noname2 11.01.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) te mrozy to był niezły hadrcore U mnie pizgało tam gdzie nigdy nie pizgało. To był naturalny blower door test A okna , echh . Drzwi wejsciowe też pokazały swoje" mozliwości " a raczej mankamenty. Taka fala mrozu to ciekawe doświadczenie .... Edytowane 11 Stycznia 2016 przez noname2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 11.01.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 u siebie robiłem ostatnio termowizję jak były te mrozy... z zewnątrz wyszło jak to pan określił bardzo dobrze, kołki do montażu było widać ale różnica niewielka. gorzej w środku, do poprawy miejsca łączenia ściany szczytowej i kolankowej. słabo też wypadły okna.. uszczelki podziurawione przez fabrykę i efekty widać :| Duży jest koszt takiej zabawy ? I może ktoś podać ile kosztuje próba szczelności budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 11.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Duży jest koszt takiej zabawy ? I może ktoś podać ile kosztuje próba szczelności budynku ? 700-800 PLN netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.01.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Duży jest koszt takiej zabawy ? I może ktoś podać ile kosztuje próba szczelności budynku ? termowizja to okolo 250-350 zł.. chyba że kupisz jak ja przystawkę do telefonu i na bieżąco możesz sobie sprawdzać po poprawkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 11.01.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 termowizja to okolo 250-350 zł.. chyba że kupisz jak ja przystawkę do telefonu i na bieżąco możesz sobie sprawdzać po poprawkach.. Możesz podlinkować taką przystawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.01.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 ja mam flir one do iphona http://www.flir.eu/flirone/content/?id=62910 miałem wersję do 5/5s ale zmienilem telefon i sprzedałem za 760 na allegro.. teraz mam tą wersję z linku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.01.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 termowizja to okolo 250-350 zł.. Chyba że... Chyba że się ma znajomego w straży pożarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 11.01.2016 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 ja mam flir one do iphona http://www.flir.eu/flirone/content/?id=62910 miałem wersję do 5/5s ale zmienilem telefon i sprzedałem za 760 na allegro.. teraz mam tą wersję z linku.. Wbrew pozorom to flir funkcję swoją spełnia. Jest jeszcze seekThermal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 12.01.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Drzwi wejsciowe też pokazały swoje" mozliwości " a raczej mankamenty. Taka fala mrozu to ciekawe doświadczenie .... zapomniałem o drzwiach wejściowych.. też kiszka... wspaniała Gerda, wypaczająca się i wykrzywiająca a koszt termowizji w moim przypadku to 300 zł... to koszt niewielki a można się dużo dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 12.01.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 zapomniałem o drzwiach wejściowych.. też kiszka... wspaniała Gerda, wypaczająca się i wykrzywiająca a koszt termowizji w moim przypadku to 300 zł... to koszt niewielki a można się dużo dowiedzieć ja mam 4 fixy . ale trochę ....inne fixy Dla mnie fixy to takie jak każdy zna . Nie spodziewałem się po zamówieniu zobaczyć - okna ale bez klamki Tzn na szczęście nie ma tam miejsca na klamke ale chyba wiesz o czym mówię . Myślałem ze mnie kurwica strzeli . Wyszło na to że to niedogadanie. Z reguły jestem ugodowy , a że cena całości była po meeega rabatach to jak mówi Adam Mk pokochałem .. No i teraz w czasie fali mrozów przekonałem się jak tymi "fixami" pizga.No ale .....akryl robi cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 12.01.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 co tym akrylem zrobiłeś? po uszczelce ? wkoło okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 12.01.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 ja mam flir one do iphona http://www.flir.eu/flirone/content/?id=62910 miałem wersję do 5/5s ale zmienilem telefon i sprzedałem za 760 na allegro.. teraz mam tą wersję z linku.. W Polsce chyba trochę taniej http://www.conrad.pl/Opinie.htm?websale8=conrad&tpl=tpl_read_prod_rating.htm&pi=1281895&ci=SHOP_AREA_17210_0510037 fajna rzecz, ale nie mam iPhona ani Samsunga tylko solidne chińskie Xaomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 12.01.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 co tym akrylem zrobiłeś? po uszczelce ? wkoło okna... Powódź nie powódź , pole trzeba orać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 12.01.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 W Polsce chyba trochę taniej http://www.conrad.pl/Opinie.htm?websale8=conrad&tpl=tpl_read_prod_rating.htm&pi=1281895&ci=SHOP_AREA_17210_0510037 fajna rzecz, ale nie mam iPhona ani Samsunga tylko solidne chińskie Xaomi Pod androida też poleci, jest wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 12.01.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 ja mam 4 fixy . ale trochę ....inne fixy Dla mnie fixy to takie jak każdy zna . Nie spodziewałem się po zamówieniu zobaczyć - okna ale bez klamki Tzn na szczęście nie ma tam miejsca na klamke ale chyba wiesz o czym mówię . Myślałem ze mnie kurwica strzeli . Wyszło na to że to niedogadanie. Z reguły jestem ugodowy , a że cena całości była po meeega rabatach to jak mówi Adam Mk pokochałem .. No i teraz w czasie fali mrozów przekonałem się jak tymi "fixami" pizga.No ale .....akryl robi cuda znaczy nie masz samych ramek z szybą zespoloną tylko jakby okno bez klamki z uszczelką?? W Polsce chyba trochę taniej http://www.conrad.pl/Opinie.htm?websale8=conrad&tpl=tpl_read_prod_rating.htm&pi=1281895&ci=SHOP_AREA_17210_0510037 fajna rzecz, ale nie mam iPhona ani Samsunga tylko solidne chińskie Xaomi taką jak w linku sprzedałem za 760 tydzien temu a mam nowszą wersję.. pod androida też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 12.01.2016 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 znaczy nie masz samych ramek z szybą zespoloną tylko jakby okno bez klamki z uszczelką?? Przypuszczalbys że coś takiego istnieje ☺? Ja też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 13.01.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Ja niestety nie dałem rady namówić, żony na pakiety szybowe i ci z tego, że mam okno 3 szybowe jak profil kuleje w mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 13.01.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Witam Mam pytanie do grzejących prądem COP=1. jakie macie moce przyłączeniowe?Przymierzam się do grzania grzałkami 12 kW bufora ciepła, oprócz tego w domu będzie indukcja, zmywarka, odkurzacz centralny oraz reszta sprzętu agd. A.. i paliwożerna plasma. Obecnie mam 11KW 3-fazy. Dodam, iż zarówno grzałki jak i większość sprzętu będzie chodziła w jednym czasie, tj w tanich godzinach taryfy G12. Na pewno obowiązkowo ogrzewanie 12kW, zmywarka, pralka i częściowo płyta indukcyjna, piekarnik. Do ilu zwiększyć moc przyłączeniową, by zachować jakąś bezpieczną rezerwę mocy i maksymalnie wykorzystywać tani prąd? Generalnie te najbardziej prądożerne sprzęty będą chodziły w tym samym czasie.Coś mi się kołota w głowie jednego z wykonawców, że 17,5 kW (chyba po to by załapać się na zabezpieczenie 32 A) wystarczy, tylko nie wiem czy zakładaliśmy wtedy, że będzie tania taryfa i wszystkie sprzęty chodzące jednocześnie. Współczynnik jednoczesności mówi 0,5 -0,6 ale przy podziale taryfy na tani i drogi prąd to chyba ten współczynnik jest mocno niewiarygodny. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Szklara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.01.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) 14kW - tyle żeby mieć bezpiecznik 25A.. w kablach mam 7kW, plazma, zmywarka, indukcja i reszta jak u wszyskich.. starcza.. na liczniku mam funkcję która pokazuje moc max. - najwięcej było 12 kW w wekend jakis przed świętami - żona piecze dużo więc był piekarnik, indukcja, tv i grzanie Edytowane 13 Stycznia 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalizbi 13.01.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Przy zabezpieczeniu 32 A po uruchomieniu grzałek 12 kW pozostaje po ok.3,3 kW na każdej fazie czyli niewiele ,mogą być problemy.U mnie moc grzałek 8,4 kW i przy zabezpieczeniu 32 A podobne urządzenia ledwie ,,poupychałem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts