Hippek 07.10.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Sa dwa identyczne samochody, tyle ze jeden to ciezarowka a drugi to osobowka...... i dalej mozna juz dowolne bzdety pisac. sa dwaj pompiarze - pyxis i von pumpareiro - i dalej mozna juz dowolne bzdety pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 07.10.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Tego drugiego widzę że mocno uraziłem. Jakby zacytował niewygodny jemu fragment mojego postu rozwiał by swoje wątpliwości.Ten pierwszy w sumie spoko - nawet komplement poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Tego drugiego widzę że mocno uraziłem. Jakby zacytował niewygodny jemu fragment mojego postu rozwiał by swoje wątpliwości. Ten pierwszy w sumie spoko - nawet komplement poleciał. ten drugi nie do konca rozumie polska język - ba! w ogole mało co rozumie a ten pierwszy może mieć niecne zamiary wobec Ciebie, wiec miej się na baczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 07.10.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Dzięki za wyjaśnienia. Teraz zaczynam łapać sens co niektórych wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.10.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 (edytowane) ten drugi nie do konca rozumie polska język - ba! w ogole mało co rozumie a ten pierwszy może mieć niecne zamiary wobec Ciebie, wiec miej się na baczności. Jak czytam Twoje posty, to zaczynam przychylac sie do stwierdzenia, ze na glupote nie ma rady. PS. Kolega Krzy27 chyba jeszcze nie wie, jaka jest obelga uznanie go za Twojego "funflaka", ktorym bedziesz manipulowal jak biednym piekarem i zyzolkiem. Edytowane 7 Października 2014 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jak czytam Twoje posty, to zaczynam przychylac sie do stwierdzenia, ze na glupote nie ma rady. PS. Kolega Krzy27 chyba jeszcze nie wie, jaka jest obelga uznanie go za Twojego "funflaka", ktorym bedziesz manipulowal jak biednym piekarem i zyzolkiem. o mały włos nie wcisnęłam im kabli i zużycia 15kkWh/rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jak czytam Twoje posty, to zaczynam przychylac sie do stwierdzenia, ze na glupote nie ma rady. PS. Kolega Krzy27 chyba jeszcze nie wie, jaka jest obelga uznanie go za Twojego "funflaka", ktorym bedziesz manipulowal jak biednym piekarem i zyzolkiem. A co, pompka ci już pyka na daremno? Czy może nie potrafi się skomunikować z kozą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 A co, pompka ci już pyka na daremno? Czy może nie potrafi się skomunikować z kozą?[ATTACH=CONFIG]283261[/ATTACH] no ewidentnie i w tym sezonie trzyma 19,1stC... brrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 no ewidentnie i w tym sezonie trzyma 19,1stC... brrrrr... No chyba, że dla rekreacji i sportu pobawi się w drwala Tylko brak komunikacji z Poco Ci To Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 No chyba, że dla rekreacji i sportu pobawi się w drwala [ATTACH=CONFIG]283262[/ATTACH] Tylko brak komunikacji z Poco Ci To to jest BioKominek - pali w nim śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 to jest BioKominek - pali w nim śmieci. Aaa, no i wszystko jasne. Taki salonowy kompostownik na dużym ogniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomurbanowicz 07.10.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 W tym roku zamontowałem system devi link - kable grzewcze w wylewce + sterownik. Jako, że nigdy wcześnie nie miałem doświadczenia z ogrzewaniem podłogowym, mam pytanie jak grzać? Sterownik pozwala na tryb prognozowany lub wył/wł zgodnie z harmonogramem. W trybie prognozowanym, sterownik rysuje sobie krzywą, którą w ciągu kilku dni modyfikuję, żeby uzyskać na daną godzinę (ustaloną w harmonogramie) odpowiednią temperaturę. Drugi tryb, tylko załącza/wyłącza zasilanie kabli w zadanych w harmonogramie godzinach. Nie ukrywam, że interesuje mnie stosunkowo małe zużycie prądu, więc jak optymalnie dla komfortu temperaturowe i "prądowego" ustalić harmonogram i temperaturę? Jakie są Wasze ustawienia w czasie chłodów, zimna, dużego zimna na dworze? Czy oprócz ogrzewania podłogowego wspomagacie się piecami akumulacyjnymi? Jeśli tak, to jakimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Czy oprócz ogrzewania podłogowego wspomagacie się piecami akumulacyjnymi? Jeśli tak, to jakimi? Kablarze nie, bo kable dają radę. Pompiarze kominkiem ale moze mają i piece - trzeba poczekać - zaraz wylezą z kotłowni; Ja typuję wariant II czyli na sztywno - jak co rano. Edytowane 7 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomurbanowicz 07.10.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Kominek też mam, ale zamierzam ogarnąć temat samej elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Kominek też mam, ale zamierzam ogarnąć temat samej elektryki a takie coś Cie nie kręci? [ATTACH=CONFIG]283262[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Kominek też mam, ale zamierzam ogarnąć temat samej elektryki Na sztywno w programie godzinowym. Wtedy masz elektrykę pod kontrolą. Najlepiej wal na priv do Jasiek71 albo R&K czy Hippki. Bo tutaj zaraz pompiarze będą Cię namawiać na pompę ciepła, bo przecież też jest na prąd i nie potrzebuje żadnego sterowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.10.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Aaa, no i wszystko jasne. Taki salonowy kompostownik na dużym ogniu;) Widze, ze lasisz sie jak pies do Hipolita. Za duzo przebywasz zyzolek ze zwierzetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.10.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Na sztywno w programie godzinowym. Wtedy masz elektrykę pod kontrolą. Najlepiej wal na priv do Jasiek71 albo R&K czy Hippki. Bo tutaj zaraz pompiarze będą Cię namawiać na pompę ciepła, bo przecież też jest na prąd i nie potrzebuje żadnego sterowania. do mnie nie - zdecydowanie do R&K ja tutaj bywam stricte rozrywkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 07.10.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Sa dwa identyczne samochody, tyle ze jeden to ciezarowka a drugi to osobowka...... i dalej mozna juz dowolne bzdety pisac. Jeśli ta osobówka jeździ od samego tylko siedzenia w niej, to tak - można pisać już same bzdety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Tylko, że jest mała różnica między osobówką, a ciężarówką, Na to pierwsze wystarczy prawo jazdy B, a na drugie trzeba C;)Ale Pyxis i tak tego nie zrozumie, bo do dzisiaj nie wie jak uruchomić polską klawiaturę na kompie. Pomogę, wystarczy włączyć język POL i klawiaturę PLP, czyli programisty. Polskie znaki pisze się z prawym ALT + LITERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts