Lukee 05.07.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 budowlany_laik niczego nie próbuję przepychać, raczej te twoje 900zł brzmi jak marketing prąd to twoje jedyne źródło?? masz w podłodze kable grzewcze czy podłogówkę wodną na kocioł elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.07.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 budowlany_laik niczego nie próbuję przepychać, raczej te twoje 900zł brzmi jak marketing prąd to twoje jedyne źródło?? masz w podłodze kable grzewcze czy podłogówkę wodną na kocioł elektryczny? u mnie poszło jeszcze mniej (wg aktualnego cennika około 740 zł, zapłaciłem jeszcze mniej, bo załapałem się na jeszcze tańszą taryfę), komina nie mam. to żaden marketing, tylko kwestia izolacji domu, wentylacji i orientacji względem stron świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmr 05.07.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 dzięki Panowie za odpowiedz , przeczytałam wszystkie i wybór padł na 120l galmet neptun lux elektronik ,mam nadzieję że dobrego wyboru dokonałamPotrzebuję jeszcze sterowników do kabli , co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 05.07.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 budowlany_laik niczego nie próbuję przepychać, raczej te twoje 900zł brzmi jak marketing prąd to twoje jedyne źródło?? masz w podłodze kable grzewcze czy podłogówkę wodną na kocioł elektryczny? 900 zł to nie marketing! Słabo izolowany dom w tym s o powierzchni 100m2 zjadł prądu od 23.09.15 - 17.03.2016 = 2442 kwh Zużycie obejmuje grzanie kanałówką, dogrzanie grzejnikami elektrycznymi, prąd bytowy, indukcja, piekarnik. Plus gaz za 170 zł w analogicznym okresie czasu. Podobne a nawet lepsze wyniki można mieć nawet i na samych kablach w podłodze co nie raz tutaj koledzy podawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 05.07.2016 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Co do sterowników, ma ktoś THERMOVAL TVT16 ? Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.07.2016 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Lukee, poczytaj wątek, sporo osób zbudowało z głową i cieszą się małymi rachunkami za CO. Zawsze będę twierdził, że im grubsza warstwa, którą grzejemy, tym lepiej dla stabilizacji temperatury wykorzystując tanią taryfę, a tylko w taniej jest sens grzania prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.07.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Parę osób pisało o problemach z Devi Touch wiec ja zdecydowałem się na Warmup 3iE Od poniedziałku będę wygrzewał posadzkę to się wypowiem jak działają. to opisz trochę obszerniej. sterowniki nie powiem wyglądają fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 06.07.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 to opisz trochę obszerniej. sterowniki nie powiem wyglądają fajnie. do każdego obwodu dajesz taki sterownik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.07.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 do każdego obwodu dajesz taki sterownik ?? ja tak ale w stosunku do wypasionych super hiper bajeranckich Wivaldiego to moje to są zwykłe złomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.07.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 ja tak ale w stosunku do wypasionych super hiper bajeranckich Wivaldiego to moje to są zwykłe złomy Oj tam, oj tam, zaraz wypasione. No ładne były.to zamiast klinkierowego ogrodzenia sobie kupiłem.I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.07.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Oj tam, oj tam, zaraz wypasione. No ładne były.to zamiast klinkierowego ogrodzenia sobie kupiłem.I fotkę wrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 06.07.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Parę osób pisało o problemach z Devi Touch wiec ja zdecydowałem się na Warmup 3iE Od poniedziałku będę wygrzewał posadzkę to się wypowiem jak działają. Też je kupiłem - 8 sztuk.....tak z ciekawości ile dałeś? Ja za kolor czarny 390PLN/brutto....ogólnie wyglądają:yes: Co prawda Ja dopiero je uruchomię z początkiem zimy, bo dopiero wtedy będę wygrzewał anhydryt....ale też oczywiście opiszę moje spostrzeżenia odnośnie działania i obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.07.2016 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) do każdego obwodu dajesz taki sterownik ?? Tak powinno być inaczej przeczy to zasadzie NCO tak propagowanej tutaj wśród kablarzy Zatem koszt za same sterowniki:Też je kupiłem - 8 sztuk.....tak z ciekawości ile dałeś? Ja za kolor czarny 390PLN/brutto....ogólnie wyglądają:yes: 390zl*8szt=3000zł a gdzie kable ? Koszt Elterma to 2500zł.... Edytowane 6 Lipca 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 07.07.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Tak powinno być inaczej przeczy to zasadzie NCO tak propagowanej tutaj wśród kablarzy Zatem koszt za same sterowniki: 390zl*8szt=3000zł a gdzie kable ? Koszt Elterma to 2500zł.... Tak, zgadza się.... drogie...chciałem ładniejsze z większymi bajerami - oczywiście też mnie na nie stać...ale mogłem śmiało kupić sterowniki za 119PLN/szt....., na których też temperaturę ustawisz i kable działają...NCO ....aha, za kable 8 obwodów zapłaciłem 3782,37PLN - Elektry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.07.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Pomożecie? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?266512-Jak-pr%C4%85dem-ogrza%C4%87-ca%C5%82oroczny-dom-letniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 07.07.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Pomożecie? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?266512-Jak-pr%C4%85dem-ogrza%C4%87-ca%C5%82oroczny-dom-letniskowy no jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 07.07.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 U nas też są 3ie. Są stabilnie, robią swoją robotę. Mają funkcję sterowania jednocześnie czujnikiem podłogi i powietrza. Są ładne to fakt jednak są ładniejsze 4ie. Mamy takie w salonie. To u nich nowość. Mają jeszcze chorobę wieku dziecięcego. Brak języka polskiego. U mnie zdarzyło się że zawiesił się czujnik temperatury powietrza i grzały ile fabryka dała. Ale podsumowując mam też dwa za 109 esso tak się to chyba nazywało. Różnica w wyglądzie duża ale dwójką robotę zrobią. Tak naprawdę nic więcej nie trzeba. Sterowanie kablami powinno wyglądać jak u Artura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 07.07.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Czy ma Ktoś z "kablarzy" ogrzewanie pod prysznicem...oczywiście prysznic bez brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 09.07.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Czy ma Ktoś z "kablarzy" ogrzewanie pod prysznicem...oczywiście prysznic bez brodzika? Ja mam w obu lazienkach od 6 lat, brak problemow, szybciej wysychaja kafle, wiec i mniej wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 10.07.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Ja mam w obu lazienkach od 6 lat, brak problemow, szybciej wysychaja kafle, wiec i mniej wilgoci Dzięki, również pod prysznicem będą kable.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts