Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

budowlany_laik niczego nie próbuję przepychać, raczej te twoje 900zł brzmi jak marketing ;) prąd to twoje jedyne źródło?? masz w podłodze kable grzewcze czy podłogówkę wodną na kocioł elektryczny?

u mnie poszło jeszcze mniej (wg aktualnego cennika około 740 zł, zapłaciłem jeszcze mniej, bo załapałem się na jeszcze tańszą taryfę), komina nie mam. to żaden marketing, tylko kwestia izolacji domu, wentylacji i orientacji względem stron świata

budowlany_laik niczego nie próbuję przepychać, raczej te twoje 900zł brzmi jak marketing ;) prąd to twoje jedyne źródło?? masz w podłodze kable grzewcze czy podłogówkę wodną na kocioł elektryczny?

900 zł to nie marketing! Słabo izolowany dom w tym s o powierzchni 100m2 zjadł prądu od 23.09.15 - 17.03.2016 = 2442 kwh

Zużycie obejmuje grzanie kanałówką, dogrzanie grzejnikami elektrycznymi, prąd bytowy, indukcja, piekarnik. Plus gaz za 170 zł w analogicznym okresie czasu. Podobne a nawet lepsze wyniki można mieć nawet i na samych kablach w podłodze co nie raz tutaj koledzy podawali.

Parę osób pisało o problemach z Devi Touch wiec ja zdecydowałem się na Warmup 3iE Od poniedziałku będę wygrzewał posadzkę to się wypowiem jak działają.

Też je kupiłem - 8 sztuk.....tak z ciekawości ile dałeś?

Ja za kolor czarny 390PLN/brutto....ogólnie wyglądają:yes::yes::yes:

Co prawda Ja dopiero je uruchomię z początkiem zimy, bo dopiero wtedy będę wygrzewał anhydryt....ale też oczywiście opiszę moje spostrzeżenia odnośnie działania i obsługi.

Gość Arturo72
do każdego obwodu dajesz taki sterownik ??

Tak powinno być inaczej przeczy to zasadzie NCO tak propagowanej tutaj wśród kablarzy ;)

Zatem koszt za same sterowniki:

Też je kupiłem - 8 sztuk.....tak z ciekawości ile dałeś?

Ja za kolor czarny 390PLN/brutto....ogólnie wyglądają:yes::yes::yes:

390zl*8szt=3000zł a gdzie kable ?

Koszt Elterma to 2500zł....

Edytowane przez Arturo72

Tak powinno być inaczej przeczy to zasadzie NCO tak propagowanej tutaj wśród kablarzy ;)

Zatem koszt za same sterowniki:

390zl*8szt=3000zł a gdzie kable ?

Koszt Elterma to 2500zł....

Tak, zgadza się.... drogie...chciałem ładniejsze z większymi bajerami - oczywiście też mnie na nie stać...ale mogłem śmiało kupić sterowniki za 119PLN/szt....., na których też temperaturę ustawisz i kable działają...NCO

....aha, za kable 8 obwodów zapłaciłem 3782,37PLN - Elektry...

U nas też są 3ie. Są stabilnie, robią swoją robotę. Mają funkcję sterowania jednocześnie czujnikiem podłogi i powietrza. Są ładne to fakt jednak są ładniejsze 4ie. Mamy takie w salonie. To u nich nowość. Mają jeszcze chorobę wieku dziecięcego. Brak języka polskiego. U mnie zdarzyło się że zawiesił się czujnik temperatury powietrza i grzały ile fabryka dała.

Ale podsumowując mam też dwa za 109 esso tak się to chyba nazywało. Różnica w wyglądzie duża ale dwójką robotę zrobią. Tak naprawdę nic więcej nie trzeba. Sterowanie kablami powinno wyglądać jak u Artura.