Pyxis 29.06.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Zdrowy rozsądek to pewnie fajna i przydatna cecha ..pod warunkiem że jest dobrowolna:) Przepisy odnosnie bezpieczenstwa ruchu drogowego sa wymyslone nie dlatego, zeby ograniczac jakies obywatelskie wolnosci, ale zeby mniej rozumni ludzie nie zrozbili nieswiadomie sobie lub innym za duzej krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Teraz pokazales troche "siebie" wiec moge nawet zrozumiec, ze masz wentylacje za 200zl... Twoje "wnioski" nieraz mnie porazaja miloszenko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 A ja myslalem, ze musze zapinac pasy zeby nie pozabijac rodziny ktora jedzie razem ze mna... Teraz pokazales troche "siebie" wiec moge nawet zrozumiec, ze masz wentylacje za 200zl... Ty chyba nie rozumiesz co znaczy ,,wolny wybór,, , jesli cghcesz być niewolnikeim ok ja tego nie neguje ale nie krytykuj innych ze niewolnikami byc nie chcą.niepotzrebne te wycieczki osobiste pod adresem wentylacjii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Jesli wilki oleja glosowanie, a pojdzie na nie tylko owca (25%), to niech pozniej nie biadola, ze musza wpierdzielac na obiad "swojaka". hehe dokladnie ale powiedz które wilki nie pójda w tej sytuacjii na glosowanie:) To jest wlasnie pseudodemokracja czyli totalitaryzm. Jesli srednio 70 % ludzi nie idzie do wyborów i nie wybiera nikogo bo nie widzi kandydata to..wybory jeśli sa demokratyczne wygrywa te 70% ludzi a nei te 30%..to jest naprawde proste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Przepisy odnosnie bezpieczenstwa ruchu drogowego sa wymyslone nie dlatego, zeby ograniczac jakies obywatelskie wolnosci, ale zeby mniej rozumni ludzie nie zrozbili nieswiadomie sobie lub innym za duzej krzywdy. A czy jest zakaz budowania 10 pietrowych klatek schodowych z oknami? Nie.. Mozesz sobie wejsc ,otworzyc okno i skoczyc...oczywiście wiekszość nie skoczy ale z powodu tych kilku szaleńców nie zakazujemy budowy 10 pięter:) W jaki sposób moge zrobic krzywde innej osobie nie zapinajac się w pasy? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 hehe dokladnie ale powiedz które wilki nie pójda w tej sytuacjii na glosowanie:) To jest wlasnie pseudodemokracja czyli totalitaryzm. Jesli srednio 70 % ludzi nie idzie do wyborów i nie wybiera nikogo bo nie widzi kandydata to..wybory jeśli sa demokratyczne wygrywa te 70% ludzi a nei te 30%..to jest naprawde proste:) To niech te 70% wystawi swojego kandydata i na niego zaglosuje. Jaki problem? Te 70% jednak ma to w doopie i tym sposbme "wygrywa"? Masz dosyc oryginalna metode "wnioskowania". Bijesz w tym na glowe Miloszka. Jesli moge nie isc na glosowanie i nie pojde i bedzie nas takich 70%, to znaczy, ze mamy "totalitaryzm"? Chyba nie wiesz za bardzo, co ten termin oznacza. Zarowno w teorii, jak i w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 W jaki sposób moge zrobic krzywde innej osobie nie zapinajac się w pasy? Hipotetyczna sytuacja. Jadac szybko z niezapiety pasami i spostrzegajac na drodze pieszego, masz do wyboru 2 opcje: Uderzyc w mur przy drodze omijajac "frajera", albo go przejechac? Jesli masz instynkt samozachowawczy (w co zaczynam watpic ), to przejedziesz pieszego, ktory mial pecha spotkac "wolnego" czlowieka na swojej drodze i zachowasz wlasne zycie unikajac zderzenia ze sciana. Moze byc taki przyklad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.06.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ty chyba nie rozumiesz co znaczy ,,wolny wybór,, , jesli cghcesz być niewolnikeim ok ja tego nie neguje ale nie krytykuj innych ze niewolnikami byc nie chcą.niepotzrebne te wycieczki osobiste pod adresem wentylacjii:) Front, czy Ty sie dzisiaj do konca obudziles czy nie? Czy pisanie o Twojej wentylacji to wycieczka osobista? Mam CI przypomniec jakimi epitetami poleciales w moim kierunku? Nie chcesz zapinac pasow, to jedz MPK albo rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) To niech te 70% wystawi swojego kandydata i na niego zaglosuje. Jaki problem? Te 70% jednak ma to w doopie i tym sposbme "wygrywa"? Masz dosyc oryginalna metode "wnioskowania". Bijesz w tym na glowe Miloszka. Jesli moge nie isc na glosowanie i nie pojde i bedzie nas takich 70%, to znaczy, ze mamy "totalitaryzm"? Chyba nie wiesz za bardzo, co ten termin oznacza. Zarowno w teorii, jak i w praktyce. A nie przyszlo ci do glowy ze te 70% to wiekszosć? To demokratyczna wiekszosc,skoro nie slucha się większosci to nie ma mowy o demokracjii,rzady mneijszosci nad większoscia to własnie totalitaryzm,no ja nic nei poradze takie sa fakty:) Skoro demokracja w Polsce nie dziala, a wiekszosc ja olewa to chyba logiczne ze ta większosc nei chodzaca na wybory chce zmiany SYSTEMU,a nie tylko zmiany wladzy z jednaj na druga..i to jest ten wybór tych ludzi. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Hipotetyczna sytuacja. Jadac szybko z niezapiety pasami i spostrzegajac na drodze pieszego, masz do wyboru 2 opcje: Uderzyc w mur przy drodze omijajac "frajera", albo go przejechac? Jesli masz instynkt samozachowawczy (w co zaczynam watpic ), to przejedziesz pieszego, ktory mial pecha spotkac "wolnego" czlowieka na swojej drodze i zachowasz wlasne zycie unikajac zderzenia ze sciana. Moze byc taki przyklad? Jasne dobry przyklad ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistoscią,musisz wymyslic taki ktory ma kontakt z rzeczywistoscia:) Przemysl go dobrze...jest droga ,potem nagle musi być pieszy na torze jazdy auta i zaraz gdzies obok musi byc piekny koniecznei betonowy mur..jak mawia Max Kolonko - to sie nie dodaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Front, czy Ty sie dzisiaj do konca obudziles czy nie? Czy pisanie o Twojej wentylacji to wycieczka osobista? Mam CI przypomniec jakimi epitetami poleciales w moim kierunku? Nie chcesz zapinac pasow, to jedz MPK albo rowerem Obudzilem sie i 1 kawa byla rano:) Pisanie o wentylacjii jest tu nie w temacie i ma na celu zdyskredytowanie mojej osoby mimo braku argumentow z twojej strony:D Tak pamiętam,plotles bzdety więc przesadzilem ze słowami, przepraszam za to jeśli Cie uraziło i się nie powtórzy z mojej strony. Myślisz ze na rowerze bede bardziej bezpieczny niz w aucie bez pasów? Widzisz to sa stwierdzenia których nie przemyslisz przed napisaniem i latwo je obalac logicznymi argumentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 A nie przyszlo ci do glowy ze te 70% to wiekszosć? To demokratyczna wiekszosc,skoro nie slucha się większosci to nie ma mowy o demokracjii,rzady mneijszosci nad większoscia to własnie totalitaryzm,no ja nic nei poradze takie sa fakty:) Te 70% to jak mniemam slynna "milczaca wiekszosc". Milczacego mozna sluchac nawet bardzo mocno, tylko co sie uslyszy? Jasne dobry przyklad ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistoscią,musisz wymyslic taki ktory ma kontakt z rzeczywistoscia:) Przemysl go dobrze...jest droga ,potem nagle musi być pieszy na torze jazdy auta i zaraz gdzies obok musi byc piekny koniecznei betonowy mur..jak mawia Max Kolonko - to sie nie dodaje:) Zadales pytanie, wiec odpowiedzialem. Zaznaczylem, ze to hipotetyczna sytuacja. Nie mniej niekorzystne jest zrobienie sobie samemu krzywdy. Opieke zdrowotna masz (przynajmniej w teorii) bezplatna. Placimy za nia wszyscy z podatkow. Dlaczego ja mam placic za Twoja glupote, jesli nawet jest Twoim "swiadomym" wyborem? Nie mam zamiaru. Zawsze jest szansa, ze nie wyeliminujesz swojej puli genowej definitywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.06.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Zadales pytanie, wiec odpowiedzialem. Zaznaczylem, ze to hipotetyczna sytuacja. Nie mniej niekorzystne jest zrobienie sobie samemu krzywdy. Opieke zdrowotna masz (przynajmniej w teorii) bezplatna. Placimy za nia wszyscy z podatkow. Dlaczego ja mam placic za Twoja glupote, jesli nawet jest Twoim "swiadomym" wyborem? Nie mam zamiaru. Zawsze jest szansa, ze nie wyeliminujesz swojej puli genowej definitywnie. ,,Bezpłatna,, slużba zdrowia to kolejne kajdany,dokładnie zgadzam sie z toba dlaczego miałbys płacic za moje leczenie..ja bym wolal zeby nikt nie płacił za moje leczenie,ale za to nalezy podziekowac temu kto kiedys wprowadził taki system opieki zdrowotnej. Własnie czytalem wywody psychoanalitykow na temat odruchowych zachowań ludzkich i ...jesli wybiega mi pieszy pod koła to chocby obok siedziała naga blondynka a jej glowa była miedzy moimi nogami,to jedynym odruchem w tym momencie będzie nacisniecie pedału hamulca,nikt w takim momencie nei mysli czy ma pasy czy nie,hamulec i jesli jest czas zmiana toru jazdy. Proponuje zakonczyc ten offtop bo nijak nie pasuje do tematu:),a debatowac mozna by dlugo,choc to na pewno ciekawa dyskusja. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 to chocby obok siedziała naga blondynka a jej glowa była miedzy moimi nogami Po co mial bys jezdzic bez pasow, z naga blondynka po dekapitacji? "Dobry przyklad ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistoscią'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 30.06.2014 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Nie zapinajac ich siedzac z przodu najwiecej krzywdy zrobisz sobie... ale tez utrudnisz prace tym co przyjada Cie z tego samochodu wyciagac... Siedzac z tylu , przy wypadku zgniatasz tych z przodu.... moze gina pomimo tego ze oni akurat zapieli pasy. A wiec to nie tylko kwestia wolnosci i wlasnego tylka... Z tej Polskiej wolnosci plasujemy bardzo wysoko w statystykach ofiar na drogach. I to nie tylko kwestia drog... ale wlasnie wyobrazni... a raczej jej braku. PS rozumiem ze dzieci tez moga miec ta wolnosc i stac pomiedzy siedzeniami zamiast siedziec zapiete w fotelikach.... To co napisałes nie ma nic wspolnego z wolnością wyboru,to jest tylko osąd czlowieka która sadzi że wie lepiej ode mnie co jest dobre dla mnie i moich bliskich.Wolność wyboru oznacza ze ten kto che zapnac pasy i uwaza ze mu pomogą może to robic a inny moze tego nie robić.. W Polsce malo kto ginie przez brak pasów,poczytajcie statystyki. Może drastyczny przykład ale jednak,ostatnio przypadek tego dziecka ktore ojciec zostawił w aucie i zapomnial...zapięte w foteliku,gdyby nie było zapiete najprawdopodobniej,schowalo by sie miedzy przednie fotele a podlogę(instynkt)..i jedynie odwodnieło a tak udar od slonca które dochodziło bezpośrednio. Ci co przyjada mnei wyciagac maja płacone za swoja robotę i zapięte pasy nie maja tu nic do rzeczy.Jak pukne z tyłu w inne auto i skrzywi mi sie koło,i przyjedzie pomoc drogowa to tez facet bedzie mówił ,, zle pan stuknął teraz mam problem zeby te auto wciagnąc na lawete,nastepnym razem neich pan tak stuknie zebym najlepiej nie musial przyjezdzać,, - idotyczny przyklad prawda:) Ale ta krotka wymiana zdań pokazuje jak z pozoru inteligentni ludzie potrafia być zindoktrynowani przez wlasne państwo. Ludziom wmówiono że wszystko co państwo kaze jest dla ich dobra...tylko ze gdyby to było dobre to nie sankcjonowano by tego karami tylko ludzie sami z wlasnej woli by to robili,podobnie jest z ZUSem ,dlugo mozna wymieniac idiotyzmy tego ustroju. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 30.06.2014 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Po co mial bys jezdzic bez pasow, z naga blondynka po dekapitacji? Duzy chłopak a nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 30.06.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Wolność wyboru oznacza ze ten kto che zapnac pasy i uwaza ze mu pomogą może to robic a inny moze tego nie robić.. W Polsce malo kto ginie przez brak pasów,poczytajcie statystyki. Bez komentarza z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.06.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Ale to wie chyba kazdy (nawet "z pozoru inteligentny") czlowiek. Kolego front, prosze Cie nie dorabiaj "politycznej ideologii" do wlasnej glupoty (bo inaczej niz glupota tego chyba nazwac nie mozna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 30.06.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Myślałem, że tematem jest " Ogrzewający elektrycznością - WYSTĄP!!! ", ale od jakiegoś czasu posty nie mają nic wspólnego z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.06.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 I znowu kolejny oszołom z IQ fistaszka robi z tego wątku bydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts