Gość Arturo72 03.01.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) ja zauważyłem że to raczej malux mnie obraża... malux pisze raczej prawdę,której Ty nie jarzysz tyle i tylko tyle... nie wiem po co się nakręcasz... tak jak cała pompiarska reszta... jak dla mnie i dla całej reszty wasze zużycie na cele CO może wynosić nawet 0kwh ... A po to,żebyś bezdennych bzdur nie wypisywał dla nie świadomych kablarzy Czyżby dlatego zmiana tytułu wątku ? Bo nie kablarze aczklowiek z COP1 są bardziej jarzący niż kablarze... Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 o malux-e nie wspomnę bo jasiek sie załamie widzę że malux jest jakimś waszym wzorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 malux pisze raczej prawdę,której Ty nie jarzysz A po to,żebyś bezdennych bzdur nie wypisywał dla nie świadomych kablarzy a gdzie napisałem że on nie pisze prawdy...??????? o kablarzy to ty się nie martw tak jak i ja się nie martwię, każdy ma wolny wybór i robi co uważa za stosowne a tak swoją drogą to podaj mi chociaż jedną osobę której wciskałem / zamontowałem kable... na tym forum znajdziesz raczej kilka osób którym wybiłem je z głowy.... swoje pomiary podaję tylko dlatego żeby była jasność jeżeli chodzi o zużycie energii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Podstawowe pytanie: Po co?? Tutaj wiekszosc to jednak ludzie psychicznie zdrowi. Przynajmniej na tyle, zeby wydalo im sie takie zachowanie dziwnym. mój błąd w zapisie..., miało być "poza moim obwodem pomiarowym CO"... poprawiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Zapytam przewrotnie. Po co ten dym,skoro w naszych warunkach PC czy kable to i tak COP 1.W sensie energetycznym oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.01.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) widzę że malux jest jakimś waszym wzorem... Nie,malux ma dom niskoenergooszczędny,w dodatku z pompą ciepła i na dodatek ma niskie zużycie prądu bytowego co nijak ma się do Twojej bzdurnej,idiotycznej,kretyńskiej teorii,że ktoś musi mieć grzejnik w d..e bo nie możliwe jest tak niskie zużycie energii na ogrzewanie jak w Twoim wzorcowym domu a w dodatku z odzyskiem z sików. I nie mozesz się go zapytać o całościowe zużycie prądu w domu przy tak niskim zużyciu na bytowy bo całkowicie wyszedłbyś na ..... i ...... ze swoim grzejniczkiem w d...e poza licznikiem. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Arturo72 kultura ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nie,malux ma dom niskoenergooszczędny,w dodatku z pompą ciepła i na dodatek ma niskie zużycie prądu bytowego co nijak ma się do Twojej bzdurnej,idiotycznej,kretyńskiej teorii,że ktoś musi mieć grzejnik w d..e bo nie możliwe jest tak niskie zużycie energii na ogrzewanie jak w Twoim wzorcowym domu a w dodatku z odzyskiem z sików. wyluzuj człowieku.... nie musisz nikogo od kretynów wyzywać aby przekazać swoją "mądrość"... jednak jesteś "biedny" w ten swój rozumek o ile w ogóle jeszcze coś masz w tej łepetynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Zapytam przewrotnie. Po co ten dym,skoro w naszych warunkach PC czy kable to i tak COP 1.W sensie energetycznym oczywiście. czemu...? PC działa tyle że nie za darmo ... ale "obrońcy" klamotów mogą wyluzować bo przepisy i tak uniemożliwiają ogrzewanie prądem bezpośrednio więc inwestorzy chcąc czy nie chcąc i tak zainwestują sobie w takie cudo albo gaz czy innego ekogrocha / peleta / śmieciucha... więc może do odpowiednich wątków czas uderzyć bo tu i tak już nikogo nawracać nie musicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.01.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 wyluzuj człowieku.... nie musisz nikogo od kretynów wyzywać aby przekazać swoją "mądrość"... jednak jesteś "biedny" w ten swój rozumek o ile w ogóle jeszcze coś masz w tej łepetynie... Spoko,jak nie będziesz swoich "mundrości" dla naiwnych przekazywal a tylko realne dane a nie wydumane to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 I nie mozesz się go zapytać o całościowe zużycie prądu w domu przy tak niskim zużyciu na bytowy bo całkowicie wyszedłbyś na durnia i idiotę ze swoim grzejniczkiem w d...e poza licznikiem. dom pędzony PC zużywa mniej energii na głównym liczniku kiedy się z niego mało korzysta ... jeżeli zużywałby dużo na bytowym to PC miałaby mniej do roboty ale więcej energii szło by z COP 1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 a tylko realne dane a nie wydumane to będzie ok. uważasz że moje dane są wyssane z palca...??? kto ma jeszcze dokładnie opomiarowane wszystko i kilka lat ciągłości w zapisach....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.01.2015 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) dom pędzony PC zużywa mniej energii na głównym liczniku kiedy się z niego mało korzysta ... jeżeli zużywałby dużo na bytowym to PC miałaby mniej do roboty ale więcej energii szło by z COP 1... Co za idiotyzmy i kretynizmy opowiadasz ? Jaka jest różnica miedzy grzaniem od 22-6 między kablami,Kospelem a PC ? W tym samym,identycznym domu ? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 taki przykład...dom "na prąd" ,całkowite np. 9000kwh w tym 3000kwh bytowe i 6000kwh CO jak wyjedziemy dalej zużyje 9000kwh...dom z PC , całkowite np. 9000kwh w tym 3000kwh bytowe i 6000kwh CO jak wyjedziemy to zużycie spadnie poniżej 7000kwh dlatego że wcześniejsze bytowe z COP 1 zostanie nadrobione przez PC z COP powyżej 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Co za idiotyzmy i kretynizmy opowiadasz ? Jaka jest różnica miedzy grzaniem od 22-6 między kablami,Kospelem a PC ? W tym samym,identycznym domu ? Czy ty jesteś mądry,czy może nacpany ? Jak nie nacpany to raczej niezbyt mądry... a jednak pusto ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.01.2015 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) taki przykład... Taki przykład,identyczny dom,te same osoby mieszkające w nim i robiące to samo po 3 kroć. Przychodzi taryfa 22-6 Grzejemy kablami,Kospelem,pompą. W którym wypadku zużycie na ogrzewanie będzie niższe tej doby ? I czemu ? Zrozumiesz albo i nie ? a jednak pusto ... No pusto,bo....jest pusto. Odpowiedz mi na powyższe to będziesz lekko pełny. Czyżbyś zauważył swój ...... ??? czemu robisz z siebie ...... na zawołanie ? Aż tak kasa forumowych naiwniaków jest wazna od własnej godności ? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Arturo72 kultura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 03.01.2015 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 a gdzie napisałem że on nie pisze prawdy...??????? o kablarzy to ty się nie martw tak jak i ja się nie martwię, każdy ma wolny wybór i robi co uważa za stosowne a tak swoją drogą to podaj mi chociaż jedną osobę której wciskałem / zamontowałem kable... na tym forum znajdziesz raczej kilka osób którym wybiłem je z głowy.... swoje pomiary podaję tylko dlatego żeby była jasność jeżeli chodzi o zużycie energii... jestem jednym z tych którym wymarzone kable "wybito z głowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Taki przykład,identyczny dom,te same osoby mieszkające w nim i robiące to samo po 3 kroć. Przychodzi taryfa 22-6 Grzejemy kablami,Kospelem,pompą. W którym wypadku zużycie na ogrzewanie będzie niższe tej doby ? No pusto,bo jesteś pustym człowiekiem. Odpowiedz mi na powyższe to będziesz lekko pełny. na szczęście nie mamy identycznych domów więc możemy wypisywać co tylko dusza zapragnie a i tak tego nikt nie jest w stanie ogarnąć... oczywiście że z PC..., zadowolony...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2015 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 mój błąd w zapisie..., miało być "poza moim obwodem pomiarowym CO"... poprawiłem... Tak to wlasnie zrozumialem. Pytanie nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.01.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 na szczęście nie mamy identycznych domów więc możemy wypisywać co tylko dusza zapragnie a i tak tego nikt nie jest w stanie ogarnąć... oczywiście że z PC..., zadowolony...? Oczywiście,ale to nikogo nie uprawnia do wypisywania idiotyzmów jakie ty wypisujesz. A jak uprawnia to wiedz,że są tacy co te idiotyzmy będą prostowali,pomimo specjalnej zamiany tytułu wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.01.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Tak to wlasnie zrozumialem. Pytanie nadal aktualne. to chodziło tylko o zrozumienie zagadnienia... jeżeli moja chałupa zużywa np. te 15kkwh na wszystko to nawet jak bym część dogrzewał np. Farelką to i tak na koniec sezonu dalej było by 15kkwh chociaż mój układ pomiarowy wykazałby mniej o tą Farelkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts