Gość Arturo72 17.01.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Gdybym wdupił tyle szmalu w cudo techniki zwane to pompką ciepła to wtedy musiałbym być zadowolony i polubić 21, hehe Wdupiles o wiele więcej kasy w komin+kocioł+kotłownie lub pralnie. Ale mając 40st.C pod sufitem trudno się dziwić że występują trudności z liczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.01.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Ciepło mam Liwek, ciepło Wiem wiem, wszyscy to wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.01.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Co mnie tylko dziwi że "brudasy" są tacy ciepłolubni a pompiarze, gazownicy i olejarze jakoś dziwnie wszyscy zimnolubni, hehe Sprawa jest banalna. Masz jak wiekszosc weglarzy kociolek przewymiarowany pewnie jakies 250% w stosunku do zapotrzebowania domu. Palac w takim potworze masz 2 drogi: Gdzies to cieplo odbrac (dlaczego nie w domu) przynajmniej w czesci i czyscic komin 2x do roku, albo trzymac niska temperature i zajac sie przemyslowa produkcja smoly w kominie i kotle. Ty wybrales opcje katowania organizmu wysoka temperatura. Czlowiek nie swinia do wszystkiego przywyknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 No panowie stopery włączone ? za 36 minut tani prund Pixio wmawiał dalej sobie że 21 czy 19 to komfort cieplny, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.01.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Ty wybrałeś opcje katowania organizmu wysoka temperatura. Człowiek nie świnia do wszystkiego przywyknie. Dziwie mu się, temperatura powyżej 22 to koszmar w trampkach. Ja trzymam na piecu 42 stopnie ( to źle dla pieca) i czyszczę piec i komin częściej. Temperatura się w domu waha od 20,5 do 22,5 stopnia. Niestety przy zero w nocy i 10 w dzień lepiej tego nie da się ogarnąć i nie ugotować. Plus otwieranie okien. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Wivaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.01.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 No panowie stopery włączone ? za 36 minut tani prund Pixio wmawiał dalej sobie że 21 czy 19 to komfort cieplny, hehe Jakie stopery? Chyba w uszy. Pompa sama sie wlaczy i sama wylaczy. Ja akurat mam w domu nieco powyzej 22*C. Na taki pompromis z zona sie zgodzilem, ale latam w "tiszercie" i gaciach. Dla mnie idelane jest 21,5*C. Wiem co musisz przezywac, bo jak napale w kominku to po 3-4h w salonie termometr pokazuje prawie 25*C. Przedsionek piekla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.01.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Dziwie mu się, temperatura powyżej 22 to koszmar w trampkach. Ja trzymam na piecu 42 stopnie ( to źle dla pieca) i czyszczę piec i komin częściej. Temperatura się w domu waha od 20,5 do 22,5 stopnia. Niestety przy zero w nocy i 10 w dzień lepiej tego nie da się ogarnąć i nie ugotować. Plus otwieranie okien. Podnies w domu do 26,5*C to bedzie latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Wiwaldi pewnie wtoczyli Ci za duże "zwierzę". U mnie dzisiaj nie dały rady już termostaty, na 3 grzejnikach ich niema i tak dało bobu że pomimo że reszta się pozamykała to te tak dogrzały. Normalnie lubimy w domu około 24,5 do 25. Zawsze tak było i jest nadal. Chore dzieci ? Najmłodszy maluszek 18-tkę na dniach kończy, córcia 22 a najstarszy 24, jakoś biedaki nie mają katarku jak wyjdą na dwór i tak samo jak żona lubią ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.01.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 No panowie stopery włączone ? za 36 minut tani prund e Już trwa od północy do poniedziałku do 6.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Podnies w domu do 26,5*C to bedzie latwiej. Podnieść u siebie na tyle, albo lepiej nie, bo jakbyś na licznik popatrzył to jeszcze nam tu na zawał zejdziesz, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.01.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Podnieść u siebie na tyle, Nie mam sklonnosci smobojczych. Nie jestem tez Beduinem z Sahary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.01.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Dziwie mu się, temperatura powyżej 22 to koszmar w trampkach. Ja trzymam na piecu 42 stopnie ( to źle dla pieca) i czyszczę piec i komin częściej. Temperatura się w domu waha od 20,5 do 22,5 stopnia. Niestety przy zero w nocy i 10 w dzień lepiej tego nie da się ogarnąć i nie ugotować. Plus otwieranie okien. A u mnie w zakładzie 21 - 22. Na kotle 50. Wot ciekawostka.... i wszystko samo się ogarnia. W domu 23, na kotle 55. I też się samo ogarnia. Cud normalnie. Kominiarz na przegląd ustawowy przychodzi - równie dobrze mógłby wcale, ale OWU są takie jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 17.01.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 U mnie dzisiaj nie dały rady już termostaty, na 3 grzejnikach ich niema i tak dało bobu że pomimo że reszta się pozamykała to te tak dogrzały. czyli sam przyznajesz, że przegrzane, bo kocioł nie potrafi mniej może go wygaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Już trwa od północy do poniedziałku do 6.00. Kurde widzisz, jednak nie ogarniam tych spraw, nigdy nawet nie przyszło mi do głowy a raczej sobie jej zaprzątać taki rzeczami. Nawet nie wiecie jak mnie to bawi. Komfort i wygoda, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 17.01.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Kurde widzisz, jednak nie ogarniam tych spraw, nigdy nawet nie przyszło mi do głowy a raczej sobie jej zaprzątać taki rzeczami. Nawet nie wiecie jak mnie to bawi. Komfort i wygoda, hehe a kiedy kolejny zasyp kotła? i dlaczego ostatnio taki poirytowany jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 A co do kominiarza, jak żyję od dziecka w tym domu, zawsze tylko wypisywał rachunek za czyszczenie, nie czyścił nigdy komina. Tak płacę te 40-parę złotych dwa razy do roku żeby w razie jakiegoś nieszczęścia zakład ubezpieczeń czegoś mi nie zarzucił. Co do przegrzania, moja wina i natury Mogłem dołożyć te 3 termostaty albo zamontować czujnik w domu, tyle że owego czasu tyle tych "drutów" przybyło w domu i żona powiedziała że jak jeszcze jeden zobaczy to ta patelnia będzie w ruchu, hehe Może kiedyś straci czujność na 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 17.01.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 A co do kominiarza, jak żyję od dziecka w tym domu, zawsze tylko wypisywał rachunek za czyszczenie, nie czyścił nigdy komina. czyli dajesz w łapę kominiarzowi, nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 a kiedy kolejny zasyp kotła? i dlaczego ostatnio taki poirytowany jesteś? Luknij sobie na sterownik, to się dowiesz. Ja podirytowany ? eee żartujesz sobie chyba ? Dobrze się bawię, nawet przed chwilą syn pyta, a co Ty się tak śmiejesz do tego laptopa ? Żona skomentowała: "idź no tam zobacz bo może sobie jakąś kochankę w internecie znalazł i tak mu wesoło :)" Prawdę piszę Dobra, bawcie się dobrze, goście przyjeżdżają, trzeba jakieś odtrutki zażyć przy sobocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.01.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 czyli dajesz w łapę kominiarzowi, nieładnie Wypisuje rachunek, żadnych w łapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.01.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 A co do kominiarza, jak żyję od dziecka w tym domu, zawsze tylko wypisywał rachunek za czyszczenie, nie czyścił nigdy komina. To ani nie swiadczy dobrze o Tobie ani o mistrzu kominiarskim. Dlaczego z Twojej strony mnie to nie dziwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts