Lobo_M 16.01.2015 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) A jeszcze dzisiaj pytałem się żony dlaczego Nasze ręczniki są takie sztywne Jaka firma, jaki model? Elektrolux model nie pamietam, najtańszy z PCi. Chyba taka http://www.mediaexpert.pl/suszarki/suszarka-electrolux-edh-3684pde,id-261925?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=790706&utm_campaign=2015-01&utm_term=Suszarki&ceneo_spo=true Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.01.2015 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 a jak si poprzednia pralko suszarka zepsuła to żona sama stwierdziła że nie ma sensu kupować kolejnej, lepiej pralkę na 7kg Moze to wina tego, ze to byla pralko-suszarka. My uzywamy juz kilka lat suszarki i powiem Ci, ze jak mam zakladac szmaty sciagniete z druciaka, to nie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.01.2015 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Widzę, że nic się nie zmieniło. Co za brednie że 20 min starcza na CWU, o ile stopni w tym czasie podnosisz temperature? Nawet nie chce mi sie z Toba gadac, bo przeciez Ty "wiesz" lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 16.01.2015 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Metrów podłogi do grzania mam 176 ale minus meble, kible wanny i inne. Oferta była ogólna a sterownik jeden wspólny, plus czujniki pogodowe, ogólnie moim zdaniem przerost formy. Konsultuje sprawę z doświadczonymi i praktykującymi już ogrzewanie kablami z forum. Tyle kasy to nie dam, nie za kable. Będę śledził Twoje postępowania, ja chcę się zabrać z początkiem LATO '15 za zakup i montaż kabelków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 16.01.2015 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Moze to wina tego, ze to byla pralko-suszarka. My uzywamy juz kilka lat suszarki i powiem Ci, ze jak mam zakladac szmaty sciagniete z druciaka, to nie jestem zadowolony. Pyxis jaką masz, też z PCi? nie... serio pytam, jaka firma/model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.01.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Pyxis jaką masz, też z PCi? nie... serio pytam, jaka firma/model? Mam Elctroluxa, ale to stary model bez PCi. Teraz jej idzie 6 rok, wiec tego modelu raczej w sprzedazy juz nie bedzie: ELECTROLUX EDC 77550 W http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/55/7332543014347F1.jpg W sumie bardzo udany zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.01.2015 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) U mnie wyszło niecałe 60zł/m2. Arturo powiedzieć Ci ile moi sąsiedzi dali za pompy ciepła? Wszyscy trzej mają Pci w tym w przeciągu dwóch lat dwóm padły płyty główne, w tym jednemu po gwarancji, za płytę z wymianą dał 14000zł. Dla mnie szok! A co ty mnie z pompami ciepła wyskakujesz ? Mamy ofertę na system grzewczy z COP1 na kablach za 140zl/m2 czyli na dom 120m2 za 16800zł. Jakieś pytania ? Z drugiej strony wodna podłogówka z COP1 za 70-100zł/m2 +Elterm 2,5tys.zł czyli na dom 120m2 mamy 8400-14500zł. Pytania jakieś ? Dla mnie nie szok bo cały czas powtarzam,ze kable są drogie. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 16.01.2015 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Arturo72 masz trochę racji z tym Kospelem czy Eltermem, ale Ja się boję tych pomp obiegowych, rozdzielaczy, rotometrów, itd... i Ktoś kiedyś pisał, że w nocy słyszy: jak woda płynie/szumi w podłodze....serioA tak na marginesie, jak tylko będzie temat KABLE to Arturo72 od dzisiaj będzie tylko WSZYSTKO mnożył razy 140zł/m2:D Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 16.01.2015 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 A co ty mnie z pompami ciepła wyskakujesz ? Mamy ofertę na system grzewczy z COP1 na kablach za 140zl/m2 czyli na dom 120m2 za 16800zł. Jakieś pytania ? Z drugiej strony wodna podłogówka z COP1 za 70-100zł/m2 +Elterm 2,5tys.zł czyli na dom 120m2 mamy 8400-14500zł. Pytania jakieś ? Dla mnie nie szok bo cały czas powtarzam,ze kable są drogie. Ja miałem wyceny na kable w okolicach 20tysięcy i co z tego? O czym to świadczy? Miałem też wyceny na Pci grubo ponad 70 tysięcy. Jak ktoś będzie jeleń to weźmie tak samo jedno i drugie. Mamy też xx przykładów z forum instalacji kabli poniżej 5000zł. Ty oczywiście byś wziął Pci za 15000 a kable za 20000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.01.2015 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ja miałem wyceny na kable w okolicach 20tysięcy i co z tego? O czym to świadczy? Miałem też wyceny na Pci grubo ponad 70 tysięcy. Jak ktoś będzie jeleń to weźmie tak samo jedno i drugie. Mamy też xx przykładów z forum instalacji kabli poniżej 5000zł. Ty oczywiście byś wziął Pci za 15000 a kable za 20000. To świadczy o tym,że zawsze porównujecie kable układane samodzielnie do wodnej podłogówki robionej przez firmy i stąd przekłamanie i błędne wyobrażenie,że kable są tańsze a to nie jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Arturo72 masz trochę racji z tym Kospelem czy Eltermem, ale Ja się boję tych pomp obiegowych, rozdzielaczy, rotometrów, itd... i Ktoś kiedyś pisał, że w nocy słyszy: jak woda płynie/szumi w podłodze....serio Setki tysięcy jak nie miliony Polaków tak mają i wodną podłogówkę podpiętą pod syfy,gazy,prądy i jest ok. A tak na marginesie, jak tylko będzie temat KABLE to Arturo72 od dzisiaj będzie tylko WSZYSTKO mnożył razy 140zł/m2:D Ja to wiem od zawsze,przed budową miałem wycenę na Elektrę na 120zł/m2,Devi droższe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.01.2015 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 To świadczy o tym,że zawsze porównujecie kable układane samodzielnie do wodnej podłogówki robionej przez firmy i stąd przekłamanie i błędne wyobrażenie,że kable są tańsze a to nie jest prawda. Bo kable może i układa każdy co ma dwie ręce i nie trzyma ich w kieszeni, a wodną podłogówkę nawet firmy potrafią spieprzyć czego przykładem jest twój dom, który miał być pokazowym domem a wyszedł bubel - pokaż zdjęcie przedpokoju przed zalaniem wylewki bo może nowi użytkownicy nie widzieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Bo kable może i układa każdy co ma dwie ręce i nie trzyma ich w kieszeni, a wodną podłogówkę nawet firmy potrafią spieprzyć czego przykładem jest twój dom, który miał być pokazowym domem a wyszedł bubel - pokaż zdjęcie przedpokoju przed zalaniem wylewki bo może nowi użytkownicy nie widzieli... I przez to wprowadzacie w błąd innych zakłamując rzeczywistość. Chcecie porównywac to porównujcie porównywalne a nie własne widzimisie. Liczysz sam koszt kabli licz także sam koszt wodnej podłogówki,liczysz bez robocizny kable,licz wodną podłogówkę bez robocizny,liczysz wodną podłogówkę z robocizną to licz i kable z robocizną. A tak to Wiwaldi dostał ofertę 140zl/m2 na "tanie" kable i zonk,przez Waszą właśnie głupote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Znając życie jak już nie będzie argumentów to wypłynie bzdurne i bezsensowne NCO przy kablach w grzaniu akumulacyjnym w II taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.01.2015 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 I przez to wprowadzacie w błąd innych zakłamując rzeczywistość. Chcecie porównywac to porównujcie porównywalne a nie własne widzimisie. Liczysz sam koszt kabli licz także sam koszt wodnej podłogówki,liczysz bez robocizny kable,licz wodną podłogówkę bez robocizny,liczysz wodną podłogówkę z robocizną to licz i kable z robocizną. A tak to Wiwaldi dostał ofertę 140zl/m2 na "tanie" kable i zonk,przez Waszą właśnie głupote. Z tego co ja pamietam na tym forum byla jedna osoba co zlecila ulożenie kabli swojemu elktrykowi i zaplaciła za to niecały 1000zł za niecałe 100m2. Wychodzi 10zł/m2 do tego dolicz moje przewymiarowane kable z przed 5 lat za 60zl i masz calosc za 70zl/m2 faktycznie sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Z tego co ja pamietam na tym forum byla jedna osoba co zlecila ulożenie kabli swojemu elktrykowi i zaplaciła za to niecały 1000zł za niecałe 100m2. Wychodzi 10zł/m2 do tego dolicz moje przewymiarowane kable z przed 5 lat za 60zl i masz calosc za 70zl/m2 faktycznie sporo... Z tego co pamiętam to "naczelny" kablarz i "super" były Moderator zlecił rozłożenie kabli w rowkach swojemu elektrykowi Ale i tak kable wyszły mu ponad 9tys.zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.01.2015 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Znając życie jak już nie będzie argumentów to wypłynie bzdurne i bezsensowne NCO przy kablach w grzaniu akumulacyjnym w II taryfie Tyle lat na forum a dalej poziom wiedzy bez zmian. Spoko juz przeszedles na G12 gdzie jeszcze kilka lat temu tak się zarzekałeś. Wiec i na NCO przyjdzie czas że zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.01.2015 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Z tego co pamiętam to "naczelny" kablarz i "super" były Moderator zlecił rozłożenie kabli w rowkach swojemu elektrykowi Ale i tak kable wyszły mu ponad 9tys.zł ? Za ile m2? Zakładając nawet 10000zl i 170m2 wychodzi 58zl/m2 no i gdzie te twoje 140zl? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Tyle lat na forum a dalej poziom wiedzy bez zmian. Spoko juz przeszedles na G12 gdzie jeszcze kilka lat temu tak się zarzekałeś. Wiec i na NCO przyjdzie czas że zrozumiesz. G12W jest na rok i tylko na testy po G11,G12W ma spore wady w stosunku do G11 to tak po 3 miesiącach. Powtarzam,NCO przy grzaniu tylko w II taryfie jest bzdurą i bezsensownym nazewnictwem bo takowe coś nie istnieje w przypadku grzania w taryfie G12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Za ile m2? Zakładając nawet 10000zl i 170m2 wychodzi 58zl/m2 no i gdzie te twoje 140zl? 140zł/m2 ko kompeksowa usługa na kable a nie od elektryka. Zlecajac rozłożenie wodnej podłogówki hydraulikowi a nie kompleksowo nie wyjdzie 70-100zł/m2 tylko 30-50zł/m2(samo rozłożenie to 16zł/m2) Ja dostałem ofertę na kompleksową uslugę kabli Elektry na 120zl/m2. Pierwsza oferta to 140 zł za metr kwadratowy z kablami, sterownikami i montażem. Kable DEVI, sterownik Simens czujkami pogodowymi. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts