Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja wolę domy izolowane. Ewentualnie wyzwania z już istniejącymi. Nie interesują mnie nowe domy nieizolowane.

To trzeba bylo to zdementowac, a nie grac glupa.

Czyli nadal nie mamy chociazby jednego zadowolonego Twojego klienta? Na 25 lat "doradztwa"? Moze na 50 lat sie juz jakis znajdzie, tylko nie szukaj wsrod zdrowych. ;)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To trzeba bylo to zdementowac, a nie grac glupa.

Czyli nadal nie mamy chociazby jednego zadowolonego Twojego klienta? Na 25 lat "doradztwa"? Moze na 50 lat sie juz jakis znajdzie, tylko nie szukaj wsrod zdrowych. ;)

Po co zadowolony inwestor ma pisać na forum? By go opluto? Tu pisują tylko niezadowoleni lub mający wątpliwości.

Po co zadowolony inwestor ma pisać na forum? By go opluto? Tu pisują tylko niezadowoleni lub mający wątpliwości.

Z tych setek przeszczesliwych inwestoriw na przekroju 25lat dzialalnosci nie znajdzie sie ZADEN, ktory wpadnie i napisze: " Co sie czepiacie sk...ny Pana Tomka! To facet z ogromna wiedza i pionierskimi wizjami ktore sie swietnie sprawdzaja w praktyce! (Buahahahahahaha!!!!)"

Bylaby chociaz delikatna przeciwwaga dla bredni ktore tu bazgrolisz. Jak by sie takich opini pojawilo powyzej setki, to nawet bym zaczal uwaznie czytac Twoje posty. Bardziej z socjologicznego zaciecia, niz dla "nauki". ;)

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16174525,Rachunek_z_gazowni_jak_z_elektrowni.html?biznes=krakow#BoxBizTxt

I w koncu wiecej osob bedzie moglo zobaczyc jaki to ten gaz tani wzgledem pradu :p

I cos mi sie wydaje, ze latwiej bedzie podniesc cene, bo przeciez podwyzka bedzie widoczna o 1 miejsce o przecinku dalej w stosunku do jednostki energii...

Edytowane przez miloszenko

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16174525,Rachunek_z_gazowni_jak_z_elektrowni.html?biznes=krakow#BoxBizTxt

I w koncu wiecej osob bedzie moglo zobaczyc jaki to ten gaz tani wzgledem pradu :p

I cos mi sie wydaje, ze latwiej bedzie podniesc cene, bo przeciez podwyzka bedzie widoczna o 1 miejsce o przecinku dalej w stosunku do jednostki energii...

Doooobre. Całe szczęście, że nie mam gazu. Za to będzie teraz łatwiej porównać zużycie domów. Inna sprawa, że będzie to dość mało wiarygodne porównanie, przy całych tych machlojkach z gazem, jakie odwalają w PGNiG.

Tak swoją drogą, jak ktoś ma na działce butlę z gazem, to teraz będą mu ładować też kilowaty, czy m3? :lol2:

Z tych setek przeszczesliwych inwestoriw na przekroju 25lat dzialalnosci nie znajdzie sie ZADEN, ktory wpadnie i napisze: " Co sie czepiacie sk...ny Pana Tomka! To facet z ogromna wiedza i pionierskimi wizjami ktore sie swietnie sprawdzaja w praktyce! (Buahahahahahaha!!!!)"

Bylaby chociaz delikatna przeciwwaga dla bredni ktore tu bazgrolisz. Jak by sie takich opini pojawilo powyzej setki, to nawet bym zaczal uwaznie czytac Twoje posty. Bardziej z socjologicznego zaciecia, niz dla "nauki". ;)

Jak Pan widzi, piszą tylko ci co mają problemy, co mają coś spieprzone. Np - wstawiono im centralne, lub mają pseudowentylację grawitacyjną. Zadowoleni nie piszą.

Wiem, wentylacja konwekcyjna, czyli wyrzucanie ciepła.

PN 13829.

Jesli chodzi o aspekt ekonomiczny WM i WG, to juz Ci policzylem, ze porownujac zuzycie pradu przez reku i to "wyrzucanie ciepla" przez wentylacje grawitacyjna i uzupelnianie go przez pompe ciepla gruntowa, zyskow ani strat nie ma. Jest ~na zero.

Nie zroumiales pewnie, ale dlaczego mnie to nie dziwi? :)

Mnie samego interesuje temat ogrzewania elektrycznego - kablami,- akumulacyjnie, dlatego pozwolę sobie przytoczyć jeden post z tematu o ogrzewaniu kablami grzewczymi...mianowicie:

Nie ma nic gorszego w domu izolowanym jak akumulacja.

Mamy w Polsce największą fabrykę elektrycznych kabli [ATTACH=CONFIG]266594[/ATTACH] 25 lat robią takie ogrzewanie....

Akumulacja generuje większe straty niż jest zysku z II taryfy, a komfort jest fatalny.

Tak na marginesie, czy jest Ktoś z forum kto grzeje kablami bez akumulacji w G11?

Edytowane przez Hanss

Co wy chcecie od WG,przeciez to normalna wentylacja,WM jest spoko gdyby kosztowala tyle co WG a tak to zaden zysk..komfort ja wiem..? Moze minimalnie lepszy ale co tam u nas za roznica...jak sie w bloku dobrze czuje przy niedzialajacej WG to w domku na wsi mam sie zle czuc...pieprzyc te marketingowe zabawki:D

Ogladałem ceny za WM to 5000-6000 zł musiałbym dac i jeszcze rozkladac te rurki liczyc te bzdety....a za WG zapłaciłem hmmm....zeby nie zełgac .200 zl? Wole te roznice przepijac rok przy grilu niz sie uzerac z za mocnym/lekkim nadmuchem...bo jak mi musnie o policzek za mocno to sie zdołuje do konca zycia...to zabawka dla znudzonym przepelnionym kontem.

Edytowane przez Kasia242

Co wy chcecie od WG,przeciez to normalna wentylacja,WM jest spoko gdyby kosztowala tyle co WG a tak to zaden zysk..komfort ja wiem..? Moze minimalnie lepszy ale co tam u nas za roznica...jak sie w bloku dobrze czuje przy niedzialajacej WG to w domku na wsi mam sie zle czuc...pieprzyc te marketingowe zabawki:D

Ogladałem ceny za WM to 5000-6000 zł musiałbym dac i jeszcze rozkladac te rurki liczyc te bzdety....a za WG zapłaciłem hmmm....zeby nie zełgac .200 zl? Wole te roznice przepijac rok przy grilu niz sie uzerac z za mocnym/lekkim nadmuchem...bo jak mi musnie o policzek za mocno to sie zdołuje do konca zycia...to zabawka dla znudzonym przepelnionym kontem.

A w jaki sposob zapewniles doplyw swiezego powietrza do domu?

Generalnie grzejac pradem to w tym roku przy WG uz bys pozwolenia na budowe nie dostal...

Co wy chcecie od WG,przeciez to normalna wentylacja,WM jest spoko gdyby kosztowala tyle co WG a tak to zaden zysk..komfort ja wiem..? [...]

a za WG zapłaciłem hmmm....zeby nie zełgac .200 zl?

Masz idealne warunki do zrobienia prawidlowo WM.

Jesli instalacja WG kosztowala Cie 200 zl, to nie masz niestety WG, tylko dzury w dachu. Jeden kanal nawet na niewielki dom, to zamalo. :)