Tomek B.. 10.01.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 U jaśka właśnie zaczęło wiać i trzyma komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.01.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Prawie każdego dnia mam przyjemność oglądać w wiadomościach, słuchać w radio lub spotykać w swoim życiu inteligentnego chama, tłumaczącego się podobnie. Ty jesteś takim forumowym Hofmanem. Nielubiany ale potrzebny, żeby było jakieś tło dla normalności. Ta "normalnosc" to Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.01.2015 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Prawie każdego dnia mam przyjemność oglądać w wiadomościach, słuchać w radio lub spotykać w swoim życiu inteligentnego chama, tłumaczącego się podobnie. Ty jesteś takim forumowym Hofmanem. Nielubiany ale potrzebny, żeby było jakieś tło dla normalności. Daj se na luz chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.01.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 hahaha.. wczoraj z okazji duzego wiatru każdy sobie "dziabnął" (wyjątkiem nie jestem, poszedł - w towarzystwie oczywiście- literek tego na myszach pędzonego) a dzisiaj chyba kaca macie bo wczoraj tak miło się zaczynało a dzisiaj głowy chyba bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 11.01.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 a na wątku pianka ocieplająca kontra welna już kręcą nosami, masz przecież mokrą wełnę w dachu, powinieneś mieć już ze 4.000,00 zł nabite Daj spokój... ci piankowcy to debile, dawno dałem sobie z nimi spokój, do pianki nic nie mam bo produkt rewelacyjny, ale cena zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.01.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 do pianki nic nie mam bo produkt rewelacyjny, ale cena zabija. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211546-ENERGOOSZCZ%C4%98DNY-DOM-DOSTEPNY-te-projekty-mog%C4%85-otrzyma%C4%87-dop%C5%82at%C4%99-z-NFO%C5%9AiGW&p=5840162&viewfull=1#post5840162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.01.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Daj spokój... ci piankowcy to debile trudno się tam nie śmiać przed chwilą jeden piankowiec zrobił sobie natrysk pianki w parterówce za 9.200,00 zł ma U=0,15 W/m2*K i jednocześnie się chwali że alternatywę miał z granulatu styropianu za 1.872,00 zł U=0,15 W/m2*K albo 3.416,40 zł U=0,08 W/m2*K ale zrezygnował bo się bał że masa 9kg/m2 zarwie karton-gipsy Edytowane 11 Stycznia 2015 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 11.01.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Czy ktoś korzystał może z taryfy G12n w PGE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.01.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 trudno się tam nie śmiać przed chwilą jeden piankowiec zrobił sobie natrysk pianki w parterówce za 9.200,00 zł ma U=0,15 W/m2*K i jednocześnie się chwali że alternatywę miał z granulatu styropianu za 1.872,00 zł U=0,15 W/m2*K albo 3.416,40 zł U=0,08 W/m2*K ale zrezygnował bo się bał że masa 9kg/m2 zarwie karton-gipsy boli czy co ...? ja dzisiaj tez bym piankował swoje poddasze , cena akurat nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 11.01.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 boli czy co ...? ja dzisiaj tez bym piankował swoje poddasze , cena akurat nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem.... Jasiek tu chodzi o to że mając przykładowo 10.000zł przeznaczone na ocieplenie poddasza to pianką co najwyżej się w normie zmieścisz, a wełną za tą kwotę masz pasywniaka..... jak sie zagłębisz w temat to zobaczysz że pianka wcale jakiś mega parametrów cieplnych nie ma i żeby uzyskać dobry parametr U to trzeba na prawdę dać tego grubo. Też się swego czasu nad pianką zastanawiałem ale żeby mieć parametr U zbliżony do 0,1 to wyceny miałem na grubo ponad 10.000zł a tak kupiłem najcieplejszą i najdroższą wełnę schwenka 0,33 wydając około 3500zł i parametr mam niższy niż przy piance za ponad 10.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.01.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Powiedzcie mi proszę czy przy WM mogę stosować zamiast wełny/piany styropian między krokwiami uszczelniony na wcisk wokół pianką i oczywiście drugą warstwę na skrzyż zaciągniętą siatką i klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.01.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Powiedzcie mi proszę czy przy WM mogę stosować zamiast wełny/piany styropian między krokwiami uszczelniony na wcisk wokół pianką i oczywiście drugą warstwę na skrzyż zaciągniętą siatką i klejem? spokojnie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-D%C4%85%C5%BCenie-do-spe%C5%82nienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszcz%C4%99dna-)&p=4875708&viewfull=1#post4875708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 11.01.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Powiedzcie mi proszę czy przy WM mogę stosować zamiast wełny/piany styropian między krokwiami uszczelniony na wcisk wokół pianką i oczywiście drugą warstwę na skrzyż zaciągniętą siatką i klejem? Ktoś na FM już się kiedyś chwalił że takzrobił ..... ja nie mogę tylko rozkwinić jak ten styropian można by zamontować- czym przyszpilić..... przylepić nie można bo między deskami musi być szczelina wentylacyjna co by więźby nie zakisić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.01.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ciekawi mnie jak sie po latach zachowa tak opatulona wiezba dachowa, ktora nie jest idealnie sucha (a rzadko kiedy taka bywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 11.01.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Styropian na piankę do krokwi. Zostawić 2 cm. pomiędzy pełnym deskowaniem dachu a początkiem styro szczelinę wentylacyjną. Do tego otwory w podbitce i otwarcie kalenicy. Powietrze podbitką dostanie się do przestrzeni pomiędzy deskowaniem a styro i uleci kalenicą. Drewienko będzie się suszyć. Nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.01.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ciekawi mnie jak sie po latach zachowa tak opatulona wiezba dachowa, ktora nie jest idealnie sucha (a rzadko kiedy taka bywa). Moja więźba dopiero na dniach zostala zasłonięta podbitką od spodu a tak od sierpnia 2013 stała przykryta dachówką, a na strychu cały czas chulał wiatr, bo wyłaz dachowy przy samej kalenicy był cały czas otwarty. Powiedziałbym, że więźba całkiem przesezonowała. Już podczas montażu dachówki dekarz narzekał, że krokwie są suche jak popiół Jak ostatniej wiosny kładłem WM i izolację na stropie to 2 razy zdążyłem przechorować przewianie, tak wiało spod okapów na strych i wylatywało wyłazem Wiadomo, wiaterek/przeciąg najlepiej wysusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 11.01.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Styropian na piankę do krokwi. Zostawić 2 cm. pomiędzy pełnym deskowaniem dachu a początkiem styro szczelinę wentylacyjną. Do tego otwory w podbitce i otwarcie kalenicy. Powietrze podbitką dostanie się do przestrzeni pomiędzy deskowaniem a styro i uleci kalenicą. Drewienko będzie się suszyć. Nic się nie stanie. U mnie jeszcze łatwiej, mam membranę bez deskowania. Najlepiej kupić styropian 2cm cieńszy niż wysokość krokwi i mocować na równo z dołem tychże krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 11.01.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) trudno się tam nie śmiać przed chwilą jeden piankowiec zrobił sobie natrysk pianki w parterówce za 9.200,00 zł ma U=0,15 W/m2*K i jednocześnie się chwali że alternatywę miał z granulatu styropianu za 1.872,00 zł U=0,15 W/m2*K albo 3.416,40 zł U=0,08 W/m2*K ale zrezygnował bo się bał że masa 9kg/m2 zarwie karton-gipsy nie wiem czemu Ciebie tak boli ? sam sobie zasyp strop granulatem styro na proponowaną przez Ciebie wysokość 1,6 m - dobrze się czujesz ? jak mam tam później wejść -mam lewitować ? nie umiem - ponad to nie liczę na to żeby można było tą moją instalacje od WM porządnie zaizolować innym materiałem niż natryśniętą pianą a tu przykład jak manipulujesz moimi słowami http://i.imgur.com/eewe6iw.png gdzie napisałem w tym poście, że boję się zerwania sufitu granulatem styro ?? jesteś Pan krętacz Panie mpoplaw Edytowane 11 Stycznia 2015 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 11.01.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Powiedzcie mi proszę czy przy WM mogę stosować zamiast wełny/piany styropian między krokwiami uszczelniony na wcisk wokół pianką i oczywiście drugą warstwę na skrzyż zaciągniętą siatką i klejem? Mam nadzieję, że tak!!! Bo my właśnie jesteśmy w trakcie ocieplania poddasza dokładnie w taki sposób:) Bez szczeliny wentylacyjnej ponieważ mamy folię wysokoparoprzepuszczalną zamiast deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.01.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Z tym pasywnym poddaszem to ściema. Jak można to zrobić mając setki ES-ek czy grzybków mocowanych do krokwi schodzących do części mieszkalnej? To jest blacha, bardzo dobry przewodnik (aluminium lepsze ). Bez wciskania bajek proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts