jasiek71 04.12.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) jasiek, ale podłączyłeś reku do GWC? Przecież nieraz była mowa o tym, że albo GWC, albo reku, razem nie ma sensu. Nawet w tym wątku to było Reku pracuje w tandemie razem z GWC , temperatura nawiewu podniosła się znacznie ale niestety jak na razie liczniki energii tego jakoś nie wykryły... Edytowane 4 Grudnia 2015 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.12.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Reku pracuje w tandemie razem z GWC , temperatura nawiewu podniosła się znacznie ale niestety jak na razie liczniki energii tego jakoś nie wykryły... Znacznie to znaczy ile energii przybyło w porównaniu z samym GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.12.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Znacznie to znaczy ile energii przybyło w porównaniu z samym GWC? Według różnicy w temperaturze nawiewu to około 7kwh na dobę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.12.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Według różnicy w temperaturze nawiewu to około 7kwh na dobę... Czyli w rocznym rozrachunku powinno to dać około 400zł oszczędności w porównaniu do samego GWC. Jakoś w to nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.12.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Czyli w rocznym rozrachunku powinno to dać około 400zł oszczędności w porównaniu do samego GWC. Jakoś w to nie wierzę Dodaj sobie do tego znacznie lepsze ocieplenie ściany ( dodane 12cm do klocków TH 250, 100m2), poprawienie ocieplenia podłogi strychu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.12.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Dodaj sobie do tego znacznie lepsze ocieplenie ściany ( dodane 12cm do klocków TH 250, 100m2), poprawienie ocieplenia podłogi strychu ... No ale ja pytałem o same reku. Odłącz reku, sprawdź temperatury. Podłącz reku i ponownie sprawdź. Policz ile dodatkowej energii daje podłączenie reku do GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.12.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 No ale ja pytałem o same reku. Odłącz reku, sprawdź temperatury. Podłącz reku i ponownie sprawdź. Policz ile dodatkowej energii daje podłączenie reku do GWC. Odpowiedziałem..., ok. 7kwh/doba Przynajmniej na papierze bo jakoś na licznikach tego nie widzę tak jak ocieplenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.12.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Odpowiedziałem..., ok. 7kwh/doba Przynajmniej na papierze bo jakoś na licznikach tego nie widzę tak jak ocieplenia ... To GWC+reku ile dostarcza energii? Albo inaczej. Ile energii dostarcza samo GWC, ile sam reku, i ile razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyslaw79 04.12.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 masz każde pomieszczenie na osobnym liczniku kWh ? jeśli tak to zazdraszczam i ubolewam że nie mam chyba miejsca w rozdzielni na 10 liczników.. np. devi touch ma w sobie, pobor 7 dni, pobor 30 dni, pobor calkowity, liczba godzin pracy, liczba godzin grzania, liczba zalaczen przekaznika. wiec kupujac np devi touch a chcac miec opomiarowane zuzycie od razu oszczedza sie 8x podlicznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.12.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Ale wilgotność się nie podniosła. ...������ zle popatrzylem 36 % myslalem ze to najnowsze ... to OK - niepotrzebny zamet wprowadzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.12.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 To GWC+reku ile dostarcza energii? Albo inaczej. Ile energii dostarcza samo GWC, ile sam reku, i ile razem? Wszystko zależy od temperatury zewnętrznej, np. przy 0* na zewnątrz i 100m3 na h ok. 16 kWh/doba... Przynajmniej według liczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.12.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 np. devi touch ma w sobie, pobor 7 dni, pobor 30 dni, pobor calkowity, liczba godzin pracy, liczba godzin grzania, liczba zalaczen przekaznika. wiec kupujac np devi touch a chcac miec opomiarowane zuzycie od razu oszczedza sie 8x podlicznik. A ile to cudo kosztuje i co trzeba rozwalić w zamieszkałym domu aby je sobie zainstalować...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 04.12.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 no.. resztę oprócz poboru mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 04.12.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 A ile to cudo kosztuje i co trzeba rozwalić w zamieszkałym domu aby je sobie zainstalować...? 399 zł z VAT, trzeba mieć zwykłą puszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.12.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 399 zł z VAT, trzeba mieć zwykłą puszkę. Razy 7 szt. w moim przypadku ... Czy wystarczy tylko jeden a reszta bezprzewodowo do wszystkich pomieszczeń...? Oczywiście każda puszka musi mieć jakieś okablowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 04.12.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Razy 7 szt. w moim przypadku ... Czy wystarczy tylko jeden a reszta bezprzewodowo do wszystkich pomieszczeń...? Oczywiście każda puszka musi mieć jakieś okablowanie ... W moim przypadku jest 8, mam 8 stref, z tym że dwie są połączone przez stycznik, max obciążenie to 3,6 kW ale nie chciałem obciążać maksymalnie. Okablowanie, w sensie zasilanie lub przewód do stycznika i kabel do czujki podłogowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 04.12.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 http://devi.danfoss.com/Poland/Consumer/DEVIreg-Touch/Try-It.htmTo wirtualny sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 04.12.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 a gdzie ja napisałem że steruje temperaturą podłogi...??? A gdzie ja napisałem:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyslaw79 05.12.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 A ile to cudo kosztuje i co trzeba rozwalić w zamieszkałym domu aby je sobie zainstalować...? mnie kosztowalo 308 zł brutto na 8%vat 2 lata temu. to zwykly termostat, wiec jak masz obecne z czujnikiem podlogi to mozna zmienic, normalnie do puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.12.2015 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 zuzycia dla domu nie śledze w zestawieniu miesiecznym , raz na rok porownuje Mi to już dawno minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts