RK1719508166 01.02.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 OK - nie wiem , nie pamietam , myslalem ze mozna zmienic nie majac "promocyjnego kaganca" ale jesli jest sie na etapie budowy to spokojnie mozna o tym pomyslec wczesniej i tak to zrobic by nie byc na budowlanej tylko domowej plaskiej, a po roku przejsc na g12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.02.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 ja od dzisiaj w DUONie.. załapałem sie na promocję że do końca czerwca mam w duonie prąd za 0zł, tylko przesył.. wczoraj i dzisiaj zdjęcia licznika zrobiłem.. od początku sezonu do dzisiaj na CO poszło mi 4900kWh, na CWU 750 kWh.. przy okazji dzisiaj przeprogramowałem sterownik na grzanie wg temperatur w pomieszczeniach, zobaczymy jak to będzie wychodzić, ale mam wrażenie że słabo bo już córka przyszła żeby jej w pokoju "przyzimnić"..no ale zobaczymy jak będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 01.02.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Witam u mnie do dziś na co 3700kwh:) Edytowane 1 Lutego 2015 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 01.02.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 .. przy okazji dzisiaj przeprogramowałem sterownik na grzanie wg temperatur w pomieszczeniach, zobaczymy jak to będzie wychodzić, ale mam wrażenie że słabo bo już córka przyszła żeby jej w pokoju "przyzimnić".. no ale zobaczymy jak będzie.. Dlaczego zmieniłeś regulację ogrzewania z posadzki n a powietrze w pomieszczeniach? Jakiego sterownika używałeś do sterowania temperaturą posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.02.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 przy okazji dzisiaj przeprogramowałem sterownik na grzanie wg temperatur w pomieszczeniach, zobaczymy jak to będzie wychodzić, ale mam wrażenie że słabo bo już córka przyszła żeby jej w pokoju "przyzimnić".. no ale zobaczymy jak będzie.. Czytałem że Lobo trenował grzanie wg temperatury pomieszczeń ale wypraktykował że najlepiej jest utrzymywać grzanie wg temperatury podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.02.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 ja od dzisiaj w DUONie.. Ile trwala procedura od momentu zgloszenia w Duonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jasiu nie będę się pastwił nad twoim coAle cwu jakieś duże jak na ciebieReku w kanalizie ci wybiło?U mnie w tym sezonie jednak idzie mniej prądu na co jakieś15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 01.02.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Ostatnie 24h zużycie na cały dom 38Kwh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.02.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Dlaczego zmieniłeś regulację ogrzewania z posadzki n a powietrze w pomieszczeniach? Jakiego sterownika używałeś do sterowania temperaturą posadzki? bo mam duszę eksperymentatora i jestem ciekawy.. a najlepiej się sprawdza na własnej dupie i za własną kasę.. a sterownika używałem dokladnie tego samego - kryteria mu tylko lekko zmienilem, szczegóły tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218088-quot-Tak-si%C4%99-dom%C3%B3w-nie-buduje-!!-quot-czyli-parter%C3%B3wka-ze-strychem-w-podkieleckiej-wiosce-)&p=6668055&viewfull=1#post6668055 Czytałem że Lobo trenował grzanie wg temperatury pomieszczeń ale wypraktykował że najlepiej jest utrzymywać grzanie wg temperatury podłogi. wiem, ale ciekawy jestem, na razie po paru godzinach i nagrzaniu łazienki do ponad 23 stopni uslyszałem jedynie narzekanie że spokojnie nie da sie na kiblu posiedzieć bo za gorąco.. i moje odczucie jest podobne.. ale twardym trza byc, nie miętkim.. żona właśnie stwierdziła że gdzie indziej też za ciepło, skoro bez szlafroka po kąpieli siedzi.. Ile trwala procedura od momentu zgloszenia w Duonie? ponad dwa miesiace.. jak podpisane kwity wyślesz to przez 3 tygodnie nic nie robią - bo możesz odstąpić od umowy. potem wysyłają do twojedo dotychczasowego dostawczy zapytanie o terminy wypowiedzenia itp. a potem wypowiadają umowę - najczęściej masz miesieczny termin wypowiedzenia.. u mnie złożyłem kwity około 20 listopada a w duonie od 1 lutego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.02.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 ponad dwa miesiace.. jak podpisane kwity wyślesz to przez 3 tygodnie nic nie robią - bo możesz odstąpić od umowy. potem wysyłają do twojedo dotychczasowego dostawczy zapytanie o terminy wypowiedzenia itp. a potem wypowiadają umowę - najczęściej masz miesieczny termin wypowiedzenia.. u mnie złożyłem kwity około 20 listopada a w duonie od 1 lutego.. OK. Czyli czekam na promocje w polowie roku, bo to finansowo bedzie sie u mnie bardziej kalkulowalo, niz startowanie teraz. Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 01.02.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 ... kryteria mu tylko lekko zmienilem, .. Mógłbyś trochę napisać na temat wysterowania temperatury posadzki w stosunku do temperatury powietrza w domu? Może być na PW Ten Twój panel to jak dla mnie wyższa szkoła jazdy, ...chyba sam nie dałbym rady tego ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.02.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Eeee.. To proste, trochę internetu, długie godziny przy sterowniku i jakoś dałem radę.. A co do kryteriów to co masz na myśli? Bo to proste - grzeję posadzkę do jakiejś ustawionej temperatury i wyłączam jak się nagrzeje, spadnie to znów włączam (hisrereza +- 0.2*) . wszystko w taniej taryfie, parę stron wcześniej chyba zrzut ekranu pokazywałem i pisałem jak to wygląda od strony sterowania temp. posadzki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.02.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jasiu nie będę się pastwił nad twoim co Ale cwu jakieś duże jak na ciebie Reku w kanalizie ci wybiło? U mnie w tym sezonie jednak idzie mniej prądu na co jakieś15% jak na razie to JA płacę za swoje CO więc się nie nakręcaj... a z CWU to zgadłeś bo ostatnimi czasy zauważyłem że woda wolniej spływa więc pewnie to jest powodem tego delikatnego zwiększenia zużycia względem ubiegłego sezonu... ale luzik już przeczyszczone tak więc głowa spokojna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 01.02.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Eeee.. To proste, trochę internetu, długie godziny przy sterowniku i jakoś dałem radę.. A co do kryteriów to co masz na myśli? Bo to proste - grzeję posadzkę do jakiejś ustawionej temperatury i wyłączam jak się nagrzeje, spadnie to znów włączam (hisrereza +- 0.2*) . wszystko w taniej taryfie, parę stron wcześniej chyba zrzut ekranu pokazywałem i pisałem jak to wygląda od strony sterowania temp. posadzki.. Dzięki za informacje! Szukam jakiegoś prostszego sterownika niż Twoje sterowanie, który pozwoli na ustawienie histerezy dla posadzki +/-0,2C i dodatkowo będzie miał regulację temp. pomieszczenia. Wszystkie jakie znalazłem miały minimalną histerezę dla posadzki +/-0,5C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 03.02.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 styczeń - 824 kWh, temperatura zadana 16*C. wyraźnie dało się odczuć, że było więcej słońca niż w grudniu i że pod koniec grudnia zatkałem w końcu wyjście na nieogrzewane poddasze. cały sezon (01.02.2015) 2336 kWh. w Duon (i obecnych cen dystrybucji) daje to 435 zł. mam opłacone rachunki w Duon wg prognozy do końca lutego. ostatnio pojawiła się opcja comiesięcznego podawania stanu licznika, aktywowałem ją i wraz z nowym okresem rozliczeniowym powinienem płacić wg rzeczywistego zużycia a nie prognozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 03.02.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 styczeń - 824 kWh, temperatura zadana 16*C. Ale nie mieszkasz w tym domu? 16*C to raczej temperatura dla morsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 04.02.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ale nie mieszkasz w tym domu? 16*C to raczej temperatura dla morsów. jasne, że nie mieszkam . suszę dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.02.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 jasne, że nie mieszkam . suszę dom Ja myslalem przez chwile, ze masz panele IR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 04.02.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Jednak 17 stopni w pomieszczeniu z podlogowki to calkiem inna bajka jak z kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 05.02.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Styczeń765kWh (730kWh kable 100% II taryfa + 35kWh klimatyzacja 100% II taryfa, ostatnio mało ją używamy) 0,025mp drzewa CWU 235kWh 100% II taryfaOd poczatku sezonu 1870kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts