Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak nie do końca ponieważ notatki zuzycia kWh mam od stycznia a mieszkam od końcówki grudnia.

styczeń 2014 - 1600 kWh

luty 2014 -1400 kWh

marzec 2014 - 825 kWh

kwiecień,maj 2014 -980 kWh

podsumowując od początku stycznia 2014 do końca maja 2014 - 4800 kWh w taniej taryfie i 190 kWh w drogiej

Spoko,na trzeźwo widzę,ale na trzeźwo widzę też,że nie piszesz w temacie COP=1 :)

Dawny mod R&K by Cię za to upomniał,bo przecież on zmienił tytuł wątku.

Nie wstydzisz się Lobo,że masz u siebie pompę ciepła i nią ogrzewasz dom ? U kablarza pompa ciepła ?

Przecież to nie teges ;)

To jak piekło i niebo :)

Chyba juz 6-7 lat na tym forum mam nieprzyjemność Cie czytywać i widze, ze coraz większy flustrat z Ciebie, cos Cie chyba gniecie, albo cos ściska. No ale to juz twój problem.

Jak byś był normalny, a nie zaszufladkowany to byś widzial ze kable zużyły prawie 3kkWh a klima około 200kWh. Widzisz różnice? W kwietniu 13kWh , widzisz to? No masz racje faktycznie ogrzewam klima...

Dla mnie komfort w domu musi byc 365 dni w roku. Spytaj sie ludzi w Grecji dlaczego kupują pompy ciepła (klimy) do ogrzewania skoro u nich zimy nie ma.

U mnie CO I CWU nigdy nie przekroczyło 2kPLN/rok, bez klimy tez, wiec po co miałbym ja kupować do grzania? Pomyśl troche. Widze ze % za duzo szarych komórek Ci wypaliły, moze odstaw to na troche.

Edytowane przez Lobo_M

Drodzy forumowicze, u mnie droga do położenia kabli coraz krótsza, dzisiaj zacząłem rozkładać folie na chudziaku, jutro będę układał styro no i pytania dwa:

1. jaką siatkę kupić na styropian do kabli, czy może to być siatka podtynkowa, czy lepiej grubsza zbrojeniowa?

2. Czy pod siatkę, czyli na styropian również dać folię?

Jest to zwykła folia budowlana, nie zabezpieczy prze wilgocią od spodu?

Połóż metr takiej folii na chudziaku i przejdź po niej parę razy w te i z powrotem jakbyś styropian miał układać. Potem popatrz na tę folie pod światło (słońce) i zapytaj się czy ona zabezpieczy przed wilgocią ?:)

Zacząłem czytac podany wątek ale czuje się bardziej głupi, za dużo tych stron. Po konsultacji ze sprzedawcą położę podwojną warstwę folii budowla ej, na niąstyro eps80, później folię aluminiową siatkę zbrojeniową do której zaczepię kable i na to pójdzie wylewka 9cm

Zacząłem czytac podany wątek ale czuje się bardziej głupi, za dużo tych stron. Po konsultacji ze sprzedawcą położę podwojną warstwę folii budowlanej, na nią styro eps80, później folię aluminiową siatkę zbrojeniową do której zaczepię kable i na to pójdzie wylewka 9cm

Czy to dobrze jak Owca konsultuje z Wilkiem, co ten ma zjeść na obiad ?

Nie bardzo rozumiem, jakby to był typowy sprzedawca to by mi coś wcisnął aby zarobić a tak doradził abym wykorzystał folię której mi dużo zostało i stwierdził źe tak sporo ludzi robi, niektórzy dodatkowo pod folię dają jeszcze papę.