Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a tak swoją drogą dlaczego Liwko ma znowu bana chociaż według mnie jest jak najbardziej spoko...?

Może dlatego, że szwędają się za mną pewne osobniki, które niewiele mają do powiedzenia, za to płakać to potrafią wspaniale.

Kolejny wątek gdzie pojawiają się pewne osoby i zaczyna się koszmarny syf. Admin już dawno powinien zacząć częstować dożywotnim banem.

Już nawet na wątkach o pompach ciepła robią syf. Ciekawe gdzie ich nie było :(

Szkoda słów.

Jak już idzie taki off top to mam pytanie do znawców wszelkich wzorów i fizyki ciał stałych i nie tylko.

Czy ktoś wie jaką energię posiada jeden piorun? I czy jest w stanie podgrzać (pewnie jest tylko o ile) basen z wodą (dowolnej wielkości dopasowanej do energi przenoszonej przez piorun) o np.50 stopni za jadnym zamachem i czy np rozłożenie w takim basenie przewodów, które by przejeły całą energię z pioruna i się nie spaliły a podgrzały wodę jest możliwe?

Robił ktoś na świecie takie eksperymenty? Jest to do obliczenia?

Jak już idzie taki off top to mam pytanie do znawców wszelkich wzorów i fizyki ciał stałych i nie tylko.

Czy ktoś wie jaką energię posiada jeden piorun? I czy jest w stanie podgrzać (pewnie jest tylko o ile) basen z wodą (dowolnej wielkości dopasowanej do energi przenoszonej przez piorun) o np.50 stopni za jadnym zamachem i czy np rozłożenie w takim basenie przewodów, które by przejeły całą energię z pioruna i się nie spaliły a podgrzały wodę jest możliwe?

Robił ktoś na świecie takie eksperymenty? Jest to do obliczenia?

nie zrobisz instalacji która odbierze kilka - kilkanaście tysięcy amperów w ciągu 1/1000 sekundy i zamienisz to ciepło użyteczne.

Energia jest różna tak jak i natężenia ( od 3000A do 250 000A), napięcie zwykle kilkaset mln V

Ale to wie chyba kazdy (nawet "z pozoru inteligentny") czlowiek.

Kolego front, prosze Cie nie dorabiaj "politycznej ideologii" do wlasnej glupoty (bo inaczej niz glupota tego chyba nazwac nie mozna).

Ale ja sie nie obrażam i naprawde mi żal takich ludzi jak ty ..z mentalnoscią neiwolnika...to nawet nei twoja wina,moim postem chcialem dac ci tylko do myslenia,ale rozumiem opór..ok:) Zapinaj pasy ,plac podatki,oplacaj ZUS,akcyze i korzystaj z ,,darmowej,, sluzby zdrowia,jesli to dla ciebie szczescie byc dojonym i popychadlem to ok;).pozdrawiam

Jezeli jezdzenie bez pasow jest twoim sposobem pokazania ze nie jestes zindoktrynowany przez panstwo i ze plynie w tobie rebeliancka krew...

to nie ma o czym dyskutowac.

Ale spokojnie ja tylko dalem takiego prztyka myślowego na forum zreszta zupelnie przypadkowo to wyszlo,to nie zmieni faktu ze chocbym tobie jeszcze 3 razy napisał to nie zrozumiesz..ale sprobuje..uwierz to latwe::)

Jezdzenie bez lub z pasami nie ma nic pokazać ani uswiadamiac,ja pisalem tylko ze WOLNY CZLOWIEK POWINIEN MIEC WOLNY WYBÓR.Jesli ktoś nei chce miec wolnego wyboru i oczekuje ze ktos za niego pomyśli to jest niewolniekiem ..koniec kropka..zniewolonym mentalnie baranem ktory bedzie powtarzal jak mantre te bzdury które jago pan(panstwo),mu wpaja i narzuca. Mi żal takich ludzi bo to jednak rodacy jednego kraju..no ale ttrudno.

Nie mówilem nic o zasadnosci zapinania pasow tylko o wyborze wolnego czlowieka.

Ale ja sie nie obrażam i naprawde mi żal takich ludzi jak ty ..z mentalnoscią neiwolnika...to nawet nei twoja wina,moim postem chcialem dac ci tylko do myslenia,ale rozumiem opór..ok:) Zapinaj pasy ,plac podatki,oplacaj ZUS,akcyze i korzystaj z ,,darmowej,, sluzby zdrowia,jesli to dla ciebie szczescie byc dojonym i popychadlem to ok;).pozdrawiam

hola, hola, panie front247!

PRZECIEŻ PYXIS MA POMPĘ CIEPŁA - on nie może się mylić…

WOLNY CZLOWIEK POWINIEN MIEC WOLNY WYBÓR.

Nie bardzo rozumiem dlaczego przekonujesz innych do wolności ?

Nie zapinaj pasów, nie płać ZUS-u i podatków, nie lecz się, i takie tam inne na "NIE".

Daj wybór innym.

Może inni wolą być jednak w MATRIXIE i zarabiać pieniądze, budować domy,

kupować pompy ciepła lub babrać się ekogroszkiem czy zapinać, niekoniecznie pasy.

Wódko, pozwól żyć !

Wiesz front, mi tez Ciebie zal, ale z innego powodu i niestety tego juz nie zmienisz. W sumie to i tak sukces, ze potrafisz obslugiwac komputer. ;)

Witam wszystkich forumowiczów.Potrzebuję wykonać OZC i szukam kogos,kto się tym para-czytałem ,że Asolt m.in. wykonuje bardzo dobre obliczenia,które odzwierciedlają faktyczne zużycie itd.Gdyby ktoś był chętny i chciał to zrobić ,to proszę o wiadomość na priv.Pozdrawiam.Piotr. Oczywiście będą kable,więc zapytanie chyba we właściwym miejscu. Edytowane przez pietiak30

Witam wszystkich forumowiczów.Potrzebuję wykonać OZC i szukam kogos,kto się tym para-czytałem ,że Asolt m.in. wykonuje bardzo dobre obliczenia,które odzwierciedlają faktyczne zużycie itd.Gdyby ktoś był chętny i chciał to zrobić ,to proszę o wiadomość na priv.Pozdrawiam.Piotr. Oczywiście będą kable,więc zapytanie chyba we właściwym miejscu.

kable są passe... bierz pompę!

chcesz, żeby Twój dom tak wyglądał?

na zdjeciu kolekcja Devi Autumn 2014

http://ocdn.eu/images/pulscms/ZDY7MDMsMCwyZDAsMSwx/20bf908172a4ee79e6074f99aa76bf71.jpg

Edytowane przez Hippek

Pompiarze jak widać nie czytają ze zrozumieniem,zapytanie dotyczyło OZC, a nie tego,który system jest lepszy,gorszy.Mam swoje zdanie w tym temacie,więc proszę to uszanować.To ja będę opłacał faktury za energię,a nie Wy kropka

Ha, ha:D

ale to kablarze tak Ci doradzają;) Ten pierwszy na "H" to wręcz kablowy fanatyk, a drugi przyszły - może niedoszły;)

A tak na poważnie to mistrz od kabli o pseudonimie artystycznym "TB" twierdzi, że przy tym systemie OZC jest zbędne:cool:

Pompiarze jak widać nie czytają ze zrozumieniem,zapytanie dotyczyło OZC, a nie tego,który system jest lepszy,gorszy.Mam swoje zdanie w tym temacie,więc proszę to uszanować.To ja będę opłacał faktury za energię,a nie Wy kropka

Nie ma co się unosić. Tutaj jest tak trochę merytorycznie a trochę z żartem.:)

Wiadomo że każdy rachunki płaci za prąd sam. Ja też jestem nastawiony na kable, ale....mam jeszcze chwilę na ostateczna decyzję.

Co do OZC, to ja napisałem do forumowego Asolt-a, dostałem informację co jest potrzebne. Zacząć najlepiej od kontaktu ze źródłem.

Dla informacji: ciężko sprzedać dom ogrzewany kablami. Teraz się o tym nie myśli ale......