Pyxis 18.06.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Ja wolę domy izolowane. Ewentualnie wyzwania z już istniejącymi. Nie interesują mnie nowe domy nieizolowane. To trzeba bylo to zdementowac, a nie grac glupa. Czyli nadal nie mamy chociazby jednego zadowolonego Twojego klienta? Na 25 lat "doradztwa"? Moze na 50 lat sie juz jakis znajdzie, tylko nie szukaj wsrod zdrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.06.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 To trzeba bylo to zdementowac, a nie grac glupa. Czyli nadal nie mamy chociazby jednego zadowolonego Twojego klienta? Na 25 lat "doradztwa"? Moze na 50 lat sie juz jakis znajdzie, tylko nie szukaj wsrod zdrowych. Po co zadowolony inwestor ma pisać na forum? By go opluto? Tu pisują tylko niezadowoleni lub mający wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.06.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Po co zadowolony inwestor ma pisać na forum? By go opluto? Tu pisują tylko niezadowoleni lub mający wątpliwości. Z tych setek przeszczesliwych inwestoriw na przekroju 25lat dzialalnosci nie znajdzie sie ZADEN, ktory wpadnie i napisze: " Co sie czepiacie sk...ny Pana Tomka! To facet z ogromna wiedza i pionierskimi wizjami ktore sie swietnie sprawdzaja w praktyce! (Buahahahahahaha!!!!)" Bylaby chociaz delikatna przeciwwaga dla bredni ktore tu bazgrolisz. Jak by sie takich opini pojawilo powyzej setki, to nawet bym zaczal uwaznie czytac Twoje posty. Bardziej z socjologicznego zaciecia, niz dla "nauki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 19.06.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16174525,Rachunek_z_gazowni_jak_z_elektrowni.html?biznes=krakow#BoxBizTxt I w koncu wiecej osob bedzie moglo zobaczyc jaki to ten gaz tani wzgledem pradu I cos mi sie wydaje, ze latwiej bedzie podniesc cene, bo przeciez podwyzka bedzie widoczna o 1 miejsce o przecinku dalej w stosunku do jednostki energii... Edytowane 19 Czerwca 2014 przez miloszenko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 19.06.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16174525,Rachunek_z_gazowni_jak_z_elektrowni.html?biznes=krakow#BoxBizTxt I w koncu wiecej osob bedzie moglo zobaczyc jaki to ten gaz tani wzgledem pradu I cos mi sie wydaje, ze latwiej bedzie podniesc cene, bo przeciez podwyzka bedzie widoczna o 1 miejsce o przecinku dalej w stosunku do jednostki energii... Doooobre. Całe szczęście, że nie mam gazu. Za to będzie teraz łatwiej porównać zużycie domów. Inna sprawa, że będzie to dość mało wiarygodne porównanie, przy całych tych machlojkach z gazem, jakie odwalają w PGNiG. Tak swoją drogą, jak ktoś ma na działce butlę z gazem, to teraz będą mu ładować też kilowaty, czy m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.06.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Litry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Co za nowina ??? W Polsce od dawna wielu gazuje w litrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.06.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Masz zdrowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.06.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Z tych setek przeszczesliwych inwestoriw na przekroju 25lat dzialalnosci nie znajdzie sie ZADEN, ktory wpadnie i napisze: " Co sie czepiacie sk...ny Pana Tomka! To facet z ogromna wiedza i pionierskimi wizjami ktore sie swietnie sprawdzaja w praktyce! (Buahahahahahaha!!!!)" Bylaby chociaz delikatna przeciwwaga dla bredni ktore tu bazgrolisz. Jak by sie takich opini pojawilo powyzej setki, to nawet bym zaczal uwaznie czytac Twoje posty. Bardziej z socjologicznego zaciecia, niz dla "nauki". Jak Pan widzi, piszą tylko ci co mają problemy, co mają coś spieprzone. Np - wstawiono im centralne, lub mają pseudowentylację grawitacyjną. Zadowoleni nie piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.06.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Jak Pan widzi, piszą tylko ci co mają problemy, co mają coś spieprzone. Troszke mi sie rozjasnilo, dlaczego "pisujesz" na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.06.2014 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Troszke mi sie rozjasnilo, dlaczego "pisujesz" na FM. Oj ! To raczej wykluczone. Przecież ma Pan wentylację grawitacyjną, to jak mógł Pan coś zrozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.06.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Oj ! To raczej wykluczone. Przecież ma Pan wentylację grawitacyjną, to jak mógł Pan coś zrozumieć? Konwekcyjna misiu, konwekcyjna. Ona nie ma "nic" wspolnego z grawitacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.06.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Konwekcyjna misiu, konwekcyjna. Ona nie ma "nic" wspolnego z grawitacja. Wiem, wentylacja konwekcyjna, czyli wyrzucanie ciepła. PN 13829. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.06.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Wiem, wentylacja konwekcyjna, czyli wyrzucanie ciepła. PN 13829. Jesli chodzi o aspekt ekonomiczny WM i WG, to juz Ci policzylem, ze porownujac zuzycie pradu przez reku i to "wyrzucanie ciepla" przez wentylacje grawitacyjna i uzupelnianie go przez pompe ciepla gruntowa, zyskow ani strat nie ma. Jest ~na zero. Nie zroumiales pewnie, ale dlaczego mnie to nie dziwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 22.06.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Mnie samego interesuje temat ogrzewania elektrycznego - kablami,- akumulacyjnie, dlatego pozwolę sobie przytoczyć jeden post z tematu o ogrzewaniu kablami grzewczymi...mianowicie: Nie ma nic gorszego w domu izolowanym jak akumulacja. Mamy w Polsce największą fabrykę elektrycznych kabli [ATTACH=CONFIG]266594[/ATTACH] 25 lat robią takie ogrzewanie.... Akumulacja generuje większe straty niż jest zysku z II taryfy, a komfort jest fatalny. Tak na marginesie, czy jest Ktoś z forum kto grzeje kablami bez akumulacji w G11? Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.06.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Tym cytatem stales sie Hanss mimowolnym posrednikiem miedzywatkowej dystrybucji bzedow TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 22.06.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Co wy chcecie od WG,przeciez to normalna wentylacja,WM jest spoko gdyby kosztowala tyle co WG a tak to zaden zysk..komfort ja wiem..? Moze minimalnie lepszy ale co tam u nas za roznica...jak sie w bloku dobrze czuje przy niedzialajacej WG to w domku na wsi mam sie zle czuc...pieprzyc te marketingowe zabawki:DOgladałem ceny za WM to 5000-6000 zł musiałbym dac i jeszcze rozkladac te rurki liczyc te bzdety....a za WG zapłaciłem hmmm....zeby nie zełgac .200 zl? Wole te roznice przepijac rok przy grilu niz sie uzerac z za mocnym/lekkim nadmuchem...bo jak mi musnie o policzek za mocno to sie zdołuje do konca zycia...to zabawka dla znudzonym przepelnionym kontem. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 22.06.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 200zł? jak to liczysz? kominy wentylacyjne polus obróbki dachowe itp. za 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.06.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Co wy chcecie od WG,przeciez to normalna wentylacja,WM jest spoko gdyby kosztowala tyle co WG a tak to zaden zysk..komfort ja wiem..? Moze minimalnie lepszy ale co tam u nas za roznica...jak sie w bloku dobrze czuje przy niedzialajacej WG to w domku na wsi mam sie zle czuc...pieprzyc te marketingowe zabawki:D Ogladałem ceny za WM to 5000-6000 zł musiałbym dac i jeszcze rozkladac te rurki liczyc te bzdety....a za WG zapłaciłem hmmm....zeby nie zełgac .200 zl? Wole te roznice przepijac rok przy grilu niz sie uzerac z za mocnym/lekkim nadmuchem...bo jak mi musnie o policzek za mocno to sie zdołuje do konca zycia...to zabawka dla znudzonym przepelnionym kontem. A w jaki sposob zapewniles doplyw swiezego powietrza do domu? Generalnie grzejac pradem to w tym roku przy WG uz bys pozwolenia na budowe nie dostal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.06.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Co wy chcecie od WG,przeciez to normalna wentylacja,WM jest spoko gdyby kosztowala tyle co WG a tak to zaden zysk..komfort ja wiem..? [...] a za WG zapłaciłem hmmm....zeby nie zełgac .200 zl? Masz idealne warunki do zrobienia prawidlowo WM. Jesli instalacja WG kosztowala Cie 200 zl, to nie masz niestety WG, tylko dzury w dachu. Jeden kanal nawet na niewielki dom, to zamalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts