Wivaldi 17.09.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Za 300W panel wychodzi 168 Euro. W sumie wychodzi bardzo atrakcyjnie doliczając nawet końcowe 23%vat. . http://allegro.pl/panel-pv-modul-fotowoltaiczny-bateria-sloneczna-de-i5475689031.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmarek 17.09.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 W ofercie na alle są polikrystaliczne a wyżej rozmowa o mono- różnica w cenach chyba jakaś jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 17.09.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Poprzez cenę minimalną narzuconą przez UE wiem, że wystarczy złożyć małe zamówienie. Łukasza dalej chce negocjować cenę, która już jest minimalna. W dotację do kredytu bankowego lepiej się nie pchać, Ci którzy brali na kolektory słoneczne to wiedzą. Szkoda pisać Cena minimalna z Chin ... chyba nic nie importowałeś bo byś wiedział co i jak. Masz cenę już minimalną .... nie rozmawiałeś przez chińczyka o 200 sztukach to masz cenę jak detalista. A i to 200 szt to raptem na jakieś 12 domów. Kredyt się nie opłaci? ... to czemu ja mam kompletna kotłownię na Tcap za 17tys (cała kotłownia z zasobnikiem i montaż). Kupisz tanio to zawsze dopłata 40/30% sie opłaci jak masz na to wydać raptem 800zl za obsługę. Chyba że kupujesz drogo i zakup przejada dotacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 17.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) Szkoda pisać Cena minimalna z Chin ... chyba nic nie importowałeś bo byś wiedział co i jak. Masz cenę już minimalną .... nie rozmawiałeś przez chińczyka o 200 sztukach to masz cenę jak detalista. A i to 200 szt to raptem na jakieś 12 domów. Kredyt się nie opłaci? ... to czemu ja mam kompletna kotłownię na Tcap za 17tys (cała kotłownia z zasobnikiem i montaż). Kupisz tanio to zawsze dopłata 40/30% sie opłaci jak masz na to wydać raptem 800zl za obsługę. Chyba że kupujesz drogo i zakup przejada dotacje. Czy nie rozumiesz, ze przez UE została narzucona cena minimalna na panele fotovoltaiczne? Tego nie przeskoczysz, chińczyk moze Ci zaoferować nawet za darmo ale w porcie będziesz musiał zabulic minimum 0,56 Euro za 1Wp panela. Kumasz fazę czy nie. Edytowane 17 Września 2015 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 17.09.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) http://allegro.pl/panel-pv-modul-fotowoltaiczny-bateria-sloneczna-de-i5475689031.html Między polikrystalicznymi i monokrystalicznymi jest spora różnica cenowa. 300W mono można nabyc u nas za około 1200zł. Jeden z importerów już zszedł z ceny zdecydowanie i przyznal się, ze niżej nie może być-jego marża to 20 euro na jednym panelu. Monokrystaliczny 250W-proponowana cena 200euro za sztukę. Edytowane 17 Września 2015 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.09.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Czy nie rozumiesz, ze przez UE została narzucona cena minimalna na panele fotovoltaiczne? Tego nie przeskoczysz, chińczyk moze Ci zaoferować nawet za darmo ale w porcie będziesz musiał zabulic minimum 0,56 Euro za 1Wp panela. Kumasz fazę czy nie. no to wlanie miałem na myśli pisząc o obostrzeniach unijnych powyżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 17.09.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 no to wlanie miałem na myśli pisząc o obostrzeniach unijnych powyżej.. Właśnie te obostrzenia wyrównuja ceny. Ogólnie jest dobrze, bo importerzy chętnie schodza z wysokości swojej marży i bardzo chętnie przejęliby sprowadzenie paneli za rozsądną cenę. Miejsce jakie będę miał do dyspozycji to 7mx5m, więc wejdzie 21 paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.09.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 ja mam całą południowo zachodnią połać dachu 14x8m.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 17.09.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) ja mam całą południowo zachodnią połać dachu 14x8m.. Nie będę tego montował na dachu domu.... Więc jest tak na dzień dzisiejszy: 21 paneli monokrystalicznych tych z wcześniejszego załącznika (czarnych), oferta importera dla mnie 18300PLN.Twierdzi też, że wielkość upustu rośnie wraz z wielkością zamówienia. Edytowane 17 Września 2015 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.09.2015 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Nie będę tego montował na dachu domu.... Więc jest tak na dzień dzisiejszy: 21 paneli monokrystalicznych tych z wcześniejszego załącznika (czarnych), Jestem zainteresowany, zmierzę w sobotę dach pł-zach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.09.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Czy tu ktoś nie pomylił wątków? Gadka o PV jest chyba w innym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 18.09.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Czy nie rozumiesz, ze przez UE została narzucona cena minimalna na panele fotovoltaiczne? Tego nie przeskoczysz, chińczyk moze Ci zaoferować nawet za darmo ale w porcie będziesz musiał zabulic minimum 0,56 Euro za 1Wp panela. Kumasz fazę czy nie. mam nadzieję, że słyszałeś więcej o PV niż o cenach na te PV. Dzieci chcą importować a nie wiedzą skąd! Otóż sami Chińczycy mają "fabryki" - filie w Indiach, Rosji, Tajlandii. Krzaczkami pisane i bez ceny minimalnej. Znam jeszcze 40 sposobów jak cena minimalna PV zostaje na papierze - znam tzn. mam głowę otwarta jak na świecie prowadzi się biznes. Kto chce znajdzie w internecie oferty w 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.09.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Czy tu ktoś nie pomylił wątków? Gadka o PV jest chyba w innym miejscu... Ogrzewający elektrycznością - WYSTĄP - czy panele PV dają do ogrzewania gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.09.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 mam głowę otwarta jak na świecie prowadzi się biznes. Kto chce znajdzie w internecie oferty w 5 min. No dobra to za ile taki panel można kupić od żółtych małych rączek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.09.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Dlaczego wybieracie krystaliczne panele ? Przecież to paskudnie wygląda na budynku. Ja będę brał CIGS'y z TSMC - 135W za 292zł (cena oficjalna - netto). Montaż na dachu więc 8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 18.09.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Ogrzewający elektrycznością - WYSTĄP - czy panele PV dają do ogrzewania gaz ? no jak nie jak tak, cieplarniany dają, ogrzewają.. przecież jak słońce świeci to się odbija i chmury nagrzewa przez co jest cieplej wszędzie.. pobudowali tyle tych solarów i efekty w tym roku widać - deszczu nie ma bo wiązki światła z paneli i solarów chmury niszczą i deszczu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.09.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Ogrzewający elektrycznością - WYSTĄP - czy panele PV dają do ogrzewania gaz ? Równie dobrze możemy pisać tu o kiblach, bo każdy w domu ogrzewanym elektrycznością je ma? PV produkuje prąd, który wykorzystywany może być do ogrzewania, ale także do innych celów. Robi się bałagan, a później ktoś nowy, kto chce dowiedzieć się czegoś zgodnego z tytułem wątku, pisze, że ciężko przekopać mu się przez setki stron nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.09.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Robi się bałagan, a później ktoś nowy, kto chce dowiedzieć się czegoś zgodnego z tytułem wątku, pisze, że ciężko przekopać mu się przez setki stron nie na temat. OK, sorry Gregory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 18.09.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 może to wydzielić bo temat ciekawy i można zaoszczędzić, sam sie zastanawiam nad zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.09.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 może to wydzielić bo temat ciekawy i można zaoszczędzić, sam sie zastanawiam nad zakupem co zaoszczędzić...? policz sobie ile energii wyprodukujesz w sezonie grzewczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts