Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja jestem jednak mało wymagający, przeszkadza mi tylko dym z kotłów węglowych.

Liwek jak czytam to w każdym Twoim poście to wydaje mi się że Ci sąsiedzi to naprawdę dają Ci bobu bo od tego dymu to już Ci się chyba móżdżek do końca zlasował :)

Przyślij ich do mnie po kotły to trochę oddychniesz :)

Ty ? a może to z tego Twojego parowozu w salonie Ci się coś ulatnia i taki kołowaty cały wieczór jesteś ? :)

Moze zlap mnie na jakims klamstwie, to wtedy bedziesz mogl cos takiego napisac.

Poki co konfontujesz rzeczywistosc z Twoimi "wydajemisie" i jakos marnie Ci to wychodzi. :)

od razu kłamstwie ...

wystarczy że trochę "pokolorujesz " szarą rzeczywistość ...;)

jak na razie dobrze ci to wychodzi ...;)

tak w sumie to jesteś fajny gość...

kopiesz się ze wszystkimi co mają inne spostrzeżenia i zdanie niż ty...:yes:

aby Tobie dogodzić trzeba by we wszystkim przytakiwać, mieć taki sam dom z grawitacyjną zajebiście działającą wentylacją i pomimo tego ze jest "wiadrolitrowy" to wewnętrzne reakcje na zewnętrzne otoczenie ma takie jak pasywny, zamontowaną taką samą pompkę która jest ósmym cudem świata, itd...

tak swoją drogą to dobrze że tutaj nie piszemy o swoich rodzinach bo też miałbyś pole do popisu a i kopiących z tobą by się pewnie więcej znalazło ...

szkoda tylko że przez takich "zawodników" jak TY jeden z najlepszych swego czasu wątków na tym forum sięga dna...:(

No to ciag ten watek z dna, tylko nie takimi plytkimi wywodami sugerujacymi jakies falszowanie danych.

Ja Cie postrzegam jako gostka, ktory robiac odzysk kilku kWh ze sciekow i budujac styropianowy domek mysli, ze Pana Boga za nogi zlapal i pozjadal wszyskie rozumy jesli chodzi o oszczedne gospodarowanie energia. Ja poszedlem inna droga - w tanie pozyskanie energii i to Cie jak widze doprowadza do skrajnego dooposcisku. :)

Pyxi, jak Ci beknie ta PC to wlozysz w nowa kilkakrotnie wiecej niz warte Jaska kabelki :p

Bylbys zupelnie inaczej postrzegany, gdybys mial dom na miare a ponad stan.

Nikomu nie zycze aby jeden element grzewczy odpowiadal za caly system CO. Wczoraj spadlo mi cisnienie na piecu, dalej grzeje ale bez serwisu sie nie obedzie.

Pojdzie z 200 zl, czyli 1/3 planowanych kosztow CO na ten rok. Dobrze, ze nadal dziala, dobrze, ze nie zdechl przy -30 na kilka dni i dobrze, ze juz nigdy wiecej nie uzaleznie sie od 1 urzadzenia.

Ciagle zazdroszcze kablarzom grzania i sterowania per pomieszczenie. Ale juz niedlugo :)

Pyxi, jak Ci beknie ta PC to wlozysz w nowa kilkakrotnie wiecej niz warte Jaska kabelki :p

Bylbys zupelnie inaczej postrzegany, gdybys mial dom na miare a ponad stan.

Nikomu nie zycze aby jeden element grzewczy odpowiadal za caly system CO. Wczoraj spadlo mi cisnienie na piecu, dalej grzeje ale bez serwisu sie nie obedzie.

Pojdzie z 200 zl, czyli 1/3 planowanych kosztow CO na ten rok. Dobrze, ze nadal dziala, dobrze, ze nie zdechl przy -30 na kilka dni i dobrze, ze juz nigdy wiecej nie uzaleznie sie od 1 urzadzenia.

Ciagle zazdroszcze kablarzom grzania i sterowania per pomieszczenie. Ale juz niedlugo :)

jak układ zamknięty to sobie sam poradzisz :)

Oj miloszenko nie pisz bzdur. Pompa ciepla to nie jest urzadzenie jednoelementowe. Moze sie zepsuc jakis jej podzespol, ale nie "cala" pomp-a. Jak to sobie wyobrazasz? Wybuchnie jak kociolek?

Czy jak masz awarie kotla to wymieniasz od razu na nowy? Albo jak Ci sie ta slawetna klima zepsuje, to od razu lecisz po nowa? :)