Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tam, odkąd nauczyłem się palić od góry całe zamieszanie z kominkiem trwa nie dłużej jak dwie minuty. Te kilka razy mogę się poświęcić :)

A wkład z maluxem mamy "Mercedesa" więc sam się oczyszcza i jest piękny widok ognia ;)

Sam szukam jakiegoś "fajnego" wkładu, co to za "Mercedesy", jakiś link poproszę8)......chyba nie z płaszczem wodnym:D

a dziwisz sie? elektrownie węglowe zamiast atomowych to i ceny odpowiednie źeby górnicy mieli na deputaty, 13tki i 14tki itp.

Górnicy powinni mieć deputaty, 13, 14 i być może jeszcze więcej przywilejów.

Main stream zrobił Ci pranie mózgu i nastawil przeciwko ludziom, którzy ciężko pracują aby wyzywić swoje rodziny.

Problemem są tutaj rozrośnięte świadczenia dla grup górniczych, które tak naprawdę górnikami nie są i o ciężkiej pracy górnika nawet nie mają pojęcia.

A kto do tego doprowadził i dlaczego? Kto nie wiem ale dlatego aby zniszczyć ostatnią ostoję klasy średniej polskiego społeczeństwa, reszta jest już dawno w gruzach.

Energia z węgla jest jak do tej pory najtańszą na rynku a takie dyrdymały, że to przez górników jest taka droga to poczekaj na eliminację tego węgla z energetyki i zobaczysz. Jasne założysz panele pv, będziesz mało płacił za prąd ale podatki zapłacisz wielokrotnie wyższe, takie, że suma sumarum będziesz przepraszał górników.

Energię elektryczną mamy bardzo drogą, ponieważ w Polsce istnieje monopol na rynku energii i nic się z tym nie zmieni póki co, tym bardziej kiedy powstaną 2 molochy monopolowe PGE i Tauron.

Edytowane przez Tomek B..

jeśli ktoś chce się dowiedzieć czemu prąd drożeje to polecam poniższy artykuł

W dniu 21 grudnia została zakończona kompleksowa rekonstrukcja i modernizacja bloku nr 6. w Elektrowni Bełchatów. Głównym wykonawcą modernizacji, o wartości blisko 1 mld zł było konsorcjum firm Alstom.

http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,123717,10875766,Zakonczono_modernizacje_bloku_szostego_Elektrowni.html

dla wnikliwych podpowiem że to ten sam koncern co podłożył nam pociągi pendolino, i mają już na koncie pierwszą prawomocną przegraną sprawę o łapówkarstwo, a pierwszy blok energetyczny bardzo dawno temu modernizował Rafako i takim dziwnym zbiegiem okoliczności zrobili to 5 razy taniej

... Main stream zrobił Ci pranie mózgu ...

A ja myślałem że to całymi latami wszystkie Adele, Karoliny i reszta personelu "naziemnego" doiła system pobierając co miesiąc kasę jak za walenie oskardem na przodku i teraz każda po 25 latach pracy może się tylko śmiać, a tak na prawdę Adela wydawała zupę z wkładką mięsną pracownikom, a Karolina pilnowała żeby ancugi były czyste. Na szczęście piszesz też i o tym, ale co ma main stream do czystej kalkulacji finansowej tej branży to nie wiem. Wychodzi że to on jest winny takiej a nie innej cenie prądu.

Gwarancja jest dla wszystkich,

wszędzie piszą coś o około 200 tys. sztuk, wynika to chyba z ograniczenia łącznej mocy tych instalacji

Cieszymy się, że parlamentarzyści, ponad podziałami partyjnymi, stanęli po stronie obywateli i umożliwili co najmniej 200 tysiącom rodzin inwestycje w przydomowe mikroelektrownie - komentuje Anna Ogniewska, ekspertka Greenpeace ds. energetyki odnawialnej.

http://energetyka.wnp.pl/sejm-przyjal-ustawe-o-oze-i-odrzucil-poprawki-senatu,244927_1_0_1.html