zyzolek 06.11.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Na Boga! Ty potrafisz liczyc! Bo taki mój zawód. Co wyliczę, to wyliczę, ale zawsze wtedy powiem, że najbardziej mi żal........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Nie ludz sie, ze jasko-fantasta to przyjmie do wiadomosci. Jak kazdy kto ma pompe kolorujesz rzeczywistosc, specjalnie po to, zeby go doopa bolala. Pyxis powinieneś to napisać koledze a nie poklepywać po pleckach... Ale Ty masz inwerter i pewnie pompa grzejac CWU moduluje sobie moc. Zaznzcaj to, bo to bardzo istotna informacja. czyli manipulacji ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Jak sobie manipulacje tym razem uroiles, bo zaczynam sie gubic? W tak ciemych i niedostepnych obszarach porusza sie Twoj umysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Jak sobie manipulacje tym razem uroiles, bo zaczynam sie gubic? W tak ciemych i niedostepnych obszarach porusza sie Twoj umysl. Lepiej napisz jak to się dzieje, że 7800 litrów to Cwu z 11800 wody ogółem W spłuczce też leci CWU na pilota?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Z Kuby... Całkiem możliwe, tylko kto i kiedy to przywlekł do Egiptu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Lepiej napisz jak to się dzieje, że 7800 litrów to Cwu z 11800 wody ogółem W spłuczce też leci CWU na pilota?. Okolo 3m3 wody co miesiac idzie na WCty. Pewnie tez jakies ulamki m3 na pralke i zmywarke. Ot i cala "tajemnica". U Ciebie uzywacie do splukiwania kibelka wody po kapieli? Czy tylko nawykowo palisz glupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 CWU to max 40%U ciebie 66% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 CWU to max 40% Jak sie nie myjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.11.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Całkiem możliwe, tylko kto i kiedy to przywlekł do Egiptu? Jak do Egiptu to tylko Polacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Jak sie nie myjesz. A ty za to się myjesz 8 razy dziennie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 CWU to max 40% to zależy od ilości wylanej wody, im więcej tym większy procentowy udział ciepłej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.11.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 to zależy od ilości wylanej wody, im więcej tym większy procentowy udział ciepłej... Wiem o co Ci chodzi Jasiek. Moim zdaniem im więcej wody się wylewa, tym więcej to kosztuje. Nieważne czy zimna, czy ciepła. Ale klamoty tego nie pojmują i u nich zawsze leci ciepła, bo inaczej COP w doopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 06.11.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Predziej sie dowiesz kto zabil JFK, niz tego ile kablarz zuzywa pradu na CO i jaka ma temperature w domu. czemu? aktualnie u mnie około 22*C, dobowe zużycie na CO 25kWh.. tylko kable, grzanej powierzchni około 120m2 (po ścianach dom ma 10x14.4m).. mam osobny licznik tylko na kable Hej ogrzewacze prądem. Mam pytanie, czy nie chcielibyście rejestrować informacji o zużyciu energii na stronie http://pvmonitor.pl ? Wprawdzie pierwotnym pomysłem była wizualizacja danych o produkcji z paneli fotowoltaicznych, ale rozbudowujemy stronę i może ktoś byłby chętny do wysyłania swoich danych o zużyciu ? Powoli dokładamy funkcjonalność wizualizacji zużycia prądu przez pc, ale kable też by się przydały. Fajnie można by porównać poszczególne systemy ogrzewania u różnych osób. Co Wy na to ? nie ma problemu.. grzeję kablami.. Fajnie. Potrzebny jest licznik z wyjściem impulsowym lub rs485 i jakieś urządzenie które będzie wysyłać dane przez http. Może to być Arduino, skrypt na kompie lub Lan Kontroler http://tinycontrol.ats.pl/pl/kontroler,lan-controller,167,363. Na stronie jest opis jak to zrobić, w razie czego służymy też pomocą. mam w firmie dwa LK ale chyba uzywane, mam PLC wic po modbusie można cos wysyłać.. mam impulsowe wyjscie w liczniku, przez PLC można, mogę na dzisiaj wpisywac ręcznie stan licznika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Moim zdaniem im więcej wody się wylewa, tym więcej to kosztuje. Nieważne czy zimna, czy ciepła. nie pisz tak bo zaraz będzie riposta że studnia, hydrofor , własna oczyszczalnia itp. ( przeważnie "klamotowcy"... bo oni zawsze na cztery łapy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi721 06.11.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 nie pisz tak bo zaraz będzie riposta że studnia, hydrofor , własna oczyszczalnia itp. ( przeważnie "klamotowcy"... bo oni zawsze na cztery łapy...) Wodociąg gminny,kanaliza gminna,cena za zwu+kanalizę=13,9zł/m3 Zuzycie miesieczne zwu średnio 13m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 06.11.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 widzę ethernet i już mi mina zrzedła jak ja mam podciągnąć kable . może to działać na wifi? Pewnie. AP w trybie APClient przy pompie i jedziesz. Ja tak mam podglad termometrow przez kamere IP, bo gniazdko z kablem "az" na drugiej scianie kotlowni. Tam gdzie nie można podjechać z kablem zawsze można zastosować np. to: http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=1658&model=TL-PA4010KIT Ja mam z wifi, bo jeden AP nie pokrywa mi domu. Działa to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 06.11.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Wodociąg gminny,kanaliza gminna,cena za zwu+kanalizę=13,9zł/m3 Zuzycie miesieczne zwu średnio 13m3 Po przeprowadzce z mieszkania do własnego domu o ile Wam się zwiększyła całkowita ilość wylewanej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 06.11.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Wodociąg gminny,kanaliza gminna,cena za zwu+kanalizę=13,9zł/m3 6,32zł za 1m3 wody z kanalizacją... Pyx... jak u ciebie...? ( wspominałeś coś o kanalizacji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 A ty za to się myjesz 8 razy dziennie??? Policz to sobie - podobno potrafisz. 60% z 11,8m3 daje 7080 litrow. Zakladajac, ze w spluczce jest 6l wody to daje prawie 40 splukan WC dziennie, czyli u mnie na jedna osobe ponad 13x dziennie. Cos duzo za duzo nawet zakladajac, ze kazdy z nas ma powazne klopoty z pecherzem. Nie uwazasz? Czestotliwosc mycia jest uzalezniona od doraznych potrzeb. Zdarza sie 3x dziennnie, a najczesciej 1x dziennie. Zona i corka uzywaja wanny. Na "szczescie" nie bez umiaru. Ja raczej prysznica, ale tez nie 15l/mycie jak tu "ktos" juz podawal swoja "norme". 8m3 CWU miesiecznie to naprawde nie jest jakis kosmos. Jak nie mialem jeszcze kanalizy a (male bo niecale 4m3) szambo i uwazalismy naprawde na zuzycie wody udawalo sie zejsc do 9-10m3/mc z tego jakies 6-7m3 CWU. Nizej po prostu nie bylismy w stanie. Trzeba by sie bylo nie kapac, a tylko myc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi721 06.11.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Po przeprowadzce z mieszkania do własnego domu o ile Wam się zwiększyła całkowita ilość wylewanej wody? Praktycznie tyle samo zużywamy co na mieszkaniu,no może o 0,5m3 na miesiac więcej. 6,32zł za 1m3 wody z kanalizacją... To jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts