jasiek71 22.12.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 W mojej jest tylko jedna pompka obiegowa a do CWU zawór trójdrożny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.12.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 a do CWU zawór trójdrożny ... Tak,ale to nie pompka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.12.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Tak,ale to nie pompka. a to jakaś licytacja....? zawór też jest elementem ruchomym więc podatnym na uszkodzenie / zużycie... ja wolałem zastosować cztery pompy zamiast dwóch zaworów i dwóch pomp...( prostsze sterowanie i mniejsza awaryjność...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 24.12.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Zdrowych,spokojnych Świąt,ciepła rodzinnej atmosfery. Wspólnego kolędowania i pojednania dla wszystkich userów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.12.2014 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Może komuś się nada jak można myśleć realistycznie a nie pod wpływem impulsu lub nie zawsze pełnych danych od innych użytkowników kabli Już prawie mam gdzie ten bufor wstawić, bo zamknąłem stan surowy. W międzyczasie całkowicie zrezygnowałem z idei kabli grzejnych ze względu na zerową elastyczność. Nie po to daję 30cm styropianu i dobre okna, żeby potem płacić drogo za prąd jak coś pójdzie nie tak. "Coś nie tak" to może być również podawanie zużycia na c.o przy utrzymywaniu w domu temperatury dalekiej od komfortowej a chcąc ją utrzymywać to zużycie gwałtownie wzrośnie. Chociaż dla mnie bufor też nie jest najszczęsliwszym rozwiązaniem pod względem alternatyw,ja wybrałbym Kospela lub Elterma jeśli markami jedziemy. P.S. Gdybym chcial utrzymywać temp."komfortową" w domu jak niektórzy kablarze to sądzę,że w 1000kWh za ogrzewanie za sezon bym się zmieścił Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.12.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Wczoraj sprawdziłem taryfę g12w pod kątem dnia świątecznego.Tak jak pisałem wcześniej, święta nie są zaliczane do taniej taryfy.Licznik zamontowany w październiku tego roku.Tauron gliwicki g12w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.12.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Ja sprawdziłem teraz u mnie - taryfa wekendowa w PGE okręg kielecki - też nie ma w święta stałe taniej taryfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.12.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Jak to sprawdzic? Naglownym liczniku?U mnie twierdzili ze dni swiateczne sa jak weekendowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.12.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 u mnie jest tak na liczniku:http://zmniejszacz.pl/zdjecie/203/1519054_image.jpgta mała jedynka po prawej w kółeczku to pierwsza taryfa, jak jest druga to jest obok dwójka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.12.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 P.S. Gdybym chcial utrzymywać temp."komfortową" w domu jak niektórzy kablarze to sądzę,że w 1000kWh za ogrzewanie za sezon bym się zmieścił wiesz niektórzy pompiarze mają jeszcze "bardziej " komfortowe niż kablarze ... tak się zastanawiam czy moja komfortowa się czymś różni od tej twojej... no chyba że 23* z kabli jest gorsze od 23* z PC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.12.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 u mnie jest tak na liczniku: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/203/1519054_image.jpg ta mała jedynka po prawej w kółeczku to pierwsza taryfa, jak jest druga to jest obok dwójka Na moim liczniku nie mam czegoś takiego. Pocykałem fotki, o 13 jeszcze raz pstryknę i porównam. Sprawdzałem taryfę poprzez obserwację wzrostku kWh w taryfie dziennej wczoraj pomiędzy 10 a 11 przed południem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Mozesz miec tez literki A lub B. Na moim PAFAL-owskim liczniku tak sa wlasnie rozroniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.12.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Mozesz miec tez literki A lub B. Na moim PAFAL-owskim liczniku tak sa wlasnie rozroniane. Zgadza się. Porównałem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.12.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 możesz też chyba przyciskiem przełączać i zbaczyć w ktorej sekcji dodaje (15.8.1 czy 15.8.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.12.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 A to drogi prad, a B to tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.12.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 A to drogi prad, a B to tani. Oczywiste. Spójrz na godziny z licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 27.12.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 10 grudnia wysłałem do PGE wiadomość z pytaniem w sprawie zainstalowanego układu pomiarowego, czy uwzględnia dni ustawowo wolne od pracy. 23 grudnia wysłałem wiadomość ponownie z załączeniem centrali PGE, iż wkrótce minie ustawowy 14 dniowy termin, w którym zobowiązani są do udzielenia odpowiedzi. 24 grudnia o 8 rano telefon od mistrza do spraw kontroli i pomiarów w Piotrkowie Trybunalskim, stwierdzająca jednoznacznie, iż zainstalowany u mnie układ pomiarowy uwzględnia również dni ustawowo wolne od pracy zgodnie z taryfą dystrybucyjną PGE. Dobra, zaglądam 25 grudnia do licznika i lipa, licznik w pierwszej strefie. Złożyłem więc reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.12.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Daj znac o rezultacie reklamacji. U mnie PGE Lublin Teren i tez w swieta taryfa A.Widac, ze celowo tak programuja liczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 27.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Mają 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. U mnie zmieniany był licznik podczas zmiany taryfy z G12 na G12w, ze względu na brak możliwości przeprogramowania. Tak więc licznik został już celowo zaprogramowany niezgodnie z istniejącą taryfą dystrybucyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 28.12.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Nie wiem na jakiej podstawie PGE udziela takich informacji, bo ja sie nie doszukalem w taryfie dystrybucyjnej adnotacji o dniach ustawowo wolnych. Owszem, przy innych grupach taryfowych sa takie adnotacje, ale przy G12 nie ma. Na marginesie... Taryfa na 2015 rok uwzglednia wzrost ceny za dystrybucje w drogiej taryfie, gdzie i tak jest bardzo drogo, a obnizke w taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts