Pyxis 17.06.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 aaa... to przy wodnej jest inna fizyka ... miałeś nie karmić trola ...??? Identycznie, tylko tam moc jest dostarczana na cala wylewke (dom) z jednego zrodla. Nie "przepchnie" sie przez okladzine tego pomieszczenia, to znajdzie ujscie w innym, tylko nieznacznie podnoszac temperature powrotu. Przy kablach energia nie ucieknie poza dane pomieszczenie. Moze tylko rosnac temperatura wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 chodź, jasiu, idziemy - nic tu po nas Ladna parka trolli. Nawet nie chce myslec, jak by sie Wasze potomstwo kiedys zalogowalo na to forum, co to by bylo. TB wezcie na ojca chestnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 jak Ty słodko dalej nic nie rozumiesz zostawiam Cię sam na sam z pyxisem - poklepcie sie po pleckach i problem się rozwiąże chodź, jasiu, idziemy - nic tu po nas Tak bo nie mogę zrozumiec wpychania na siłe nieswiadomemu inwestorowi 10 krotnego przewymiarowania skoro wg zalecen producentów wystarczy 40%. Tak tak mozesz isc ale nie z jasiem a z TB, jasiu nie instaluje kabli to i nie szuka takich inwestorów, poklepcie sie z TB i wymyslcie kolejne warstwy kabli pod panelami bo te w wylewce juz nie wystarczają, a przez mozna zwiekszyc jeszcze moc kabli na m2 bo wieksze oszczednosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Identycznie, tylko tam moc jest dostarczana na cala wylewke (dom) z jednego zrodla. Nie "przepchnie" sie przez okladzine tego pomieszczenia, to znajdzie ujscie w innym, tylko nieznacznie podnoszac temperature powrotu. Przy kablach energia nie ucieknie poza dane pomieszczenie. Moze tylko rosnac temperatura wylewki. po to wymyślono termostat u Ciebie PC oddaje wszystko przez płytki w kotłowni, zanim pójdzie na dom, bo w salonie słynne już 19stC u arturo np. PC oddaje 90% mocy w tym małym korytarzyku, gdzie wylewkarze wylewkę upychali pomiędzy rurki wykałaczką, bo nic innego nie wchodziło Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Tak bo nie mogę zrozumiec wpychania na siłe nieswiadomemu inwestorowi 10 krotnego przewymiarowania skoro wg zalecen producentów wystarczy 40%. Tak tak mozesz isc ale nie z jasiem a z TB, jasiu nie instaluje kabli to i nie szuka takich inwestorów, poklepcie sie z TB i wymyslcie kolejne warstwy kabli pod panelami bo te w wylewce juz nie wystarczają, a przez mozna zwiekszyc jeszcze moc kabli na m2 bo wieksze oszczednosci jasiu, ja i TB mamy kable od lat paru a Ty widziałeś je jedynie w internecie. Tym się różnimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 jasiu, ja i TB mamy kable od lat paru a Ty widziałeś je jedynie w internecie. Tym się różnimy. Tak oczywiscie, jak je instalowałem na budowie to miałem opaskę na oczach, aby na nie nie spojrzec. Pamietałem ich wygląd jedynie z internetu, ale dałem sobie radę, w koncu jako elektryk mam z kablami do czynienia juz od technikum elektrycznego czyli od lat 35. Ale tak naprawdę dobrze sie stało ze jest internet i mogę sobie porównac kable które instaluje z tymi na zdjeciach i upewniam sie ze to jednak te same, moja radosc z tego powodu nie ma granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Tak oczywiscie, jak je instalowałem na budowie to miałem opaskę na oczach, aby na nie nie spojrzec. Pamietałem ich wygląd jedynie z internetu, ale dałem sobie radę, w koncu jako elektryk mam z kablami do czynienia juz od technikum elektrycznego czyli od lat 35. Ale tak naprawdę dobrze sie stało ze jest internet i mogę sobie porównac kable które instaluje z tymi na zdjeciach i upewniam sie ze to jednak te same, moja radosc z tego powodu nie ma granic. cieszę się i ja wobec tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 cieszę się i ja wobec tego Przynajmniej w jednym sie zgadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.06.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 W ilu domach izolowanych Pan montował takie kable? Napisałem, że są do gruntu, pod chłodnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 po to wymyślono termostat u Ciebie PC oddaje wszystko przez płytki w kotłowni, zanim pójdzie na dom, bo w salonie słynne już 19stC A co ma termostat do rzeczy. Zeby sie wylaczyl, to przy kablach musi sie z wylewki ta energia jakos wydostac. I sie wydostanie. Tylko jej temperatura musi odpowiednio wzrosnac. Ta, przez plytk w kotlowni. Twoje dyletanctwo jest wrecz przyslowiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.06.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 jasiu, ja i TB mamy kable od lat paru a Ty widziałeś je jedynie w internecie. Tym się różnimy. Ja mam od 91' ogrzewanie podłogi podczerwienią - folie ESWA na suficie... i od 4 sezonów inwerter Toschiby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Ja mam od 91' ogrzewanie podłogi podczerwienią - folie ESWA na suficie... i od 4 sezonów inwerter Toschiby. To jak sie moze Pan znac na kablach jak nie ma Pan ich w domu?, wg Hipki posiadanie i uzytkowanie ogrzewania kablowego daje tak niesamowitą wiedze ze czyni uzytkowników ekspertami w zakresie doboru, montazu, podłaczenia. To tak jakby posiadanie samochodu czyniło nas expertami motoryzacyjnymi, posiadanie tv elektronikami, projektantami i serwisantami, posiadanie pralki dawało nam wiedze o jej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jakoś mi się udaje od prawie ćwierć wieku doradzać , sprzedawać, montować i mimo apeli, brak jest niezadowolonych z komfortu i zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jakoś mi się udaje od prawie ćwierć wieku doradzać , sprzedawać, montować i mimo apeli, brak jest niezadowolonych z komfortu i zużycia. W to akurat nie wątpię, ale poddałem w wątpliwosc słowa Hipki, Pana wiernej wyznawczyni. Moze warto uzgodnic wspólne stanowisko w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) To jak sie moze Pan znac na kablach jak nie ma Pan ich w domu?, wg Hipki posiadanie i uzytkowanie ogrzewania kablowego daje tak niesamowitą wiedze ze czyni uzytkowników ekspertami w zakresie doboru, montazu, podłaczenia. To tak jakby posiadanie samochodu czyniło nas expertami motoryzacyjnymi, posiadanie tv elektronikami, projektantami i serwisantami, posiadanie pralki dawało nam wiedze o jej budowie. dokładnie tak! a pan asolt wszystko posiada a o niczym nie ma zielonego pojęcia - wzorowy klient do strzyżenia - aż dziw, ze jeszcze nie wciśnięto panu PC p.s. o wszystkich w w/w rzeczach a konkretniej podstawach ich działania, uczono już w podstawówce na fizyce Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.06.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jakoś mi się udaje od prawie ćwierć wieku doradzać , sprzedawać, montować i mimo apeli, brak jest niezadowolonych z komfortu i zużycia. Hehe.. pokaz jednego zadowolonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Hehe.. pokaz jednego zadowolonego. budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 dokładnie tak! a pan asolt wszystko posiada a o niczym nie ma zielonego pojęcia - wzorowy klient do strzyżenia - aż dziw, ze jeszcze nie wciśnięto panu PC Przyjdzie czas, ze sobie sam zamontuję, gdyz i tym również sie zajmuję, na razie jednak mam inne wazniejsze wydatki. Kto dzisiaj nie posiada samochodu, tv , pralki? Czy to oznacza ze ci wszyscy to klienci do strzyzenia? poniekąd tak gdyz gdzies to kupić muszą, ale czy akurat do strzyzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 budowlany_laik On był klientem TB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.06.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 dokładnie tak! Czyli co?, potwierdzamy ze TB nie zna sie na kablach, bo ich nie ma w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts