rwxw 06.11.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Predziej sie dowiesz kto zabil JFK, niz tego ile kablarz zuzywa pradu na CO i jaka ma temperature w domu. Temperaturę też można logować i wizualizować. Może znajdą się tacy, którzy przekonają takich niedowiarków jak Ty, że na kablach też można . A swoją drogą mógłbyś wrzucić też swoje dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.11.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 chetnie bym pomogl ale jestem lewy w tych lanach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 mam takie dwa jeden na piętrze i jeden na parterze. do kabli. do PC gniazdko z watomierzem. jak to zaplanować najprościej i elegancko? niedawno działa też u mnie stacja pogodowa netatmo więc temperatury można na bieżąco odczytać. no chyba, że z tego tinycontrol? poproszę o schemat łopatologiczny dla "betonu" technicznego p.s. cos jak do sterownika rwxw do Juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 poproszę o schemat łopatologiczny dla "betonu" technicznego p.s. cos jak do sterownika rwxw do Juli ja mam takich całą "baterię" mierzą każdy obwód grzewczy, grzałkę bojlera, wentylację... http://allegro.pl/orno-or-we-501-licznik-energii-1-fazowy-podlicznik-i4753631208.html poproszę łopatologicznie jak to podłączyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Predziej sie dowiesz kto zabil JFK, niz tego ile kablarz zuzywa pradu na CO i jaka ma temperature w domu. większy problem jest odwrotnie ... "druciarze" nie mają oporów aby podawać a ich wyniki są znacznie bardziej wiarygodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi721 06.11.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Temperaturę też można logować i wizualizować. Może znajdą się tacy, którzy przekonają takich niedowiarków jak Ty, że na kablach też można . A swoją drogą mógłbyś wrzucić też swoje dane. Również jestem za przekonaniem niedowiarków,że powietrzna przy dużych mrozach nie potrzebuje grzałki Jeśli nie będzie to zbyt skomplikowane i kosztowne to wejdę w to. Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Przeciez kazdy srednio rozgarniety czlowiek zdaje sobie sprawe z wystepowania stratyfikacji temperatur w pionowym zasobniku. Jak na dole mial bym 47*C to na gorze musialo by byc z 55*C. Na cholere mi CWU 55*C skoro wystarcza 47*C a po zmieszaniu i tak leci 39-40*C,a tej mam na dobe z tak grzanego zasobnika 250-280l co daje ~8m3 na miesiac. Najpierw pomysl - pozniej pisz. Wyjdzie Ci to za zdrowie. jak na górze masz 46* to na dole jest mniej więc nie p...dol że grzejesz cały zasobnik i "klamot" nie taktuje przy grzaniu CWU ... WODOMIERZ CWU poproszę a nie wyskakujesz z szacunkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi721 06.11.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 jak na górze masz 46* to na dole jest mniej więc nie p...dol że grzejesz cały zasobnik i "klamot" nie taktuje przy grzaniu CWU ... Mój klamot nie taktuje pomimo badziewnego zasobnika nie dostosowanego do pc. Bez zająknięcia grzeje do 46st.C(na dole) i wtedy się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Dowiesz się po fakturze za prąd, ale ci od Klamotów nie bardzo się do tego kwapią Jak swinia niebo zyzolek, jak swinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Temperaturę też można logować i wizualizować. Może znajdą się tacy, którzy przekonają takich niedowiarków jak Ty, że na kablach też można . A swoją drogą mógłbyś wrzucić też swoje dane. A pewnie, ze mozna. Nie mozna to prasola w tylku.... Ze cos "mozna", nie znaczy zaraz, ze "trzeba". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 jak na górze masz 46* to na dole jest mniej więc nie p...dol że grzejesz cały zasobnik i "klamot" nie taktuje przy grzaniu CWU ... WODOMIERZ CWU poproszę a nie wyskakujesz z szacunkami ... Ale ja nigdzie nie pisalem, ze grzeje CALY. Zuzywam okolo 260l CWU o temperaturze 39-40*C na dobe, a moja pompa CWU grzeje w 4 cyklach. Wg Twojego liczenia musial bym zuzywac 4x300l na dobe. Ze ie taktuje, to juz wiesz., bo ustawilem odpowiednio niska temperature na zasobniku, wiec nie rozumiem, dlaczego jeszcze ciagniesz ten temat. Tu masz opis jak mam to ustawione: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178476-Pompy-ciep%C5%82a-Ekontech-producent-pomp-ze-Strzegomia&p=6660771&viewfull=1#post6660771 Odczyt w wodomierza z tego miesiaca podawalem. 11,8m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Mój klamot nie taktuje pomimo badziewnego zasobnika nie dostosowanego do pc. Bez zająknięcia grzeje do 46st.C(na dole) i wtedy się wyłącza. Nie ludz sie, ze jasko-fantasta to przyjmie do wiadomosci. Jak kazdy kto ma pompe kolorujesz rzeczywistosc, specjalnie po to, zeby go doopa bolala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 06.11.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Podłączenie za pomocą LanKontrolera (LK) jest bardzo proste. Przykładowe schematy i opisy konfiguracji podłączenia są na stronie http://pvmonitor.pl/sprzet.phpW najprostszym przypadku łączy się 2 wyjścia impulsowe licznika z 2 wejściami LK w wersji 2.0 jak tu:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=287822&d=1415302773Ja nie mam LK, rejestruję dane na kompie, a wysyłam za pomocą podania odpowiednich parametrów wywołania linka pvmonitor.pl?get.php@licznik=12345 (no trochę innego, ale kolega, który się zajmuje rejestracją wygeneruje dla każdego indywidualny link) z aktualnym stanem licznika. Edytowane 6 Listopada 2014 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Ale ja nigdzie nie pisalem, ze grzeje CALY. Zuzywam okolo 260l CWU o temperaturze 39-40*C na dobe, a moja pompa CWU grzeje w 4 cyklach. Wg Twojego liczenia musial bym zuzywac 4x300l na dobe. Ze ie taktuje, to juz wiesz., bo ustawilem odpowiednio niska temperature na zasobniku, wiec nie rozumiem, dlaczego jeszcze ciagniesz ten temat. Tu masz opis jak mam to ustawione: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178476-Pompy-ciep%C5%82a-Ekontech-producent-pomp-ze-Strzegomia&p=6660771&viewfull=1#post6660771 Odczyt w wodomierza z tego miesiaca podawalem. 11,8m3. Wynika z tego, że zużywasz 11,8m3 wody ogółem A z tego CWU 7,8m3 Jakoś w to nie wierzę, i chyba nikt nie wierzy poza Pyxsikiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Wynika z tego, że zużywasz 11,8m3 wody ogółem A z tego CWU 7,8m3 Jakoś w to nie wierzę, i chyba nikt nie wierzy poza Pyxsikiem;) Na Boga! Ty potrafisz liczyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.11.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Wynika z tego, że zużywasz 11,8m3 wody ogółem A z tego CWU 7,8m3 Jakoś w to nie wierzę, i chyba nikt nie wierzy poza Pyxsikiem;) Dlaczego? Ja uważam że mam podobnie! A jak u ciebie zyzol to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.11.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 widzę ethernet i już mi mina zrzedła jak ja mam podciągnąć kable . może to działać na wifi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 widzę ethernet i już mi mina zrzedła jak ja mam podciągnąć kable . może to działać na wifi? Pewnie. AP w trybie APClient przy pompie i jedziesz. Ja tak mam podglad termometrow przez kamere IP, bo gniazdko z kablem "az" na drugiej scianie kotlowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 06.11.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 chińczycy radzę poczytać trochę o fenicjanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 06.11.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 może to działać na wifi? LK bezpośrednio niestety nie, trzeba by go podpiąć do jakiegoś AP tak jak Pyxis pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts