Wivaldi 30.09.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wivaldi, a mieszkasz z rodzicami, albo chociaż blisko brata, czy szwagra, który i tak wyprowadza Twoje psy:confused: Bo jeśli nie to doopa blada;) Jak tłumaczył karoka to jeden z warunków w pełni automatycznej pracy kotła na ekogroszek:D Nie mieszkam z rodzicami, nie mam brata, szwagier umarł w lutym. Sąsiadów mam już pokłóconych, za palenie śmieci. Więc jednak doopa blada. Co mam robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.09.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie mieszkam z rodzicami, nie mam brata, szwagier umarł w lutym. Sąsiadów mam już pokłóconych, za palenie śmieci. Więc jednak doopa blada. Co mam robić ? jak to co? Przecież wiadomo, piosenki już o tym od dawna śpiewają http://www.wrzuta.pl/szukaj/Maryla+Rodowicz+Nie+ma+jak+pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 30.09.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Hm... moze nie zaladowales kotla na wiosne po ostatnim wygaszeniu? No nie załadowałem ! Ponadto okazało się, że urządzenia na prąd, działają lepiej po włożeniu wtyczki do gniazdka elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 30.09.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 pomimo stosunkowo ciepłego września chyba 2 razy włączały się moje panele i ogrzewanie podłogowe w łazienkach ( czyli temperatura w pokojach spadła popołudniu poniżej 21,5C a w łazienkach poniżej 22, 0 C ponadto 2 razy popołudniu rozpalałem kominek ale to dlatego ze poza spadkiem temperatury czułem w domu taka "jesienna wilgoć" ale tak czy siak sezon po 4 miesiącach pełnego postoju rozpoczety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 30.09.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 pomimo stosunkowo ciepłego września chyba 2 razy włączały się moje panele i ogrzewanie podłogowe ale tak czy siak sezon po 4 miesiącach pełnego postoju rozpoczęty Wniosek: -jak włączają się dwa razy panele to sezon grzewczy jest rozpoczęty -jak pompa u Pixia włącza się sporadycznie to nie jest rozpoczęty Cuda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.09.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wniosek: -jak włączają się dwa razy panele to sezon grzewczy jest rozpoczęty -jak pompa u Pixia włącza się sporadycznie to nie jest rozpoczęty Cuda..... pyxis o próżniowej pisał, wskazuje na to pora, w której owe zdarzenia miały miejsce; w dzień siedzi na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.09.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Żeby rozpocząć nowy sezon trzeba najpierw zakończyć poprzedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.09.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Żeby rozpocząć nowy sezon trzeba najpierw zakończyć poprzedni. Proszę państwa! Za chwilę rozpoczniecie sezon grzewczy w swoim domu. W samo południe! (Patrzy na zegarek.) Przepraszam, nie. Z przyczyn obiektywnych to będzie parę minut po. Uruchomienie pompy ciepła jest południem w życiu każdego człowieka. Ja wiem, że państwo denerwowaliście się czekając, ale jest taki piękny rosyjski zwyczaj - żeby wyjść, trzeba najpierw trochę posiedzieć. A my stworzymy inny obyczaj, nasz polski - żeby rozpocząć sezon grzewczy, mając pompę ciepła, trzeba chwilę poczekać. Życzę państwu miłego popołudnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 30.09.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nic nie wnosząca moja statystyka całkowitego zużycia energii el. 30-09-2013 do 30-09-2014: I 1452 kWh * 0,7266 zł/brutto (ENEA + DUON) II 6570 kWh * 0,2242 zł/brutto I + II = 8022 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.09.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wniosek: -jak włączają się dwa razy panele to sezon grzewczy jest rozpoczęty -jak pompa u Pixia włącza się sporadycznie to nie jest rozpoczęty Cuda..... Wystarczylo, zebym ustawil na sterowniku 15*C zamiast 16*C przy wykrywaniu trybu "Zima", a pompa by sie nie wlaczyla jeszcze ani razu. Jednak wole miec w domu za cieplo i mocniej wietrzyc przez jeden dzien, niz "ryzykowac", ze bedzie za zimno. Kwestia podejscia. Jakies 2-3 zalaczenia pompy po 1h w nocy to za malo, zeby uznac sezon grzewczy za rozpoczety. IMHO. Ja zliczam tak czy siak kazdy sezon id dnia 1 wrzesnia, wiec zadna zlotowka z bilansu nie ucieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.09.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 pyxis o próżniowej pisał, wskazuje na to pora, w której owe zdarzenia miały miejsce; w dzień siedzi na forum Z Toba mi sie tylko pompa do szamba kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 30.09.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Ja zliczam tak czy siak kazdy sezon id dnia 1 wrzesnia, wiec zadna zlotowka z bilansu nie ucieknie. BTW jakie to ma znaczenie kiedy się komu co włączy, pyknie, zasypie woreczek, zapali w piecu, odpali kominek zwykły czy bio. ? Najważniejsze żeby bezobsługowo było, ale tak naprawdę, nie jak przy ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.09.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 To jest tylko i wylacznie kwestia informacyjna, bo w skali sezonu grzewczego to sa promilowe zuzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 30.09.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 To jest tylko i wylacznie kwestia informacyjna, bo w skali sezonu grzewczego to sa promilowe zuzycia. Czasem promilowe zużycie to zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 30.09.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Bo nalezy zwrocic uwage, czy byla taka potrzeba, a nie sam fakt wlaczenia sie w tryb CO. Tym zawiaduje sterownik pogodowy i ja mam go ustawionego zdaje sie na srednia zew 16*C, a sezon w Polsce zaczyna sie od stopni 15-tu. Zreszta odzaluje te 5zl na "sezon grzewczy" we wrzesniu. U mnie sezon grzewczy zacznie się dopiero jeśli temp. wewnątrz spadnie poniżej 21,5 stopnia.... ...dobrze że nie mam pompeczki..... Edytowane 30 Września 2014 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.09.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 U mnie sezon grzewczy zacznie się dopiero jeśli temp. wewnątrz spadnie poniżej 21,5 stopnia.... ...dobrze że nie mam pompeczki..... Ale zle, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.09.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Jesli chodzi o temperature w domu to chyba nie bardzo. Okresy przejsciowe to trudny egzamin dla automatyki pompy. Czyli ta automatyka PC jest do dupy. A miało być bezobsługowo:) Czyżbyś się bał, że za dużo startów i hamowań? A tak sprężarka tego nie wytrzyma, tak jak przy klimie;) I 60 tyś zł na PC pójdzie w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.09.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Czyli ta automatyka PC jest do dupy. A miało być bezobsługowo:) Czyżbyś się bał, że za dużo startów i hamowań? A tak sprężarka tego nie wytrzyma, tak jak przy klimie;) I 60 tyś zł na PC pójdzie w błoto. Ta automatyka jest do sterowania PCi. Nie chodzi o ilosc startow, tylko o grzanie w tanim pradzie. Nieraz sie wlaczy zimna noca, a wcale nie musi, bo nastepny dzionek cieply i sloneczny. Za 60 tys to bym kupil prawie 4 takie pompy jak moja. Kompletne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 30.09.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 mam pytanie do kablarzy.. ma ktoś czujnik w posadzce pomiędzy kablami i powietrza? chodzi mi o to jakie są różnice temperatur w wylewce i powietrza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.10.2014 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 . Jednak wole miec w domu za cieplo i mocniej wietrzyc przez jeden dzien, niz "ryzykowac", ze bedzie za zimno.. czyli dobrze, jak się włączy Nieraz sie wlaczy zimna noca, a wcale nie musi, bo nastepny dzionek cieply i sloneczny. czyli niedobrze, jak się włączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts