imrahil 03.05.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 ... to chyba Twój drugi sezon grzewczy? jakieś porównanie z pierwszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.05.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 tak nie do końca ponieważ notatki zuzycia kWh mam od stycznia a mieszkam od końcówki grudnia.styczeń 2014 - 1600 kWhluty 2014 -1400 kWhmarzec 2014 - 825 kWhkwiecień,maj 2014 -980 kWhpodsumowując od początku stycznia 2014 do końca maja 2014 - 4800 kWh w taniej taryfie i 190 kWh w drogiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.05.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Spoko,na trzeźwo widzę,ale na trzeźwo widzę też,że nie piszesz w temacie COP=1 Dawny mod R&K by Cię za to upomniał,bo przecież on zmienił tytuł wątku. Nie wstydzisz się Lobo,że masz u siebie pompę ciepła i nią ogrzewasz dom ? U kablarza pompa ciepła ? Przecież to nie teges To jak piekło i niebo Chyba juz 6-7 lat na tym forum mam nieprzyjemność Cie czytywać i widze, ze coraz większy flustrat z Ciebie, cos Cie chyba gniecie, albo cos ściska. No ale to juz twój problem. Jak byś był normalny, a nie zaszufladkowany to byś widzial ze kable zużyły prawie 3kkWh a klima około 200kWh. Widzisz różnice? W kwietniu 13kWh , widzisz to? No masz racje faktycznie ogrzewam klima... Dla mnie komfort w domu musi byc 365 dni w roku. Spytaj sie ludzi w Grecji dlaczego kupują pompy ciepła (klimy) do ogrzewania skoro u nich zimy nie ma. U mnie CO I CWU nigdy nie przekroczyło 2kPLN/rok, bez klimy tez, wiec po co miałbym ja kupować do grzania? Pomyśl troche. Widze ze % za duzo szarych komórek Ci wypaliły, moze odstaw to na troche. Edytowane 3 Maja 2015 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.05.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 mi cały rok na okrągło powietrze do wentylacji leci przez GWC więc jak by uwzględnić ilość energii zużytej do uzyskanej to też grzeję i chłodzę z niezłym COP-em.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.05.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 mi cały rok na okrągło powietrze do wentylacji leci przez GWC więc jak by uwzględnić ilość energii zużytej do uzyskanej to też grzeję i chłodzę z niezłym COP-em.... "Konia kuja, zaba noge podstawia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 04.05.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Drodzy forumowicze, u mnie droga do położenia kabli coraz krótsza, dzisiaj zacząłem rozkładać folie na chudziaku, jutro będę układał styro no i pytania dwa: 1. jaką siatkę kupić na styropian do kabli, czy może to być siatka podtynkowa, czy lepiej grubsza zbrojeniowa?2. Czy pod siatkę, czyli na styropian również dać folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.05.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Jeżeli będziesz miał jastrych to:kup siatkę o oczku 10 na 10 i średnicy drutu około 2,5 mm. Prawidłowy układ warstw:1. Strop2. Folia budowlana3. Styro4. Folia może być aluminiowa5. Kable6. Jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 04.05.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Jastrych to rozumiem że wylewka betonowa, jeżeli tak to oczywiście będzie, ta folia pod siatke to aluminiowa czy może być zwykła budowlana? Czy jak dam aluminiową to faktycznie poprawi mi właściwości systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 05.05.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 dzisiaj zacząłem rozkładać folie na chudziaku, Jakiej grubości ta folia na chudziaku ? Bo jak to jest zwykła folia budowlana to się pytam czemu ona ma służyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 05.05.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Moim zdaniem nie poprawi. Jednak ta folia jest dobrej jakości i jakoś nie widzę tam zwykłej foli budowlanej. Folia będzie się walać roboty nie ułatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 05.05.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Jakiej grubości ta folia na chudziaku ? Bo jak to jest zwykła folia budowlana to się pytam czemu ona ma służyć ? Jest to zwykła folia budowlana, nie zabezpieczy prze wilgocią od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 05.05.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Jest to zwykła folia budowlana, nie zabezpieczy prze wilgocią od spodu? Połóż metr takiej folii na chudziaku i przejdź po niej parę razy w te i z powrotem jakbyś styropian miał układać. Potem popatrz na tę folie pod światło (słońce) i zapytaj się czy ona zabezpieczy przed wilgocią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 05.05.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Czyli nie klaść tej folii? Styropian bezpośrednio na chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 05.05.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Czyli nie klaść tej folii? Styropian bezpośrednio na chudziaka? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182626-Najlepsze-ocieplenie-pod%C5%82ogi-na-gruncie&highlight=najlepsze+ocieplenie+pod%C5%82ogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 06.05.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Zacząłem czytac podany wątek ale czuje się bardziej głupi, za dużo tych stron. Po konsultacji ze sprzedawcą położę podwojną warstwę folii budowla ej, na niąstyro eps80, później folię aluminiową siatkę zbrojeniową do której zaczepię kable i na to pójdzie wylewka 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 06.05.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Zacząłem czytac podany wątek ale czuje się bardziej głupi, za dużo tych stron. Po konsultacji ze sprzedawcą położę podwojną warstwę folii budowlanej, na nią styro eps80, później folię aluminiową siatkę zbrojeniową do której zaczepię kable i na to pójdzie wylewka 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.05.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Zacząłem czytac podany wątek ale czuje się bardziej głupi, Czyli odczucia identyczne jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.05.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Po konsultacji ze sprzedawcą położę podwojną warstwę folii budowlanej, Czy to dobrze jak Owca konsultuje z Wilkiem, co ten ma zjeść na obiad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 06.05.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Czy to dobrze jak Owca konsultuje z Wilkiem, co ten ma zjeść na obiad ? Nie bardzo rozumiem, jakby to był typowy sprzedawca to by mi coś wcisnął aby zarobić a tak doradził abym wykorzystał folię której mi dużo zostało i stwierdził źe tak sporo ludzi robi, niektórzy dodatkowo pod folię dają jeszcze papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.05.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 abym wykorzystał folię której mi dużo zostało Tego nie wiedziałem, więc to był jednak Pasterz a nie Wilk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts