jasiek71 02.01.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Lazienka na pietrze styka sie z narozem mojej kotlowni, wiec tam jest tylko instalacja w pionie schowana w scianie od kotlowni. Ale Ty oczywiscie znowu "poprawiasz", bo wiesz lepiej. jak zwykle... obrona swojego zdania za wszelką cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jak zwykle... obrona swojego zdania za wszelką cenę... Nosz kooowa, przeciez nie napisze Ci, ze mam 30m instalacji na pietrze, skoro jej tam nie mam! Jakiego "swojego zdania"? Przeciez to sa fakty a nie moje widzimisie. Ja moge napisac, ze jak zwykle Ty wiesz lepiej co i jak ja mam w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 a teraz zagadka dla dociekliwych...podpowiem tylko że chodzi o grudzień...+85,+115,+122,+123,+127,+128,+124,+116,+108,+105,+94+93,+90,+79,.....-9,-25,-44,-43,-54,-68,-64,-53,-38,-18,+7,+24,+43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Nosz kooowa, przeciez nie napisze Ci, ze mam 30m instalacji na pietrze, skoro jej tam nie mam! Jakiego "swojego zdania"? Przeciez to sa fakty a nie moje widzimisie. Ja moge napisac, ze jak zwykle Ty wiesz lepiej co i jak ja mam w domu. potraktuj sobie całe wnętrze domu jako całość to może się trochę rozjaśni... możesz sobie też zmierzyć temperaturę wody opuszczającą sitko twojego prysznica z tą która opuszcza rurą kanalizacyjną strefę izolacji twojej chałupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 02.01.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Poddaję się Acha zapomniałem napisać jest już sterownik auratona 2030 w którym jest mozliwosć regulacji ośmiu różnych temperatur w ciągu dnia. To dla tych co nie chcą mieć stróza na etacie....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Poddaję się jeszcze jedna podpowiedź... odejmij ostatnią liczbę od pierwszej i zapisz wynik, następnie odejmij zużycie mojego grudnia z tamtego roku od tego z tego roku ( pełne kwh, podawałem wczoraj...) porównaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.01.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 czyzby to roznice miedzy poszczegolnymi dniami grudnia lub tez roznica ile sezon sie rozjedza danego dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 potraktuj sobie całe wnętrze domu jako całość to może się trochę rozjaśni... możesz sobie też zmierzyć temperaturę wody opuszczającą sitko twojego prysznica z tą która opuszcza rurą kanalizacyjną strefę izolacji twojej chałupy... Co sie rozjasni? Mam oszacowac koszty cyrkulacji i dodac do kosztow CO? Przeciez juz nie jeden Ci napisal, ze to glupota. Koszty CO to kwota wydana na dzialanie instalacji CO. Nie interesuje mnie Twoja CWU, TV, piekarnik, zmywarka i inne pierdoly. To sa Twoje bytowe sprawy i tam powinny byc zaliczane. BTW: Ty nigdy podajac zuzycie energii na cele CWU nie podajesz, ze to dane z odzyskiem siczkow. To juz jest tak na granicy klamstewka i o kilka rzedow wielkosci przewyzsza to "grzanie cyrkulacja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 czyzby to roznice miedzy poszczegolnymi dniami grudnia lub tez roznica ile sezon sie rozjedza danego dnia? Bingo...!!! wygrałeś czapkę śliwek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Co sie rozjasni? Mam oszacowac koszty cyrkulacji i dodac do kosztow CO? Przeciez juz nie jeden Ci napisal, ze to glupota. Koszty CO to kwota wydana na dzialanie instalacji CO. Nie interesuje mnie Twoja CWU, TV, piekarnik, zmywarka i inne pierdoly. To sa Twoje bytowe sprawy i tam powinny byc zaliczane. BTW: Ty nigdy podajac zuzycie energii na cele CWU nie podajesz, ze to dane z odzyskiem siczkow. To juz jest tak na granicy klamstewka i o kilka rzedow wielkosci przewyzsza to "grzanie cyrkulacja". jesteś tak przewidywalny jak ostatnie kilka sezonów u mnie...( i pewnie kilka następnych... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jesteś tak przewidywalny jak ostatnie kilka sezonów u mnie...( i pewnie kilka następnych... ) Ty tez, ze swoim pierdololo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.01.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Co sie rozjasni? Mam oszacowac koszty cyrkulacji i dodac do kosztow CO? Przeciez juz nie jeden Ci napisal, ze to glupota. Koszty CO to kwota wydana na dzialanie instalacji CO. Nie interesuje mnie Twoja CWU, TV, piekarnik, zmywarka i inne pierdoly. To sa Twoje bytowe sprawy i tam powinny byc zaliczane. grzes666 liczył straty na cyrkulacji i wyszły bardzo duże. Na tyle duże, że dla domów mocno energooszczędnych mają duży udział w CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 grzes666 liczył straty na cyrkulacji i wyszły bardzo duże. Na tyle duże, że dla domów mocno energooszczędnych mają duży udział w CO. szkoda się "produkować" bo dla Pyxis-a to tylko PC się liczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.01.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 grzes666 liczył straty na cyrkulacji i wyszły bardzo duże. Na tyle duże, że dla domów mocno energooszczędnych mają duży udział w CO. pusc rurki z cyrkulacja od CWU przez calego jamnika w podwieszanym suficie lub scianie to pol sezonu oblecisz "za free" i bedziesz mial dom z sezonem grzewczym trwajacym do 60 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 grzes666 liczył straty na cyrkulacji i wyszły bardzo duże. Na tyle duże, że dla domów mocno energooszczędnych mają duży udział w CO. Moze u niego sa duze. Ja mam wlaczana na pilota i nie mam duzych strat. Ona nie chodzi 12h na dobe. Do tego jest na chudziaku, a nie pod posadzka. To klasyczny przyklad podchwycenia jaskowego pierdololo. Wszystko w domu w mniejszym lub wiekszym stopniu grzeje. I co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Wszystko w domu w mniejszym lub wiekszym stopniu grzeje. I co z tego? no i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.01.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Moze u niego sa duze. Ja mam wlaczana na pilota i nie mam duzych strat. Ona nie chodzi 12h na dobe. Do tego jest na chudziaku, a nie pod posadzka. W domach pasywny każdy taki czynnik ma wpływ na zużycie energii przez typowy system CO. Do zapotrzebowania wlicza się też zyski bytowe. To klasyczny przyklad podchwycenia jaskowego pierdololo. Wszystko w domu w mniejszym lub wiekszym stopniu grzeje. I co z tego? A no to, że powinno być ujęte w zużyciu CO. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 02.01.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 pusc rurki z cyrkulacja od CWU przez calego jamnika w podwieszanym suficie lub scianie to pol sezonu oblecisz "za free" i bedziesz mial dom z sezonem grzewczym trwajacym do 60 dni Jak jeszcze dorzucę włączoną 50-calową plazmę to już mam tylko 45 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.01.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Jak jeszcze dorzucę włączoną 50-calową plazmę to już mam tylko 45 dni dla Pyxis-a to jest oglądanie telewizji a nie ogrzewanie... suszarka służy do suszenia, palenie w kominku jest do robienia klimatu,...itd, itp do CO zalicza się tylko licznik energii zużytej przez jego "klamota"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.01.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) W domach pasywny każdy taki czynnik ma wpływ na zużycie energii przez typowy system CO. Do zapotrzebowania wlicza się też zyski bytowe. A no to, że powinno być ujęte w zużyciu CO. To są tylko ZYSKI a nie zużycie energii na ogrzewanie domu. To,że mają jakis tam wpływ to nie znaczy że trzeba zużycie energii do mycia naczyń traktować jako ogrzewanie domu bo to bzdura. U mnie prąd bytowy z kosiarkami to 3500kWh za 12 miesięcy,jaki % tego to "ogrzewanie" domu ? zużycie na ogrzewanie z licznika to 1900kWh. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts