Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sa takie, ale w wiekszosci na tyle psychicznie niezrownowazone, ze prawdy od nich nie uslyszysz. Nawet kiedys jedna z nich stopke miala, ale byl taki kwas, ze zuzycie energii wylcialo z niej niby tymczasowo i juz nigdy tam nie powroci (i wcale mnie to nie dziwi). :)

Fajna mi akumulacja - kable w kleju.

Widze ze tu prawie same osoby ogrzewajace dom PC, czy jest ktos kto ogrzewa pradem akumulacja w podlodze?

Nie ma tu już takich. Bywają sporadycznie z sentymentu.

Pompiarze ze swoim doradzaniem i nawracaniem skutecznie ich wygonili i przejęli temat.

Teraz jest to klub wzajemnej adoracji jedynie słusznej pompy ciepła.

Co do pękania, to dawno jest po sprawie. Rok temu zostało wszystko naprawione, nie ma żadnego śladu, a nowe pęknięcia się nie pojawiają. Przyjmiesz do wiadomości?

Ile już poszło Ci na CO w tym sezonie? Bo ja dziś zamykam rolety - za ciepło.

Od początku sezonu grzewczego całe 19 min w łazience. Niepopękanej.

Rolety zamykasz, by sasiedzi nie widzieli rys :) Sytuacja się zapewne komplikuje, jak zaswwiecisz w domu swiatlo po zmroku, bo wtedy nic się nie da ukryć :)

co by nie było nudno u mnie jest tak samo.

kable na razie zimne.

w dzień ciepło ale nocki około 5-6 *C, silka mi stygnie ;) nocą

a ja dziś pyknąłem podłogi na godzinkę ~ 12kWh temp podłogi wzrosła z 20,8 na 22,7*C i juz jest przyjemniej :) to już chyba pora chyba że sie ociepli ...

Doczytaj sobie. Opisalem to tam szczegolowo - zreszta juz niejdnokrotnie na tym forum. Z tego co wiem nawet znalezli sie "nasladowcy".

daj spokój... gotuję sobie, łapki ubabrane i szukam pilota, by... w kuchni za 40sek poleciała ciepła woda... masakra...

o prysznic nawet nie pytam;

u mnie w kuchnia / umywalki leci goraca po max 2 sek; prysznic 6 sek a wanna 10sek.

bez cyrkulacji na pilota... pilot do cieplej wody... musze TB podrzucic temat, to Cię zje na śniadanie jutro...

no ale Ty już słyniesz z fajnych pomysłów na tym forum... taka pompiarska awangarda...

nie szkoda Ci życia na oczekiwanie na ciepła wodę?

jeszcze powiedz, że ręce po wyjściu z kibelka myjesz - aha - akurat... juz to widzę...

Edytowane przez Hippek

daj spokój... gotuję sobie, łapki ubabrane i szukam pilota, by... w kuchni za 40sek poleciała ciepła woda... masakra...

o prysznic nawet nie pytam;

u mnie w kuchnia / umywalki leci goraca po max 2 sek; prysznic 6 sek a wanna 10sek.

bez cyrkulacji na pilota... pilot do cieplej wody... musze TB podrzucic temat, to Cię zje na śniadanie jutro...

no ale Ty już słyniesz z fajnych pomysłów na tym forum... taka pompiarska awangarda...

nie szkoda Ci życia na oczekiwanie na ciepła wodę?

jeszcze powiedz, że ręce po wyjściu z kibelka myjesz - aha - akurat... juz to widzę...

W kuchni wystarczy nacisnac pilota nim sie ubabrasz - jak zaczynasz gotowanie. Masz w kranie ciepla wode przez 30 min (jesli nie uzywasz). Jesli uzywasz, to jest na biezaco.

"Straszysz" mnie Tomikiem Bzdur? Chyba snisz. Tego dyletanta obsmiewam z satysfakcja. Jest chyba bardziej pogiety od Ciebie (traktuj to jak komplement) :)

To nie sa "fajne pomysly" tylko latanie tego co spie...lil hydra. Jak widac nie tylko mi. Czujesz roznice?

Oczekiwanie w kuchni jest dlugie, bo jest po przekatnej domu. Pod prysznicem moge jej wogole nie wlaczac, bo lazienka tuz nad kotlownia.

Mycie rak po wizycie w toalecie to jest nawyk. Gowna sobie z tylka za kazdym razem nie wyrywam, zeby byc rece do lokci polowa kostki mydla. Do normalnego umycia rak wystarczy letnia woda, a taka jest praktycznie caly czas poza sytuacja, gdy wracamy z pracy. Wtedy po prostu trzeba nacisnac pilota PRZED rozpieciem tego i owego. Takie nawyki lapie sie bardzo szybko i jakos nikomu to nie przeszkadza - inaczej mial bym godzinowa jak kiedys. Nawet byla mysl o polaczeniu tych 2 systemow, ale upadlo.

W kuchni wystarczy nacisnac pilota nim sie ubabrasz - jak zaczynasz gotowanie. Masz w kranie ciepla wode przez 30 min (jesli nie uzywasz). Jesli uzywasz, to jest na biezaco.

"Straszysz" mnie Tomikiem Bzdur? Chyba snisz. Tego dyletanta obsmiewam z satysfakcja. Jest chyba bardziej pogiety od Ciebie (traktuj to jak komplement) :)

To nie sa "fajne pomysly" tylko latanie tego co spie...lil hydra. Jak widac nie tylko mi. Czujesz roznice?

Oczekiwanie w kuchni jest dlugie, bo jest po przekatnej domu. Pod prysznicem moge jej wogole nie wlaczac, bo lazienka tuz nad kotlownia.

Mycie rak po wizycie w toalecie to jest nawyk. Gowna sobie z tylka za kazdym razem nie wyrywam, zeby byc rece do lokci polowa kostki mydla. Do normalnego umycia rak wystarczy letnia woda, a taka jest praktycznie caly czas poza sytuacja, gdy wracamy z pracy. Wtedy po prostu trzeba nacisnac pilota PRZED rozpieciem tego i owego. Takie nawyki lapie sie bardzo szybko i jakos nikomu to nie przeszkadza - inaczej mial bym godzinowa jak kiedys. Nawet byla mysl o polaczeniu tych 2 systemow, ale upadlo.

przekonales mnie w 100%

… tylko co sie dzieje, jak przychodza goscie? wreczasz im manual, jak obslugiwac ciepla wode, czy jak ktos wstaje od stolu, to przepraszasz i lecisz przed nim, by pyknac pilotto?

mysle, ze najprosciej wywiesic instrukcje przy kazdym punkcie odbioru wody cos jak instrukcja ppoz:-)