Liwko 02.11.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 kurcze, przegiąłem z grzaniem.. ktoś naprawdę twierdzi że 23.5 to komfortowa temperatura?? gorąco strasznie,, córka przed chwilą prosiła żeby jej wyłączyć grzanie bo nie moźe spać.. 23,5 stopnia przy podłogówce to dla mnie dramat. Jedynie w łazience akceptowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.11.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Kolejna bzdura. Ale nasz wybitny asolt znany jest z tego Nigdzie nie musisz się udawać! Zmieniałeś taryfę geniuszu? Zmien sprzedawce mając dystrybutora Tauron-Dystrybucja i Sprzedawcę Tauron-Sprzedaż mając taryfę G13 na Duona i taryfę G13 której to taryfy nie ma Duon. Skoro jestes takim fachowcem od umów i zmian sprzedawców to napisz jak to zrobic, czekam Edytowane 2 Listopada 2014 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.11.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Nieprawda, jest nowa promocja, darmowe godziny do 30.06.2015 To sobie powinni zmienic opis na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.11.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Zmien sprzedawce mając dystrybutora Tauron-Dystrybucja i Sprzedawcę Tauron-Sprzedaż mając taryfę G13 na Duona i taryfę G13 której to taryfy nie ma Duon. Skoro jestes takim fachowcem od umów i zmian sprzedawców to napisz jak to zrobic, czekam Też jestem ciekaw, jak to Liwko zrobi bez wizyty w Tauronowym POKu;) Bo to się wiąże z wymianą liczników;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.11.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Też jestem ciekaw, jak to Liwko zrobi bez wizyty w Tauronowym POKu;) Bo to się wiąże z wymianą liczników;) Da sobie radę. Sprzedwca wszystko mu załatwi, ale nie Duon, bo nie ma takiej taryfy w ofercie. Jako ciekowstkę podam ze G13 nie obowiązuje na terenie całego Tauronu ale jedynie na jego częsci (dawny Enion) Edytowane 2 Listopada 2014 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Też jestem ciekaw, jak to Liwko zrobi bez wizyty w Tauronowym POKu;) Bo to się wiąże z wymianą liczników;) Co wy za bzdury piszecie! Jeden wart drugiego... Godziny zostają jak u terenowego operatora i nie ma żadnej zmiany licznika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 asolt piłeś coś czy ty tak normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.11.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 To sobie powinni zmienic opis na stronie. Przeciez podałem link ze strony Douna z nową promocją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.11.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Co wy za bzdury piszecie! Jeden wart drugiego... Godziny zostają jak u terenowego operatora i nie ma żadnej zmiany licznika! Taakkk???? To nowość Dlaczego teraz mam 2 liczniki, a kiedyś miałem jeden???? Edytowane 2 Listopada 2014 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Taakkk???? To nowość Dlaczego teraz mam 2 liczniki, a kiedyś miałem jeden???? Co takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.11.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Co wy za bzdury piszecie! Jeden wart drugiego... Godziny zostają jak u terenowego operatora i nie ma żadnej zmiany licznika! Czy ty piłes czy tak normalnie, przeciez wczesniej pisałes o operatorze jako o sprzedawcy, a teraz operator u ciebie jest dystrybutorem. Jak nowy sprzedwca ma podpisac umowę o sprzedaz energii nie mając jej w ofercie (np. G13) Jezeli z dystrybutorem jest u mowa o G11 to jak sprzedawca ma zmieniac godziny, najpierw dystrybutor ma zmienic taryfę. Musi byc zgodnosc taryf o dystrybutora i sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Czy ty piłes czy tak normalnie, przeciez wczesniej pisałes o operatorze jako o sprzedawcy, a teraz operator u ciebie jest dystrybutorem. Jak nowy sprzedwca ma podpisac umowę o sprzedaz energii nie mając jej w ofercie (np. G13) Jezeli z dystrybutorem jest u mowa o G11 to jak sprzedawca ma zmieniac godziny, najpierw dystrybutor ma zmienic taryfę. Musi byc zgodnosc taryf o dystrybutora i sprzedawcy. Wystarczy użyć rozumu żeby zrozumieć. Jeżeli przyszły sprzedawca nie ma np. G12 to dupa blada i nic nie zrobisz. ALE CZY WAM TRZEBA DRUKOWANYMI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.11.2014 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Taakkk???? To nowość Dlaczego teraz mam 2 liczniki, a kiedyś miałem jeden???? co masz? dwa liczniki ?? ciekawe jak to ma działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.11.2014 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 co masz? dwa liczniki ?? ciekawe jak to ma działać? Ciekawe że mądrala asolt tego nie komentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 03.11.2014 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Dzięki wszystkim za informacje, jeszcze jedno - to jak długo trwa taka operacja zmiany i czy są jakieś haczyki tej oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 03.11.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Przeciez podałem link ze strony Douna z nową promocją Cytat ze strony, do której podąłeś linka: "Wystarczy zmienić swoją taryfę i zacząć zużywać możliwie najwięcej prądu w godzinach pozaszczytowych – gdzie do końca roku DUON oferuje prąd za darmo." Dopiero w regulaminie, czy tam umowie jest inaczej". Oferta i tak do dupy dla większości, bo trzeba mieć G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.11.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Oferta i tak do dupy dla większości, bo trzeba mieć G11. Nieprawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 03.11.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) Do 30.06.2015r.Odbiorca w II strefie taryfy G12 będzie rozliczany według stawki 0 zł/kWh Czyli jak przejde z energa do duon to place tylko w duonie i energa juz mnie nie interesuje taa? Macie w Duon rozliczenia rzeczywiste? Edytowane 3 Listopada 2014 przez piekar_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.11.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Sprzedawca dostosowuje sie do dystrybutora, nie odwrotnie. Trzeba zapytac w Duonie czy załatwiają zmianę taryfy u dystrybutora, ale zmiana taryfy u dystrybutora wiąze sie z podpisaniem nowej umowy, czyli i tak musisz sie udac do swojego dystrybutora w celu jej podpisania. podpisuje sie pelnomocnicwo i nowy sprzedawca wszystko zalatwia kurcze, przegiąłem z grzaniem.. ktoś naprawdę twierdzi że 23.5 to komfortowa temperatura?? gorąco strasznie,, córka przed chwilą prosiła żeby jej wyłączyć grzanie bo nie moźe spać.. u mnie wczoraj chodził pikarnik - przez chwile miałem 22,9 i myslałem że .... Dzięki wszystkim za informacje, jeszcze jedno - to jak długo trwa taka operacja zmiany i czy są jakieś haczyki tej oferty? wypowiedzenie musisz złożyć do 15 dnia danego miesiaca aby było ważne na koniec danego miesiąca - od tego momentu liczy się 2 m-ce Macie w Duon rozliczenia rzeczywiste? przy podpisywaniu umowy deklaruje się zużycie i później jest ono weryfikowane - dlatego ja swoje zaniżyłem - niech mnie kredytują .. pozatym w lecie pewnie więcej będę płacił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 03.11.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Czyli na promocję bym się załapał od początku lutego do końca czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts