potrafię oddzielić ziarno od plew, ty nie.

No jak tam, zrobić ci test białej chusteczki po pięciu latach używania WM? Po ilu przyznasz rację, że w kanałach nawiewnych nic się nie wylęgnie?

Liwko, chyba mnie juz znasz na tyle, zeby wiedziec w co mnie rypie poklask kogokolwiek. Dla mnie wyznacznikiem czy sie z kogos ponabijam czy nie jest to, jakie glupoty wypisuje i jak powaznie to robi. Takim pisaniem jakie ja uprawiam na forum nie zyskuje sie poklasku. :)

Caly czas jeszcze uwazam, ze TB to zwykly troll, bo trudno mi sobie wyobrazic, ze ktos moze takie farmazony wypisywac na serio.

Testuj, testuj. Jesli to poprawia Twoje samopoczucie, to nie widze przeszkod. Pogadaj z maluxem. On tez testowal z tego co pamietam. :)

Pyxis, chyba ci odbiło. Zrób ankietę ile osób otwiera okna przy WG podczas pracy okapu, a zimą szczególnie. Ile osób zakłada jakieś falbanki na kratki. U mnie w starym bloku kratka była źle zamocowana i przy silnym wietrze tłukła się w tą i w tamtą. Wystarczyła zmiana kierunku wiatru. Widziałem kiedy z kanału wieje, a kiedy wyciąga. Drzwi w pokoju obok uchyliłeś i już kierunek przepływu się zmieniał, więc nie pisz nieprawdziwych historii. Wnętrza kanałów w bloku również miałem okazję oglądać. Wszystkie trzy na całe mieszkanie. Były równo zapieprzone brudem. Wystarczy by w bloku kanał był połączony z innym mieszkaniem, co się często zdarza i już swój elementarz możesz sobie w buty wsadzić, podobnie jak tezę, że nie stosuje się wentylatorów. Nie powinny w ogóle występować w sprzedaży jeśli by przyznać ci rację. Przy WG wg ciebie nie wolno, przy WM nie potrzeba. Liwkowi pewnie za chwilę na argument o teście chusteczki zalecisz jej badania pod względem flory bakteryjnej, bo przecież to, że była biała po przetarciu dwuletniego kanału nie znaczy, że nie była skażona, hehe. Niezły z ciebie pacjent.

jakbym założył gruntową i zamiast copu 2,5 miałbym 4 to ludzie przestali na mnie patrzeć z politowaniem[w chwilach kiedy mówię że u mnie co i cwu 12miesięcy kosztuje niecałe 900zł ]

przy gruntowej + duon to zima co od września do maja mieściłaby się w 250 zł-wiadomo kitel na niego i do Tworek go