klaudiusz_x 26.10.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Oglądałem kominek, żeby nie było że odstaję od reszty http://www.elektrozilla.pl/skan/kominek-elektryczny-1850-w-selenia-ko100013-6531.html W Obi za całe 198zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 26.10.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Oglądałem kominek, żeby nie było że odstaję od reszty http://www.elektrozilla.pl/skan/kominek-elektryczny-1850-w-selenia-ko100013-6531.html W Obi za całe 198zł. [ATTACH=CONFIG]286352[/ATTACH] polecam westfirea - 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.10.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 polecam westfirea - 20 Zadaj sobie trud klikniecia w linka z postu powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 ostatnio tak mnie nachodzi... , że jednak jedyny rozsądny pomiar temp to ten w kanale na wywiewie z chałupy . odszczekuje . zacząlem spisywać dane na wywiewie i ? wczoraj w poludnie znów się ogrzewanie nie wlaczylo przez co temp wylewki mierzona na 3 cm spadla do 21 . A temp na wywiewie dalej 22 ! Dane z godz 22 . Kiedyś krzysiek BB napisał mi żeby podłączyć 2 sterownik który na podstawie temp podlogi ruszyłby CO mimo że temp pomieszczeń jest zadaną. Echh , żeby ten moj sterownik to potrafil byłoby po problemie. Problem tylko okresow przejsciowych .Przy regularnym , grzaniu , wiadomo -nie istnieje. takie tam ,, spostrzeżenie. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.10.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 odszczekuje . zacząlem spisywać dane na wywiewie i ? wczoraj w poludnie znów się ogrzewanie nie wlaczylo przez co temp wylewki mierzona na 3 cm spadla do 21 . A temp na wywiewie dalej 22 ! Dane z godz 22 . Kiedyś krzysiek BB napisał mi żeby podłączyć 2 sterownik który na podstawie temp podlogi ruszyłby CO mimo że temp pomieszczeń jest zadaną. Echh , żeby ten moj sterownik to potrafil byłoby po problemie. Problem tylko okresow przejsciowych .Przy regularnym , grzaniu , wiadomo -nie istnieje. takie tam ,, spostrzeżenie. .. jeśli WM usrednia temperature wywiewana z domu to niebyt fajnie się tym steruje z 2 strony jakim cudem posadzka jest chlodniejsza az o tyle od temperatury w domu ? gdzie akumulacja? przeciez to wlasnie temperatura przegrod decyduje o temperaturze w domu ... jakie sa Twoje przemyslenia na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.10.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 odszczekuje . zacząlem spisywać dane na wywiewie i ? wczoraj w poludnie znów się ogrzewanie nie wlaczylo przez co temp wylewki mierzona na 3 cm spadla do 21 . A temp na wywiewie dalej 22 ! Dane z godz 22 . coś "mącisz"... ile stopni ma woda w krążącym układzie a nie wylewka gdzieś tam nie wiadomo gdzie... włącz pompę obiegową na stałe to sam się przekonasz że jest inaczej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 z 2 strony jakim cudem posadzka jest chlodniejsza az o tyle od temperatury w domu ? aż o tyle ? o 1 C gdzie akumulacja? ??????/:-x nie sprawdzałem przeciez to wlasnie temperatura przegrod decyduje o temperaturze w domu ... jakie sa Twoje przemyslenia na ten temat? jestem chłopak od "przysiadów " , kocioł nie załączył się przez 16 h . Doszło do takich temp . Gdyby temp wylewki w (tym dziwnym miejscu mierzona ) była nie 21 C tylko 21, 5 -21,8 C a temp w domu była ta jaka była , problemu by nie było . Dlatego wspominałem o tym 2 sterowniku coś "mącisz"... ile stopni ma woda w krążącym układzie a o której godzinie ? z filtrem czy bez coś 23, 24 C mi się "rzuciło na oczy" ? ale nie jestem pewien no jeszcze jeden parametr muszę spisywać ... jutro powtórka z rozrywki , to podam włącz pompę obiegową na stałe "toć " chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.10.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 gdyby chodzila pompa z woda 23-24 to posadzka nie miala by 20 stopni a ten 1*C - to w tym przypadku az! 1 stopien - roznice sa bowiem zazwyczaj w 2 strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 gdyby chodzila pompa z woda 23-24 to posadzka nie miala by 20 stopni a ten 1*C - to w tym przypadku az! 1 stopien - roznice sa bowiem zazwyczaj w 2 strone możesz mi zarzucać że termometry są walnięte , ale nie odczyty ja się nie chwalę , tylko boleję nad faktem ,że mogłoby być lepiej co do temperatury wody zasilającej , to nie wypowiadam się bo nie sprawdzałem/zauważyłem , a temp posadzki była 21 nie 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 do czasu aż nie znajdę sterownika (miałem gdzieś 2 i po tych przeprowadzkach znaleźć nie mogę ) bede sztucznie podbijał w dziennym oknie , A ch..... ze stratami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.10.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Jak ma wylaczona podlogowke dluzszy czas i zmierzy temperature powietrza ktora reku bierze z pod samego sufitu, to moze tak byc, ze powietrze bedzie cieplejsze od posadzki. Przerwa w pracy podlogowki 16h to duzo, zwlaszcza jesli posadzki nie za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 28.10.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) do czasu aż nie znajdę sterownika (miałem gdzieś 2 i po tych przeprowadzkach znaleźć nie mogę ) bede sztucznie podbijał w dziennym oknie , A ch..... ze stratami mi chodziło o takie podłączenie jak na obrazku poniżej ..... przykładowo: T powietrza chcemy 21,5 T podłogi chcemy 23,0 w takim układzie powiedzmy po słonecznym dniu w pomieszczeniu mamy 22,5 ale podłoga bazując tylko na jednym sterowniku powietrza nie dogrzała podłogi i spadła do 21,0 i wieczór mamy chłód w nogi i wytracenie się energii ze słońca, a w połączeniu jak na rysunku podłoga jak i powietrze będą utrzymane na zadanym poziomie. EDIT: oczywiście czym bedziemy sterować to niema żadnego znaczenia czy to kable grzejne czy pompa obiegowa podłogówki z bufora. Edytowane 28 Października 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) mi chodziło o takie podłączenie jak na obrazku poniżej ..... dzieki ten mój sterownik ma coś takiego jak temp podłogi tj można na nim ustawiać tylko maksymalną temp podłogi , powyżej której rozłaczy ma temp powietrza - to jest ta niby dzienna ma temp chwilową , na nią "histeryczka " chyba nie działa ma regulowaną histerezę do chyba 1 C co 0,1 C i żeby miał regulowaną histereze w zależności od programów - już by było lepiej , tzn byłoby super , a tak dupa. ma regulowaną temp co 0,5 C a gdyby było co 0,1 C też bym sobie poradził czyli tak naprawdę nie układ jest be tylko sterownik . Kiedyś o tym Miloszenko pisał że te sterowniki jakieś takie nie tego do akumulacyjnych chałup Edit Właśnie , Miloszenko też , wziął się i zniknął. A tu sezon grzewczy Edytowane 28 Października 2014 przez noname2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 gdyby chodzila pompa z woda 23-24 to posadzka nie miala by 20 stopni aaaaa , teraz zajarzyłem . To 23-24 C (temp zasilania) to CHYBA rzuciło mi się dzisiaj , a wczoraj nie mam pojęcia jaka była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.10.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 MAM OFERTĘ NA OGNIWA FOTOWOLTAICZNE za 8 tyś + 8% vatza jakieś 1 kwprzy zużyciu rocznym 4 tyś kwh ma to jakiś sens?ile tych kw bym potrzebował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 28.10.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 do ilu mniej więcej grzejecie posadzkę źeby było w domu 21-21.5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) do ilu mniej więcej grzejecie posadzkę źeby było w domu 21-21.5 ? to jest chyba tak jak z pytaniem po ilu piwach czujesz że odlatujesz ? chyba różnie . Tu najbardziej precyzyjnie to się wypowiedzą Ci co mają NCO. Z tym grzaniem akumulacyjnie to bez sczytywania danych to się g....o wie. Jak wstajesz to albo się wyłączyło 1 ? 2 3? 3 ? godziny temu a w okienku dziennym to nie nie ma Edytowane 28 Października 2014 przez noname2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.10.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 do ilu mniej więcej grzejecie posadzkę źeby było w domu 21-21.5 ? a to zależy jaka jest temp. na zewnątrz i jak dziurawa chałupa ... czym zimniej na zewnątrz tym cieplejsza podłoga ... i to się samo robi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 28.10.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 MAM OFERTĘ NA OGNIWA FOTOWOLTAICZNE za 8 tyś + 8% vat za jakieś 1 kw przy zużyciu rocznym 4 tyś kwh ma to jakiś sens? ile tych kw bym potrzebował? Hmmm chyba nie za ciekawa ta oferta patrzac chociazby na ceny na znamy portalu aukcyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipo 28.10.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 a to zależy jaka jest temp. na zewnątrz i jak dziurawa chałupa ... czym zimniej na zewnątrz tym cieplejsza podłoga ... i to się samo robi ... Samo się robi przy kablach Ale nie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts