Liwko 03.10.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 U mnie zmiana kabelków na system podłogowy glikolowy A dlaczego glikolowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 03.10.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Glikolowy gdyż sprzężona będzie z solariami - i żeby nie wymieniać ciepełka z glikolu do wody to od razu go w podłogę zapakujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 03.10.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze? Ja także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.10.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Sa takie, ale w wiekszosci na tyle psychicznie niezrownowazone, ze prawdy od nich nie uslyszysz. Nawet kiedys jedna z nich stopke miala, ale byl taki kwas, ze zuzycie energii wylcialo z niej niby tymczasowo i juz nigdy tam nie powroci (i wcale mnie to nie dziwi). Fajna mi akumulacja - kable w kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.10.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Fajna mi akumulacja - kable w kleju. żytko ma w kleju, ja mam w suficie, kszhu w ścianie a Ty w płycie ale tylko Tobie domek pęka kable to zło! Edytowane 3 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.10.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Co do pękania, to dawno jest po sprawie. Rok temu zostało wszystko naprawione, nie ma żadnego śladu, a nowe pęknięcia się nie pojawiają. Przyjmiesz do wiadomości? Ile już poszło Ci na CO w tym sezonie? Bo ja dziś zamykam rolety - za ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 03.10.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze? Nie ma tu już takich. Bywają sporadycznie z sentymentu. Pompiarze ze swoim doradzaniem i nawracaniem skutecznie ich wygonili i przejęli temat. Teraz jest to klub wzajemnej adoracji jedynie słusznej pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.10.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Co do pękania, to dawno jest po sprawie. Rok temu zostało wszystko naprawione, nie ma żadnego śladu, a nowe pęknięcia się nie pojawiają. Przyjmiesz do wiadomości? Ile już poszło Ci na CO w tym sezonie? Bo ja dziś zamykam rolety - za ciepło. Od początku sezonu grzewczego całe 19 min w łazience. Niepopękanej. Rolety zamykasz, by sasiedzi nie widzieli rys Sytuacja się zapewne komplikuje, jak zaswwiecisz w domu swiatlo po zmroku, bo wtedy nic się nie da ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.10.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 U mnie juz sie w nocy sporadycznie pompa wlaczala, ale to chyba jeszcze za malo, zeby odtrabic otwarcie sezonu grzewczego. co by nie było nudno u mnie jest tak samo. kable na razie zimne. w dzień ciepło ale nocki około 5-6 *C, silka mi stygnie nocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 03.10.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 co by nie było nudno u mnie jest tak samo. kable na razie zimne. w dzień ciepło ale nocki około 5-6 *C, silka mi stygnie nocą a ja dziś pyknąłem podłogi na godzinkę ~ 12kWh temp podłogi wzrosła z 20,8 na 22,7*C i juz jest przyjemniej to już chyba pora chyba że sie ociepli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Fajna mi akumulacja - kable w kleju. I sieczka we lbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.10.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 co by nie było nudno u mnie jest tak samo. kable na razie zimne. w dzień ciepło ale nocki około 5-6 *C, silka mi stygnie nocą Teraz jak w dzien sloneczko, to ani mysli sie zalaczyc. Pewnie jak beda przymrozki, to ja pogodowka "pykinie" na godzinke nad ranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.10.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 I sieczka we lbie. ty, w innym wątku leją z Ciebie, ze masz ciepłą wodę na pilota-moglbys podac wiecej szczegolow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.10.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 ty, w innym wątku leją z Ciebie, ze masz ciepłą wodę na pilota-moglbys podac wiecej szczegolow? Doczytaj sobie. Opisalem to tam szczegolowo - zreszta juz niejdnokrotnie na tym forum. Z tego co wiem nawet znalezli sie "nasladowcy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 03.10.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Teraz jak w dzien sloneczko, to ani mysli sie zalaczyc. Pewnie jak beda przymrozki, to ja pogodowka "pykinie" na godzinke nad ranem. A po co ci pogodówka? Wystarczy NCO, Przy pompie nie ma tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.10.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Doczytaj sobie. Opisalem to tam szczegolowo - zreszta juz niejdnokrotnie na tym forum. Z tego co wiem nawet znalezli sie "nasladowcy". daj spokój... gotuję sobie, łapki ubabrane i szukam pilota, by... w kuchni za 40sek poleciała ciepła woda... masakra... o prysznic nawet nie pytam; u mnie w kuchnia / umywalki leci goraca po max 2 sek; prysznic 6 sek a wanna 10sek. bez cyrkulacji na pilota... pilot do cieplej wody... musze TB podrzucic temat, to Cię zje na śniadanie jutro... no ale Ty już słyniesz z fajnych pomysłów na tym forum... taka pompiarska awangarda... nie szkoda Ci życia na oczekiwanie na ciepła wodę? jeszcze powiedz, że ręce po wyjściu z kibelka myjesz - aha - akurat... juz to widzę... Edytowane 3 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 04.10.2014 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Glikolowy gdyż sprzężona będzie z solariami - i żeby nie wymieniać ciepełka z glikolu do wody to od razu go w podłogę zapakujemy. W jaki sposób chcesz w takim układzie panować nad temp podłogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.10.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 A po co ci pogodówka? Wystarczy NCO, Przy pompie nie ma tego? Co to jest "NCO"? "Nieudolne Centralne Ogrzewanie" czy "Nieprzemyslane Centralne Ogrrzewanie"? Nie podejme sie wytlumaczyc Ci ideii sterowania pogodowego. Wybacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.10.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 daj spokój... gotuję sobie, łapki ubabrane i szukam pilota, by... w kuchni za 40sek poleciała ciepła woda... masakra... o prysznic nawet nie pytam; u mnie w kuchnia / umywalki leci goraca po max 2 sek; prysznic 6 sek a wanna 10sek. bez cyrkulacji na pilota... pilot do cieplej wody... musze TB podrzucic temat, to Cię zje na śniadanie jutro... no ale Ty już słyniesz z fajnych pomysłów na tym forum... taka pompiarska awangarda... nie szkoda Ci życia na oczekiwanie na ciepła wodę? jeszcze powiedz, że ręce po wyjściu z kibelka myjesz - aha - akurat... juz to widzę... W kuchni wystarczy nacisnac pilota nim sie ubabrasz - jak zaczynasz gotowanie. Masz w kranie ciepla wode przez 30 min (jesli nie uzywasz). Jesli uzywasz, to jest na biezaco. "Straszysz" mnie Tomikiem Bzdur? Chyba snisz. Tego dyletanta obsmiewam z satysfakcja. Jest chyba bardziej pogiety od Ciebie (traktuj to jak komplement) To nie sa "fajne pomysly" tylko latanie tego co spie...lil hydra. Jak widac nie tylko mi. Czujesz roznice? Oczekiwanie w kuchni jest dlugie, bo jest po przekatnej domu. Pod prysznicem moge jej wogole nie wlaczac, bo lazienka tuz nad kotlownia. Mycie rak po wizycie w toalecie to jest nawyk. Gowna sobie z tylka za kazdym razem nie wyrywam, zeby byc rece do lokci polowa kostki mydla. Do normalnego umycia rak wystarczy letnia woda, a taka jest praktycznie caly czas poza sytuacja, gdy wracamy z pracy. Wtedy po prostu trzeba nacisnac pilota PRZED rozpieciem tego i owego. Takie nawyki lapie sie bardzo szybko i jakos nikomu to nie przeszkadza - inaczej mial bym godzinowa jak kiedys. Nawet byla mysl o polaczeniu tych 2 systemow, ale upadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 04.10.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 W kuchni wystarczy nacisnac pilota nim sie ubabrasz - jak zaczynasz gotowanie. Masz w kranie ciepla wode przez 30 min (jesli nie uzywasz). Jesli uzywasz, to jest na biezaco. "Straszysz" mnie Tomikiem Bzdur? Chyba snisz. Tego dyletanta obsmiewam z satysfakcja. Jest chyba bardziej pogiety od Ciebie (traktuj to jak komplement) To nie sa "fajne pomysly" tylko latanie tego co spie...lil hydra. Jak widac nie tylko mi. Czujesz roznice? Oczekiwanie w kuchni jest dlugie, bo jest po przekatnej domu. Pod prysznicem moge jej wogole nie wlaczac, bo lazienka tuz nad kotlownia. Mycie rak po wizycie w toalecie to jest nawyk. Gowna sobie z tylka za kazdym razem nie wyrywam, zeby byc rece do lokci polowa kostki mydla. Do normalnego umycia rak wystarczy letnia woda, a taka jest praktycznie caly czas poza sytuacja, gdy wracamy z pracy. Wtedy po prostu trzeba nacisnac pilota PRZED rozpieciem tego i owego. Takie nawyki lapie sie bardzo szybko i jakos nikomu to nie przeszkadza - inaczej mial bym godzinowa jak kiedys. Nawet byla mysl o polaczeniu tych 2 systemow, ale upadlo. przekonales mnie w 100% … tylko co sie dzieje, jak przychodza goscie? wreczasz im manual, jak obslugiwac ciepla wode, czy jak ktos wstaje od stolu, to przepraszasz i lecisz przed nim, by pyknac pilotto? mysle, ze najprosciej wywiesic instrukcje przy kazdym punkcie odbioru wody cos jak instrukcja ppoz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts