Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

te mrozy to był niezły hadrcore

U mnie pizgało tam gdzie nigdy nie pizgało. To był naturalny blower door test ;)

A okna , echh .

Drzwi wejsciowe też pokazały swoje" mozliwości " a raczej mankamenty.

Taka fala mrozu to ciekawe doświadczenie ....

Edytowane przez noname2

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u siebie robiłem ostatnio termowizję jak były te mrozy... z zewnątrz wyszło jak to pan określił bardzo dobrze, kołki do montażu było widać ale różnica niewielka.

gorzej w środku, do poprawy miejsca łączenia ściany szczytowej i kolankowej. słabo też wypadły okna.. uszczelki podziurawione przez fabrykę i efekty widać :|

Duży jest koszt takiej zabawy ? I może ktoś podać ile kosztuje próba szczelności budynku ?

Drzwi wejsciowe też pokazały swoje" mozliwości " a raczej mankamenty.

Taka fala mrozu to ciekawe doświadczenie ....

zapomniałem o drzwiach wejściowych.. też kiszka... wspaniała Gerda, wypaczająca się i wykrzywiająca ;)

a koszt termowizji w moim przypadku to 300 zł... to koszt niewielki a można się dużo dowiedzieć

zapomniałem o drzwiach wejściowych.. też kiszka... wspaniała Gerda, wypaczająca się i wykrzywiająca ;)

a koszt termowizji w moim przypadku to 300 zł... to koszt niewielki a można się dużo dowiedzieć

ja mam 4 fixy . ale trochę ....inne fixy

Dla mnie fixy to takie jak każdy zna . Nie spodziewałem się po zamówieniu zobaczyć - okna ale bez klamki :yes: Tzn na szczęście nie ma tam miejsca na klamke ale chyba wiesz o czym mówię .

Myślałem ze mnie kurwica strzeli . Wyszło na to że to niedogadanie. Z reguły jestem ugodowy , a że cena całości była po meeega rabatach to jak mówi Adam Mk pokochałem ..

No i teraz w czasie fali mrozów przekonałem się jak tymi "fixami" pizga.No ale .....akryl robi cuda :lol2:

ja mam flir one do iphona

http://www.flir.eu/flirone/content/?id=62910

miałem wersję do 5/5s ale zmienilem telefon i sprzedałem za 760 na allegro.. teraz mam tą wersję z linku..

W Polsce chyba trochę taniej

http://www.conrad.pl/Opinie.htm?websale8=conrad&tpl=tpl_read_prod_rating.htm&pi=1281895&ci=SHOP_AREA_17210_0510037

fajna rzecz, ale nie mam iPhona ani Samsunga tylko solidne chińskie Xaomi

ja mam 4 fixy . ale trochę ....inne fixy

Dla mnie fixy to takie jak każdy zna . Nie spodziewałem się po zamówieniu zobaczyć - okna ale bez klamki :yes: Tzn na szczęście nie ma tam miejsca na klamke ale chyba wiesz o czym mówię .

Myślałem ze mnie kurwica strzeli . Wyszło na to że to niedogadanie. Z reguły jestem ugodowy , a że cena całości była po meeega rabatach to jak mówi Adam Mk pokochałem ..

No i teraz w czasie fali mrozów przekonałem się jak tymi "fixami" pizga.No ale .....akryl robi cuda :lol2:

znaczy nie masz samych ramek z szybą zespoloną tylko jakby okno bez klamki z uszczelką??

W Polsce chyba trochę taniej

http://www.conrad.pl/Opinie.htm?websale8=conrad&tpl=tpl_read_prod_rating.htm&pi=1281895&ci=SHOP_AREA_17210_0510037

fajna rzecz, ale nie mam iPhona ani Samsunga tylko solidne chińskie Xaomi

taką jak w linku sprzedałem za 760 tydzien temu a mam nowszą wersję.. pod androida też są

Witam

Mam pytanie do grzejących prądem COP=1. jakie macie moce przyłączeniowe?

Przymierzam się do grzania grzałkami 12 kW bufora ciepła, oprócz tego w domu będzie indukcja, zmywarka, odkurzacz centralny oraz reszta sprzętu agd. A.. i paliwożerna plasma. Obecnie mam 11KW 3-fazy. Dodam, iż zarówno grzałki jak i większość sprzętu będzie chodziła w jednym czasie, tj w tanich godzinach taryfy G12. Na pewno obowiązkowo ogrzewanie 12kW, zmywarka, pralka i częściowo płyta indukcyjna, piekarnik. Do ilu zwiększyć moc przyłączeniową, by zachować jakąś bezpieczną rezerwę mocy i maksymalnie wykorzystywać tani prąd?

Generalnie te najbardziej prądożerne sprzęty będą chodziły w tym samym czasie.Coś mi się kołota w głowie jednego z wykonawców, że 17,5 kW (chyba po to by załapać się na zabezpieczenie 32 A) wystarczy, tylko nie wiem czy zakładaliśmy wtedy, że będzie tania taryfa i wszystkie sprzęty chodzące jednocześnie.

Współczynnik jednoczesności mówi 0,5 -0,6 ale przy podziale taryfy na tani i drogi prąd to chyba ten współczynnik jest mocno niewiarygodny.

Edytowane przez Szklara

14kW - tyle żeby mieć bezpiecznik 25A..

w kablach mam 7kW, plazma, zmywarka, indukcja i reszta jak u wszyskich.. starcza.. na liczniku mam funkcję która pokazuje moc max. - najwięcej było 12 kW w wekend jakis przed świętami - żona piecze dużo więc był piekarnik, indukcja, tv i grzanie

Edytowane przez _artur_