Liwko 12.06.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 130m3/h to w mieszkaniu 50m2, a nie w domu i to sporym, bo straty wentylacyjne w nim szacujesz na 3,5k kWh. Ty też dobierasz ilość świeżego powietrza do domu? Brawo, dom potrzebuje bardzo dużo świeżego powietrza żeby nie zdechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ty też dobierasz ilość świeżego powietrza do domu? Brawo, dom potrzebuje bardzo dużo świeżego powietrza żeby nie zdechł. Naprawde myslisz, ze kubatura budynku (ilosc lazienek i pomieszczen technicznych) oraz kondycja samego budynku nie ma wplywu na minimalna akceptowalna wymiane powietrza? Tylko ilosc domownikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Policzmy jak to sie ma w domu w ktorym jest gruntowa pompa ciepla. Zaloze COP=4 a to kłamczuszczek z Ciebie 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Naprawde myslisz, ze kubatura budynku (ilosc lazienek i pomieszczen technicznych) oraz kondycja samego budynku nie ma wplywu na minimalna akceptowalna wymiane powietrza? Tylko ilosc domownikow? W szczelnym domu? Oczywiście że tak. Jakiś argument że jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 W szczelnym domu? Oczywiście że tak. Jakiś argument że jest inaczej? Przedewszystkim w szczelnym. Zamknij na dobe pokoj i pozbaw go wentylacji. Wejdziesz po tych 24h, nabierzesz powietrza noskiem i bedziesz mial argument, dlaczego pomieszczeniabez ludzi tez nalezy wentylowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Przedewszystkim w szczelnym. Zamknij na dobe pokoj i pozbaw go wentylacji. Wejdziesz po tych 24h, nabierzesz powietrza noskiem i bedziesz mial argument, dlaczego pomieszczeniabez ludzi tez nalezy wentylowac. Bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Bo? Pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Każdy dom powinno się wentylować, ale ilość wentylowanego powietrza przede wszystkim zależy od ilości mieszkańców. Brudne skarpetki czy kosz na śmieci to osobny temat. Gdy organizuję w domu imprezkę to zwiększam wentylację a ty co robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 (edytowane) To samo. Tylko Ty pstryczkiem, a ja klamka od okna. Jesli komus nie przeszkadza kosz na smieci i brudne skarpetki (o tym co wydzielaja materialy uzyte na meble i wykonczenie wnetrz nie wspomne), to jego sprawa. Od smrodu jeszcze nikt nie umarl, a od swiezego powietrza cale armie ginely. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez Pyxis Ort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 To samo. Tylko Ty pstryczkiem, a ja klamka od okna. A po co, przecież dom od ilości gości ci nie puchnie? Jesli komus nie przeszkadza kosz na smieci i brudne skarpetki Nie wiem jak u ciebie, my dbamy o higienę. U ciebie w takich przypadkach się uchyla okno? Ciekawe podejście do życia, nie powiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 A po co, przecież dom od ilości gości ci nie puchnie? A gdzie ja napisalem, ze ilosc osob NIE MA wplywu na intensywnosc wentylacji? Napisalem tylko, ze to nie jest to jedyny wyznacznik. Parametry domu tez maja znaczenie. Czytaj ze zrozumieniem. Nie wiem jak u ciebie, my dbamy o higienę. U ciebie w takich przypadkach się uchyla okno? Ciekawe podejście do życia, nie powiem... Ty czegos takiego jak "zapachy" z kubla na smieci czy inne smrodki wogole nie uwzgledniasz i zyjesz. Jak widac mozna sie przyzwyczaic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Wiesz co mnie najbardziej śmieszy Pyxio, że nabijasz się z kogoś (tu TB), a nie masz w temacie zielonego pojęcia. Piszesz takie durnoty żeby tylko zdobyć poklask prześmiewców TB. Nie jestem jego zwolennikiem, ale potrafię oddzielić ziarno od plew, ty nie. No jak tam, zrobić ci test białej chusteczki po pięciu latach używania WM? Po ilu przyznasz rację, że w kanałach nawiewnych nic się nie wylęgnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Liwko, chyba mnie juz znasz na tyle, zeby wiedziec w co mnie rypie poklask kogokolwiek. Dla mnie wyznacznikiem czy sie z kogos ponabijam czy nie jest to, jakie glupoty wypisuje i jak powaznie to robi. Takim pisaniem jakie ja uprawiam na forum nie zyskuje sie poklasku. Caly czas jeszcze uwazam, ze TB to zwykly troll, bo trudno mi sobie wyobrazic, ze ktos moze takie farmazony wypisywac na serio. Testuj, testuj. Jesli to poprawia Twoje samopoczucie, to nie widze przeszkod. Pogadaj z maluxem. On tez testowal z tego co pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Caly czas jeszcze uwazam, ze TB to zwykly troll, bo trudno mi sobie wyobrazic, ze ktos moze takie farmazony wypisywac na serio. A robisz dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 A robisz dokładnie to samo. A sie chwaliles, ze potrafisz oddzielic ziarno od plew. Nie potrafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.06.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 A sie chwaliles, ze potrafisz oddzielic ziarno od plew. Nie potrafisz. 130m3/h to w mieszkaniu 50m2, a nie w domu i to sporym A gdzie tu ziarno jak tu same plewy...? Bez odbioru, nie karmimy Trolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Pyxis, chyba ci odbiło. Zrób ankietę ile osób otwiera okna przy WG podczas pracy okapu, a zimą szczególnie. Ile osób zakłada jakieś falbanki na kratki. U mnie w starym bloku kratka była źle zamocowana i przy silnym wietrze tłukła się w tą i w tamtą. Wystarczyła zmiana kierunku wiatru. Widziałem kiedy z kanału wieje, a kiedy wyciąga. Drzwi w pokoju obok uchyliłeś i już kierunek przepływu się zmieniał, więc nie pisz nieprawdziwych historii. Wnętrza kanałów w bloku również miałem okazję oglądać. Wszystkie trzy na całe mieszkanie. Były równo zapieprzone brudem. Wystarczy by w bloku kanał był połączony z innym mieszkaniem, co się często zdarza i już swój elementarz możesz sobie w buty wsadzić, podobnie jak tezę, że nie stosuje się wentylatorów. Nie powinny w ogóle występować w sprzedaży jeśli by przyznać ci rację. Przy WG wg ciebie nie wolno, przy WM nie potrzeba. Liwkowi pewnie za chwilę na argument o teście chusteczki zalecisz jej badania pod względem flory bakteryjnej, bo przecież to, że była biała po przetarciu dwuletniego kanału nie znaczy, że nie była skażona, hehe. Niezły z ciebie pacjent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.06.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 WITAMdrugi raz założyłbym gruntową z poziomym i olałbym rekumniej klamotów do naprawy itdjeśli chodzi o świeże powietrze -bez reku też są sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.06.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 jakbym założył gruntową i zamiast copu 2,5 miałbym 4 to ludzie przestali na mnie patrzeć z politowaniem[w chwilach kiedy mówię że u mnie co i cwu 12miesięcy kosztuje niecałe 900zł ] przy gruntowej + duon to zima co od września do maja mieściłaby się w 250 zł-wiadomo kitel na niego i do Tworek go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 12.06.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Pyxis, z zalaczonego wykresu nie bardzo rozumiem o co chodzi, jak mam odczytac czas rozladowywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts