Wivaldi 04.03.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Razem 3051,79 PLN Jak dla mnie całkiem ok. A dotyczy to jakiej powierzchni jak można zapytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 04.03.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Śmieszny ten cały duon. Wniosek złożyłem 26.02 otrzymalem wiadomosc jak juz pisalem ze maja awarie niby i mowa przyjdzie 2.03. potem odpisali ze najpozniej dzisiaj. i nadal niema Dzwoniłem to Pani powiedziala ze ona sie tym nie zajmuje i przelaczy do innego dzialu.. wysluchalem sobie kilka minut glupiej melodyjki i na koniec automat powiedział GOOD BYE i sie rozlaczylo suuuper pewnie nie chcą żebym mial oferte 9.0 edit: jest odpowiedz Witam, Informuje Państwa, że nasza oferta sprzedaży energii elektrycznej została zmieniona, na nowszą edycje. Pod linkiem poniżej mogą już Państwo się z naszą ofertą zapoznać: http://duon.pl/przez-internet-najtaniej-10 Jeżeli oferta spełnia Państwa oczekiwania, to proszę o taką informacje. Następnie podejmę działania, żeby umowa, niezwłocznie została wysłana na Państwa adres mailowy. Pozdrawiam Więc mimo ze składałem wniosek o oferte gdy byla dostepna to jej nie dostane bo juz jej niema hehe zajebiste podejscie G12w Energa VS Duon 10.0 1 taryfa netto: 0,3084 - 0,2990 2 taryfa netto:0,2046 -0,2190 Edytowane 4 Marca 2015 przez piekar_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielag 04.03.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 A dotyczy to jakiej powierzchni jak można zapytać ? Powierzchnia użytkowa z projektu 154m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 04.03.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 współczuję Piekar, ale obawiałem się że tak właśnie będzieJa skoro podpisałem umowę 26.02 i od razu odesłałem to chyba mogę spać spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 04.03.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Dzięki Asolt. poniżej moje wydatki na CAŁY prąd, czyli ogrzewanie, ciepła woda, oświetlenie, komputery, TV itp. Za Wrzesień: 166,62 PLN Październik: 183,62 PLN Listopad: 293,75 Grudzień: 476,36 Styczeń: 354,27 Luty: 377,18 Suma 1851,79 Prócz prądu tylko kominek, kupiłem 10m3 drewna, spaliłem około 6m3, czyli jakieś 1200 PLN. Razem 3051,79 PLN Jak dla mnie całkiem ok. dość sporo - ja też palę w piecokominku i mi poszło opału za około 400zł i prądu na grzanie za 653zł Razem do 1 marca poszło - 1073zł - prąd mam w zwykłej taryfie g11....... U ciebie praktycznie dwa razy tyle na grzanie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 05.03.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 dość sporo - ja też palę w piecokominku i mi poszło opału za około 400zł i prądu na grzanie za 653zł Razem do 1 marca poszło - 1073zł - prąd mam w zwykłej taryfie g11....... U ciebie praktycznie dwa razy tyle na grzanie poszło. W której strefie klimatycznej masz Swój domek i jakie temperatury utrzymujesz wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.03.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 W której strefie klimatycznej masz Swój domek i jakie temperatury utrzymujesz wewnątrz? Nie przesadzajcie z tą strefą klimatyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 05.03.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie przesadzajcie z tą strefą klimatyczną. A to dlaczego? Porównaj temperatury z całej "normalnej" zimy u Siebie i u mnie. Mam niewiele większy domek od Twego, całkiem dobrze zaizolowany a zapotrzebowanie na ogrzewanie obliczone to około 67kWh/m2. U Ciebie coś koło 40 więc potrzebuję prawie 68% energii więcej na m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 05.03.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 W której strefie klimatycznej masz Swój domek i jakie temperatury utrzymujesz wewnątrz? Mieszkam w centrum polski na wsi na otwartym terenie - jak wieje to chce głowę urwać..... w domu dzięki termostatom na każdym z 11 grzejników mam praktycznie 11stref temperaturowych - od 16st w wiatrołapie do 22st w salonie kuchni i łazience , średnio w całym domu około 21st no chyba że rozpalę w kominku to wtedy około 23st.... w łazience mam mocno przewymiarowaną moc grzejnika żeby podczas kąpieli szybko podnosić temp. i okresowo jest w niej nawet 27st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 05.03.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A to dlaczego? Porównaj temperatury z całej "normalnej" zimy u Siebie i u mnie. Mam niewiele większy domek od Twego, całkiem dobrze zaizolowany a zapotrzebowanie na ogrzewanie obliczone to około 67kWh/m2. U Ciebie coś koło 40 więc potrzebuję prawie 68% energii więcej na m2. Masz takie samo ocieplenie, a zapotrzebowanie dwukrotnie większe od mojego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 05.03.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Masz takie samo ocieplenie, a zapotrzebowanie dwukrotnie większe od mojego?? Parterówka kontra poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 05.03.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Parterówka kontra poddasze Gdybym powierzchnię ogrzewaną miał rozłożoną na dwa poziomy, miałbym pewnie spokojnie dom 4 litrowy Nie chciało się schodów, trzeba więcej płacić za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielag 05.03.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 dość sporo - ja też palę w piecokominku i mi poszło opału za około 400zł i prądu na grzanie za 653zł Razem do 1 marca poszło - 1073zł - prąd mam w zwykłej taryfie g11....... U ciebie praktycznie dwa razy tyle na grzanie poszło. Ja podaję cały prąd, nie tylko grzanie. Mam w tym też np. pompę na prąd do przepompowni ścieków, no i oczywiście grzanie ciepłej wody (300l zbiornik). Kominek zwykły, bez rozprowadzenia. Palę bardziej dla klimatu i raczej na full. Sporo ciepła idzie w komin. Przykręcanie kończy się brudną szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 05.03.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ja podaję cały prąd, nie tylko grzanie. Mam w tym też np. pompę na prąd do przepompowni ścieków, no i oczywiście grzanie ciepłej wody (300l zbiornik). Kominek zwykły, bez rozprowadzenia. Palę bardziej dla klimatu i raczej na full. Sporo ciepła idzie w komin. Przykręcanie kończy się brudną szybą. też mam pompę do ścieków 1,5kw, ciepłą wodę na prąd i nawet zimną też na prąd bo mam swoją studnie głębinową a w niej pompa 2kw... obliczyłem z twoich danych że na grzanie ci idzie około 1000zł na prąd, porównałem wrzesień gdzie pewnie nic nie grzałeś do innych miesięcy... + drewno (1200zł) razem około 2200zł, u mnie połowa tego, a dom tylko o 20% mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 05.03.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Gdybym powierzchnię ogrzewaną miał rozłożoną na dwa poziomy, miałbym pewnie spokojnie dom 4 litrowy Nie chciało się schodów, trzeba więcej płacić za ogrzewanie. No nie wiem czy to taka prawda bo w necie sporo parterówek sprzedają jako domy 3, 4 - litrowe przy podobnym ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 05.03.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 No nie wiem czy to taka prawda bo w necie sporo parterówek sprzedają jako domy 3, 4 - litrowe przy podobnym ociepleniu. Papier wszystko przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 05.03.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 No nie wiem czy to taka prawda bo w necie sporo parterówek sprzedają jako domy 3, 4 - litrowe przy podobnym ociepleniu. Właśnie papier przyjmie wszystko. Mieszkam w IV strefie klimatycznej, a założę się, że projektanci podają obliczenia dla I no góra II strefy klimatycznej. Przykładowo dom pasywny stojący w zachodniopomorskiem u mnie nie wypadłby tak różowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielag 05.03.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 też mam pompę do ścieków 1,5kw, ciepłą wodę na prąd i nawet zimną też na prąd bo mam swoją studnie głębinową a w niej pompa 2kw... obliczyłem z twoich danych że na grzanie ci idzie około 1000zł na prąd, porównałem wrzesień gdzie pewnie nic nie grzałeś do innych miesięcy... + drewno (1200zł) razem około 2200zł, u mnie połowa tego, a dom tylko o 20% mniejszy A ok, no to rewelacyjny wynik, gratuluję. Ja z mojego też jestem mega zadowolony. Takie koszty są dla mnie do przyjęcia a komfort jest wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 05.03.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Właśnie papier przyjmie wszystko. Mieszkam w IV strefie klimatycznej, a założę się, że projektanci podają obliczenia dla I no góra II strefy klimatycznej. Przykładowo dom pasywny stojący w zachodniopomorskiem u mnie nie wypadłby tak różowo. mój stoi w 3 strefie, to aż taka różnica?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.03.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 mój stoi w 3 strefie, to aż taka różnica?? Wbrew pozorom tak, szczegolnie gdy chodzi o III strefe, wystarczyc popatrzyc na mape. Sa III strefie obszary o róznych srednich wieloletnich co widac na przykładzie wyników ozc, ta sama strefa a rózne stacje meteo a wyniki moga sie znacznie róznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts