jasiek71 04.11.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ale rachubek za prad w G11 mial bym na poziomie 7k zl/rok a nie 1k zl. Intres po ch...u. przelicz w taryfie budowlanej będzie bardziej OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.11.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Przy Twojej grubości ocieplenia może 7000, ale ten kto decyduje się na kable daje dużo grubsze ocieplenie żeby zapłacić 3000 ? ja mam gorsze parametry ścian czy okien niż Pyxis i płacę 3,5k więc nie wyjeżdżajcie z 7k... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 04.11.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ktos grzeje suszarka z PC do prania? Zadowolony? Z suszarki... Okres zwrotu mnie nie interesuje. Pytam powaznie. Ja czasem grzeje suszarką Niestety bez PC, więc COP=0, ale jestem zadowolony:yes: I cieplej się robi i lumpy wysuszone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 jeszcze nie tak dawno twierdziłeś że masz cały czas rozszczelnione... czyli jednak jest "klimacik" przy grawitacji... no ale za to tanio ... Calutki czas. Nawietrzaki i mniej lub bardziej rozszczelnione. Pisalem Ci, ze mam 2 stopnie rozszczelnienia ustawiane na klamce, ale Ty malo co pamietasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 he he he ... spodziewałem się właśnie takich tłumaczeń... następną PC jaką komuś zainstaluje będzie Ekontech 12,6kw bo widzę że jest lekarstwem na wszelkie zło ... z zachwytu aż nie chce mi się wymienić jej zalet bo zbyt dużo pisania... Jakich "tlumaczen". Napisalem Ci jak jest. Wiem, ze zal doope sciska, ale jak sam mowiles nie z wlasnej winy nie masz pompy. W nowym domu sobie zainstalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 przelicz w taryfie budowlanej będzie bardziej OK... Jak mam grzac bez akumulacji, to jaka taryfe proponujesz? Nadal G12? Dosyc schizofreniczne te Twoje "wnioski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 04.11.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 ja mam gorsze parametry ścian czy okien niż Pyxis i płacę 3,5k więc nie wyjeżdżajcie z 7k... właśnie.... Krzysiek_BB o ile dobrze pamiętam też podawał swoje koszty i też były dużo niższe z tego co pamiętam Nie popadajcie w skrajnośći PC nie są lekiem na całe zło tego świata, tak samo kable nie są najgorsze i vice versa czy zawsze dyskusja musi się kończyć w ten sam sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 ja mam gorsze parametry ścian czy okien niż Pyxis i płacę 3,5k więc nie wyjeżdżajcie z 7k... Ale w G11? Bo jak mam grzac bez akumulacji to chyba tylko w jednotaryfowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 04.11.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Rozumiem ze kondensacyjna... A wilgotniej sie robi w pomieszczeniu gdzie stoi? Ja chce koniecznie z PC Mam w sumie upatrzona... Ale nieznam nikogo co ma Kondensacyjna:yes: Wilgotniej raczej nie, choć w sumie mam to gdzieś bo to pomieszczenie techniczne, ale jakoś nie odczuwam. Liwko chyba ostatnio kupił taka z PC to może ma już jakieś doświadczenia i się podzieli. Ja wybrałem zwykłą bo zależało mi na programach parowych (mam palacza w domu:sick:), a z tego co się orientowałem (2 lata temu) to te z PC tej funkcji nie posiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.11.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jakich "tlumaczen". Napisalem Ci jak jest. Wiem, ze zal doope sciska, ale jak sam mowiles nie z wlasnej winy nie masz pompy. W nowym domu sobie zainstalujesz. na pewno nie pompa... a żal doopy nie ściska bo wystarczy że komuś zainstaluję i mam na kabelki , nie muszę widzieć tej całej instalacji i jej słuchać ... PYK mi wystarczy i przynajmniej nie latam w cieplejsze dni i nie otwieram okien aby ustabilizować temp. w chałupie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.11.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ale w G11? Bo jak mam grzac bez akumulacji to chyba tylko w jednotaryfowej. a kto k.... broni w G12...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.11.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Liwko chyba ostatnio kupił Niestety nie. Chciałem przez internet kupić na raty, ale że prowadzę działalność... Reszty można się domyśleć. Napisałem że kupiłem bo byłem w trakcie formalności, ale bank mnie olał Za to bieżnie se kupiłem, bo na zewnątrz nie idzie biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 na pewno nie pompa... a żal doopy nie ściska bo wystarczy że komuś zainstaluję i mam na kabelki , nie muszę widzieć tej całej instalacji i jej słuchać ... PYK mi wystarczy i przynajmniej nie latam w cieplejsze dni i nie otwieram okien aby ustabilizować temp. w chałupie ... Oj jaki Ty szczesliwy z tymi kablekami jestes..... I tylko 3,5kzl za ogrzewanie podobnego domu do mojego. Jak ja Ci zazdroszcze. a kto k.... broni w G12...??? Czyli mam grzac jak grzalem, tylko ze kablami, bo tak "fajniej" i nie wypuszcze przez okno ciela za 20zl/sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 04.11.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Za to bieżnie se kupiłem, bo na zewnątrz nie idzie biegać Przygarnij sobie pieska, wtedy będzie motywacja do biegania;) A to mówię serio, bo właśnie się wybieram, jak co dzień W stopce są piękne pieski do adopcji. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Niestety nie. Chciałem przez internet kupić na raty, ale że prowadzę działalność... Reszty można się domyśleć. Napisałem że kupiłem bo byłem w trakcie formalności, ale bank mnie olał Czyli jak widac nie tylko na forum muratora jestes malo wiarygodny. Moze ktos z banku trafil na Twoje posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.11.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Przygarnij sobie pieska, wtedy będzie motywacja do biegania;) A to mówię serio, bo właśnie się wybieram, jak co dzień W stopce są piękne pieski do adopcji. Polecam Chyba że do szczucia tych co kopcą Przez nich nie idzie biegać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.11.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czyli mam grzac jak grzalem, tylko ze kablami, bo tak "fajniej" i nie wypuszcze przez okno ciela za 20zl/sezon? a grzej sobie czym chcesz tylko po co to pisanie że jak ogrzewanie akumulacyjne to w tanim prądzie a jak inne to w G11... każdy jeden system będzie działał tak jak mu sterowanie każe, a dokładniej histereza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.11.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czyli jak widac nie tylko na forum muratora jestes malo wiarygodny. Moze ktos z banku trafil na Twoje posty. Polecam przejście procedury ratalnej w pewnym wielkim sklepie internetowym. Szczególnie jak prowadzisz działalność A z dostaniem kredytu nigdy nie miałem jakoś problemu. Lubię życie na kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.11.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czyli jak widac nie tylko na forum muratora jestes malo wiarygodny. za to od ciebie to wiarygodność aż tryska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 za to od ciebie to wiarygodność aż tryska... Moze zlap mnie na jakims klamstwie, to wtedy bedziesz mogl cos takiego napisac. Poki co konfontujesz rzeczywistosc z Twoimi "wydajemisie" i jakos marnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts