Pyxis 06.11.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Dokladnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 To się nazywa priorytet CWU.99% sterowników, nieważne jaki kocioł i na co, takie cuda mają.Ameryka już dawno została odkryta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) ... Pozatym nie zostala odkryta przez Kolumba... Wiem, Wikingowie byli pierwsi:) A niektórzy nawet twierdzą, że starożytni Egipcjanie;) Edytowane 6 Listopada 2014 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 p.s.2. jasko dopełni dzieła, jak przeczyta czytałem... szkoda się "kopać" ... wystarczy mi np. to... A wlasnie zapomnialem o polozeniu czujnika. Mi domyslnie wepchali w dolne gniazdo zasobnika. Trzeba dac w gorne. czyli wystarczy że górna część zbiornika osiągnie zadaną temp. i "klamot" się wyłącza bez taktowania bo jak sam napisał temp. skraplacza ma na bodajże 63* czyli to jest to '" śrubowanie" o którym pisałem... tak "łopatologicznie" to grzeje tylko część zbiornika ( pod znakiem zapytania jest to wielkie zużycie ciepłej wody...) do zadanej temperatury deczko "katując" sprężarkę... no ale co my "druciarze" do takiego miszcza , który zawsze znajdzie odpowiedź jako argument nie do podważenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Tu na fm jest duzo stwierdzen;) Ale predzej starozytni anizeli dzisiejsi W mumiach starożytnych faraonów naukowcy znaleźli resztki tytoniu. Niby skąd w tamtych czasach miał się tam znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) W mumiach starożytnych faraonów naukowcy znaleźli resztki tytoniu. Niby skąd w tamtych czasach miał się tam znaleźć pierwsi to tam byli chińczycy i oczywiście ich handelek http://magicworldwirtual.blogspot.com/2013/01/gavin-menzies-1421-rok-w-ktorym.html Edytowane 6 Listopada 2014 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 06.11.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 jak wyglada efektywnosc grzania elektrycznoscia w przypadku domkow jednorodzinnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 06.11.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Wiem, Wikingowie byli pierwsi:) A niektórzy nawet twierdzą, że starożytni Egipcjanie;) jak już, to Fenicjanie to oni byli największymi podróżnikami swoich czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 jak wyglada efektywnosc grzania elektrycznoscia w przypadku domkow jednorodzinnych? zależy czy kable,piece akumulacyjne,konwektory,promienniki,folie grzewcze czy inne wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 jak już, to Fenicjanie to oni byli największymi podróżnikami swoich czasów chińczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) pierwsi to tam byli chińczycy i oczywiście ich handelek http://magicworldwirtual.blogspot.com/2013/01/gavin-menzies-1421-rok-w-ktorym.html Faraonowie byli grubo PNE, np Tutenchamon 1325 pne;) Dziwne, bo ta roślina nie pochodzi z Chin http://pl.wikipedia.org/wiki/Tyto%C5%84_(ro%C5%9Blina) Edytowane 6 Listopada 2014 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Dziwne, bo ta roślina nie pochodzi z Chin http://pl.wikipedia.org/wiki/Tyto%C5%84_(ro%C5%9Blina) dziwnych rzeczy jest więcej np. mapy Piri Reisa przepisane od .... no właśnie chińczyków a skąd oni je mieli ...nie potrafię odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 dziwnych rzeczy jest więcej np. mapy Piri Reisa przepisane od .... no właśnie chińczyków a skąd oni je mieli ...nie potrafię odpowiedzieć. Ale to już w NE czyli naszej erze. A skąd w grobach Faraonów tytoń 1000 lat przed naszą erą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 czytałem... szkoda się "kopać" ... wystarczy mi np. to... czyli wystarczy że górna część zbiornika osiągnie zadaną temp. i "klamot" się wyłącza bez taktowania bo jak sam napisał temp. skraplacza ma na bodajże 63* czyli to jest to '" śrubowanie" o którym pisałem... Ty czytasz wybiorczo, albo bez zroumienia, bo kilka postow nizej jest cos takiego, ale Ty tego do wiadomosci nieprzyjmujesz, bo ktos inny mial by za fajnie. Wczoraj obserwowalem sobie temperature skraplacza ktora pokazuje sterownik. Na zakonczenie cyklu grzania CWU do zadanej 47*C Tskr=60,9*C. tak "łopatologicznie" to grzeje tylko część zbiornika ( pod znakiem zapytania jest to wielkie zużycie ciepłej wody...) do zadanej temperatury deczko "katując" sprężarkę... no ale co my "druciarze" do takiego miszcza , który zawsze znajdzie odpowiedź jako argument nie do podważenia... Przeciez kazdy srednio rozgarniety czlowiek zdaje sobie sprawe z wystepowania stratyfikacji temperatur w pionowym zasobniku. Jak na dole mial bym 47*C to na gorze musialo by byc z 55*C. Na cholere mi CWU 55*C skoro wystarcza 47*C a po zmieszaniu i tak leci 39-40*C,a tej mam na dobe z tak grzanego zasobnika 250-280l co daje ~8m3 na miesiac. Najpierw pomysl - pozniej pisz. Wyjdzie Ci to za zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Ciekawe, kto jeszcze głosuje na PIS http://biznes.onet.pl/pis-chce-wstrzymania-budowy-elektrowni-wiatrowych,18490,5663414,1,news-detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 06.11.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Hej ogrzewacze prądem. Mam pytanie, czy nie chcielibyście rejestrować informacji o zużyciu energii na stronie http://pvmonitor.pl ? Wprawdzie pierwotnym pomysłem była wizualizacja danych o produkcji z paneli fotowoltaicznych, ale rozbudowujemy stronę i może ktoś byłby chętny do wysyłania swoich danych o zużyciu ? Powoli dokładamy funkcjonalność wizualizacji zużycia prądu przez pc, ale kable też by się przydały. Fajnie można by porównać poszczególne systemy ogrzewania u różnych osób. Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Predziej sie dowiesz kto zabil JFK, niz tego ile kablarz zuzywa pradu na CO i jaka ma temperature w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Predziej sie dowiesz kto zabil JFK, niz tego ile kablarz zuzywa pradu na CO i jaka ma temperature w domu. Dowiesz się po fakturze za prąd, ale ci od Klamotów nie bardzo się do tego kwapią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Hej ogrzewacze prądem. Mam pytanie, czy nie chcielibyście rejestrować informacji o zużyciu energii na stronie http://pvmonitor.pl ? Wprawdzie pierwotnym pomysłem była wizualizacja danych o produkcji z paneli fotowoltaicznych, ale rozbudowujemy stronę i może ktoś byłby chętny do wysyłania swoich danych o zużyciu ? Powoli dokładamy funkcjonalność wizualizacji zużycia prądu przez pc, ale kable też by się przydały. Fajnie można by porównać poszczególne systemy ogrzewania u różnych osób. Co Wy na to ? ja wchodzę w taki system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 06.11.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 ja wchodzę w taki system. Fajnie. Potrzebny jest licznik z wyjściem impulsowym lub rs485 i jakieś urządzenie które będzie wysyłać dane przez http. Może to być Arduino, skrypt na kompie lub Lan Kontroler http://tinycontrol.ats.pl/pl/kontroler,lan-controller,167,363. Na stronie jest opis jak to zrobić, w razie czego służymy też pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts