Barth3z 06.02.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Styczeń 765kWh (730kWh kable 100% II taryfa + 35kWh klimatyzacja 100% II taryfa, ostatnio mało ją używamy) Dlaczego ? Czyżby nie wydajna, czy małokomfortowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.02.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dlaczego ? Czyżby nie wydajna, czy małokomfortowa ? Mam nadzieję, że przyczyną jest brak potrzeby jej używania, ale poczekamy na odpowiedź użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.02.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Mam nadzieję, że przyczyną jest brak potrzeby jej używania, ale poczekamy na odpowiedź użytkownika. Jak brak skoro grzeje kablami z COP=1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.02.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jak brak skoro grzeje kablami z COP=1? Mój tok rozumowania jest taki: ogrzewam kablami i to jest główne źródło ciepła. Zdarza się sytuacja awaryjna w stylu porywisty wiatr, nagły spadek temperatury na zewnątrz a ja akurat siedzę w domu. Mogę podkręcić temperaturę w kablach, ale reakcja, jak w każdym ogrzewaniu podłogowym, potrwa. Mam więc dwa rozwiązania: napalić w kominku albo włączyć klimatyzator. Nie wiem czy Lobo ma kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.02.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Właśnie o to pytam, dlaczego klima nie jest podstawowym systemem grzewczym, albo znacznie częściej wykorzystywana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Właśnie o to pytam, dlaczego klima nie jest podstawowym systemem grzewczym, albo znacznie częściej wykorzystywana. A grzales kiedys klima? Szybko bys znalazl odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.02.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 A grzales kiedys klima? Szybko bys znalazl odpowiedz. Spoko, wiem, grzałem, ale wersją on-off. Ogólnie do doopy, ale ludzie zachwalają grzanie inwerterem. Chciałbym jednak poznać opinię Lobo_M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Spoko, wiem, grzałem, ale wersją on-off. Ogólnie do doopy, ale ludzie zachwalają grzanie inwerterem. Chciałbym jednak poznać opinię Lobo_M. Inwerter tylko czasami mniej dmucha, ale niczym wiecej sie to nie rozni - z poziomu "komfortu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.02.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Inwerter tylko czasami mniej dmucha, ale niczym wiecej sie to nie rozni - z poziomu "komfortu". Różni. Inwerter utrzymuje w miarę stabilną temperaturę nawiewu. On-off bucha co chwile ciepłem. To jest mocno niekomfortowe. Stały napływ ciepłego powietrza z minimalnym wydatkiem (miloszenko tak grzeje) jest praktycznie niewyczuwalny jak również niesłyszalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Różni. Inwerter utrzymuje w miarę stabilną temperaturę nawiewu. On-off bucha co chwile ciepłem. To jest mocno niekomfortowe. Stały napływ ciepłego powietrza z minimalnym wydatkiem (miloszenko tak grzeje) jest praktycznie niewyczuwalny jak również niesłyszalny. Ja mam w firmie on-off'y a w domu inwertery. Widze, ze opisujesz smaki ktorych nie znasz. Miloszenko jedna klima caly dom ogrzewa - jak by mieszkal w kominie. Wszedzie ma cieplo. Jak jego wrazenia z uzytkowania sa pewnie rownie wiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.02.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja mam w firmie on-off'y a w domu inwertery. Widze, ze opisujesz smaki ktorych nie znasz. Dobra, Ty znasz oba smaki i je krytykujesz, ale jednocześnie korzystasz w dwóch miejscach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.02.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja mam w firmie on-off'y a w domu inwertery. Widze, ze opisujesz smaki ktorych nie znasz. Nie znam, dlatego pytam Lobo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dobra, Ty znasz oba smaki i je krytykujesz, ale jednocześnie korzystasz w dwóch miejscach ? W firmie faktycznie uzywam, bo alternatywa jest grzanie grzejnikami konwektorowymi z COP=1, ale w domu majac w alternatywie podlogowke pedzona PCi nikt mnie nie zmusi do grzania klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.02.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 a ja stawiam na brak efektu cieplej podlogi - jasiek i lobo pisali o tym chyba ze 3 lata temu ze w kominku ... to swieczki trzymaja i nimi pala dla klimatu pewnie tak samo teraz jest z klima - klima bedzie dzialac ale w lecie - a nie w okresie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 ze w kominku ... to swieczki trzymaja i nimi pala dla klimatu Tylko co to za "klimat"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.02.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 PO ILOŚCI SPALONEGO DREWNA przez Loba to widać że jednak ciut w kominku palimyślę że w styczniu rozpalał z 3-5 razytakie świeczki zupełnie nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 06.02.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Tylko co to za "klimat"? Pyxis jeden użytkownik PC tez pali w kominku nie dla ciepełka tylko dla klimatu Kominek dobra sprawa ale niema co pajacować że sie pali tylko dlatego żeby patrzeć na ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.02.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 zgadzam się z piekaremale w kominku jak palę to wiem że to wychodzi drożej niż pompą i to chyba nawet w drogiej taryfie mi teraz pilnuje córki szwagierka któraq śpi w skarpetachdla niej musi być kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.02.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 PO ILOŚCI SPALONEGO DREWNA przez Loba to widać że jednak ciut w kominku pali myślę że w styczniu rozpalał z 3-5 razy takie świeczki zupełnie nie są oj tam kazdego slowka sie czepiacie , toz to bylo z przymrozeniem oka pal w kominku , nagrzewa sie lub przegrzewa sie pomieszczenie i podloga zimna (brak komfortu) i tu widac priorytrty u Marcina - owszem kominek od swieta dla popatrzenia na ogien , sluchanie trzaskajacego drzewa itp ale priorytetem jest ciepla podloga to samo z klima - cos tam grzeje , ale kable sa nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Kominek dobra sprawa ale niema co pajacować że sie pali tylko dlatego żeby patrzeć na ogień Nawet jesli nie ma to ekonomicznego uzasadnienia? Mnie taniej wyniesie kWh z pompy ciepla puszczonej w drogim pradzie niz z kominka z najtanszego brykietu z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts