Ana. 16.06.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Jaki podkład proponujecie pod panele na ogrzewanie kablami,tylko coś niedrogiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1964as 16.06.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Jaki podkład proponujecie pod panele na ogrzewanie kablami,tylko coś niedrogiego Na pewno REKORDZIŚCI FORUM zaproponują ci pompę ciepła najlepsza i najtańsza gruntowa oczywiście:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.06.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Jaki podkład proponujecie pod panele na ogrzewanie kablami,tylko coś niedrogiego Podkład taki sam jak do podłogówki wodnej, wybór duzy, poczawszy od niedrogiej tektury do drozszych podkładów z xps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Jaki podkład proponujecie pod panele na ogrzewanie kablami,tylko coś niedrogiego Odpowiedziałem już w Dzienniku ogólnie a tutaj z ceną http://allegro.pl/pianomat-pod-panele-podlogowe-gr-3mm-szary-i4280468999.html Jeśli chodzi o jakość w stosunku do podkładu izofloor to bez porównania. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 16.06.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Odpowiedziałem już w Dzienniku ogólnie a tutaj z ceną http://allegro.pl/pianomat-pod-panele-podlogowe-gr-3mm-szary-i4280468999.html Jeśli chodzi o jakość w stosunku do podkładu izofloor to bez porównania. W linku który podałeś zawarta jest taka informacja : "Ociepla i dociepla Podkład Pianomat 4mm ma też bardzo dobre właściwości izolacji cieplnej. Zastosowany pod panele podłogowe dodatkowo ociepla podłogę. Współczynnik przewodzenia ciepła wynosi: 0,041W/mK. " Nadaje się na grzejnik podłogowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.06.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Nadaje się na grzejnik podłogowy ? przy kablach nie ma to większego znaczenia bo wylewka rozgrzeje się do odpowiedniej temperatury tak aby wypromieniować odpowiednią ilość energii ... w układzie wodnym jesteś ograniczony do temp. zasilania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 W linku który podałeś zawarta jest taka informacja : "Ociepla i dociepla Podkład Pianomat 4mm ma też bardzo dobre właściwości izolacji cieplnej. Zastosowany pod panele podłogowe dodatkowo ociepla podłogę. Współczynnik przewodzenia ciepła wynosi: 0,041W/mK. " Nadaje się na grzejnik podłogowy ? A xps się nadaje ? izofloor to xps To jest tylko 3mm,w każdym razie mam ciepło w domu a przy okazji nie ma typowego dla paneli gluchego odgłosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 przy kablach nie ma to większego znaczenia bo wylewka rozgrzeje się do odpowiedniej temperatury tak aby wypromieniować odpowiednią ilość energii ... w układzie wodnym jesteś ograniczony do temp. zasilania... Przy wodnej podlogowce nie ma to większego znaczenia bo wylewka rozgrzeje się do odpowiedniej temperatury tak aby wypromieniowac odpowiednią ilość energii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.06.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Przy wodnej podlogowce nie ma to większego znaczenia bo wylewka rozgrzeje się do odpowiedniej temperatury tak aby wypromieniowac odpowiednią ilość energii... taaa... szczególnie jak temp. zasilania będzie 28* bo inaczej płytki w innych pomieszczeniach zaczną parzyć ... nie pisz głupot chłopie bo o ogrzewaniu kablami nie masz pojęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 nie pisz głupot chłopie bo o ogrzewaniu kablami nie masz pojęcia ... Głupoty piszesz Ty bo ja o kablach się nawet nie zająknąłem. Badziew,to badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.06.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Głupoty piszesz Ty a w którym miejscu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 a w którym miejscu...? Ni przypiął,ni przyłatał: nie pisz głupot chłopie bo o ogrzewaniu kablami nie masz pojęcia ... A pisałem : Przy wodnej podlogowce nie ma to większego znaczenia bo wylewka rozgrzeje się do odpowiedniej temperatury tak aby wypromieniowac odpowiednią ilość energii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.06.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 A pisałem : pisać to sobie można ... a jakim cudem się rozgrzeje skoro temp. zasilania jest niska więc i moc nędzna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 pisać to sobie można ... a jakim cudem się rozgrzeje skoro temp. zasilania jest niska więc i moc nędzna ... A jaki problem widzisz przy niskiej temperaturze zasilania ? Wg Ciebie wylewka się ochłodzi przy niskiej temperaturze zasilania np.do 20st.C przy temp.zasilania 28st.c ? Jeśli tak to nie mam pytań i faktycznie,kable zakładają "rozumni"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 I jeszcze raz test na "rozumność" kablarza,malux ma wodną podłogówkę i deski drewniane na wylewce i zasilanie 28st.CCo Ty na to ? Malux ma ciepło w domu czy zimno ? Wylewka się grzeje czy się ochładza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.06.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 A jaki problem widzisz przy niskiej temperaturze zasilania ? Wg Ciebie wylewka się ochłodzi przy niskiej temperaturze zasilania np.do 20st.C przy temp.zasilania 28st.c ? Jeśli tak to nie mam pytań i faktycznie,kable zakładają "rozumni"... to teraz policz mi jaką moc ma taki system grzewczy w którym wylewka ma 28* i temp. zasilania jest też 28*... prędkość przepływu możesz podstawić dowolną ... jeżeli już się naliczysz to powiedz mi jaką ilość energii wypromieniowuje taka podłoga ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.06.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 I jeszcze raz test na "rozumność" kablarza,malux ma wodną podłogówkę i deski drewniane na wylewce i zasilanie 28st.C Co Ty na to ? Malux ma ciepło w domu czy zimno ? Wylewka się grzeje czy się ochładza ? niech sobie rozszczelni okna i dalej zasila tymi 28* to sobie pogadamy o utrzymaniu ciepła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) to teraz policz mi jaką moc ma taki system grzewczy w którym wylewka ma 28* i temp. zasilania jest też 28*... prędkość przepływu możesz podstawić dowolną ... jeżeli już się naliczysz to powiedz mi jaką ilość energii wypromieniowuje taka podłoga ... Masz blade pojęcie o wodnej podłogówce. Wylewka nie nagrzewa się do 28st.C przy temperaturze zasialnia 28st.C,moc grzewcza systemu przy tej temperaturze zasilania zależy od rozstawu rur i długości pętli w pomieszczeniu i wynosi od 5-15W/m. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.06.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Masz blade pojęcie o wodnej podłogówce. Ale "merytoryczny jasko" to juz udowadnial wielokrotnie. Nie ma najmniejszego pojaecia jak dziala w praktyce wodna podlogowka. Nie karm trolla Arturo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.06.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Jaki podkład proponujecie pod panele na ogrzewanie kablami,tylko coś niedrogiego Kable układa się na podkładzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts