Hippek 29.10.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Hipka będzie waszą drużbą bede DJ u pyxisa w salonie. Podniose temperature do 23stC a z kompostownika zrobimy barek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 29.10.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Przemek nie wiem co palisz / pijesz ale chyba jakies skutki uboczne Cię dopadły. Jakie sutki uboczne? Dobrze Ci wyszedł makijaż po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.10.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Stary to jakis avatar prawie jak z filmu Avatar takze jak lubisz niebieski zgłoś sie do Papy Smerfa moze Ci odstąpi Smerfetke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 bede DJ u pyxisa w salonie. Podniose temperature do 23stC a z kompostownika zrobimy barek. To się będzie działo http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5mSnh1y4wR0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.10.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 To się będzie działo http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5mSnh1y4wR0 dokladnie tak! i miejscowka i klimat i nawet sprzet grajacy rodem z tamtych lat. tylko slowo i jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 29.10.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Stary to jakis avatar prawie jak z filmu Avatar takze jak lubisz niebieski zgłoś sie do Papy Smerfa moze Ci odstąpi Smerfetke Smerfetka sama by chciała. Lody, kino, rollercoaster, bo dziewczyna wie co dobre. A Ty wiesz? Ja mam taki boski awatarek a tu proszę - jak ulęgałkę. Ładna jesteś, ale otwórz te oczy bo służą do patrzenia, a nie oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 29.10.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 U mnie sie sam wlacza na sterowniku na podstawie temperatury zewnetrznej. Automagicznie. Teraz mam z tego co pamietam ustawione na 16*C jego przelaczenie. Zdaje sie, ze to srednia z oststnich 24h. Dobre Pyxsio, piwko za wytrwałość? Wydaje mi się, że jesteś dobrze zahartowany;) Do jakiego klubu morsów należysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.10.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Dobre Pyxsio, piwko za wytrwałość? Wydaje mi się, że jesteś dobrze zahartowany;) Do jakiego klubu morsów należysz? Nie wiesz o czym piszesz, ale pozostawię cię w tej nieświadomości Pisanie głupot wszak u ciebie, to codzienność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Dobra! Uwielbiam Twój awatar, kocham PC, 10 cm styro na ścianie i 19*C w domu. Jesteś mój. Jak 19*C w domu to startuj do Hipolita, bo u mnie sie zagotujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.10.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 bede DJ u pyxisa w salonie. Nawet na klown'a bys sie nie nadawal (chyba, ze w duecie z TB - wtedy zapraszam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 29.10.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Jakie sutki uboczne? Dobrze Ci wyszedł makijaż po prostu. Przemek, daj se spokój;) Jaki makijaż Oczy przetarła ręką zaraz po załadunku podajnika na ekogroszek - ot i cała tajemnica:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.10.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Nawet na klown'a bys sie nie nadawal (chyba, ze w duecie z TB - wtedy zapraszam). ukradłabym Ci te kule rozkoszy na poręczach, bo kręcą mnie niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 30.10.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Magda_______leno.... Czy Ta Ze Zdjęcia to TY Jeszcze tu nie pisałem, więc dwa zdania o mnie. 1. Mam dom w stanie surowym, który projektowo ma mieć poniżej 25kwh/m2*rok i nie wiem czym go ogrzewać bo boję się kabli i PCi, nie chcę płacić za przyłącze i abonament gazowy, a nie chce mi się palić w piecu. 2. W związku z tym zastanawiam się nad PEXami napędzanymi ciepłą wodą z bojlera ogrzewanego w II taryfie i chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat, bo w tym systemie grzanie CO+CWU powinno mnie kosztować poniżej 2 tyś miesięcznie, a inwestycja jest warta poniżej 10 tyś. to chyba nie masz nad czym się zastanawiać na dziś równie bezobsługowo i cenowo (zarówno w inwestycji i eksploatacji) ten bojler może przebić tylko PC PW 5kW z dotacją - a jeszcze za rok będą ale zwrot 6 a nie 8K czyli jakieś 4 a nie 5,5K na czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 To dofinansowanie 25%? To i tak całość wyjdzie 2x drożej. Oczywiście te 2 tyś złotych to rocznie. Mnie rozchodzi się tylko o porównanie sprawności takiego systemu do kabelków. W wersji akumulacyjnej, czyli grzanie podłogi tylko w II taryfie raczej nie będzie istotnej różnicy w sprawnościach. Co innego grzanie bezpośrednie - tutaj kabelki będą szybsze i dokładniejsze, ale też zjedzą droższy prąd. Jest jeszcze wersja płytko kable, licznik dwutaryfowy i grzanie całą dobę. Większość i tak zużywa się w nocy. Do tego bojler w II taryfie. Tylko jak coś nie wyjdzie tak jak ma wyjść teoretycznie, to zęby w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.10.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 kup zasobnik z wezownicą, podłogówkę puszczaj wlasnie przelotowo a ze zbiornika wode jako CWU , do tego ze 2 grzałki uruchamiające się w razie potrzeby 1 po 2 i prosty sterownik za 150 zl ktory okresli Ci temperaturę z zasobniku minimalną dla drogiej taryfy -tu minimum 23*C by nie wychładzać wody w rurkach i max dla taniej taryfy do tego zawór na wylocie do podłogówki z okresleniem temperatury zasilania oraz pompka mało prądożerna do pracy nonstop ot cały system dla Twojego domu max 5 tys! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.10.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Okres przejściowy to średnio 40 % sezonu grzewczego , tak na to patrze IX 1,0% X 6,8% XI 13,4% XII 18,2% I 21,2% II 16,6% III 12,9% IV 7,5% V 2,4% gdyby tak liczyć to w tym sezonie pójdzie mi ok 2500 na koniec miesiąca poniżej 200kWh (7,8% sezonu ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 30.10.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 To dofinansowanie 25%? To i tak całość wyjdzie 2x drożej. Oczywiście te 2 tyś złotych to rocznie. Mnie rozchodzi się tylko o porównanie sprawności takiego systemu do kabelków. W wersji akumulacyjnej, czyli grzanie podłogi tylko w II taryfie raczej nie będzie istotnej różnicy w sprawnościach. Co innego grzanie bezpośrednie - tutaj kabelki będą szybsze i dokładniejsze, ale też zjedzą droższy prąd. Jest jeszcze wersja płytko kable, licznik dwutaryfowy i grzanie całą dobę. Większość i tak zużywa się w nocy. Do tego bojler w II taryfie. Tylko jak coś nie wyjdzie tak jak ma wyjść teoretycznie, to zęby w ścianę. no to masz , aż 2 opcje kocioł z tablicy to loteria , w tym sensie że okazja trafia się wtedy kiedy jest za późno . rozwiązania R&K są półkowe także nawet kasy nie zamrażasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 30.10.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 gdyby tak liczyć to w tym sezonie pójdzie mi ok 2500 na koniec miesiąca poniżej 200kWh (7,8% sezonu ?) Mi tez wychodziloby dosc malo, z 1800 To chyba nie jest najdokladniejsze dla domow energooszczednych, bardziej durszlakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 30.10.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Mi tez wychodziloby dosc malo, z 1800 To chyba nie jest najdokladniejsze dla domow energooszczednych, bardziej durszlakow no to teraz Was załamie , to tabelka Budowlanego Laika co ją kiedyś wrzucił . .....a chyba że Budowlanego to się wszystko zgadza ? idąc tą drogą to mi też wychodzi zużycie o 50% mniejsze niż zeszły sezon. Ale wiadomo że pogoda jest jak podłogówka - samoregulacja więc w którymś moencie przypieprzy żeby się wyrównało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 30.10.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 no to teraz Was załamie , to tabelka Budowlanego Laika co ją kiedyś wrzucił . .....a chyba że Budowlanego to się wszystko zgadza ? idąc tą drogą to mi też wychodzi zużycie o 50% mniejsze niż zeszły sezon. Ale wiadomo że pogoda jest jak podłogówka - samoregulacja więc w którymś moencie przypieprzy żeby się wyrównało u mnie poprzedni rok wyglada nastepujaca: %/rok razem z CWU bez CWU X 6.08 1.36 XI 19.15 18.86 XII 23.42 24.58 I 25.51 27.38 II 17.23 16.29 III 8.61 4.75 Marzec juz byl czesciowo klima takze zwracam honor, mam dosc zblizone procenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts