Hippek 13.06.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 A z tym termometrem to faktycznie tak było czy ściemniacie? Bosze, jak można to robić swojej rodzinie... klasyczne faux pas... i się wydało... a dwa routery w kotłowni... a programatorek do PC, żeby nie wejść w droga taryfę... było tego troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.06.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 nie bardzo kumam po kiego wyskakujesz z tymi rachunkami, masz dobrze ocieplony i nieduży domek pędzony pompą to czego niby można się spodziewać ...? wsadź PC do chałupy j-j to dopiero będą rachunki ...( oczywiście to tylko zasługa pompy bo reszta przecież się nie liczy ... ) to już nie można się spodziewać, że wszyscy jadą na jednym wózku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 13.06.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Chyba nie powinno być pytań i powinniśmy zakończyć dyskusję z alfą i omegą. No to zwracam honor. Faktycznie czystsze niż kotłownia Kaszpira;) - jednak internet kłamie:D BTW: Fajne kafle:) chyba takie jak u mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 13.06.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 A z tym termometrem to faktycznie tak było czy ściemniacie? Bosze, jak można to robić swojej rodzinie... Było, było ja tez widziałem i to chyba nawet w tym wątku:yes: Musiałbyś przejrzeć parę miesięcy wstecz. Nie wyglądało na fotomontaż i rzeczywiście było 19st;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 13.06.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Liwko, a dlaczego sie odkaza kanaly klimy w samochodzie? Przeciez wystarczyloby wylaczyc klime i je wysuszyc. Jakie to proste! A jak auto jest bez klimy, to też się odkaża kanały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.06.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wyglądało na fotomontaż i rzeczywiście było 19st;) Dla mnie był to fotomontaż Po drugie nie sądze,żeby pompiarze musieli oszczedzać obniżając temperaturę aż do 19st.C,przeciwnie,to kablarze znani są z takich "komfortowych" temperatur no i symbolicznego zużycia cwu Edytowane 13 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 13.06.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dla mnie był to fotomontaż Po drugie nie sądze,żeby pompiarze musieli oszczedzać obniżając temperaturę aż do 19st.C,przeciwnie,to kablarze znani są z takich "komfortowych" temperatur no i symbolicznego zużycia cwu Kto na przyklad? Wymien jednego czy dwoch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 13.06.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dla mnie był to fotomontaż Po drugie nie sądze,żeby pompiarze musieli oszczedzać obniżając temperaturę aż do 19st.C,przeciwnie,to kablarze znani są z takich "komfortowych" temperatur no i symbolicznego zużycia cwu Ja też tak nie sądzę. Bardziej myślę, że to zasługa pierwszego sezonu grzewczego, gdzie czasem trudno jest osiągnąć nominalną temperaturę, szczególnie gdy się testuje ogrzewanie akumulacyjne. Lub może pompa włączona po jakiejś przerwie w dostawie prądu, bo nie sądzę żeby ktoś tak się na niego uwziął żeby taki fotomontaż robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.06.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Szanowny Panie Pyxis Czy PN-EN 13829 - test szczelności budynku - "przejdzie" Pana durszlak? Szanowny Panie Pyxis Tu jest PN-EN 13370 o stratach ciepła do gruntu - pokazująca jak izolować fundament Zrobił Pan tak? A co ma piernik do wiatraka? Jest z Toba gorzej niz myslalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.06.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Kto na przyklad? Wymien jednego czy dwoch? Zgadnij do kogo to było ? jakis czas temu pisales o tym, ze w ąłzience 21st a w sypialni 19st a to nie są drobne różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.06.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 I na koniec ciekawostka. Anemostat nawiewny, na którym jest kurz. Ciekawe skąd ten kurz skoro powinien się przykleić do kanału a go tam nie ma. No i ilość tego kurzu. Po pięciu latach jest go mniej niż po tygodniu na szafkach. Cuda panie, cuda. Dokladnie to masz w zakamarkach Twoich kanalow. To samo co na anemostacie. Przeciez przy nim jest najwieksza predkosc przeplywu powietrza, bo to kryza. Jak na nim sie zebralo, to wewnatrz tez jest. Ta chusteczka lzy mozesz otrzec co najwyzej, ale niewiele to zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.06.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 klasyczne faux pas... i się wydało... a dwa routery w kotłowni... a programatorek do PC, żeby nie wejść w droga taryfę... było tego troszkę... Dziwie sie, ze ktos sie jeszcze na te 10x odgrzewane brednie jeszcze sie nabiera. Ja juz nawet tego nie "dementuje" za mocno, bo trakatuje Cie jako "folklor". Zeszmacilas sie w tym watku juz na tyle, ze nawet logowanie sie pod innymi nickami nie pomaga, bo Cie po 10 postach demaskuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.06.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Było, było ja tez widziałem i to chyba nawet w tym wątku:yes: Musiałbyś przejrzeć parę miesięcy wstecz. Nie wyglądało na fotomontaż i rzeczywiście było 19st;) "Obrzuc kogos goownem, a zawsze cos sie przyklei". Ona do tego fotomontazu wraca namietnie caly czas. Nie dodala tylko, ze wstawila swoj termometr z 19*C i RH60%. Jesli masz watpliwosci, to sluze RAWem. Sam sobie obejrzysz i ocenisz kto Ci robi wode z mozgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.06.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Kto na przyklad? Wymien jednego czy dwoch? Następny: w domu temperatura nie spada poniżej 21*C (za wyjątkiem WC dla gości oraz przedsionka) Jak widać,rodzina kablarzy preferuje rześkie temperatury w domu U mnie nie ma możliwości spadku temperatury pon.22st.C bo zwyczajnie poniżej jest mi zimno. OZC w moim przypadku było liczone dla 22st.C ale realnie nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością po zamieszkaniu bo nie będę na siłę twierdził,że jak jest zimno to jest ciepło i przez większość doby i sezonu grzewczego w domu jest temperatura 22,5st.C. Edytowane 13 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.06.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Dla mnie był to fotomontaż Po drugie nie sądze,żeby pompiarze musieli oszczedzać obniżając temperaturę aż do 19st.C,przeciwnie,to kablarze znani są z takich "komfortowych" temperatur no i symbolicznego zużycia cwu Przeczytaj ostatnie dwie trzy strony z postami Pyxisa i wyłów tekst o temperaturze komfortowej w jego domu. Hipka na to zwróciła uwagę również jakies dwie strony temu. Liwko, szacunek. Wszedłem wczoraj na drabinkę i również odkręciłem anemostat. Można by rzecz, że siła sugestii naszej omego mnie do tego kroku popchnęła. Mam identyczny efekt, ale stwierdziłem, że zdjęć już nie będę publikował i ciągnął tematu. Pyxis, weź teraz patyczki kosmetyczne i pogmeraj w zasyfionych nawiewnikach. Zmierz profesorze ich wilgotność, ja obstawiam, że będa suche, ale wiesz, wg twoich teorii powinny być i wilgotne i zielone. Potem podziękuj za radę. Jeden anemostat będziesz miał jako tako oczyszczony z grzybów, hehe. Żartowałem, nic nie rób. Nie warto. Obniżysz sobie w ten sposób na zimę temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.06.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Nawet o temperaturach trzeba czytac ze zrozumieniem. To moze Cie przerastac niestety. Czyli "wnioski" z tej krotkiej dyskusji odnosnie WM: 1) Sa przepisy prawne (ustawa) nakazujace ich czyszczenie - wymysl politykow 2) Sa PN nakazujace to samo - zmowa inzynierow 3) Sa sztywne kanaly do robienia WM umozliwiajace jej machaniczne czyszczenie - zbedna fatyga 4) Kanaly maja wyczystki - dla bajery 5) Sa firmy swiadczace uslugi higieny WM - banda naciagaczy 6) Pokrywa sie kanaly warstweka z jonami srebra - nikt nie wie po co, bo "tam nic nie ma" 7) Masz po 5 latach usyfiony anemostat - to nic, bo reszta instalacji jest sterylna i za 20 lat bedzie taka sama 8 ) Czy zaklinasz rzeczywistosc odnosnie swojej WM - nie, musisz tylko mocno "pyskowac" na forum, a pozostanie czysta i sterylna na wieki wiekow. Amen. Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Pyxis Literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 14.06.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Najbardziej spodobał mi się ten końcowy wpis "Amen". Może wątek wróci (o naiwności moja) do tematu. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 14.06.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Może wątek wróci (o naiwności moja) do tematu. Pozdrowienia. jaki wybrać regulator pokojowy bezprzewodowy do mojego baniaka z grzałką? szukać tylko wśród auratonów i eurosterów czy może ktoś korzysta z czegoś jeszcze innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 14.06.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Czyli "wnioski" z tej krotkiej dyskusji odnosnie WM: 1) Sa przepisy prawne (ustawa) nakazujace ich czyszczenie - wymysl politykow 2) Sa PN nakazujace to samo - zmowa inzynierow 3) Sa sztywne kanaly do robienia WM umozliwiajace jej machaniczne czyszczenie - zbedna fatyga 4) Kanaly maja wyczystki - dla bajery 5) Sa firmy swiadczace uslugi higieny WM - banda naciagaczy 6) Pokrywa sie kanaly warstweka z jonami srebra - nikt nie wie po co, bo "tam nic nie ma" 7) Masz po 5 latach usyfiony anemostat - to nic, bo reszta instalacji jest sterylna i za 20 lat bedzie taka sama 8 ) Czy zaklinasz rzeczywistosc odnosnie swojej WM - nie, musisz tylko mocno "pyskowac" na forum, a pozostanie czysta i sterylna na wieki wiekow. Amen. Ale Pyxis, bez jaj. Punkty 3,4,5 wynikają bezpośrednio z punktu 1. Punkt 6 - dobrze wiesz, że marketing rządzi się swoimi prawami, a teraz jony srebra dodają nawet do skarpetek (sam mam takie ). Sorry, ale taki mamy klimat. A jakby kto się wczytał w rozporządzenie, to jeszcze mógłby odkryć, że czyszczenie dotyczy nie tylko instalacji WM, ale także i grawitacyjnej. Taka sytuacja I jak się okazuje, nikt święty nie jest, bo ja też nie mam na przykład przepustnicy odcinającej dopływ i odpływ powietrza. A i tak więcej syfu w moim domu aktualnie robi fachowiec od płytek w garażu i ogólnego wykańczania chałupy, niż ta biedna WM, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.06.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Dokladnie to masz w zakamarkach Twoich kanalow. To samo co na anemostacie. Przeciez przy nim jest najwieksza predkosc przeplywu powietrza, bo to kryza. Jak na nim sie zebralo, to wewnatrz tez jest. Ta chusteczka lzy mozesz otrzec co najwyzej, ale niewiele to zmieni. Wiesz po co dodałem to zdjęcie? Po to, żeby największy idiota zrozumiał, że ostatnie resztki jakie przepuści filtr (a pamiętaj że im bardziej zasyfiony filtr tym mniej przepuści) wpadają do domu a nie zatrzymują się na bardzo gładkich kanałach, które jak widać są nadal niemal idealnie czyste. Ktoś kto ma odrobinę oleju w głowie przyzna rację i to zrozumie, inaczej jest z idiotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts